torstai 17. joulukuuta 2015

Star Wars - The Force Awakens Arvostelu / Review

Ensinnäkin....

....aloitan sanomalla, että vaikka olen rauhoittunut jo elokuvaillan / päivän suhteen, niin olen kuitenkin täysin asiaanliittymättömästä syystä RAIVOISSANI tätä kirjoittaessani, joten tästä tulee nyt tuohtuneempi kuin piti ... VITTU !!! Saaaaaaaaaatana, että vituttaa !!
Mutta se ei nyt liity tähän mitenkään. Joten...

Ensinnäkin: wau !! Uskomatonta !! Tämä olikin sitten eräänlainen "Suomi Staar Waarssi" !! ...Ällistyttävää !!  Suomalainen siellä, suomalainen täällä, ja suomalainen vielä tuollakin... PERKELE !!
Se olisi siis ihan hyvin voinut olla vaikka minä !!! Ilman sekalaisia elämäni asioita ...olisin MINÄ(!!) voinut olla tuolla seassa ! Vittu jos tuokin, "kielimuija", niin kyllä totaalisesti sitten minäkin ! Mutta kun ei nin ei..... vitun elämä.
Vittu joku saatanan Pietarsaaren ALEPAN !!!! kassa, perkele, nypätään yht´äkkiä, tuosta vain, johonkin vitun Haliwuudiin ja nyt....nyt se saatana istutettiin penkkiin, jotta se keksisi Staar vitun Woorssiin muukalaiskielen !!?!?....
Ei saatana !!

Haista maailma vittu, ja kaikki elämäni ihmiset !! Haistakaa kaikki vittu !


Mutta ...niin, yritän pysyä asiassa; itse elokuva oli ihan ällistyttävän HYVÄ !! Olin siis täääysin väärässä kun oletin sen olevan jotain laimeaa pinnallista paskaa.

Sanottakoon ja tehtäköön heti selväksi, että; kyseessä on ehkä PARAS Tähtiensota KOSKAAN !! Mukaanlukien koko vitun alkuperäishöynäily !!

Tämä oli hyvä ihan jo elokuvanakin sinänsä, saati sitten Star Warssina. Loistava suorastaan, ja sisältää paitsi tietenkin(!!) aivan mahtavia tehosteita sinänsä, myös pari uutta kikkaa, kuten (ja tämä tuskin on mikään "spoileri") sellaisen jossa koko kuva-ala on ns "tarkennuksessa" tai  "in focus" ...mikä se nyt on..?... niin, että sekä ampuja ja ammuttu ovat yhtälailla kameran silmässä tarkkoina. Se on yksinkertaisuudessaan ihan vitun mahtava !! Aivan ihastuttava ! Ja toimii ihan täysin.
Tämän nähtyään teatterista lähtee ihan ..suorastaan puhkuen innosta !! Ja minä en edes ole mikään merkittävä Star Warssin fani !!
Tykkään toki, siinä missä monesta muustakin, mutten ole käsittääkseni ikinä ollut mikään varsinainen staarwaarstyyppi, mutta tämä oli kyllä....... omassa jutussaan miltei täydellinen.
Ja kuten monet on näköjään jo arvostelleet, elokuvan tempo on ihastuttavan napakka, eikä mitään sellaista tylsää Jedi-hevonpaska-puutaheinää-jankutusta esiinny kai kertaakaan vaan kaikki sujuu, ja rullaa eteenpäin kuin uusi pieni hauska droidi, bb-8:kohan se oli.

Tämä oli siis tavallaan vähän niin kuin Mäd Mäx Fjyuriroud, eli hyvin jouhevasti etenevä ja yksinkertaisesti ...helvetin hyvä elokuva !!

Ja koska tai vaikka, elokuva on niin piiiiiiiitkä, se tuntuu lähes parilta eri leffalta. Eli: alun maisemat ja tunnelma vaihtuu ennenpitkää toisenlaisiksi, ja kaikki toimii.

Olen suorastaan ällistynyt kuinka hyvän kuvan se jutku on saanut aikaiseksi !! En tiedä.... taisin / olen saattanut, aliarvioida sitä.... mutta maltan silti mieleni enkä kehu sitä toistaiseksi sen kummemmin.


Tämä on myös siitä hyvä SW, ettei se ota itseään mitenkään järisyttävän vakavasti, mutta kuitenkin tarpeeksi. Mutta on myös melko kepeä ja / hauska. En tosin naurahtnut kertaakaan, älkää luulko tätä miksikään komediaksi, mutta sellaista kepeyttä tässä on mitä nykyään on ollut hyvin harvassa leffassa.

Ja mainittakoon, että: onhan koko tämä Star Wars "juttu" sinänsä, melko vitun tyhmä ja lapsellinen, mutta kun siitä pääsee yli ja vain katselee mitä ruudulla on, niin siitä on melko mahdoton olla tykkäämättä.

( Luin juuri tuossa äskettäin jonkun arvostelevan tämän tuolta "Oikotiedon" kautta, mutta varokaa sillä se sisältää TOTAALISIA "spoilereita", ja siinä tai sitten iltsikan Virallisessa arvostelussa ..itse asiassa iltsikassa se kyllä oli, sanottiin, että aikanaan SW oli jotain ennennäkemätöntä ja uutta, niin nin tätä vaanhttp://www.cracked.com/blog/5-ways-star-wars-broke-hollywood-forever/ )
 
No, joka tapauksessa, kuten jo kaikki planeetallamme tietävät, sisältää leffa AINAKIN Han Solon ja suomalaisen(!) Tshywien ja ehkä jopa Leijan ja Lukenkin. Ja monta monta muuta vanhaa tuttua.

Ja kuten on myös sanottu, on leffan alkupuoli tai oikeastaan koko paska, melko identtinen niiden alkuperäisten kanssa, ja joillekkin kriitikoille se on ollut ns "diilbreiker", mutta ...miksi !?! Eikö sen pitäisi olla nimenomaan HYVÄ ?!?! Minusta se ainakin oli mitä parhain juttu ja toimii.
Jos ei muusta syystä, niin ihan jo siksi, että se erottaa tämän ja ne melko kammottavat "esiosat". Tämä ihan oikeasti todella tuntuu ja NÄYTTÄÄ niiden alkuperäisten suoralta jälkeläiseltä, toisin kuin ne räpellykset.
Kuten joku Rotten Tomatoes arvostelija sanoikin, tämä EI OLE sitä kamaa. Sitä ei tarvitse pelätä, tämä on räikeän paljon parempi kuin ne aiemmat Modernit viritykset.

Ja siis visuaalisesti tämä ihan ...mahtava. Jos sitä voisi syödä, tämä silmäkarkki olisi todellakin "syötävän hyvää". Sama koskee totta-vitun-kai, äänimaailmaa yms "teknistä". Joka nykyään lienee jo itsestäänselvyys.

*

Ja mitä siihen pääosaneekeriin tulee?.... niin no, toimiihan se... hyvinhän se toimi kyllä, ei siinä mitään.

Vaikka se vähän jurppiikin, että se todellakin ON, neekeri. Ja luultavasti juuri sen TAKIA !! Että se ON neekeri. Jotta olisi neekeri ! Koska mitään muuta, merkittävää, syytä ei kyseisellä hahmolla ole olla nekru. Eikä ehkä minkään muunkaan rotuinen ja värinen kyllä sinänsä. Onhan hän ns "stormtrooper" eli sotilas.

Se uusi pieni droidipallo .....se on ihan khuul ja ihastuttava ja mitä kaikkea, ja vilahtaahan tässä pari vahempaakin koslaa. Mutta tässä ei keskitytä niin paljon kuin ennen, erilaisiin aluksiin ja tavaroihin vaan lähinnä itse stooriin ja hahmoihin. Mikä onkin itse asiassa yllättävän hyvä homma. Ja toimii kuin junan vessa.

Tosin yhtä asiaa minä olen miettinyt Star Wars universumissa; eli sitä MITEN helvetissä ne jotkut ymmärtää sitä droidin piippailua ?! Sitä niiden elektroonista siritys ja piipitys kieltä !? Tai totisesti, miten Han ymmärtää sen valtavan (suomalaisen!!) koiransa "ääännghh" äännähtelyä ?!?!

No, mutta ...kai se täytyy vain hyväksyä. Ja väliäkö sillä.
Ja: tulin muuten ajatelleeksi, siinä yhdessä kohtaa -tarkalleenottaen siinä kun tämä uusi sankaritar ja se droidin piipittelijä tapaavat- sitä, että kun ne sekalaiset muukalaiset PUHUU niitä hevonpaskakieliään, että "toivottavasti ne ei sano mitään mikä kuullostaa suomeksi tyhmältä tai jopa ON suomea, osittain" ....ja kuinka ollakkaan, se oli se saatanan "kielimuija" tehnyt ne "spiikit" !!
Eli se pelko oli turha; nehän oli saatana nimenomaan SUOMALAISEN tekemiä puheenpätkiä !! AHAha.... outoa ! ...Todella todella outoa.
Ja en tiedä... voiko olla, että ehkä juuri SIKSI minä tulin kiinnittäneeksi niihin niinkin paljon huomiota ylipäätään ?! ...tiedä häntä.

kuten sanoin; outoa !

( Tokihan siinä on sana "Jakku" ja myös nimi "Unkar" joka esiintyy muodossa "Unkarin", eräässä vaiheessa, mutta se mainittiin kai tasan 2 kertaa eikä sillä ollut MITÄÄN vitun väliä, joten tuo ei ole "spoileri". )

*

Mainittakoon, että elokuvassa kuolee ...vai kuoleeko ? pari merkittävääkin hahmoa, mutta olen "spoilaamatta" mitkä tai ketkä. Mutta mitä tulee vanhan kaartin esiintymiseen, niin se on yllättävän toimivaa !

Han toimii vielä yllättävän hyvin ja Harrison jopa NÄYTTI melko skarpilta ja Tshywwiekin, mutta Leija taasen on jo melko vitun vanhan näköinen, ja näyttää itse asiassa Apinoiden Planeetan simpanssittarelta. Mutta toki silti vielä kaaaaauuuukaisesti omalta itseltään.
Mutta toimiihan se, hahmo. Muttei se ole ENÄÄ Prinsessa Leia !! Vaan "Vanhempi Juutalainen Nainen".

Uusi pääpahis, ja tämä lienee jo "spoileri" !! HUOM!!!! ei ole se, sinänsä ainakaa, Kylo Renkö se oli, se naamiohemmo. Se "uusi vader" vaan jokin "toissaulottuvuudellinen" hyypiö mikä näyttää I Am Legendin niiltä "yökävelijöiltä" eli lähinnä siis zombilta, ja joka ilmestyy vain jakelemaan käskyjä hologrammina niille vähemmille pahoille. SE on ainoa hahmo jonka jättäisin itse kernaasti pois, ja ihan muihin leffoihin, mutta kai se on siedettävä.

Ja tämä uusi Vader, tämä Ren.... se on oikein itse asiassa hyvä ! Se toimii. Vaikka miten hävytön Darth V klooni sinänsä onkin, ja on paaaljon parempi kuin oletin !! Paljon.
Sehän on itse asiassa aika hyvä.

Ja sanokaa MINUN SANONEENI !! MINÄ istutan nyt tämän teidän mieliinne, jollette ole jo nähneet tätä itse, että; yhdessä kohtauksessa tämä Kylo Ren hahmo yritti melko selkeää ja hävytöntä Hiit Ledzerin Jokeria !! Jumalauta !! Jätkä veti ihan pokkana Hiittiä sen kun kehtas, kerkes ja osas ! Muttei mitenkään ilmiselvän päällekäyvästi ja mautta. Vaan seKIN toimi, oikein hyvin ja vähän sillätavoin "hienovaraisesti".

kohtaus josta jankutan, on kuulustelukohtaus jossa hän on ilman naamaria ensikertaa )


-Tässä SAATTAA olla mikroskooppinen spoileri !-
Ja uusi tyttö, vaikken edelleenkään tykkää ideasta Nais-Sankari niin kyllä sekin oli oikein hyvä, ja tulee luultavasti olemaan niissä seuraavissakin ja melko suuressa roolissa. Kai siitä pedataan jotain uutta Lukea tai jotain, sellaisen vaikutelman sain. Se siis jää henkiin, mutta TUO tuskin on mikään yllätys ?!

*

Yksi asia joka vähän alkaa jo käydä hermoon, on se kuinka totaalisesti nykyelokuvantekijät on rakastuneet siihen helvetin jomottavaan, humisevaan bassoääneen, siihen mikä on enemmän ilmanpainetta kuin ääntä ! Herranjumala, että sitä ei säästelty ! Sen enempää kuin avaruusalusten benziiniäkään ! Vittu, että nimittäin humisi !! Ja LUJAA !! Kirjaimellisesti !


Lopunkaiken, vaikka onkin melko hävytön jäljennös niistä alkuperäisistä (tekijänähän häärii kuitenkin JUTKU !), on tämä yksi parhaista jollei paras, SW, koskaan. Tähän voi kyllä huoletta sijoittaa sen kympin tienoilla olevan lipunhinnan, ja rahoittaa näin omalta osaltaan vielä vääääähän lisää SITÄ imperiumia mikä on SW oheistuotteet ja spinoff-sarjat yms sälä, jolla Zooz Lukas on tienannut jo yli 28 Miljardia dollaria !!!

Hävetköön !!   Mutta toisaalta pitäisi kai onnitella ?!


Tsiikaa tää, et pety. Tälläi simppelisti sanottuna.

Enkä ole edes mikään SW fani !!


* * * * *

Briefly in English.

A Good Fucking Movie !!

And i´m no SW fan either. I like, but i don´t LOVE it. But this movie ...THIS i can love, it´s THAT good.

If you don´t like this, then ....there´s something wrong with you. Like that 1 (!!) guy at Rotten Tomatoes who gave it a green splat instead of a nice, ripe Tomato.

Eventhough this has a nigger in it, and mostly probably just "because" ! Because ...now... there is a Nigger !!? But it / he still works fine.

Han stilll works fine, Chewie still works fine, Leia ...looks like a chimp from Planet Of The Apes but ...is still fine, np.

The New Kids On The Block, Kylo Ren and Rey and.. the.. ni...mmm "Finn" i mean, all are ...not bad, but surprisingly good. It is indeed so, that the "new Vader" is actually a pretty damn good character !  NOT "good" of course, he´s "evil" !! But good.

Everything is visually stunningly beautiful and looks and feels like it should, and the whole thing itself  IS finally a REAL sequel to the originals in every way, except BETTER !
I´d say THIS is so far the best SW, créme de la créme.


Magnifique !

Go see it, you won´t be dissapointed ! The Jew-Jew delivered !
I, underestimated him ! "Maybe next time... i´ll estimate him" ... :)  (paraphrasing The Office / Michael).

1 thing i´d like to say though, to modern moviemakers; staaahpp using the fucking humming sound so much !!! It´s cool, i get it, but jeeeesus fuck how much of it can ya cram into one movie !?!? And it´s more airpressure than sound even, as are many other effects too.. ...who knows; you might KILL a man with that shit (someone weakhearted or sumthin).


Anyway, much much better than expected and/or feared, and NOTHING like the more or less catastrophic shits that were the "prequels".


See this shit. now !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti