sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Fööni pilas Joulun

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122020862424_uu.shtml

No... jaa.
Voipahan ainakin kulkea nykyään joulunakin Hawaipaidassa ja stringeissä, JOS siis haluaa. Minä EN.
Mutta näin VOI tehdä.

Ja muutenkin "tunnelma" on kuin olisi jossain vitun Kalifooniyassa. Olen itse aina nakellut niskojani sille, kuinka jossain Amerikassa tai jossain, esim juuri Kaliforniassa, ollaan juhlivinaan vittu JOULUA(!! keskitalven juhlaa !!) vaikka kaikkialla kulkee jengiä bikineissä ja hawaipaidoissa ja surffilauta kainalossa ja ulkona paistaa tai jopa PAAHTAA, aurinko. Mutta ....nyt se ei niin naurata, nyt vain VITUTTAA ihan suunnattomasti ja sikana.

Vaikka on tällä kaikella lämmöllä toki myös paljon HYVIÄ puolia, joten älkää unohtako niitä valittaessanne mustasta joulusta.

(Joka on musta myös hyvin toisenlaisista syistä....)

Luulisin, että esim erilaiset sadot ovat runsaampia nykyään ja kasvit ja kukat ja marjat yms, saavat pidempään olla ja elää ja kypsyä ja niitä luultavasti myös saadaan ylimalkaan ENEMMÄN, kuin "normaalin lämpötilan" vallitessa.

Ja myös lämmityksen "kustannukset" eli Valtion Rosvous, pysyy väääähän pienempänä tällaisen Kaliforniantalven aikana, eikä tarvi hytistä sen enempää sisällä kuin ulkonakaan. Itseasiassa lämpötilalla ei nykyään juuri ole eroa, on sitten pirtissä tai pihalla.

Tämä myös rasittanee rakennuksia ...jos ei VÄHEMMÄN, niin ainakin ERILAILLA. Ja ehkä hidastaa vähän sääistymisen ..tuhoja..tai sitä itseään sinänsä.

Säästyy talvivaatteissakin, kun ei ole talvea.

Tämä tällainen aika, suomalaiseni, KANNATTAISI(!!!) JOS olisitte siis siihen valmiita ja kyvykkäitä, ja tarpeeksi ÄLYKKÄITÄ(!!) niin nin tämä tällainen aika, jota ei ehkä kauaa enää kestä, kannattaisi käyttää HYÖDYKSI !!
( Tämä on taas tätä Tex Arcane ja Neanderthaalit - jankutusta, mutta menköön )

Nyt nimittäin on tarjottu kultainen TILAISUUS laittaa kuntoon, korjata, purkaa ja uudisrakentaa, muokata ja siivota, ja tehdä kaikkea SITÄ, mitä TALVI ja KYLMYYS on ennen ESTÄNYT tai merkittävästi RAJOITTANUT !

NYT jos koskaan KANNATTAISI ottaa KAIKKI ILO irti tästä LÄMMÖSTÄ. Kun suomikin on lähes asumiskelpoinen ja ihmiselämälle ystävällinen.

Tällainen on aina käytettävä survivalistisen realistisesti hyödyksi, kun moinen TILAISUUS vain kohdalle sattuu. NYT vain varautumaan KYLMÄN paluuseen .. .. ...ja oikein "with a vengeance" koston kera !

Sillä JOS se uusi jääkausi tai edes MINIjääkausi ON todella tulossa, on NYT syytä VARAUTUA siihen jo hyvissä ajoin etukäteen ja tarpeeksi realistisesti. Olisi ehkä järkevää mm rakentaa OMA sellainen siemenvarasto mikä Norjalla on, missä on kaikkien maailman viljelyskelpoisten kasvien siemeniä "pahanpäivän varalle" tallessa. Täällä ei tarvita KAIKKIA siemeniä, mutta NE millä ON VÄLIÄ.

Hyvä olisi myös tehdä rakennuksia jotka kestävät 40-50 (!!) astetta pakkasta (ainakin) ja mahdollisesti myös vastaavia kasvihuoneita !! Joissa viljellä mm ja MYÖS, sekalaisia TROOPPISIA hedelmiä yms.

Minulle tuo tulee nanosekunnisa mieleen, muttei selkeästikkään juuri kenellekkään muulle, tai sitten sitä ei vain kukaan toteuta vaikka tulisikin ajatelleeksi. Viljellä ITSE omat hedelmänsä.... mutta eeeiiihän sitä nyt... . .. .ja "kun ei, nin ei".

Myös teitä lienisi järjellistä kunnostaa ja rakentaa uusia ja parempia, ja sekalaisia korokkeita ja patoja ja muita esteitä, sekä lumelle, että vedelle yms luonnon roinalle.

Myös SIIHEN lienee ainakin jokseenkin järkeenkäyvää varautua, että tuollaisen apokalyptisehkon tilanteen sattuessa, päättää "jokin".... nimeltämainitsematon vihollinen (Ryssä!) käyttää tilannetta hyväkseen ja ...tehdä "jonkin liikkeen". Ns "peliliikeen" tai "siirron". Eli ehkä jotain bunkkereita / juoksuhautoja yms kannattaisi rakennella ETUKÄTEEN eikä vasta sitten "hätä kädessä".

Tarvikkeita hamstrata jne jne.


You know the drill.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti