keskiviikko 23. joulukuuta 2015

S.O.A (kausi 7) ArvosteluNo niin.
Se on katseltu sitten, miltei koko paska. Lukuunottamatta ensimmäistä 3 tuotantokautta.

Sain tuossa juuri jokin aika sitten tsiigattua vielä tuon finaalikauden, jota yritän olla "spoilaamatta" koska sarja näyttää nyt palanneen kotimaankin ohjelmistoon, ja teillä pyörii siellä vasta kausi 6. Jonka LOPPU on ihan hirvittävä !! Ja käänteentekevä, ja tavallaan pilasikin kaiken, ainakin minulle, ja se käynnistää myös loppukauden melko ...kiinnostavalla tavalla.
Johon tulee vahvoja tunteita mukaan / sekaan, ja ällistyttävää kyllä, sarja ei lainkaan sorru siihen mitä yleensä on odotettavissa, eli siihen että SE, kutoskauden lopun tapaus, ratkeaisi HETI seitsemännen alussa tai parissa ensimmäisessä jaksossa, ja olisi muutenkin sellainen nopea ja "hoidetaan tämä alta pois" tyylinen juttu.
Kaaaaauuuukana siitä !!

Sarja lopetellaan ja jäähdytellään ja lasketaan haudan lepoon ja tuodaan takaisin maankamaralle, yllättävän kypsästi(!!) ja hallitusti ja piiiiitkittämällä vääjäämätöntä lähes ihailtavan kauan.

Luin joitain arvosteluja Rotten Tomatoessista (joissa yleensä ON "spoilereita" !!) ja jotkut EI tykänneet finaalikaudesta, pari taisi jopa inhota, mutta suurin osa rakasti sitä. Minä kuulun tuohon jälkimmäiseen porukkaan ........tai uskallanko sanoa..."klubiin" !?....  ...
Menix ne jo ?....  voin siis tulla esiin?...ja jatk...O.K hyvä.

Niin nin ...siis sarjan lopullinen kausi on yllättävän hyvä. Vaikkakin toki suht samaa pa..a...htamistahan se on, väkisinkin. Mutta ...junou?..HYVÄ.

Toki seiska-kaudessa itketään ja porataan ja vollotetaan niin, että jopa Kauniit ja Rohkeat JÄÄ ihan tasan oikeasti kakkoseksi !! Ja yleensä ne poraajat on nämä isot raavaat, likaiset ja raa´at ..karskit.."baikkerit" !! Ehkä pari naistakin välillä, mutta lähinnä se on tämä kerho kun kyynelehtii toistensa olilla.

Jos JOTAIN on sarjassa sinänsä, ylipäätään, kritisoitava erityisesti niin se on ehkä SE, etten tiedä periaatteessa VIELÄKÄÄN(!!!), nähtyäni herran jumala lähes koko vitun paskan(!!), lähellekkään kaikkien hahmojen nimiä !! Tai tiedän nimet, mutten osaa yhdistää välttämättä yhteenkään lärvään.
Hahmoja on niiiiin suunnaton joukko ja sekalainen kirjo. Mutta opin kuitenkin tuntemaan ne päähahmot, mutten voi kaikkia käsitellä, koska se jo väistämättä "juonipaljastaa" eli "spoilaa" hyvin paljon.

Seiskakausi on pitkälti samaa soutamista ja huopaamista joka tapauksessa, kuin KOKO muukin sarja, ja hahmoja tulee ja menee kuin jengiä ruuhka-aikaan Shibuya Crossingilla, mutta kyllä ne primäärityypit silti alkaa erottaa ennenpitkää. Varsinkin jos katsoo miltei putkeen koko hoidon.

Tyhmiä päätöksiä ja vielä paljon, paaaaaljon paaaljon tyhmempiä päätöksiä, tehdään ja niiden hulluista seurauksista sitten yritetään selvitä, huokaillen, itkien ja sekalaisesti kärvistellen.


" ..sijoitetaanko veli, siihen "Sega Driimkästiin" ?!..se kuullosti voittajalta ! "


Kausi 7 sisältää myös hiiiirvittävän kattauksen niitä VITUN(!!!) musiikkimontaaseja joista aiemmin jankutin. Mutta liiankin kanssa, niistä saa kuten siinä se "narkkarihuora / äiti" eli Wendy huumeistaan tämän tästä, eli yliannostuksen. Kyllä ne nyt jo riittää perkele !!

Muutama niistä on ihan kamala ja muuta oikein todella HYVÄ !! Usko pois vain !
Ja jos / kun kuuntelee biisien sanoja, se sopii tavalla tai toisella itse tapahtumiin ja tilanteisiin jne.
Erityisesti jokin niistä viimeisistä kolmesta jaksosta oli oikeasti ihan vitun khuul ! Mutten muista mikä. Ja myös se ihan viimeinen eli sarjan loppukohtaus, jossa soi niinikään taustalla jokin biisi (jossa lauletaan mustasta linnusta), se on oikein hyvä. Paitsi sikäli, että sisältää kuten muutamakin kohtaus halki koko sarjan; aivan uskomattoman, ällistyttävän, kamalan, kökköä ja (ehkä tahallisen?) amatöörimäistä ja surkeaa tietokonetehosteilua.

Tykkäsin loppukohtauksesta aika suurestikkin itse asiassa. Jossa (tämä on minimaalinen "spoileri") eräs hahmo siirtyy täältä laakeammille päristelymaille, hienossa hienossa saattueessa, jossa on myös mukana "mustia lintuja" eli korppeja. Tykkäsin.

Koko loppukohtaus sinänsä, on melko pitkä, ja hienosti toteutettu "palaset naksahtaa paikalleen" "kohtaloaan ei voi paeta" tyylinen juttu, lähes mytologinen, enemmän kuin realistinen. Mutta toimii kyllä.

Tylsintä ja turhinta ja ärsyttävintäkin, antia koko sarjassa on, ja edelleen finaalikaudellakin, tietysti ne vitun lapset !! Saatana !
Helvetin vitun kusipää skidit (paskat näyttelijät! kuten lapset aina on) ne olisi joutaneet vähemmälle osalle. Minä en juurikaan niistä välittänyt, inhosin pikemminkin. Olisivat saatanat jääneet vaikka rekan alle niin olisi päästy siitäkin vitun hössötyksestä ja jankutuksesta.

Gemma pilaa kaiken, sammakonnaama (Unser)huitoo käsillään tullessaa asuntovaununrämästään esiin, kuin Pelle Hermanni silloin siinä ohjelmassa, Jax sekoilee ja luulee olevansa ihan "vitun ovela" ...ja se Zäxin uusi Mehikaani kaiffari pyörii siinä ison plösön Mexikaaninperseensä ja tasapäisen kallonsa kanssa, hölmöillen, mutta ollen lopunkaiken iha "jees" ja "khuul".
Mä tykkään. Se on hyvä hahmo. Hyvä "houmie". Mitä ikinä se tarkoittaakin.

Isossa isossa osassa on myös maailman ehkä kaikkien aikojen sekä a) tyhmin, että b) absoluuttisesti HYÖDYTTÖMIN "terroristiorganisaatio" koskaaan(!!) eli ns "I.R.A". jotka hädin tuskin, todellisuudessa, kykenivät edes lasaretissamakaavaa kissaa listimään.

Mukaan astuu myös muitakin uusia pelureita ja näyttelijöitä, kuten jo kutoskaudella tutuksitulevat "Mehikaanit" pärrähiiret eli Maijat, ja itse Robokoppi ja mitä lie muita. Seiska-kaudella kuvaan astuu myös se kliseiden klisee eli "Arjalais Veljeskunta" ja ..istukaa alas; sen (käsittääkseni) jonkinlaisena pääjohtajana...itse "Marilyn Mason" !!
?? O_0 ?!..... thhääääh..äähhäahhahahahahaaHAHAHa.... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.

SE ?!?!? SE pelästyneennäköinen kanannaamainen hölmö ?! Jep ! Se !
Se näyttää todella todella pelästyneeltä ja linnulta ja siltä kuin se ei oikeasti haluaisi edes esittää niinkin julmaa ja kamalaa hahmoa, koska sillä on ainakin hakaristitatska ja kaikkee. Ja se ISTUU linnassa. Kirjaimellisesti, se vaan ISTUU siellä. Se on niin lihava, ettei se kai VOI tehdä mitään muuta. Kerran se siinä laahautui kuulusteluhuoneeseeen, joten KERRAN se ainakin liikkui, ja sitten lopussa kun se tekee jotain ....merkittävää. Joka on kyllä ihan hieno kuolinkohtaus.

Ja hahmoja kuoleekin melko tiuhaan. Lähes kaikki saavat surmansa jollain tavoin, toiset liian aikaisin, toiset aivan liian myöhään.

Mukana on myös jostain syystä "Courtney Love" sekoboltzi ämmä. En tiedä MIKSI ?!?! Mutta luultavasti siksi, että se on muutenkin, joka tapauksessa, liikuskellut / hiippaillut / kulkenut, siinä kuvauspaikkojen lähistöllä ja hei..sehän on tunnettu !? Eikö ?...joten ...miksei napata sitäKIN mukaan !?!? kyllä siitä joku tykkää.
Vaikkei se osaa edes näyttellä, edes olevansa selvinpäin tjns.

* * * * *

Itse Sonssit eli Pojat, ovat ...poikia. Ne on ne samat, muuttumatta juuri mihinkään, paitsi itse Alfa ja "president" eli Zäx, joka sen sijaan sulaa hulluuteen ja melko uskottavallakin tavalla. Kutoskauden loppu on samalla Zäxinkin loppu, ja ainakin erään yhden muun. Jonka oma loppu on karua katsottavaa, ihan kouriintuntuvaa miltei. Se veti ihan mukaansa masennukseen ja pimeään, hetkeksi / päiväksi. Se oli kai ...toisiksiviimeinen jakso !? SE oli pojat brutaalia ! Mutta vapauttavaakin.

Odotin sarjaan parempaa ...tai ainakin jotenkin ..."mukavampaa ja ystävällisempää" loppua kuin mitä se tarjoilee, mutta kun asiaa ajattelee, on tämä ratkaisu itse asiassa sangen "asianmukainen".
Tavallaan: "se joka miekkaan tarttuu, miekkaan hukkuu"  ja  "harder they come, harder they fall".

Sarja myös loppuu tavalla josta VOISI tehdä helpostikkin vielä ns "spinoff"sarjan. Ja ounastelenkin sellaisen mahdollisuutta....
JOS sellainen joskus tulee, toivon sen olevan mieluummin Nyy Jookkiin sijoittuva, joka on paljon mieluisampi maisema kuin tuo VITUN Kalifornian Mehikaanipersereikä ja täysin vieras valkoiselle, ympäristö. New York olisi myös helvetin komeaa katsottavaa ja paaaaljon isompi ja muistuttaisi suuresti GTA Episodes From Liberty Cityä ja sen "baikkeri"osiota.

Eniwei, sarja oli ....lopunkaiken, aika hyvä. Outo ja omanlaisensa ja omituisen komediallinen (jonka muuten on huomanneet useat ihan Oikeatkin Arvostelijat!!), mutta silti ihan tsiigattava.

Taraa jäin kaipaamaan.

Gemmaa en. Se luunaamainen typerä hullu !

Jaxiakin sitä kaipaa, on se sen verran silmänilokin ja hieno ja tyhmä tyyppi, että sitä katseli mieluusti, ja miten Viikingin NÄKÖINEN sälli !! Tsiisus vittu !!
(Luin siitä tietoja ja se on näytellyt teininä [perse paljaana] siinä homosarjassa "Älä kerro äidille" !! Ajattelinkin sen olevan jostain oudon tutunnäköinen !)

Tig tai Täg tai Treiger...? tai mikä se tyyppi nyt onkin, siihenkin tykästyin (joskin se tekee melko oudon parivalinnan loppukaudella!), ja se on se sama pysyvästi hölmistyneen näköinen pölvästi, loppuun asti.

Bobbyä, sitä läskiä, en kaipaa.

Wendy... se näyttää liikaa joltain liskolta, gekkolta tai joltain. En tykännyt niiiiiin hirveästi, mutta oli sillä kai ihan mukiinmenevä perse.

Karhujuutalaista en kaipaa, enkä saata näin jälkeenpäin edes uskoa tai kuvitella, että SE on todellakin ollut joskus osa tuota(kin) sarjaa !! Eli Clayta en kaipaa.

Nero oli hyvä hahmo. Yksi ainoita järjellisehköjä tyyppejä niistä.

Rupikonnaa en totta vie kaipaa !! (Se sulaneennäköinen tyyppi).- Kappale VOI sisältää jonkinasteisia "spoilereita" !!-
Mutta kuten sanoin; hahmoja on niin hirvittävästi, ettei niitä kaikkia voi tai jaksa, käsitellä.
Kaikkien kohtalo ei ollut minun mieleeni. Taran kohtalo on melko järkky ja väärin, Gemman ihan oikein ja hyvä, Jaxin melko ..tyydyttävä ja ehkä oikeakin sinänsä, Wendyn ja Neron ....ihan jees, asten ihan jees. Khlein ..oikein hyvä, Bobbyn...en nakkaa paskaakaan.  Tigerin tai Taigerin tai Traigerin tai mikä lie, yllätti minut muutaman jakson tähden, mutta kelpaa oikein hyvin, ja (ehkä jonkinlainen spoileri!!) hänen viimeiset sanansa Presidentilleen on kaikkein parhaat ja khuuleimmat ja realistisimmat, aivan loisteliaat !).Sangen ...........sanoisin "runollinen" loppu. Itseasiassa sarja päättyy Sheiks-spier sitaattiin. Ihan hienoonkin. (Ja ilmeisesti koko sarja oli jonkinlainen moderni versio vanhoista Shakespearelaisista ja muinais-kreikkalaisista tragedioista ja komedioista yms.)Mustat linnut saattoivat tämän sarjan, kuten yhden hahmonkin, pois elämästäni ja elämästä sinänsä.Jopa kaunista miltei.
P.s (Ehkä "spoileri" !!!) Jackson / Jax / Zäx vaihtaa yhdessä vaiheessa, VIHDOIN(!!), ne neekerilenkkarinsa ihan oikeisiin "baikkeribuutseihin" !! Voitte huokaista helpotuksesta.

Sitten se vasta hyvältä näyttikin !P.s 2

Tässä yksi kappale joka olisi ollut melko täydellinen MYÖS tuon sarjan loppuun. Tämä on yksi parhaista elokuvabiiseistä ikinä, ja hyvä leffakin(!!), ja sanoiltaan yksi parhaista biiseistä..... ehkä ikinä, sinänsä.

https://www.youtube.com/watch?v=VI-1m5XVUZQ

Olisin voinut miltei itse kirjoittaa nuo sanat, niin täydellistähipovaa tuo ON.


"...olen elänyt elämäni (omalla)tavallani, taistellut päivät, taistellut yöt...
......"
"...elämäni on kuin hiekkaa,  se vain valuu läpi sormieni ...... kun jokainen yö on täynnä kyyneliä, jokainen unelma katoaa, minä pidän edelleen kiinni (roikun mukana)..."

Jne. Melko mahtavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti