lauantai 26. joulukuuta 2015

Blade Runner 2

Nyt kun ei ole muuta KUIN aikaa, niin voisin viimeistellä yhden näistä jo viimevuonna aloittamistani keskeneräisistä blogiteksteistä, joita minulla on jotain 50 kappaleen nurkilla. Eli jankutukseni Blade Runner elokuvan tulevasta jatko-osasta.

Ensin tämä jo aloittamani osuus.... (poistin siitä osan tai 2)


Blade Runner leffaan ollaan nyt sitten, vihdoin ja viimeinkin, tekemässä ihan ihka oikea jatko-osa !! Jihuuuuuuuuu (aitoa riemua! ei sarkasmia).

Olen lueskellut pitkin nettiä, erilaisia saatanan, vitun, voivotteluita ja valitteluita asiasta, enkä saata hyvällä tahdollakaan, vieläkään, käsittää sekä sitä, että a) ihmiset ovat, ja hyvin jyrkästi vieläpä, ideaa vastaan, ja sitä että b) ihmiset inhoavat, suorastaan, Riddley Scotin elokuvaa "Prometheus". Mikä vittu siinäkin saatana oli vialla ? helvetin perkeleen saatanan vitun perkele !! kun pitää päästä perkele joooka saatanan asiasta aina valittamaan !! Olisivat tyytyväisiä, että joku edes osaa ja viitsii tehdä senkään vertaa. Tehkööt perkele itte paremman !!

Sitäpaitsi Prometheus oli paljon parempikin kuin minä luulin (en kyllä odottanut mitään, suuntaan tai toiseen).

*

Itse olen aika absoluuttinen Bleidranner-fani, ja tykkään siltikin jatko-osan ideasta.

Ihmiset tai luultavimminkin apinat (jotka on jollakin tavalla tai -lailla, päässeet käsiksi tietokoneeseen ja pystyneet myös operoimaan näppäimistöä yms) ovat jatkuvasti jankuttaneet, että: "jos mihin niin Blade Runneriin EI pidä tehdä jatkoa!! niin ! buuuuuuu! ja sösössönsösössönsööö". Ja tätä rataa....

En käsitä !! En kertakaikkiaan vain käsitä ?!.. missä perseessä (missä niistä) ne päätään oikein pitää ? Mille helvetin elokuvalle pitäisi ENEMMÄN tehdä jatkoa ja VOISI, kuin Blade Runnerille ?!?! Missä muussa on niin paljon käyttämätöntä potentiaalia ja sekalaista krääsää jonka haluaa nähdä aina vaan ja uudestaan, koska se on niin kaunista ja tunnelmallista ja ...niin eespäin.

JA sitten vielä tämä vitun imbesillimäinen jankutus ja mantra ja toiston toisto siitä "onko Decard replikantti" vaiko ei.... vooooii jumalauta ja jööööööööses sentään saatana !! Keeeeetä vittu KIIIIINNOSTAA ?!?? Mitä hevon perkeleen, perseen, vitun väliä sillä on onko joku elokuvan hahmo jotain vai ei ??! Onko Zeims Bondilla isokin kalu? vaiko...ei? aaaah! mysteeri syvenee ! Onko bätmänillä kalsareita ? hahah  aahhaah aaaaaaaaaahahaha *nauraa Arvuuttaja* etkös haluaisikin tietää SEN !??! AAHah bwhahahahaaaaaa Tai onko Lapin Kullan Kimalluksessa Ervastin parta aito vaiko ...peruukki..?.. tai.. no, "tekoparta". Edelleenkin: mitä sitten !?!? Mitä helvettiä te saatanan puuaivot siitä jankuttelette ?!?


* * * * * - - - - - * * * * *

Ja sitten ihan uuteen matskuun. Ensinnäkin tässä on nyt tämä pakollinen linkki: http://www.imdb.com/title/tt1856101/  ja lisää löytyy tietenkin Googlella. Muttei kovin paljoa, sillä elokuvasta ei ole juurikaan pihisty mitään tuon enempää.

Tässä vaiheessa tiedetään lähinnä se, että siihen(kin) on saatu vielä itse vanha Harrison-pappa mukaan, joka jopa rysähti pienkoneella tonttiinkin tuossa yhdessä vaiheessa, mutta selvis aika pitkälti täysin ehjin nahoin.

Toinen asia on se, että kakkoseen on palkattu jo tuo helvetin, vitun, Raijan Kosling eli Ryan Gosling.

Ja sekin tiedetään, että ohjaaja on tuo Kanadalainen pallinaama Denis Villeneuve. Joka näyttää jonkinsortin ...pallinaamalta. Tosin aioin kyllä sanoa, että "Eskimolta" mutta "pallinaama" on ihan hyvä ja riittävä ja siltähän ne kaikki eskimotkin joka tapauksessa näyttää.
Se näyttää myös jonkinlaiselta Neanderthaali-apinalta, vähän kuten se Applen "kakkosmies" se iso outo läski, se Wosniakki. Nin siltä. Denis on vähän niin kuin se, mutta pienempi / vähemmän painava.

Ja äijää on kyllä kehuttu niiiiiin vitun vuolaasti, että ............että voi sanoa, että "sitä on kehuttu vuolaasti" !
Itse en taida olla nähnyt YHTÄKÄÄN, en ensimmäistäkään, kyseisen hepun lefaa joten en osaa sanoa juuta enkä jaata siitä onko hän pätevä ja sopiva ohjaamaan niinkin merkittävän leffan kuin Blade Runner 2.

Joka on muuten jo nimenäkin aika cool ja hieno.

Mutta joka tapauksessa, tuon enempää ei juurikaan vielä tiedetä. Muistaisin lukeneeni, että tarina sijoittuu jonkin verran itse Blade Runnerin jälkeiseen aikaan, saattoi olla jopa 30 vuotta tai jotain ja .............siinä se sitten onkin.

Niin no ja joo, joku merkittävä "Cinematograafi" eli "eloKUVAAJA" siihen on myös palkattu, joka absoluuttinen Vanha Mestari ja kettu ja kehäraakki, mutten nyt juuri muista kuka. Enkä kai jaksa edes guuklettaa. Mutta luotan kyllä SIIHEN äijään ihan täysin, ja onhan itse Ridlikin mukana edes jotenkin, ainakin siellä kulisseissa jonkinlaisena taustapiruna, joten kyllä tästä nyt ainakin JOTAIN tulee.
Ridlin juttuhan tämä ON, ihan täysin, mutta sen verran osaavanoloista on tämä uusikin jengi, että pelkään paljon vähemmän kuin ehkä olisi aihetta. Paljolti kuten Monikultturistit neekerien ja ähläm-murjaanien kanssa.

Se mitä MINÄ PELKÄÄN ja PALJON, on se että a) elokuvaan ängetään vaikka vittu VÄKISIN(!!) perkele, neekereitä ja muita ruskeita möykkyjä, ja b) se että siitä tehdään juuri sellainen nyky-yleisöön helposti kuin veitsi voihin, uppoava, tyhmä toiminta "rymistely" missä ei ole päätä eikä häntää eikä mitään sen originaalin vahvuuksista. Jotka oli ensi-sijassa sen poikkeuksellinen TUNNELMA ja ylimalkainen taiteellisuus ja kaikki visuaalinen an sich, itsessään, ja miljöö ja sen sellainen. Musiikkia tietenkään unohtamatta ! Sehän oli yksi parhaista ikinä. 1980-luku pähkinänkuoressa.


Ambiance_blade_runner_by_mikmeart  (Deviant Art)


En tykkää itse YHTÄÄN tuosta helvetin Raijan Goslingista ja sen valinnasta tähän, enkä myöskään saata sitä käsittää. Siis.... m...mitä HELVETTIÄ, SE(!!!!), tässä tekee !?!?!
Vittu Raijan-vitun-Kosling jumalauta !
Aivan uskomaton ja käsittämätön ja yhtä SIETÄMÄTÖN roolijakopäätös.

Siitä taas tykkään, päinvastoin, suuresti, että itse vanha Foordin käppänäkin on saatu vielä remmiin, ja uskon hänen jopa toimivan ihan mukiinmenevän hyvin, jollei jopa vähän paremmin. Ja ounastelen, että hänen "Decard" hahmonsa päästään niinsanotusti vihdoin "kylmän pierun". Eli eiköhän se vihdoin kuole pois koko äijä, haahuilemasta sieltä replikanttien ja kierojen kyttien seasta.

Yksi sellainen asia niin ikään, mistä EN tykkää tai jota pelkään, enhän minä asiasta mitään vielä TIEDÄ, on se että tämä(kin) kuvattaisiin VAIN digitaalisesti aidon filmin sijaan. Ehkäpä i-max filmin, jolle se tietenkin EHDOTTOMASTI tulisi kuvata. Ja sitäkin ajatusta inhoan, että tässä lähdettäisiin kikkailemaan ja "brassailemaan" ja mitä kaikkea, kaikilla moderneilla 3D tyylisillä "tyylikeinoilla". Vaikka tiedä häntä, voihan se toki toimiakin, ja jopa toimia ihan oikeasti HYVIN, niin että se SYVENTÄÄ jotenkin elokuvakokemusta. Itse asiassa juurikin tuo edellämainittu Prometheus toimi niin, kun sen katsoin aikanaan 3D:nä. Sehän oli aivan vitun mahtava ! Aivan loistava KOKEMUS, per se, sinänsä. Siinä se 3D oikeasti todella todella TOIMI ja teki siitä vielä vaikuttavamman.
Ja kun on kyse niin totaalisen VISUAALISESTA elokuvasta kuin Bleidranner niin .....kieltämättä voihan se 3D olla jopa ihan taivaan lahja.


Mutta kaikkein suurimmat ongelmat luettelen nyt ja tässä, seuraavaksi.

Blade Runner jatko-osan absoluuttisesti suurimmat ennakoitavat karikot ovat nämä...

- Se että alkuperäinen nojasi niin todella, todella, todella, vahvasti 1980-luvun ylimalkaiseen taustaTUNNELMAAN yms, mitä EI VOI kopioida eikä imitoida eikä matkia. Sitä ei voi pullottaa ja vapauttaa kun siitä on "aika jättänyt" - kun jokin on mennyt, se on mennyt. Ja kasari, se ON mennyt.

Ja ehkä tuohon ^ liittyen, ongelmaksi tavallaan muodostuu jopa PUVUSTO !! Luitte (jos tätä todella joku siis lukee!!) oikein; puvut perkele.
Koska tietty "luuk" ja "muotokieli" yms, ON JO lukittu, ja se oli melko totaalista kasaria, se VOI OLLA vaikea tuoda tähän päivään toimivasti ja uskottavasti ja olematta passé ja naurettavan "kämppiä". Mutta toisaalta se voi myös onnistua ihan nappiin ja osua napakymppiin. Mutta JOS puvusto yms todella tehdään kasari hengessä, on syytä olla varuillaan.
Tosin jotten nyt kuulostaisi ristiriitaiselta niin myönnettäköönkin, että juurihan tuossa totesin ylempänä, että "elokuva sijoittuu aikaan alkuperäisen JÄLKEEN, ehkä jopa 30 vuotta !" - joten jos muoti on räikeän erilaista niin kaipa sen voi sillä selittää, mutta toisaalta on myös SE, että elokuvahan kuvaa nimenomaan Dystopiaa ja melko vitun ränsistynyttä ja likaista ja uskoakseni suurimmaksi osaksi köyhää, futuuria - joten ...?... olisiko siellä kauheasti kenelläkään VARAA edes hankkia uusia kledjuja ?! Tai SAAKO niitä mistään ylipäätään ?!


- Se että nykyään ollaan jo teknologisesti melko paljon EDELLÄ BR:n kuvaamaa maailmaa kaikilta muilta osin paitsi Replikanttien olemassaolo ja ne lentävät autot, "spinnerit".
Vaikkakin TAAS, kysehän on totta vie dystopiasta. Eli voisihan sitä ajatella teknologian vain rappioituneen ja/tai tuhoutuneen ja jotenkin vain..."kadonneen" tai jotain... mutta tuo alkaa jo olla eräänlainen deus ex machina, tuo selitys. Mutta toisaalta; jos se toimii niin se toimii, mikäs siinä.- Se ettei nykyihmisillä, ainakaan "Länsimaisilla Valkoisilla" eli elokuvan primääri tekijöillä ja yleisöllä, tuntuisi olevan enää mitään unelmia tai edes kapasiteettia ja halua niihin. Eikä visioita, eli Blade Runner ON JO TÄÄLLÄ ja toteutunut, monella tapaa. Joten se ei enää olekaan Tulevaisuutta vaan ihan vain melko mundaania tätäpäivää.- Se ettei nyky-yleisöllä ole paljoa kissaa kummempi kärsivällisyys ja tunnelmoinnin yms ajelehtimisen sietokyky.
Tämän tosin ratkaisee niin helposti, ettei vaan mene katsomaan sitä jos ON kissan kärsivällisyydellä varustettu säntäilevä imbesilli.
Mutta ongelma TÄSSÄ ei olekaan YLEISÖ vaan nimeomaan Hollywood itse, rahan ja menestyksen kiimassaan. Kullankiilto silmissään ns.- SE että nykyajan ihmiset, näyttelijät ynnä muut, ei ole enää yhtä AITOJA IHMISIÄ kuin entisaikojen ihmiset, eli nyky vanhukset. Nykyihmiset on netissäkasvaneita lapsia ja jotkut, veekerimoukkia. Eikä niistä siksi ole näyttelemäänkään mitään kovin syvällistä ja tunteellista ja tunnelmallista, koska heiltä puuttuu elämänkokemus ja varsinkin sekalaiset ikävyydet kuten ....Euroopanlaajuinen suuri sota. Tai koko maailman, mutta meidän kannaltamme väliä oli VAIN Euroopan osiolla.

Nykyapinat ovat ympäriinsä riuhtovia ja säntäileviä duudsonimaisia typeryksiä, jotka pierevät toistensa naamoille youtuubissa ja nauraa räkättävät sitten päälle. Ja SIITÄ on Bleidranner hyvin hyvin kaukana !  (Toivon ainakin melko hartaasti).


- Se että nykyihmiset on jo niin kaikennähneitä, ja tietenkin tuntevat jo tuon kyseisen leffan maailman. Tosin se on kyllä niin vitun cool ja niin kulttuurillisesti vaikutusvaltainen ja merkittävä, maailma, että sitä katselee kyllä ihan jo itsessään, sellaisenaan, ilo mielin, avec plaisír. Ja eritoten jos se on kunnolla tehty !!
Eikä mitään halpaa digitaalista hutilointia, a la S.O.A:n sekalaiset tehosteet.Ja ongelmia on vielä paaaljon lisääkin. Muun muassa sekin, että JOS musiikin tekee joku muu kuin Vangelis, ja niinhän se taisi ollakin (jo päätetty), niin SE saattaa olla surkeaa paskaa ja pilata paljon, ja absoluuttisesti pahimmassa tapauksessa se olisi jotain helvetin, vitun jumputusta tai teknoräppiä tai jotain muuta modernia vastaavaa "rappiomusiikkia". (Vaikka taaskin; toki, rappiostahan tässä kyse juuri ONKIN ! Mutta ....jos nyt ei leikitä tyhmää, niin kaikki käsittänee mitä tarkoitan).

Myös se olisi totaalisen VÄÄRIN, jos leffassa pyörisi YKSIKIN(!!), yksi ainoakin, neekeri tai muu vastaava. Ja SE olikin 1 alkuperäisen ehdottomista vahvuuksista, ettei siinä ollut yhtäkään vitun kiintiöneekeriä, lautanen huulessaan, alasti AK:n kanssa käskyttämässä valkoista idioottia.
"..tä vttua sä sanoit !?!? "Ai ! siinähän se onkin !  Juuri tuota ^^ tarkoitan.


Yhtälailla selkäpiitä karmivan katastrofaalista olisi ns "Vahva Naishahmo" - mikä jo Staar Waarssisa saatiinkin silmillemme, jota en muistanut siinä arvostelussa mainita. Tosin se oli enemmän tyttö kuin nainen, mutta semantiikka sikseen.

*

Myös se VOI olla jonkintasoinen ongelma, että tämä "juttu" sinänsä ei voi enää yllättää eikä olla uusi, joten pahimmillaan siinä koetetaan keksiä taas pyörä uudestaan.
Vaikka on kyllä myönnettävä, että toimihan se juuri tuossa Star Warssissakin !! Ja aika helvetin hyvinkin vielä ! eli ehkä ei olekaan mitään hätää..... huu nous.

Tietenkin SE ehkä ON jonkinlainen ..jos ei nyt ongelma, mutta jotain kuitenkin, ettei tämä VOI käsittääkseni enää perustua mihinkään kirjaan sinänsä, kuten alkuperäinen perustui (Phillip k. Dickin "Do Androids Dream Of Electric Sheeps" teokseen). Joten tämä uusi on kokonaan niiden tekele ketkän sen sitten lopunkaiken tekevätkin.

Tosin HEIHIN minulla on kyllä poikkeuksellinen luottamus, sillä niiksi tyypeiksi on luojan-vitun-kiitos valikoitunut ihan ne oikeat, aidot ja alkuperäiset käsikirjoittajat. Mukaanlukien se ykkösestä tavallaan sivuun sysätty Hampton Fancher, jonka osanotto tässä on MERKITTÄVÄ ja kiinnostava. Myös sen alkuperäisen lopullisen käsikirjoitusversion tehnyt David Peoples on käsittääkseni mukana, ja onkin.

Joten sikäli, tältäosin, kässärin osalta, ollaan liikkeellä ihan oikealla idealla ja ehkäpä parhaalla mahdollisella ja saatavillaolevalla, miehistöllä.


* * * * *


Siinä on nyt muutamia Perus Ongelmia tämän suhteen. Ehkä SEkin on nykyään Scifin ongelma, että nykyteknologia on JO nyt, tehnyt melko naurettavaksi ja ylenpalttiseksi ja turhaksi, monta scifin keksintöä ja laitetta yms. Esim ...kuka TARVITSISI niinsanotun replikantin itselleen ?! Paitsi ehkä seksuaalisen version, mutta olisiko SIITÄ kauhean järkevää tehdä todellakin "inhimillisempi kuin ihminen" ?!
Ja se melko kökkö masiina millä Decard sitä yhtä valokuvaa siinä tutkii, sen homman hoitaa nykyään paremmin, tehokkaammin ja ehdottomasti myös kauniimmin jollei sitten TYYLIKKÄÄMMIN, ihan pelkällä kännykällä tai vielä tehokkaammin kannettavalla tietsikalla, tai jos haluaa oikein ylilyönnin tehdä, niin ihan itse "oikealla" tietokoneella !! Perkele !
Kunnon tehoPC:llä kaikkine ohjelmineen. SE on JO NYT paaaaaaaljon parempaa ja tehokkaampaa kuin BR:ssa nähty mitätön ja alkeellinen kökköys ja naurettavahkot koneet.
Tosin niissä on kyllä tiettyä omaa charmiaan ja karismaa ja kuriositeettiarvoa yms, mutta ei ne ainakaan enää, mitään varsinaista VAIKUTUSTA tee. Paitsi ehkä Afrikassa, missä niistä yksinkertaisintakin pidettäisiin edelleen jonkinlaisena noituuden futuristisena ja pelottavana, muotona. Jota tulee sekä palvoa ja pelätä, että väkivalloin vastustaa. Kuten taskin, Maahanmuuttoa™.

Ja tuon nyt mainittuani, toistan, että; ehdottomasti, absoluuttisesti, PAHINTA mitä voi tapahtua, on se että BR 2 ahdetaan täyteen sekalaisia vitun murjaaneja ja neekereitä, jotain vitun Klingonin näköisiä kurttuotsaisia pyörryttävän rumia rumiluksia, ja sitä jumputus musiikkia ja jotain helvetin läskin perseen vatkausta. Tai jokin "kova ja säälimätön, lesbofemakko lattarimuija, joka ei miestä kavahda eikä sen enempää kunnioita". (Ja te kaikki jo tiedätte kuka SITÄ hahmoa esittäisi !)

Ja myös se olisi aivan abominaalisen kammottavaa, että elokuva typistettäisiin vain joksikin tympeäksi toimintaleffaksi ja suunnattaisiin fanien sijaan hoi polloille, massoille.Mutta kunhan nyt AINAKIN kaikki nuo ^^^^^^ sudenkuopat vältetään, niin minä ainakin ihan TYKKÄÄN ideasta ja olen jo kauan jopa ODOTTANUT jatkoa tuolle leffalle.
En olekaan odottanut mitään, piiiiiiiiiiitkääään aikaan, yhtä aidosti kiinnostuneena kuin tätä !
Toinen mitä odotan elokuvamaailmaan suhteen suuresti, on uusi Tähtiportti trilogia. Mutta sen minä todella pelkään päätyvän selälleen heti kättelyssä, siitä on niin kammottavia enteitä ilmassa ....että.


* * * * *


Sellainen harmillinen piirre tässä muuten ON, että ainakin tähän mennessä tihkuneiden tietojen mukaan, itse Reitzhelia eli "Rachell" hahmoa EI tulla enää näkemään. Ja mitä ihmettä on Blade Runner ilman häntä ?

-


Minun neuvoni tekijöille olisi / tärkeää olisi, seuraavat: älkää missään nimessä ottako siihen nekruja, ei kukaan OIKEASTI välitä eniwei.

Älkää muovailko mitään vitun "vahvaa naishahmoa".

Kuvatkaa se oikealle filmille, mieluusti vaikka i-maxfilmille.

Tehkää se musiikki ihan oikeasti kunnolla, ja antaumuksella ja harkiten ja mahdollisimman kärsivällisen hiiiitaaaaasti ja tunnelmoivaksi. Ei "mustaksi".

Tehkää ihan kaikki minkä voi, fyysisesti ja todella ! Mahdollisimman vähin CGI-tehostein.

Älkääkä olko tyhmiä tai naiiveja tai käyttäkö mitään vitun klisheitä !! Ainakaan liikaa. Ei siis mitään vitun Decardin veljiä tai yllättäviä poikia (lapsia) tai mitään vastaavaa.

Ja siinä kai kaikki.

Kyllä sen pitäisi ainakin jotenkin onnistua.
Minä käyn joka tapauksessa sen luultavasti katsomassa.

Tehkää se hyvin ! Make it so !* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Very briefly in English.


Blade Runner sequel... i like. Ryan Gosling... i HATE.

But the MOST IMPORTANT thing is that; you do NOT put any fucking NIGGERS in it !!! Not for this or that or the other reason. There simply IS no reason to put 1 in !!
And i, as a BR fan, will NEVER forgive you if you do that. Never !

Also: NO "strong female characters" of anykind. In fact; NOTHING Cultural Marxist !
How´s that !?

And again, what´s with this Ryan Gosling BullShit !??! W T F  !?!!?!?  WHY him !?!? .....i´ll forgive THAT, if he is at his phenomenal best !! And maybe dies in the first 15 minutes, but other than that... it better be fucking stunning ! Amazing, otherworldly and shit.

And remember: NO niggers !!! Not one !!
THAT was after all, one of the best features, and highlights of the original, it was no-niggers zone. Don´t sweat about it, just simply don´t do it.
They wouldn´t even watch it in any case. This is S.W.P.L.

Aaannd... make EVERYTHIGN you CAN, physically, really...for real as you say. As little cgi as possible. And preferably, do not "shoot" it digitally but on actual film, maybe i-max if you can afford it.
Make the music fucking work !! Make it good, be patient, be atmospheric (thats what BR IS for gods sakes, in any case!! ambience !/atmosphere) ...just good music. NOT anything modern and nigger and whigger and rap and such.


Just ...beautiful vistas, beautiful white ppl(!!), beautiful things and costumes, cool places and patient atmosphere. Artsy stuff and ....what not.

NOTHING mediocre, nothing current/political, just stick with the fucking issue, so to say !


And ya have my vote !
(I´ll probably see this in ANY case. No matter what!)


Ty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti