sunnuntai 11. lokakuuta 2015

The Martian - Elokuva Arvostelu
On käyty tsiigaan Ridli Skotin uusin Skifi"eepos" (kai?) "Yksin Marssissa".

Lyhyesti sanottuna elokuva on tavallaan, omassa jutussaan ainakin, miltei täydellinen !
Aivan loistava elokuva, sinänsä ja itsessään ja lajityypissään. Moderni "Apollo 13".
Ja kuten tuolla "RottenTomatoes"sissa  joku kriitikko sanoi, tämä leffa on todellakin, melko vitun kirjaimellisesti, tiivisti JÄNNITYSTÄ alusta loppuun.
Siis aivan alusta, ihan loppuun.
Hetkeäkään ei juuri hukata.

Tämä oli helposti piiiiiiiiiiiiiiiitkääääääään aikaan nimenomaan jännittävin leffa minkä olen nähnyt ja mitä yht´äkkisesti edes muistan. Vaikka sisällön jo tietää periaatteessa etukäteen; Robinson Crusoe Marssissa. Onnistui Ridli siltikin tekemään tästä niin helvetillisen hyvän ja pätevän ja skarpin täydellisen, ettei tässä voi oikein moittia mitään.
Mitään MUUTA siis KUIN sitä, että leffassa ON ja lujaa(!!) nykyään kai jo pakolliset Kiintiö Pyhimysneekerit. On neekeriä Astrofyysikkona ja Astrodynaamikkona ja ties minä Valkoisten Suojelupyhimyksinä. Jotka vieläpä lätkii valkoisia hahmoja olalle tämän tästä, sillä tavalla alentuen ikäänkuin, heidän älynsä tasolle - ja lohdutellen idioottia "älä välitä, että oot noin vitun tyhmä ja ääliö, mä hoidan tän" tyyliin.
SE vähän korpeaa ja kalvaa, mutta jos SEN unohtaa, elokuvasta ei juuri löydy mitään sijaa moitteelle, niin totaalisen ammattimainen se vaan on.

Ridli teki sen !! Se teki kuin tekikin, uuden HYVÄN skifileffan ja samalla kai jonkinlaisen Kambäkin.
Ja tämä valaa myös huomattavasti uutta uskoa tulevaan Blade Runner jatko-osaan. Josta olin jo silloin kun sen tulo ilmoitettiin, aloittanut kirjoituksen jota en ole vieläkään valmistellut loppuun ja julkaissut, mutta kai se on sitten tehtävä. Eli tulossa on Bleidranner jankutusta.

Takaisin TÄHÄN leffaan: elokuva on yhtäläillä loisteliaasti "tahditettu" niin, ettei siinä ole MITÄÄN ylimääräistä, kuin Määd Mäx fjyuri roudkin. Molempien tekijäthän on jo vanhoja vanhoja äijänkäppänöitä joten lienee ikä tuonut sen verran pätevyyttä ja ammattitaitoa ja kokemusta yms, että he osaavat melko tarkkaan tehdä elokuvan juuri niinkuin se PITÄÄkin tehdä, ja mahdollisimman pienellä rasvaprosentilla.

Ridleyllä on kaiketi edelleenkin "koko alan paras silmä" eli kaikki minkä voi NÄHDÄ on aika hemmetin kaunista ja khuulia katsella.
Saundträkki on muuten ihan mahtavaa skifi-taustajumputusmusiikkia, paitsi että (kai tätä voi jonkinlaisena "spoilerinakin pitää?!) saundträkki on yllättävän diskovetoinen. Sellaista kamalaa 70-luvun diskoroskaa, mutta välillä sekin kyllä käy ja kukkuu ja toimii.

Koko elokuva oli myös kuten oli sanottukkin; ällistyttävän ja nykyajalle ihastuttavan epätyypillisesti, hyvin positiivinen ja pirtsakka. Se siis on positiivinen, ja etenee kuin melko nopea juna. Avaruudessa...?

KAIKKI näyttelijät suoriutuu loistavasti, jopa neekerit, ja Mät Deimon on melko vitun hyvä. Nyt en enää osaisi edes kuvitella ketään muuta kuin hänet, tuohon rooliin.

Elokuva sisältää myös mielestäni melko VÄHÄN, mitään kliseitä. Vaikka onkin yhtä jos toista pieleenmenoa ja yht´äkkistä ongelmaa, mutta kaippa se kuuluu asiaan.
Suomennokset oli toki ihan vitun heikkoja, ja hävyttömän kurjaa psholtia, mutta minä en tarvi niitä ylipäätään ollenkaan, mutta koska joku tarvitsee ....miten olisi? voisikohan niitä palkata tekemään jonkun PÄTEVÄN ?! Ja voisikohan sen helvetin VITUN ruattinkiälen jo heittää pois siitä, tilaa viemästä ?! Mitä sanotte SUOMALAISET ?!
Oisko teistä siihen? nyt jo ! a.d 2015 !? heittämään "Isäntä Kansa" niskastanne pois ?!
Katkaisemaan napanuora ?!

Menkää toki tsiigaamaan jos haluatte, ihan totaalisen kelpo kamaa, loistava leffa, laatua.
**** ja puoli. (Säästelen täyttä viittä jollekkin TODELLA spesiaalille.)

*

Vielä lopuksi valituksen sanoja; jouduin jostain syystä katsomaan tätä ihan suunnattoman pienessä kopissa ! Sellaisessa "teatterissa" mikä oli ...mmm... noin puhelinkopin ja peruskokoisen Mäkin / Hesen väliltä.
Se oli vähän turhan nafti.

Ja toisekseen; M I K S I helvetissä elokuvissa joutuu nykyään katselemaan aluksi niitä samoja saatanan "tavallisia mainoksia" kuin kotona telkasta ?!? Häh ?! VITTU !!
Saatanan kusikyrvät perkele !
Menkää nyt jo HE-LE-VETTIIN sieltä VITUN elokuvateatteristaKIN perkeleen loiset. VITTU !!
Jos ei kukaan katso mainoksia netistä tai muualta, se johtuu vain siitä, ettei kukaan HALUA KATSOA NIITÄ SAATANAN MAINOKSIA !!!
Ne mainokset itsessään on se ongelma, helvetin typerykset ja mulkut.
Ja kunnon kommunistiseen, pohjoiskorealaiseen tapaan, tuli siinä propaganda tai pikemminkin "Julkinen tiedote" tyyppinen "ilmoitus asia" eteen. Eli ovat pestanneet tuon Juuhanssonin Ilarin (näennäiskoomikko) pitämään tupakoinninvastaisen puheen.
HÄVETKÄÄ helvetin määräilijänaiset ja muut kommarit.
Ja painukaa vittuun sieltä saatanan kusilärvät, maksaneiden asiakkaiden silmien edestä ja korvien kuuloetäisyydeltä, propagoimasta omaa maailmankuvaanne ja suunnitelmianne sen suhteen.
Edes HITLER ei tietääkseni tehnyt TUOTA !!
Ja se johti historian ensimmäistä tupakanvastaista kampanjaa. Eli ...ihan kelpo seurassa kyllä olette, paljon itseänne vaan pätevämmän version jalanjäljissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti