lauantai 21. syyskuuta 2013

Suomen Ständap / Roust

Suomalaisesta "Roastista" ja Ständapista vielä sen verran, että : yritin taas katsoa sitä Tuubista, mutta minut valtaa kerta-kerran-jälkeen mitä hirvittävin myötähäpeä ja suru ja lähes masennus ja huomaan lätsäyttäväni kämmeneni otsaani ja huokaavani, ja puhelen myös itsekseni ääneen ja totean kuinka avutonta ja tylsää ja surullisen paskaa tuo kaikki on !.

Suomalaiset !!. "Ständapin" idea on sen nimen mukaisesti ; "to Stand up...for sumthin" eli nousta ylös ja avata sanainen arkkunsa ja sanoa oikeasti jostain jotain ja puhua "suunsa puhtaaksi" julkisesti !!. Se on se, sen idea !. Ei se, että menee varovaisesti ja kunnollisena pikku-hiirenä ynisemään johonkin Finlandia-Latoon tai johonkin Riihimäkeläisen koulun liikuntasaliin ja mumisee jotain sekalaista ei-hauskaa, vaivaannuttavaa soopaa !. Eikä millään pahalla, sanon tämä rakentavana-kritiikkinä, kuten yleensä aina kaiken, mutta luulen, että Suomalaiset tuppaavat aina rusentumaan sen alle, siis kritiikin, eikä osaa ottaa siitä oppia.


Ainoat Suomen koomikoista, joilla on ollut hetkensä, kuinka ohimenevän yhdentekevät hyvänsä, on -Ilari Johansson ja Andre Wickström. Eikä nuokaan mitään Ständaplavojen partaveitsiä kyllä lopunkaiken ole. Andre esim näyttäisi usein takeltelevan ihan jo Suomen-kielensä kanssa ja Ilari hörisee itse, koko ajan omille jutuilleen ja näyttää ja kuulostaa juopolta*. Ja keikaroi ympäri lavaa, aina sillä samalla "balettitanssijatyylillään". Mutta ompahan ainakin yrittänyt ottaa omakseen jonkinlaista fyysistä komiikkaa, mikä ei totisesti ole Suomessa asia, josta olisi tarjolla liikatarjontaa !.

Andre taasen näyttää enemmänkin joltain, joka kuuluu huvijahdin kannelle parfyymimainokseen, kuin keikkalavoille.
Suomesta puuttuu edelleen se, Se joku, se joku ylivertainen ja sielullinen ja oikeasti hauska, se "Suomen jim Carrey" niinsanotusti.

Yksi asia mikä tietääkseni tekee Suomalaisista niin vitun umpimielisiä ja tylsiä, paitsi Valtio ja Kela sinänsä, on tietenkin Armeija !!. Se kyllä luullakseni pesee kaikista pojista ja miehistä pois, tehokkaasti, kaiken järjen ja sielun ja persoonan ja hauskuuden ja ennenmuuta ; kyvyn itsenäiseen, omaehtoiseen -ajatteluun ja maailmassa olemiseen ja suuntautumiseen ja vastaavaan. Eli omaan identiteettiin, joten, miten sellaisista piireistä voisikaan koskaa nousta esiin mitään sieluullista ja hauskaa, kun se on nimenomaan noita piirteitä tuhoamaan ja vastaan jne tarkoitettu koko juttu.

Eikä Suomi ole kulttuurimaa kuten Anglojensfäärin maat tai Ranska tai Japani tai Italia tjms, vaan kasa Pohjoista ryteikköä ja heteikköä, jossa kaikesta on aina pulaa ja jossa kaikki(ihmiset) on alituisen pingottuneessa tilassa, yötä-päivää 27/7/365. Ja se sellainen ei ole omiaan luomaan mitään merkittävää sielua tai kulttuuria tai hyviä leffoja tai khuulia ja siltikin merkittävää -musiikkia. Vaan lähinnä jonninjoutavaa, ympäripyöreää, häkellyttävää paskaa. Joka myös oksettaa ja masentaa, samassa suhteessa.

Case in point ; Popeda. Tai se vitun vinonaamainen juntti, mitä se Matruunakin fanittaa ja minä inhoan sydänjuuriani myöden eli Normaalin peppu. Enkä olisi koskaa ikinä halunnut joutua kirjoittamaan noiden tahvojen nimiäkään, tahrimaan tätä blogiani, mutta toisaalta menköön! on tämäkin kaikki ilmaistava ja tämähän on lähinnä sylkykuppini, joten eipä se nyt tähän kaadu tämä lokikirjani.

Molempien juntti-iljetysten keulakuva ja laulaja -hahmo on muuten oiva osoitus -sisäsiittoisuuden vaaroista! ja turmelevasta vaikutuksesta. Karsean näköisiä pallinaamoja!! tsiisus fak!.

* * *

Lisäksi olen huomannut suomalaisten ständap-harrastelijoiden usein toistelevan kaikenlaisia, ....täytesanoja ja lauseita, kuten "ei mut hei, niin se vaan on tai -menee" ja "siis, vittu, ei mut siis niin se vaa on", ja "vittu" ja "siis vittu".

Vaikken ole itse kokeillut tuota "appia" niin sanoisin, ettei noille ole oikeaa tarvetta. Jos kaikki on kunnossa ja "jutut" oikeasti hauskoja, ei niitä tarvi tukea tuollaisella humpuukilla ja ...tyhjänpäiväiselää mölinällä.
Jos ette muuta keksi, niin koettakaa vaikka pieraista mikrofooniin, sehän tehoaa aina! pieruhuumori. Tosin se olisi vähän ahdistavaa joutua tsiigaan livenä, mutta Tuubin kautta kylläkin ihan jees. "Ei mut, näin se vaan menee*prrrtt*"
Tosin en tiedä sitten onko piaru sananvapauden...kannalta vapaa...? siis nykyään enää, saako itseään ilmaista niin?! vai onko sekin jo Illmanin(kin) tähtäimessä. Sanoohan se Matrushkakin aina, ettei niin väliä mitä sanoo, mutta miten sen sanoo.

* * *

Toisaalta myös sellainen ongelma on havaittavissa, että nämä suomen-koomikot, ...........ei vain yksinkertaisesti ole niin kovin hauskoja !!. Ja se on komiikassa itseasiassa jo aika silmiinpistävä probleema!. Kuin sokea "sinematograafi" (elokuvaaja).

Ja Andrelle sanoisin mm, että "pärise vähemmän" !. Andre nimittäin simuloi pierua, suullaan, tarpeettoman usein, ....eikä se pärinä mitään siihen lisää, ...ei se pärinä mutta se värinä, se se olisi se juttu !. Ne vibat.
Ei se kai normaalisti puhuessaankaan jatkuvasti pärise räkäisesti ja pärski sylkeä pitkin puhekumppanin rinnuksia !.
Rinnalla torkkuva vauva tekee niin, muttei aikuinen SuomenRuotsalainen sliipattu purjehtija-malli-koomikko.

* * *

Ja vielä Roustista : olen pistänyt merkille rääpäleet, että te matkitte kaikki siitä paskasta, maneereitanne myöten -Ämyriikoista. Mutta se ei ole aitoa eikä rehellistä eikä siksi tule ikinä kantamaan hedelmää. Teidän ei kuulu elehtiä eikä käyttäytyä samalla tavoi kuin niiden alkup. roustaajien, eikä käyttää samaa äänenpainoa tai mitään muutakaan samaa !! saatanan turvenuijat !. Teillä / meillä -ei vielä ole omaa taustaa ja kokemusta Stand Upista tai Roastista joten käytöksenne on väistämättä teeskenneltyä ja epäaitoa ja siksi pinnallista ja mitätöntä ja jopa vaivaannuttavan typerää.
Te nyt vaan ette ole aidosti Cool, eli siis ihan sananmukaisesti "rentoja" ja "leidbäkkejä" ja kaikkea sitä suuren maailman sontaa.

Te seisotte siellä kuin tikku sonnassa ja yritätte loihtia esiin hauskuuden haamun, johon teillä ei siltikään ole oikeita valtuuksia. Te vain olette valitettavan tylsiä ja platkuja.


...tyhjästä on paha nyhjästä...


*(ja luultavasti haiseekin. Se näyttää siltä kuin haisisi juopolle, ....ainakin kuselle.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti