lauantai 28. syyskuuta 2013

Nuija & Tosinuija 2

"Maistuisiko pullo virtsaa? ja minttupastilli ?"


Nämä nuijat ovat tuleva olemaan ; täällä taas !.

Eli kuten kaikki jotka asuvat Maan pinnalla, tietävät, on tulossa vihdoin ja viimein ihan ihka-oikea jatko-osa yhdelle kaikkien-aikojen parhaasta leffasta / komediasta ; Nuijasta ja Tosinuijasta. Jeahuuu !.

Itse en voisi enää tyytyväisempi olla !!. vihdoinkin Haliwuud tekee jotain sekä tod.näk. hyvää, että oikein ja vieläpä jotain, mitä ihan oikeasti todellakin jaksaa jopa odottaa ja haluaa oikeasti nähdä !!. Olen kinunnut jatko-osaa näiden Huu Haiden edesottamuksille sittemmin kun näin ekan kerran sen originaalin, kuten käy aika usein nähtyään jonkun oikeasti hyvän leffan / TV-Sarjan tai vain idean ; sitä haluaa heti lisää! paljon lisää.

Tämän kirjoituksen idea on siis lähinnä tuuletella riemuissaan tätä uutista ja jo etukäteen "arvostella" tämä idea, ja jauhaa sködää asian tiimoilta, jotta Blogini saisi jotain lihaa luidensa ympärille.

Eli, ensinnäkin, ...ne asiat jotka tekivät alkuperäisestä niin hyvän ja toimivan ja uskoakseni ; kaikkien valkoisten rakastaman, mm se, että leffa oli suurimmaksi osaksi yllättävän valkoinen!. Se koostui lähes yksinomaan valkoisista ja asioista ja paikoista ja maisemista, jotka vetoavat meihin ja joihin me  pystymme aidosti samaistumaan, se oli siis periaatteessa (ja olikin!) tarina kahdesta valkoisesta idiootista. Ja elokuvan ...sekä yllättävän hyvä, että äimistyttävän toimiva ja totaalisen outo ja persoonallinen saundträkkikin oli lähinnä valkoista "ysäri"-musiikkia. Paitsi tietysti huomattavana poikkeuksena, se alkuteksien biisi "Boom Shack-a-lak" tekijänään jo itsessään koominen(kin) ja uppo-outo friikkimäinen mutantti eli "todennäköisesti maailman ainoa, Anglo-Intiaani dänshool reggei-artisti" kuten imdb sanoo, taiteilijanimeltään "Apache Indian" ...´Apassi Intiaani´. Itse olin elänyt siinä uskossa, että kyseessä on tietenkin jokin neekeri! ..joku ..Mr-T...Mc-Hammer... Ru-Paul...mitä näitä nyt oli...

Mutta kuitenkin, elokuva siis oli nykymittapuulla "poikkeavan" valkoinen. Sen lisäksi se on tavallaan tiettyyn ekstenttiin hyvinkin...inho-realistinen, lähes dokumenttimainen, kuvaus valkoisen "ala-luokan" elämästä ja epäilemättä nimenomaan Anglosfäärin version kyseisestä luokasta. Myönnettäköön, että näin jotain samaa itsessäni, Jim Carreyn "Lloydin" kanssa !. Nämä kaksi lienevät jokseenkin tai jonkinverran, kaksi arkkityyppiä / valkoista arkkityyppiä. Ehkä jo siksikin tykkäämme heistä niin. Vaikka käsittääkseni on olemassa jossain, ihmisenkaltaisia Venuslaisia-ameeboja ja muita lähinnä "tohveli-eläimiä" jotka inttää, että "sös-sön sös-sön sös-sön söö, emmä tykkää nuijasta & tosinuijasta kun sösösösösnsösösönösösösö...blaablaabla". Mutta yleinen konsensus lienee, että "fak jea!!".

Myöskin Jim Carreyn ja Jeff Danielssin kemia toimii kertakaikkiaan ällistyttävän hyvin !!. En olisi itse ihan äkkiä, ikinä, uskonut, että noinkin outo yhdistelmä tuottaisi tuollaista hedelmää, mutta...hei! minkäs teet!! joskus banaani on vain banaani !.
Itseasiassa kaikki elokuvan roolit on jaettu hämmästyttävän hyvin, kuten Star Trek The Next Generationinkin ja muutamien muiden. Joskus se vain osuu kertakaikkiseen zäkpottiin.

Lisäksi tästä kaahotuksesta tekee mieluisaa, luullakseni, se että kyseessä on "roud-muuvi" eli .."tie-elokuva" eli se kulkee, käy & kukkuu, kuin rasvattu gepardi.
Se on siis, ilmeisesti, hyvin tahdistettu...tai tahditettu tai sovitettu tai mikä se virallinen tapa kuvata asiaa sitten lieneekään, mutta jouhevaa kyytiä se kuitenkin on.
Ja sitten itse huumori, ....se on itseasiassa niin, että olen löytänyt tästä(kin) leffasta usealla usealla katselukerralla aina jotain uutta, mitä en vain aiemmin ollut joko huomannut tai edes lainkaan tajunnut !. Kaikkia nyansseja ei aina heti hoksaa.
Tämä leffa on kaikilta osin, myös huumoriltaan, yksi niitä leffoja joiden ei kaiken järjen mukaan pitäisi toimia lainkaan vaan olla ihan täysi ja totaalinen, myötähävettävä floppi, mutta toimiihan se, kuin junan vessa.

Parhaimmistoa edustaa mielestäni esim "kaasumies" vitsi, hahaha ja se, että "Harry" luulee aseistettujen rikollisten olevan kaasu-yhtiön velanperijöitä !. Elokuvan ehkä ylivertaisesti paras vitsi, ja joka jaksaa aina sekä naurattaa, että naurattaa vieläpä ihan oikeasti ääneen!(lol), on kun Harry on hiihtohississä "Mary Swansonin" kanssa ja Mary tokaisee, että "kyseessä on perhe-huolia, ..mutta en halua tylsistyttää sinua niillä" johon Harry vastaa täysin viattomasti ja ihastuttavan rehellisesti, että "thanks" : D !. Loistavaa !.

Eikä ole ollenkaan pöllömpi, "Bulldog / Shitzu" Bullshit vitsikään !.

Myös elokuvan "Lammaskoira"-auto on omiaan lisäämään tämän rainan sielullisuutta ja persoonaa, ja olisi muuten oikeastikkin aika khuuli "kyyti" !!. Talvella varmaankin lämmin.

Muutoinkin, ....tämä leffa vain toimii !. Siinä on monta monessa ja kai tämä sitten niitä, jotka ovat "enemmän kuin osiensa summa".

* * * * * * * * * *

Mutta sitten tähän itse uuteen asiaan. Eli tulossa on nyt vihdoin, 20-vuotisjuhlan kunniaksi virallinen jatko-osa, jota käsittääkseni kuvataankin jo par´aikaa, Atlantassa Georgiassa mm. Ja kuten kuvasta jälleen kerran näkyy, on pojat yllättävänkin hyvin vielä kuosissa. Varsinkin Jimbo näyttää ällistyttävän paljon samalta kuin alunperinkin ja suorastaan pelottavalta !, mutta Harri on jo hieman harmaantunut ja rutistunut. Toki rypistynyt on Jimkin, hieman, mutta ouver-ool, kaikki on paremmin reilassa kun pelkäsin odottaa. Olen suoraansanottuna aidosti äimänä siitä miten samalta Jim edelleen näyttä ja sikäli siis "Lloyd" !.  Sama takkikin ja paita ! ja tukka ja kaikki, the whole shebäng !. En tiedä näenkö omiani, mutta vaikuttaisi siltä, että Jimillä on jonkinlaiset korva...proteesi, eräänlaiset "Vulkaanikorvat". Mutta ehkä ne on sen omat, tiedä häntä. Mutta tuo lohkeama hampaissaan on sen oma!! se on siis ihka oikea !. Luulin itse aina, etä se on vain taitavaa maskeeraus työtä, mutta ei. Se olikin nimenomaan se miltä Jim Carrey oikeasti näyttä!! ilman hammasproteesiaan !!.
 Tuo Danielssi näyttää jo vähän, vanhalta papparaiselta, mitä se periaatteessa onkin, mutta kyllä se vielä tämän leffan ajan pysynee nahoissaan, ennenkuin sitten nahistuu oikein kunnolla.

Mutta eniwei, sikäli luotan tähän nyt hyvinkin paljon, että nämä kamraatit on näin skarpissa "kuosissa", mutta minulla on muita syitä murheeseen. Nimittäin, ensinnäkään elokuvaa ei käsikirjoita Farellyt itse vaan kasa keskinkertaisia paskoja, jotka on aiemmin mm kynäilleet "Sexdrive" "täysnuijat" ja "Hot tub timemachine" leffat, no tuo viimeinen oli kyllä ihan katsotta, täytyy myöntää. Ja olihan yksi noista kirjoittajista kyllä mukana originaalissakin, mutta siltä uskallan jo pelätä miltei pahinta!! ja jos ei muuten niin siksi, että "liian monta kokkia, pilaa keiton".
Mutta yritän tälläkertaa uskoa, sillä on kyseessä sentään eräänlainen "tapaus" eikä mikään "run-of-the-mill" komedia, ei mikään sunnuntai pläjäys.

Onnistuakseen tämän täytyy olla ymmärrykseni mukaan suurinpiirtein seuraavanlainen ; mahdollisimman valkoinen, sisältää hyvää valkoista, eilispäivän musiikkia. Olla aidosti hauska eikä pakertaa mitään väkinäistä kikkeli huumoria tai juutalaiselle Haliwuudille niin tyypillistä -väkivaltaista "huumoria" eli lähinnä "mässäilyä" ja sitä sellaista modernia mauttomuutta ja vulgaaria typeryyttä. Toki pari moderniakin biisiä ja piirrettä pitää olla mukana, mutta junou ; hyvällä maulla !.
Lisäksi yksi merkittävimmistä tekijöistä mikä ensimmäisestä teki niin uniikin, oli se, että (ja tämä on eräänlainen huumorin "salaisuus" / yyber tärkeä piirre!) elokuva ja sen suht alhainen / matala -huumori oli kuitenkin tehty "in bona fide" hyvät mielessä, hyvillä mielin. Se oli sydämmeltään hyvä ja aidosti "hyvä sydämminen" ja tuon saavuttaminen nyt nykyään, "post-911" ilmapiirissä on hyvin hyvin vaikeaa ja lähes tyystin poissaolevaa.

Nykyjään kaikki on joko PKta (Poliittisesti Korr..blaablaablaa) ja "munankuorten ympärillä sipsuttelevaa" ja varovaista tai jotain "yhtenäisyyttämme" pedestalisoivaa kommaripaskaa tai vain jotain pingottunutta hysteeristä typerää mautonta neekeri-sontaa !!. Missä haukutaan valkoiset lyttyyn, joka kohtauksessa.

Sen olisi siis oltava meitä valkeita kohtaan ystävällisen raadollinen, kuten hyvän "roastinkin". Se on tehtävä nimenomaan, rakkaudesta tjms. Pahat aikeet ja "kritiikin kulttuuri" paistavat läpi kaikesta ja pilaavat sen totaalisesti ja hätistää meidät valkoiset nopeammin kuin ...opin-tie Sompun tai ehkä vielä enemmän ; Mustalaisen !.

Tämän olisi pysyttävä virtaviivaisen simppelinä ja raatelevan hauskana, mutta myös tavallaan älyllisestikkin hauskana, sikäli, ettei kaikki huumori olekkaan heti ensi-silmäyksellä ymmärrettävissä tai havaittavissa. Eli tavallaan olisi suotavaa, että tämä tulisi olemaan kerroksellinen kuin sipuli !.

Ja ...luulisin, että olisi jokseenkin suotavaa myös tehdä näiden tyyppien iästä jonkinlainen "juttu". Sillä kuten innon Marko aina sanoi ; "jos sitä ei voi piilottaa, sitä täytyy korostaa" !. Ja eihän näiden gentlemannien vuosirenkaita kyllä käy kiistäminen, vaikka miten meikkaisi ja lavastaisi ja tehostaisi ja ehostaisi.
Ja onhan se niinkin, että johtuen juurikin heidän iästään, on tämän seuraavan oltava jotenkin erilainen, energialtaan ja olemukseltaa erilainen. Vanha ei voi uskottavasti enää käyttäytyä kuin nuori, kaikki etenee vain yhteen suuntaan ja muun leikkiminen on tyhmää. (Siis jopa tähän ; liian tyhmää !! HUOM).

Ja korostan, että toivon tämän sisältävän jos yhtään, niin vain absoluuttisen minimimäärän "kiintiöneekereitä" ja muita Haliwuud-Murjaaneja. Mutta kun katsoo elokuvan imdb-sivua niin herää kyllä jo toivon kipinä! sillä kaikkihan niistä mitä tähän mennessä on "kästätty" on valkoisia !. jihuu. Vaikkakin vähän outoja lärviä, mutta luotetaan ammattilaisiin! saihan ne sen ensimmäisenkin toimimaan. Ja "Hiitistä" Jokerin !.

No, katsotaan mitä tuleman pitää !. Katsotaan tosiaan.

Can´t Wait !!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti