keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Nyyberin "Helvetin Enkelit Spessu"

Katselin tuon Arto Nyybergin "Helvetin Enkelit spesiaalin" ja siinähän oli se!! se äijä mikä oli siinä kuvassa, mikä on täällä blogissani, minkä pistin silloin tänne blogiini !!!. Se oli se sama "Morlokki" !! ja minä luulin sitä Kanadalaiseksi !! hahaha. Sehän olikin vaan Suomlantilainen ja "Mara" nimeltään, eikä mikään Morlokki !. Siis nimeltään ainakaan..  (Miksi sillä olli "Canada" teksti kyljessään...?!)

Eniwei, Artsihan sai niiltä silloin ohjeet, ettei heistä saa tehdä "mitään kuoripoikia" tohon dokkariin, mutta toisin kävi!!. Sanoisin, että pikemminkin ne vaikutti eräänlaiselta raavaiden ja karskienkin, mutta myös paikoitellen rumien -äijien Marttakerholta !. Eihän ne edes tappaneet ketään !! tai mitään !!. Ihan lälläri kamaahan ne näköjään on !. Ja Poliisi on aina niinQ "et, ne on siis niiiin pahoja, ne on puhtaan siniverisen rikollisia.." ja bläbläbläää, mutten usko, että ainakaan noista dokkarin sälleistä kukaan on syyllistynyt mihinkään fillarivarkautta ja raakaa murhaa vakavampaan.

Ihme sakkia saatana !. Ei niistä voi sanoo juuta eikä jaata, mutta siinä kun komeili se joku Stadilainen "Riku" ...niin aattelin, että "wau! tuo se vasta näyttääkin rikolliselta!!. Se on ehkä ainakin jokin korttihai tai jotain, ...pahempaakin". Se näytti itseasiassa vähän siltä isolta Intialaiselta Homo-möhlöltä siinä "Nyy Jookin Tatuointitarinat"-sarjassa !!. Samat hampaat sama naama, sama hymy, ehkä eri pyörä, mut muuten aika sama !.
Ja muutamalla niistä oli näköjään ihan oikeasti sellainen "Sons Of Anarchy"-motskari!! (kiitti muuten vitusti, että lopetitte senkin sarjan, juur kun oli jännitys tiivistymässä!! ja korvasitte sen jollain luultavasti lapsellisella paskalla, missä joku juutalainen killisilmä könyää pitkin museon lattiaa ja anastaa rahaa tjs..). Ne on hienoja mopoja kyllä, ne mustat simppelit, tavallaan kasari-tyyliset mopot, tai Harrikoitahan ne kai kaikki on, mutta kuitenkin, ihan khuul vehe.

Ite dokkarin oli kai ihan editoinu, joku eläkeikää lähentelevä "Seppo" tai ehkä "Pirjo" tai jokin vastaava, ...oli nimittäin saundträkki kuin Kummelissa aikanaan !!. Aattelinkin, että "onks tää Kummelin saundträkkiä saatana?!". Näillä YLE:n kommunisti-muumioilla ei nyt taida olla ihan viimosinta huutoa tuo ....tieto-taito, eikä heidän näppinsä liioin ole "nykynuorison ja elämänmenon pulssilla", ei lainkaan !.
Olisin melkein mieluummin sietänyt vaikka Räppiä, kuin Kummelin saundeja, mutta minkäs teet... se oli ja meni.

Yks niistä jäi jopa auton allekkin !! "Roadkill" !!. Sielä se näkyi, taustalla, riekaleina, ...tai parina suikaleena, elukka parka.

Sit siinä oli se joku Stadilainen kyttä !! ja vittu mikkä silmät !!. Sen silmät oli ihan keltaset ja pullistuneet, kuten Stiiven Siigal. Tai se "Kultainen Jan"...joku Jani se oli, ennymmuista, mutta junou, se Idols-tyyppi, sehän on kanssa sellainen keltainen ja pullistunut.

Sitten oli se yks vitun Huu Haa, mikälie tutkijan-ketku tai lakeija tai mikä se oli, mutta Juutalainen se oli !! se on ainakin aika varmaa!!. Se oli kuin joku Arafatin ja Wuudi Ällenin ristisiitos ja tuijotti elämäänväsyneenä lähinnä sitä kirjoituspöytäänsä ja mumisi jotain, mitä Arto yritti kuunnella kiinnostuneena vaikka luultavasti mietti koko ajan vain, että "onkohan tuolla kaikki ok? kuukahtaako se ihan just? hetkenä minä hyvänsä?". Mutta jotenkin se jakso vain, ukko, puhella osansa siinä ! ei se, ...ei se mihinkään kuollu !. Sehän välillä myös työntyi siinä pöydän päällä eteenpäin ...sellaisenaan, siinä yhdessä ja samassa asennossa, liikuttamatta varsinaisesti mitään osaa kropastaan, kuin jokin valtava silhuetti joka uhkaavasti lähestyi Artoa, joka kuitenkin urhoollisesti piti pintansa eikä sännännyt suoraapäätä ovesta pihalle ja karkuun. Se näytti vähän kuin joltain, ampuma-radan pahviselta maalitaulu-hahmo versiolta Wuudi Ällenistä, liukuessaan esteettä siinä pöytänsä yllä !. "Se tulee kohti!!...tulta!!" oletin jo kohta kuulevani.

Mutta ; ool-i-nool, ihan katottava filkka. Ei mikään mannerlaattoja siirtelevä Mestariteos, mutta ihan kelpo kuraa, siis kauraa, YLE:ltä.
Sitäpaitsi, mitä muutakaan kuvattavaa Suomessa olisi !...tai no, onhan noita, mutta tuli nyt tämäkin selväksi sitten.

Ne on, kuten niin suuri osa "nyky-kulttuurista" muutenkin, eräänlainen Reliikki 60-70-lukujen nuoriso ja vastakulttuurista. Käsittääkseni vähän niinkuin jonkinlainen osasto, motorisoituja Hippejä. Tukat pitkinä, rokki soi, "kalja virtaa kuin viini"* ja Jukeboxi jauhaa kulunutta "Vietnam-rokki" matskua, prätkän seläässä khuulina ja kovana ja tyttäriänne liehittelemässä.


*elokuvasta "Nuija & Tosinuija".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti