lauantai 3. elokuuta 2013

Les pauvres de finlande


                                                       http://kansankokonaisuus.blogspot.fi/2013/08/moraalikato-sosiaalipolitiikka.html

Aakulan Juselius kirjoitti tällaisen pitkän ja raastavan tylsän / asiallisen kuivan kirjoituksen "TulonjakoPolitiikasta" tai kansalaispalkasta tai mistä lie. Ja pistin huomanneeksi mm, nämä pari seikkaa.


"Oma tulkintani on, että vaikka kansalaispalkka olisi Suomessa todennäköisesti nykyistä byrokraattista tulonjakojärjestelmää huomattavasti halvempi, kansalaispalkka ei ole pitkällä tähtäimellä kovin kestävällä pohjalla jos se vahvistaa jakoa niihin, jotka elävät mukavasti vetelehtien ja hieman puhdetöitä tehden, ja niihin jotka raatavat perheensä eteen. Tietysti se ei ole mitenkään väistämätöntä, että näin käy."

Ensinnäkin, miksi ne joilla ei ole perhettä, raataisivatkaan yhtä paljon kuin ne joilla on ?!?!?. Esim Homo-mies, miksi helvetissä hänen tulisi hikoilla jossain raksalla tai kaivoksissa tai mädäntyä johonkin kaupan kassantaakse yms, kun hän on yksin mitä todennäköisimmin ja muutenkaan ei ole sama olio kuin Hetero-mies. Ja toisekseen, näissä kirjoituksissa mainitaan lähes aina ja poikkeuksetta seuraava, erilaisin sanankääntein ja sananjärjestyksin ; "tulla hyödylliseksi kansalaiseksi, olla hyödyllinen kansalainen" jne jne.

Joka kuulostaa hirvittävällä tavalla Kommunistiselta ja kollektivistiselta. Kaikki eivät vain halua "kuulua joukkoon" mihinkään joukkoon, eikä kaikki sovi niihin muutenkaan, vaikka haluaisikin, syitä on monia. Vaikka ihminen onkin, kuten sanotaan, lähestulkoon "ultra-sosiaalinen" laji. Mutta meitäkin on yllättävän moneen junaan, ja kuten se Matruuna sanoi "ei asemalle jäävistäkään ole pulaa".

Olen aatellut itsekkin väläytellä omaa viisauttani ja omia visioitani jonkinlaisen "ihanne-yhteiskunnan" tiimoilta, ja jos arvaan tässä nyt ilmaiseksi mitään jakaa, niin minäkin kannan kärpäseni keittoon ja puutun asiaan, jossain vaiheessa !!. Mites sit suu pannaan !?.

Myönnettäköön, että olen itsekkin "nautiskellut" "tulonsiirroista" ja ei ne nyt niin hirveän nautinnollisia ole, lopunkaiken. Lähinnä kynsiään sitä saa siltikin syädä. Ja toisin kuin moni, moni "kunnollisempi" ihminen luulee, ei tulonsiirroilla elävillä ole välttämättä minkäänlaista muuta elämää, joten sitä ei tule suinkaan kadehtia tai vihata, että joku saa "ilmaiseksi" kyyhöttää jossain betoniluukussa ja istua polvet suussa lattialla, pohtimassa kuolemaa. Nälkiintyä ja ärsyyntyä yms. C´est la vie, la vie des Miserables.


"Vituj´jätkä!! ..hö..jätkä huijaa!! saatana! "
: /

pathetique.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti