tiistai 20. elokuuta 2013

"Cocktail"


Katselin tuossa eilen tuo "Kasari hitin", Tom Cruisen leffan "Cocktail" eli vapaasti käännettynä "Kullihäntä" tjms.

En ollut nähnyt tuota vuosikausiin, muuta kuin pätkän siitä, silloin kun se viimeksi tuli meidän Suomen-TV:stä eli muutama viikko sitten. Olipahan niin kasaria, että ihan heikotti. Eritoten siinä alussa vammailtiin oikeen kunnolla, hihiteltiin ja heiluttiin ja vatkattiin ja pyörittiin, kuin keharit luokkaretkellä. Riemuittiin kuin tarkkisluokkalaiset Puuhamaassa, syötyään liikaa karkkia. Olen aika varma, että kasarilla, tuon leffan nähtyään, sen hetken nuoret aikuiset jotka pähkäilivät siihen asti kunnes tämän leffan näkivät ; "että mitähän sitä elämällään tekisi?", päättivät sankoin joukoin ryhtyä Baristoiksi !. Sitten ne vähämieliset elukka-parat ihan oikeesti luuli, että se homma olisi yhtä glamöroosia ja menevää, menoa ja lentoa, kuin tuo leffa, ja yhtä juhlaa. Näin se ei kuitenkaan taida ihan olla.

Eniwei, kuten kaikki 80-luvun leffat miljöineen, tukkineen ja muine...piirteineen, näytti tuokin kuin jossain ulkoilma / sisätila -museossa kuvatulta jonkinlaiselta "kreisikomedialta" tai joltain sellaiselta modernilta sekasotkulta mikä ei oikein kuulu selkeästi mihinkään tiukan määriteltyyn genreen. Ja Tom Cruise kuulosti siltä kuin sen vuorosanat olisi dubannut joku finninen-teini, jolla ei ole sen enempää vielä oikeaa varsinaista ääntä, saati sitten mitään persoonallisuutta siinä.

Kasaribiisit soi, pastellivärit vilkkuvat, Teini-Tom nappailee eksoottisia kaljoja ja ihmisiä turpaan ja taustalla häämöttää vielä World-Trade-Centerin tornit sisältävä Wanha-kunnon ; Noo Yawk (New York), "what´s not to like?" sanon minä. Eli mistä tuossa voisi olla pitämättä? paitsi niistä kasari-hiustyyleistä, jotka pahimmillaan näytti heinäpaalilta tjms.
Ei niin ihmeellinen kuin mitä sitä on käsittääkseni kohkattu, muttei myöskään mikään silmiäkirvelevän paska niin kuin on aina aihetta pelätä, elokuvia siis.Loppujen Lopuksi ; pelätkää elokuvia !.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti