sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Osittainen Total Recall - Elokuva Arvostelu

Verestelin muistoja, ja katselin puoleenväliin tuon alkuperäisen leffan.
Nauroin yllättävän paljon.
Se käy nykyään ihan jo komediasta tai jonkinlaisesta skifiparodiasta tjns.

On kiehtovaa miten aika on muuttanut maailmaa ja maailmankuvaa ja sitä miten sitä näkee esim leffat ja niiden sisällön.
Nykyään se on lähinnä koomista ja kömpelöä kun Arskan vaimoa näyttelevä eukko käykin yht´äkkiä Arskan päälle ja yrittää tappaa tämän. Ja se miten se on toteutettu....siinä vain oli jotain hauskaa. Ja kaikki se tosikkous millä tuokin outo paska on tehty....ei sitä oikein voi katsoa enää vakavissaan nykyään.

Ja tietenkin sama koskee kaikkia tehosteita.

Koko elokuva on muutenkin "premissiltään" eli lähinnä, idealtaan, melko omituinen ja pinnallinen.

Joku mies on siis...jotenkin jotakin, ja menee siksi johonkin missä hänen mieltään ...jotenkin jotain, ja sen seurauksena se muistaakin olevansa joku muu ja tekevänsä oikeasti jotain muuta ja siitähän se helvetti repeää.
Ei kuullosta järin erilaiselta kuin känniläisen keskiverto viikonloppu, mutta se ON kuitenkin saatu venymään "kokopitkäksi" elokuvaksi.

Yllättävän helposti Arskan hahmo esim MENEE sitten lopunkaiken sinne RiiKooliin vaikka se tekovaimonsa nimenomaan painotti, että "ÄLÄ ME SINNE!!" ja se epäili vähän ittekkin. Ja yhtä helposti se siellä sitten jakelee setelitukkoja HETI kun jokin tarjous hänelle esitetään.
Tämähän tietenkin johtuu siitä(kin), että kyse on todellakin Arskan leffasta, sillä niissä haluttiin vain päästä mahdollisimman äkkiä ja mutkatta, siihen itse asiaan eli Arskan paidattomaan pullisteluun ja lihastyöskentelyyn. Joka, sanottakoonkin, lienee ainoa työskentelyn muoto johon hän kykenee / sopii, siis Arska tuskin on mikään varsinainen AJATTELIJA, sitä yritän sanoa.

Sinne se (paska!) sitten meni, sinne itse Riikooliin ja sekoitti sen lihaisan päänsä ja alkoi paiskoa jengiä pitkin seiniä ja lattioita ja karjua naisille yms Perus Paskaa. Taaskin; ei eroa perus juntin, perus viikonlopusta, niin dramaattisesti.

SE sitten jossain vaiheessa ristiinpukeutuu ja matkustaa jotenkin, sitä ei juurikaan näytetä, Marssiin. Jossa hän sitten... ON, ja tekee kaikkee. Tapaa muun muassa yhden maailman tai Marssin, rumimmista neekereistä, koskaan. Se on, ajattelinkin sitä katsoessani, niin vitun kuvottavan ja kammottavan ruma mutakuono sammakonpaska, että se näytti POIKKEUKSELLISEN luotaantyöntävältä ja rumalta paskalta, jopa niiden de facto MUTANTTIEN keskellä !!
Härre-vitun-kyyd miten RUMA se onkaan !! MINÄ jos olisin Arskan hahmo, olisin vain AMPUNUT sen samantien, refleksinä, ja todennut, että "Tsiiish!..mikä vittu SINÄ olit?!?" tai "mikä SE oli!?" jotain tuollaista.

Ja sitten se (Arska siis) käy aukoon päätään jossain tissibaarissa ja pilaamassa sen muijan päivän, jota se ei muista vaikka juuri SIKSI halusikin ylipäätään koko vitun Marssiin !! Koska näki toistuvasti, joka yö, jonkin unen tai vision tjns, siitä akasta.
Ja tällä kertaa en jaksanut enää katsella tuota naurettavaa paskaa tuon pidemmälle, mutta olen sen nähnyt niin monta kymmentä kertaa, että muistan kyllä helposti loputkin.

Tiivistettynä; Arska pyörii siellä ympyrää "kuin puolukka pillussa" ja on haitaksi paikan pääpaskalle joka oli joku Cohaagen tai jotain (siinä on ovelasti otettu nääs sanasta "CoPENhagen" pois tuo "pen" - ja jäljelle jäi "CO-Hagen" ! nerokasta miltei) ja tapaa yhden äijän mahasta esiintyöntyvän mutanttirumiluksen (ei Intialainen tyyppi HUOM!) joka jakaa jotain Viisaita Neuvoja (mikä noissa mahasta ilmestyvissä olioissa muuten oikein oli silloin? MIKSI niiden täytyi ilmestyä juurikin jonkun pötsistä !? Miksei edes perseestä ? se olisi paljon kekseliäämpää ja huvittavampaa ja VIIHDYTTÄVÄMPÄÄ ja tässä tapauksessa myös sopivampaa tai aidompaa, sillä onhan kyse lopunkaiken; kuvottavasta ja likaisesta, rumasta mutantista, joten mikä ilmestymispaikka VOISI enää SOPIVAMPI olla ?? herran tähden ! kuin perseenreikä ?!)

Sitten tämä tyyppi.... mikä se..jaa niin, joku "Quaid" sen nimi oli, Arskan siis, niin nin sitten se ...valitsee Oikean puolen ja taistelee sitä ilkeää ja kiukkuista tyrannia vastaan ja rikkoo paikkoja ja tekee kaikkea ja lopuksi kaikki on ihan jees.

Yhdellä muijalla on ne kolme (3) tissiä ja kaikkee.

Aika naurettavaa lopunkaiken.
Koko paska olisi sitäpaitsi tainnut selvitä vain sillä, että se EI olisi mennyt sinne Marssiin. Vaan eronnut vain siitä akasta ja muuttanut vaikka Kanadaan.
Kanadakin on punainen !! Se ei edes eroa kauheasti Marssista, ja on lähempänä, jokseenkin turvallisempi, ja jopa lämpimämpi !!
Ja varmaakin halvempi.

Eikä siellä pullistu silmät päästä jos menee ulos. Ainakaan samasta syystä ! Ehkä kyllä siksi, että KUN vain näkeekin sen neekerten ja mud-slimien suunnattoman määrän mitä sielläKIN on, niin kyllä siinä... paitsi yrjö lentää ja toivokin (ulos), niin miksei siinä silmätkin pullistuisi kuopistaan." Ladataan ´Virallinen kanta asioihin´... "


Katsokaa nyt jo tuota julistettakin herran pieksut !! Naurettavaa !
Arska on kuin joutuisi alttiiksi MoKu-AgitPropille tai olisi Futuristisessa käymälässä. Ehkä siinä imetäänkin "Väärän Tietoisuuden" kuonaa pois, suoraan kallosta, korvista.
En tiä.


Koominen ja outokin, elokuva.

Mutta ihan jeeskin kyllä.

Whatever.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti