maanantai 15. helmikuuta 2016

Mission Impossible - Rogue Nation - Elokuva Arvostelu

Tsiigasin vihdoin tuonkin tuosta tieltä pois.
Ja hyvähän se oli. Ehkä paraskin noista leffoista, jotka on olleet yllättävän hyviä ylipäätään, paitsi se aivan kelvoton, ihan kamala paskaläjä, se Zon Wuun naurettava pelleily se kakkonen. SE oli ihan täysin kurjaa paskaa, pitkästyttävää ja teennäistä, muovista, pinnallista sontaa. Kuin suomalainen elämä.

Mutta tämä uusi on melko vitun mahtava. Vaikka täynnä hetkiä joista ajattelee, että heeeeetkinen!?.... oliko tuossa juuri kissanmentävä aukko juonessa?....vai...?..EI ?!?!
Mahdotonta Sanoa !

Tomppa toimii yhä vielä vain, edelleen, vaikka ikä alkaa jo hänessäkin näkyä, ja itse asiassa koko köörissä. Se onkin yksi elokuvan "vetonauloja" - tuijottaa vain kuinka vitun vanhoja ne kaikki on.
Välillä se jo uhkaa koko roskan uskottavuutta yms. Miltei on kuin katselisi jonkin isoisän näyttelevän ja uudelleenelävän, jotain omia muinaisia(!) sotakokemuksiaan. Eli ....vähän vaivaannuttavaa, josko sitten ihan kiinnostavaakin toisaalta.

Tässähän EI nyt ole suomalaista, mutta ainakin pari ruotsiapuhuvaa tyyppiä kyllä. Eli miltei suomalaisia.
(Yksi niistä lyö Tomppaa mahaan.)

Hienoja kaaroja ja paikkoja ja kaikkea. Ja kaikki kliseetkin. Kuten teatteri-esityksen taustalla käytävä taistelu salamurhaajia vastaan ja pakenemista pitkin viemäreitä kuin joku vitun rotta, tai Jyrki "Psykopaatti" Käteinen.

Positiivista on myöskin se, ettei tässä ole juuri muita neekereitä kuin se lähes-pakollinen hahmo, se "Luther". Mutta sen huokoisen neekerinlärvän nyt vielä sietää, koska sitä ei ensinnäkään näytetä niiiiin paljoa.
Vaikka olisihan sen voinut tietenkin myös jättää vain pois koko leffasta !!
Mutta se ei kai käynyt tekijöillä edes mielessä. Että "jätetäänx se nekru pois?!...hei?..."

"Eiku otetaan sekin vaa mukaan.....hei?...jooko?..."

"O.K"

*

Huonoa tässä on paitsi ne kaikki kliseet, niin ehkä kesto. Tämähän kestää noin 3 päivää, tämä leffa. Tai no.........AINAKIN(!!) jonkin 3-13 tuntia. Mutta kyllä sen nyt ainakin kerran tsiigaa.


Ja huonoa oli sekin, että leffassa on tehty paljon sellaista tietokoneella minkä voisi melko HELPOSTI tehdä ihan fyysisestikkin. Ja se myös NÄKYY; että se on tietsikalla väsättyä, ja SE syö aina leffasta PALJON pois. Tai ainakin useimmiten.

Simon Peggikin on jo vanha pappa !! Englantialinen vanhus.
Mutta toimii vielä juuri & juuri.

Tyylikkäät alku ja lopputekstit täytyy muuten mainita. Ne oli hienot !
Ja ihan vitun khuuli se alun lentsikka mistä Tomppa kävi roikkumassakin, ihan oikeasti. Siisti vitun kone !

Hieno, tyylikäs, näppäräkin, moderni leffa.
Ei muuttanut elämääni, mutta ei myöskään haitannut. Oikein hyvä lopunkaiken.
Jos tämä oli nyt viimeinen MI leffa niin ihan kelpo loppu.

Erityismaininta vielä siitä MITEN lopussa -mahdollinen spoileri!- pääpahis napataan. SE oli kerrassaan ihanaa, khuuli temppu. Joskin vähän arvelluttava..... muuutta uskotaan nyt.
Siitähän leffoissa yms on kysekkin; epäuskon hellittämisestä. (Suspension of disbelief)
4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti