keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Data vs Windows (10)

Kapteenin Virallinen Suomenkielinen Blogi.
Tähtiaika 19.15 19.07.2017


Hyvät ja typerät, Kansalaiset ja muut alhaiset murjaanit !

On tullut aika ruotia hieman ilmiötä nimeltä Windows ja sen kymmenettä "iteraatiota".

Kävi nimittäin niin että kun hra Data yritti vain selailla vähän ihmisp...tietoutta, hänen näyttönsä jumiutui "siniseen kuolemanruutuun" eikä enää totellut. Josta jopa itse Data suivaantui ! Eikä hän juuri koskaan suivaannu juuri mistään. Edes siitä kun hänen ------------ käytetään väliaikaisena karttakeppinä.
Itse olen vältellyt kyseistä vakoilu"softaa" kuin ruttoa, ja pystynytkin pysymään siitä ihastuttavan kaukana, mutta tämä on kaikille teille ja niille jotka eivät ole ja jotka ehkä haluaisivat edes väääääähän yksityisyyttä.

Jos edes pytyllä saisi käydä ilman että Bill Geitsin silmä, kaikennäkevä silmä, tuijottaa.

Tässä on ensimmäinen aiheen video, joka kannattaa katsoa. Katsoin tuon jo kaaaaauan sitten, mutta vasta nyt saan tämän raportin aikaan, joten ruodin tätä nyt. Sitten...

https://www.youtube.com/watch?v=RVzc5wK2-pc

Windows 10:n vakoilu on pahempaa kuin ikinä odotinkaan.

Kuten näette, Mikkisofta ei juuri säästele kustannuksissa mitä vakoiluun tulee. Meleko härskiä bissssssnesssssstä !

Ja en nyt tähän hätään löytänyt enää sellaista videota jonka katsoin varmaankin tuon kanssa yhtä aikaa silloin, eli ilmeisesti viimevuoden tammikuun tienoilla, mutta taitaa olla tuon saman tietsikkanörtti-Linuxhyypiön video, jossa hän käy läpi jotain tietoja mitä joku Ryssäläinen hakkeri oli paljastanut Windows kympistä ja kävi ilmi että Microsoftin keräämän telemetrian seassa, tai yksi MUOTO, oli yksinkertaisesti kuva / kuvankaappaus koneen työpöytänäkymästä / näytöltä !!

Eli W-10 periaatteessa kuvaa sinua ja kuviasi ja tekemisiäsi.

Tuo on jo melko vitun ällistyttävää !! Se on sama kuin se että joku hyypiö hiippailisi ikkunasi takana, jos siis asut maantasalla, (HUOM!!), ja ottaisi salaa fotoja lasin takaa. JOS siis pidät verhojasi auki. Mutta ymmärtänet "pointin".

Ja toinen video.

https://www.youtube.com/watch?v=5x2VTN4jjIE


Tuo ^ on itse asiassa oikein hyvä kanava, josta tykkään, aina kun muistan sen olemassaolon. Tai ainakin se on näissä sekalaisissa tietokoneasioissa hyvä kanava.

Katsokaa sekin missä hän näyttää mitä tehdä ensitöikseen jos ja kun hommaa W-10 läppärin eli kannettavan.

No tässähän se jo onkin.

https://www.youtube.com/watch?v=9KFc6l8jrVs

Tässä on pari ilmeisestikin hyvää ohjelmaa tjns, joilla pistää Windows 10 aisoihin, ainakin edes vähän.

O&O sht up 10.

Spy Bot 1,5

Ja tässä vielä yksi video tuolta Linuxtyypiltä.

https://www.youtube.com/watch?v=eoSg3fSB7PAJa jos vain haette Tuubista esim haulla "Windows 10 spying" - saatte melko läjän tuloksia. Katsokaa ja oppikaa.

Melko härski juttu.


Olisi muuten melko hienoa jos olisi olemassa edes YKSI, oikea ja oikeasti hyvä ja kunnollinen; suomenkielinen tuollainen tietsikkakanava tuubissa !

Muttei nyt vaadita kuitenkaan liikoja.- - - - -


Suosittelen tekemään ainakin kaikki nuo ^ ehdotetut ja jokseenkin jopa hyvinkin neuvotut "muutostyöt" kyseiseen suoraan yhteyteen seeiiaahan ja än-äs-aahan yms.

Minä kokeilin myös asentaa Windows kympin Dataan, ja tulokset olivat hyytäviä !

Se / hän alkoi käyttäytyä mitä omituisimmilla tavoin. Data mm vaelteli yöllä pitkin aluksen käytäviä, kuunnellen kaikkia ihmisiä ja katsellen hyvin tarkasti joka asiaa ja hän jopa kahmi itselleen sekalaista irtainta jota sitten hamstrasi kortteereihinsa, ja hän kävi tuijottamassa minunkin valmiushyttini oven takana. Hän ei juuri edes peitellyt toimiaan vaan oli kuin se olisi ihan "jees" ja ihan normaalia. Hän myös jäi siihen kuuntelemaan kun ovi sulkeutui, ja taaskin, täysin hävyttä.

Ja hän alkoin mainostaa kaikkea mahdollista, myös itseäänkin.

Hän mainosta ihan KAIKKEA. En nyt viitsi kertoa mitä kaikkea, mutta KAIKKEA !

Ja hän kävi kyselemään kaikilta melko paljon....mitä vain. Hänen uteliaisuutensa kävi jo ärsyttäväksi, vaikka hän toki kyselee ja utelee usein muutenkin, mutta se käy rasittavaksi kun hän kokoajan tivaa "kuinka voin auttaa? haluatko hakea jotakin huoneestasi tai tästä tietokoneesta?" yms.

Lopulta päädyin poistamaan kyseisen ohjelmiston hänestä ja asensimme puhtaan Androidin siihen tilalle. Nyt Data on mitä virtaviivaisin ja yksinkertaisin tehojyrä!
Siltikin melko tiedonjanoinen; hän on kuin maaplaneetalla vaikuttava retrograadinen käänteis-"elämän"voima nimeltä "kyttä" !

Mutta hänessä on nykyään kyllä kiitettävän vähän ns"bloatwarea", joka tosin on hyödyksi vedessä; sillä kuten tiedätte, voi Dataa käyttää hätätilassa kelluntavälineenä tai "kellukkeena".

Data pyyhkii nyt mutkatta, oikealle ja vasemmalle.

Tarkkailen tilannetta ja raportoin ohjelmiston kannattavuudesta, jos tarvetta ilmenee.
Mutta : Kansalaiset, suojautukaa tältä, luultavasti Romulaanien juonelta, tältä uhalta nimeltä "Windows 10" !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti