sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ile Juuhansson ja Suomen Ständap

...ajattelin tässä taas noita suomen Ständapkoomikoita ja niiden valitettavaa tasoa ja haluan taas kirjoittaa pienen annoksen siitä miksi ne on niin syvältä kuin on. Mutta en kirjoita kaikkein parhaita asioita nettiin, ilmaikseksi jne. Minä osaisin kyllä luetella teille hyvin selitysvoimaisen ja selkeän ja tulevaisuuden koomikoille ohjenuorana toimivan ...litanian eri asioita mitä suomalaisissa ja komiikassa -kun ne yhteen pistetään- on vialla.
Mutta tällaista...

- Katsoin mm Ilari Johanssonnin keikan ja pienen haastattelun. Siinä haastattelussa se sanoi olevansa yleisöä edellä ja sen yläpuolella. *summerin ääni* virhe !
Älä ikinä, koskaan, helvetin älykääpiö, julista olevasi muiden, eritoten maksavan yleisön, yläpuolella !!! Vitun typerä perkeleen pässi saatana. Vaikka olisitkin !! Jos ei muusta niin siitä yksinkertaisesta syystä; ettei kukaan halua kuulla sitä ! Siis olevansa tyhmä tai tyhmempi kuin...

Ja Ilarin toinen vika on se, että "ile" tuntuu olevan melko aggressiivinen ja päällekäyvä. Ihmiset tulisi ottaa näet huomioon ! Eikä mukaan esitykseen, koska suomalaiset oikeasti ja edelleen PELKÄÄVÄT joutuvansa valokeilaan ja kuuluisaksi. Vaikka se olisi vain ohikiitäväksi hetkeksi jossain hämyisessä kapakassa. Minä itse olen joutunut "tuuraamaan" muita, koska he olivat liian puisevia ja paniikissa, eräässä esityksessä. Jouduin ihan ÄÄNEEN sanomaan, miltein HUUTAMAAN(!) E N G L A N N I K S I jotakin !!!! Aatelkaa.
Enkä minäkään siitä kieltämättä nauttinut.

No eniwei... Ilen ongelma on myös se, että äijä toistaa itseään kuin jumiiin jäänyt video"klippi". Samat ilmeet, samat äänet samat kaikki. Eikä nyt NIIIIIN hauskat ylipäätään, alunperinkään.

Ja tuossa keikassa minkä katsoin, tuo "Total Comedy" ...siinä se lähinnä haukkui sekalaisia Stadin kaupungin eri alueita ja lähiöitä ja Turkua (tietenkin !). Koska ! hahahahaa...koska... niin ! koska hei !!...hahaa Turku.... niin nin ni..Turku ..oli kerran suomessa..nin ...PÄÄKAUPUNKI !! AaAAAaaaaaaaaaaahahahahahahaaaaaaaaaAAaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
Ja... Turkulaisethan tunnetaan suomen tasolla melko hyvännäköisinäkin !! Ja Turkuhan saatana sijaitsee..ei vittu !1hahahahaaaaaaaaaaaaaaaa vitun typerät Turkulaiset pässit ja muulit! kelatkaapa; MEREN ÄÄRELLÄ !!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaBWHAHahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....!.....ei !...hetkinen ?!...miksi TUO on muka hauskaa ja naurun asia ?!
Turku on myös osittain ainakin, melkolailla suomen kauneimpia kaupunkeja ! ...mitä siis Turussa EI OLISI mistä vittuilla ja minkä takia vääntää niistä väkisin jotakin pilaa !!?!?!? Häh !?!?
Näin ON !!

Naaaurakaa niille !!! AHahaha hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. (Tepsillä menee toki huonosti, sen voin myöntää.)

Kun taas "Ile" itse on jostain saatanan, vitun yhdentekevästä Junttien Hornantuutista, mihin saatiin sisävessatkin vasta 70-luvulla. Missä eletään vieläkin kuin jossain vitun 1800-luvulle sijoittuvassa "periodi-elokuvassa".
Jossain missä ei ole kuin kännisiä ja tyhmiä, peräseinäjokelaisia vitun JUUUNTTEJA !!! Jotka on niin saatanan änkyräisen juntteja ja tyhmiä ja ilkeitä ja sanoinko jo typeriä? että ne ei edes PÄÄSISI ...sanotaanko nyt vaikka (meinasin sanoa "Tampereelle") ovesta ulos. Koska eivät osaa olla yrittämättä käydä siitä poikittain. Horisontaalisesti.

Haisevia vitun Latvialais-Samojedi-Pohojammaalais äijiä jotka istuu päivät pitkät jonkun juottolan tai kioskin portailla, johon heitä ei enää huolita sisään ja tuijottavat siinä sitten puoliksi unessa puoliksi ...jossain muussa tilassa, eteensä ja kaikkia ohikulkijoita kuin haluaisivat saada näiden kaikki syvimmätkin salat selville ja sitten suolestaa heidät, ja kiroilevat ja klimppivät siinä sitten. Sikäli kun kaljankittaukseltaan ehtivät. Ja "homojen" haukkumiselta ("homo"han on suomessa VALTAVAN LAAJA käsite, joka kattaa kaiken aktuaalisesta, tosiasiallisesta, homomiehestä aina sellaisiinkin retkuihin asti jotka käy saatana kahdesti !! jumalauta KAHDESTI viikossa, suihkussa!!). Ja känniseltä sekapäiseltä jonninjoutavalta korinaltaan ja räkäiseltä pärinältään.
Ja Ile muuten NÄYTTÄÄ juuri tuollaiselta itse.

Juuhansson jaksoi myös yrittää puristaa kaikki mahdolliset huumorin mehut irti / ulos niinkin kiehtovasta ja nauruhermoja kutkuttavasta aiheesta kuin; se että jollain osalla Suur-Helsinkiä...EI ole metroa !! Waaaaahaaauuuu !! ....ai faking kheer !! Big-faking-diil.

No joka tapauksessa. Ilari myös tuppaa nauramaan itse itselleen ja sikäli siis mikkiin, enemmän kuin kukaan yleisöstä. Sama kuin ...niiiiin moni muu suomlannin hauskuuttaja. Ja se olisi ihan khuul jos heillä olisi joskus jotain hauskaa sanottavaa, mutta se on melko tympäisevää kun ne vaan puhuvat itse itsekseen, asioista jotka ei ole hauskoja. ( Minä tiedänkin miten saisi yleisön melko TAKUULLA repeämään heti avausrepliikillä ja sikäli lämpenemään. Sillä tunnelma on suuuuunnattoman tärkeää.)

Sanoin tuon ^ tuossa suluissa vaikken aio sanoa MITÄ minä sanoisin. Halusin vain sanoa tuon, sanomatta MITÄÄN. Kuten Matruuna muistaa aina kehaista itseään. Joka vitun tekstissään. Ai niin; "ja Maatruunahan on supermaistaja" ja "aaiii niin, MATRUUNAhan on myös SUPERnäkijä ja hyerkuulija" ja "aaiii niin..Matruunalla onkin liikaa älyä joten häntä (HÄN puhuu ITSESTÄÄN AINA kolmannessa persoonassa [jota pidetään merkkinä mielisairaudesta!] ) läpsittiin koulussa, ´Kekkos-Slovakkiassa´ armotta..." ja "ja kuten muistatte, Matruuna on paljon teitä parempi, muttei kuitenkaan niin alentuva."
Vittu, että tuo kyseinen saatanan Kommari-Vasuri-Jutku eukko yököttää !! Sitä tursuaa jo korvistakin ulos !!


No mutta, takaisin Ileen ja suomlannin komiikkaan.


Ilari.... ei vain kertakaikkiaan OLE tarpeeksi huvittava ja hauska. Eikä kukaan suomen valitettavista koomikoista. Yksi syy on tietysti suomalaisten luontainen junttius ja törkeys / töksähtäväisyys ja jurous ja ummehtunut änkyräinen PerusVihaisuus yms joka tukkii luovuuden ja sikäli myös kaiken senkin hauskuuden mitä mahdollisesti jossakussa olisi. Ja suomen "kulttuuri" eli toistuva, neuroottinen, rituaalinen tapa tehdä asioita vaikuttaa myös, taustalla, HYVIN vahvana. Ja ESTÄÄ tehokkaasti oman täyden potentian käyttöönoton ja kaiken oikeasti HAUSKAN ääneensanomisen.
Ja myös suomalaisten taipuvaisuus kiroiluun ja törkeyteen vain sen tähden, on suuri erhe ja vääryys ja ongelma näissä asioissa.
En nyt tiedä onko Ile sitten se kaikkein pahin ja syyllisin tuossa mielessä, muttei myöskään mikään Puhdas Pulmunen. Ja Ilessä on sekin ongelma, että se mitä olen hänestä nähnyt / kuullut, on aina sitä samaa jankutusta erilaisten suomalaisten ja suomen eri kolkkien välisistä (eittämättä melko mikroskooppisistakin) eroista. SE ei vain ole mitään kovin dynamiittia matskua. SE on yhtä vitun tylsää kuin Suomi itse.

Ilarin määrittävä ja selkein piirre lienee se, että SE on ITSE ihan suunnattoman innoissaan ja vaikuttunut, omasta jutustaan ja siitä, että hän on toden totta, tässä ja nyt, suomessa (!) Ständapkoomikko !

Mutta se ei niinkään innosta minua.


Ilkka / Ile / Ilari on vähän niitä sellaisia jotka ikääkuin antavat ymmärtää, mutteivät ymmärrä (osaa) antaa. Mutta siltikin, ilman sarvia / hampaita, arvostan jonkinverran yritystä. Koska lopunkaiken, ool-in-ool, on Ile siltikin yksi ainoita minkääntasoisia ständapkoomikoita tämänhetken Finlandissa.

Ja sitten on myös mainittava se suomen lavakomiikan yksi VALTAVIMMISTA ongelmista ja masentavimmista piirteistä, jota en ole vielä maininnut; eli YLEISÖ !!

SE on suomessa usein nähdäkseni syvältä perseestä. Koska...no.... lähinnä siksi, että: suomalaiset, ovat, syvältä perseestä. Vaikka sen joutuu ymmärtämään johonkin mittaan, koska tämä ON "paska maa" ja masentava ja mitä kaikkea. Suomalaiset vain on ihan liian insinöörimäisen robottimaisia ja ankeita ja omalla tavallaan, sisäänpäinkääntyneitä, ja koomikko keikallaan nähkääs TARVITSISI yleisöltä tietynlaista ja tietyn määrän, energiaa. Ja sitä atmosfääriä, tunnelmaa, suomessa ei vain oikein ikinä ole tai synny.

Vaan keikat näyttäisivät koostuvan siitä, että se koomikko parka puhuu yksin siellä lavalla, jääkylmässä salissa, jääkylmälle puustaatehdylle yleisölle. Joka totta tosiaan, kuten se Edi Mööfin veli - "se toinen neekeri" - taisi suomalaisista sanoa täällä käytyään, suomalaiset ei naura vaan TAPUTTAA !!
HAHahha, vitun idiootit !! Miksi !!??

M I K S I !!?!?!!? Miksi helvetissä kukaan joka naurattaa ihmisiä haluaisi, että hänelle TAPUTETAAN !?! Naura ! paska. Naura, äläkä taputa.
Taputtamalla sinä / te, ulkoistat - ulkoistatte, sen ilon ja hoksauksen ja mitä lie, minkä se komiikka ehkä synnyttää. Sekin on siis eränlainen pakokeino suomalaiselle, ihmisyydestä ja tunteiden ilmaisusta ja muusta sellaisesta.
Jopa apinat, muuten, nauraa. Ja kamelit ja hiiret ja rotat yms. Se on tieteellisesti tutkittua faktaa.

Summa Summaarum: ile ei vain ole hauska, ja se on liian aggressiivinen. Ja sen esiintymiset näyttäisi rakentuvan lähinnä siitä, että se kyselee yleisöltä mistä nämä ovat kotoisin. "Onks kukaan täällä Tampereelta....joo *hörönaurua*.. mää arvasin NÄÄS !!" "onks kukaan Keravalta..?... *se Ilarin perus Nngjääh ilme ja ääni* ..vittu! ai vittu !! hei mä arvasin, se on kuin jokin Darwinin labra hei !! .." jne jne Ad Nauseam.

No, mutta : Tämä on ollut lähinnä kai arvostelu tuosta Ilarin Stand-Up keikasta, tuosta Total Comedy - Ilari Johansson. Niitä myydään ainakin Anttilassa ....... mikä se nyt oli se sellainen "lasinalunen"...?... DVD? niin, nin sellaisina, DeeVeeDeenä. Tai Deeveedeinä.* Kirjoitus on alettu jo jokin aikaa sitten, mutta saatu vasta nyt aikaiseksi sen viimeistely *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti