perjantai 20. joulukuuta 2013

Suomalaiset. osa.2


Kuten aiemmassa osassa sanoin, suomalaiset muodostavat sekarodun ja sikäli sekakulttuurin. Tämän voi nähdä niin, että Suomi on periaatteessa pohjoisen oma pieni Amerikka.
Ja kuten Amerikaltakin, puuttuu suomeltakin se mitä sanoin, eli määrittyneen selkeä ja omaleimainen ja aito Historia ja kulttuuri ja kaikki on lähinnä päälle läppäistyä humpuukia ja teennäisyyttä ja väsyttävää pinnallista pingotusta. Tämän takia on muuten lähes pieni ihme, ettei suomalaiset ole vieläkään onnistuneet "lyömään itseään läpi" Haliwuudissa, sillä onhan suomella ja Kwalla paljon yhteistä ja sikäli näillä kahdella kansallakin voisi olettaa olevan paljon samaa sisältöä.
Tämä toimikoon laihana lohtuna tuohon kammoonne, että "kääk! meissä on Ryssä sisällä!!".

Ja kuten myös sanoin, voisi suomelle tehdä oikein gutaa -järkätä asiansa Heimorajojen mukaan!!. Sillä se on yksin, suomen aito olemus nähdäkseni, lopunkaiken. Eli Heimot !. Suomi on siis hyvinkin regionaalinen paikka (kuten kuulemma Saksakin!) ja tätä pitäisi nimenomaan juntit -korostaa eikä peitellä!. Ja kuten se innon Markokin, se valtava, lihava, sinisilmäinen, Arjalainen-homo sanoi ; "se mitä ei voi peittää, sitä pitää korostaa". Se on muuten hemmetin hyvin sanottu, se !.

Ja tämän olen tulkinnut olevan Suomlannin todellisen olemuksen ; eräänlainen sekalaisten, mutta jokseenkin yhteneväistenkin -Heimojen ja mini-kansojen muodostama tilkkutäkki, jolla on siltikin yksi yhteinen kieli. Eli hyvin paljon Amerikan kaltainen, mutta pienenpi ja valkoisempi.

Ja kysymykseen "kuka on Oikea suomalainen" vastaisin suurinpiirtein näin ; ....valkoinen, suomea äidinkielenään puhuva, ...Suomalainen!. Jonka suku on asunut täällä mieluiten jo jääkauden lopusta saakka tai ei ainakaan paljon vähempää aikaa!. Ja suomalaisille on tyypillistä myös olla johonkin mittaan kotoisin, geeneiltään yms siis, -ruotsista ja käsittääkseni jopa Hollannista, ei niinkään Venäjältä. Eikö sellainen ole yksi teoria suomalaisten alkuperästä, että Hollantilaisia tässä ollaan ?!. Käsittääkseni on.

Mutta myönnettävähän se on: "Suomalainen ja Suomalaisuus" on aika löyhähkösti kasassapysyviä käsitteitä kyllä johonkin ekstenttiin vaikkei sitä mielellään ajattele. Vähän samoin kuin EUlaisuus tai vastaavat, haaleahko liittouma. Eli yksi tapa olla rehellisempi olisi ajatella itseämme sekä "Suomalaisena", että oman Heimon mukaan eli esim ...

- Hämäläiset
- Savolaiset
- Karjalaiset
- Pohojammaalaaset
- Inkeriläiset
yms

Toisaalta, onhan asia niinkin, ettei suomea ole tällaisenaan ollut olemassakaan kuin vähän alta 100-vuotta!!. Joten ei siinä ajassa toki ehdi paljoa kerroksia vielä muodostuakkaan ja ennakkotapauksia kertyä jne, mutta minä olen aina halunnut suomalaisten ammentavan enemmän -muinaisuudesta kuin junnaavan paikallaan vain siinä "Talvi-sodassa" ja yhtä tuoreissa tapahtumissa. Eiköhän se sota nyt sit jo riitä Cro-Magnonini !?!.


* * *

Ja nyt kun joku mainitsi "Haliwuudin" niin tulikin mieleeni (ei imuri) ; oletteko tulleet aatelleeksi (nimittäin edes minä en ollut tullut!!) että suomalaisiahan on jo!! Haliwuudissa ja aika paljonkin itseasiassa?!. Ja suomalaiset ovat aloittaneet itseasiassa myös monta sellaista muotia / trendiä, joita kaikki (ainakin nykynuoret luullakseni) pitävät Amerikkalaisina!!.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Amerikansuomalaiset


Jessica Lange               David Lynch              Matt Damon
Mm nämä ^^  on enemmän tai vähemmän suomalaisia Haliwuudissa ja itsestäänselvin tietenkin Renny Harlin !.
Ja kuten voitte Wikipedia-linkistä lukea, on Ameriikan itsenäisyysjulistuksen allekirjoittanut myös yksi Härmäläinen!! (John Marttinen / Morton).

Ja mitä tulee suomalaisten aloittamiin trendeihin yms, ja niihin joiden instigoimisessa (alkuunsaattamisessa) on suomalaisia ollut mukana niin, esim Hanoi Rocks aloitti aikapitkälti tämän tällaisen "Rock-huivi" buumin ja sen "luukin" joka assosioituu (mielleyhtyy... : / ) heti kaikkiin kasari-rokkareihin..."Mil puolel jokkee te oot ?"
Suomalais-akasta on myös kotoisin se sellainen kuoleman kalpea, zombiemainen, kartanossa asuva, aatelis-gootti rouva / tyttö -hahmo.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Maila_Nurmi

Vampyyrimuijat mitkä lie ....mutta nuo tuollaiset "Addams Family"  "kuolema pukee häntä" tyyppiset nais-hahmot kuitenkin. Uskomatonta, mutta totta!!. mutta toisaalta myös hyvin loogista, eikä niin ällistyttävää. Onhan Suomi hyvin hyvin synkeä maa, täynnä synkeitä rouvia ja ankeita oloja ja goottilaisuus istuu suht hyvin suomeen ja suomalaisten sielunmaisemaan, ainakin luullakseni ja ainakin joillekkin.

Ja onhan suomella Linux torvaldseineen päivineen ja Tuuve Muumiensa kanssa ja Marimekot ja Nokiat ja ...sanotaan vaikka Fazer (kun haluamme hyvää).
Eli ei tässä nyt ihan täysin tarvi hätääntyä -on täälläkin edes jotain cuulia shittiä.

^^

Kaiken tuon lisäksi, oli iltalehdessä kuin tilauksesta (heh!) -tämä juttu ...

http://www.iltalehti.fi/fiidifi/2013121817852965_fd.shtml

Eli tuota listaa voi jatkaa vielä ainakin noilla, mm xylitoli, kuivauskaappi ja sykemittari !.
Ollakseen niin introvertteja ja hiljaisia ja bisnes-älyttömiä, suomalaiset on kyllä aikaansaaneet yllättävän paljon sekalaisia keksintöjä ja nyansseja ja kuriositeetteja sinne tänne. Unohtamatta tietenkään sitä, että suomlannissahan tehdään maailman suurimpia laivoja! matkustajalauttoja siis. Ja täällä on tälläkin hetkellä kehitteillä uudentyyppinen pelastus / rahti -alus, joka voi nostella sekalaista uponnutta matzkua aiempaa tehokkaammin.

Tämän lisäksihän Suomi on jokseenkin kuuluisa "disainistaan" maailmalla ja suomesta löytyykin monta hyvää ja kaunista -Disain valiota. Pallotuolista, tuplakuplaan ja Nokian kauneimpiin malleihin ja on lasilintua, on vuohipukkeja, on komeita astiastoja ja laseja jne.
Löytyy täältä myös aidosti kaunista arkkitehtuuriakin, mm Helsingin-Rautatieaseman se kellotorni on aika julkean komeaa Art-Decoa ja Suomen Kansallismuseo, Senaatinaukion kirkko tai monet linnamme ja vastaavat.

Suomesta on kotoisin paitsi totta-vitun-helvetissä tietenkin: Finlandia!! niin myös läjä muuta ihan kelpo musiikkia ja läjäpäin sekalaisia bändejä. Jos nyt on pakko nimetä joku, niin eiköhän ne nämä itsestäänselvyydet sitten olisi ; Nightwish, Hanoi Rocks, Darude, Esa-Pekka Salonen ja liuta muita.
lisää lohtua : osaatteko nimetä montakin vastaavaa asiaa, esinettä tai oliota yms, jotka on kotoisin Venäjältä?! mitkä on Rysäin lahjat maailmalle?. (Tiedän toki ne parit säveltäjät [mm Sostakovich] yms vastaavat), mutta mikä on Venäläistä disainia esim? tai missä on yksikin hyvä Ryssäläinen bändi? tai leffa? jne).
Suomessahan on sentään edes yksi tai kaksi hyvää, kansainvälisen tason, leffaakin. Sekä uutta, että vanhaa. Esim Kaurismäen skeida, josta jotkut jostain syystä dikkaavat ja Rare Exports ja Iron Sky tyyliset modernit outolinnut.

Voidaan tähänn haparoivaan ja löyhään listaan kai ympätä vielä Martti Turunen / Marutei Tsurunenkin eli Japanin Ylimysten seassa häärivä suomi-juntti.

* * *

Tässä kaikki osasta 2.

Aloittakaa aamunne uskoen olevanne kuitenkin lopunkaiken aika "hyvää puuta" tai ihan lähes-oikeaa ja puhdasta rotua. Ei tässä täydellisiä olla, mutta parempia kuin eräät... / jotkut


                                                                           http://www.youtube.com/watch?v=roWNne7prRs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti