lauantai 14. joulukuuta 2013

MäkGaiver-leffan Arvostelu


Sinne meni MacGyverin Atlantis leffa sitten.

Arvostellaan nyt sitten lyhykäisesti ; yllättävän hyvä, oikein kelpo pikku leffa. Ensimmäiset 2/3 osaa lähes hypnoottista katsottavaa, mutta loppua kohden sisälsi joitain vähän väljähtäneitäkin kohtia.

Sisälsihän elokuva tietenkin kaikki mahdolliset klisheet ja itsestäänselvyydet ja totunnaiset pakollisuudet kuten esim viimehetkillä puoltaanvaihtava omanjengin jäsen joka sitten alkaakin poukkoilla puolelta toiselle,  hämäräperäinen liimatukkainen sliipattu Marokkolais liero, joka kyttää varjoissa ja tolppien takana (paljolti kuten vastaavat tyypit tosielämässäkin) ja "salakuuntelee" sankareitamme, jotka pälpättävät ja kailottavat kuin autistiset vähä-älyiset -marmorisaleissa ja muissa suunnattoman kaikuvissa halleissa, sekä Atlantiksen salaisuuksia, että ydinaseiden laukaisukoodeja ja kissansa aamiaisen sisällön !.

En myöskään ole ihan varma, oliko se nyt lopunkaiken niin tarpeen änkeä sinne Atlantis-luolaan tai mikä lie vittu sitten olikin ja venata sitä laneettojen-linjautumista (mikä klishee sekin jo itsessään on!!) ja selailla platinakirjaa ja käyttää sitä muinaista höyry-tietsikkaa (Ryssäthän käyttää niitä, Avaruuskeskuksissaan. Ja epäilemättä muuallakin) -nostaakseen se "aarre" esiin. Mikseivät vain yksinkertaisesti voineet esim sukeltaa, ammattisukeltajien kanssa, sinne ja hakea aarrettaan? tai jos vesi oli liian kuumaa niin miksei sitä voisi vain nostaa jollain Hiijabilla ?! käyttäkää nyt vähän järkeänne!.

Elokuvassa nainen, munasi taas kerran, kuten ihan aina, kaiken. Menemällä sörkkimään sitä lentzikkaa vaikka muistaakseni Mäkki nimenomaan käski vain olla ja odottaa!!. Sensijaan, että olisi sanonut ; "menen nyt häiritsemään noita mukavia rikollisia, odota sinä tässä. Ja jos minusta ei kuulu minuutin, puolentoista sisään mitään, niin mene räpläämään tuota lentzikkaa ja katso josko saisit jonkin hämmingin ja epäonnisen tapahtuman aikaiseksi!!". Noin ei juuri koskaan, juuri kukaan sa!! elokuvissa tai elämässä, silti -naiset ne jaksaa aina yllättää!!. Ne menee aina ja sörkkii ja ronkkii ja sählää ja räplää(paljolti kuten Amerikkalaiset tässä elämässä) ja aiheuttavat oman kiinnijäämisensä lisäksi summa pahan ja muita sekalaisia kommervenkkejä ja onnettomuuksia!!. Puhumattakaan ylimääräisistä vaikeuksista ja ylimääräisestä työstä, ryhmänsä "alfalle".

Tuollaisissa elokuvissa minua ärsyttää aina myös se, että niissä on aina tuo vastenmielinen niljake vihollisena, joku tuollainen lapsellinen "mulle kaikki Atlantiksesta heti, nyt!!" tyyppi. Miksi tämä klisheinen ja ..vielä klisheisempi -hahmo pitää aina tunkea mukaan!!?. Kyseinen hahmo on aina vieläpä täysin sama, yksiulotteinen idiootti joka ei malta odottaa edes vessaanpääsyä vaan päästää mieluummin paskansakkin khakihousuihinsa kuin venaa, enää, yhtään !!. Ja kuten nytkin, on tällaiset hahmot usein juurikin jotain löyhiä liittolaisia noille edellämainituille puolelta-toiselle-huojujille.
Kertakaikkiaan rasittava tyyppi !!. Saatanan raha-niljake, typerä mulkku. Nytkin odotin koko ajan, että joku tyrkkäisi vihdoin sen rasittavan narsistisen speden johonkin liekkeihin ja juttu jatkuisi ilman enempiä hidasteita, mutta ei!!. Taas, taas piti odottaa ihan loppuun, että Mäkki sai sen työnnettyä siihen kuumavesilätäkköön, kiehumaan hiljalleen kypsäksi!. Jo oli aikakin!. Siellähän kiehuu ja porisee, ei tule ikävä.
Tässä leffassa oli muuten taas se eilispäivän elokuville äärettömän tyypillinen tapa kuvata kaikki muut, tässätapauksessa ne Museon / Akatemian työntekijät (tylsät, sieluttomat pierut), -kuin nämä ylivertaiset ja vähän tasa-arvoisemmat ja edistykselliset aarteen-etsijämme, täydellisinä imbesilleinä ja naama punaisena raivoavina, typerinä höyryävinä apinoina. Se yksikin äijä oli oikein mahdollisimman vastenmieliseksi laitettu (käsittääkseni..) : omituiset pällistelevät, neuroottisehkosti räpsyttelevät silmät, pälvikalju ja "itsensäpaljastaja takki" eli beige (tylsää!) trenssitakki tjms. Joka ei osaa puhua muuten kuin saarnata naamaihrat väristen ja raivota siitä kuinka typeriä nämä Paremmat Ihmiset on !.

Siis tokihan tämä kuvaus ja tuo käsitys Akateemikoista yms, on varmaankin hyvin lähellä totuutta, mutta ei kai nekään sentään ihan noin sadistisia ja vastenmielisiä ole?!? onko?.
Ja kuinka he nauttivatkaan kun saivat pilkata tätä Atlantishörhöä ja estää hänen toimiaan ja edesottamuksiaan ! voi sitä sadistista riemua!!. Sehän on kuin suomen hallitus!! takavarikoidessaan yhä enemmän ja enemmän "Kansalaisten" vapauksia !. Hullunkiilto silmissään.

Vastenmielistä sakkia !.

Ja on mainittava, että heti siinä elokuvan alussa ...se joku sotilas, joku Slaavilainen mulkosilmä mulkku ; miksi helvetissä se tutkisi jotain vitun mutaa!? sen tehtaan tai jalostamon ympäristössä!? ...ja sohisi sitä taskulampulla tai mikä se olikin ja miksi se päättelisi parista kengänjäljestä, että asialla täytyy nyt olla joku "vakooja" tai jotain. Miksei ne kengänjäljet voisi olla yhtä hyvin niiden omien miesten ?. Paitsi niin, no ...juu... tokihan noissa paskamaissa kuljetaan varmaankin lähinnä avojaloin, paljas-jalkaisena!! kuten Stadilaisetkin. Ei ne vitun lättäpäiset slaaviaano typerykset ole varmaan eläessään ennen kenkiä nähneetkään! "oooh, ooo boss! wat is tis!? oooh?! fat is yoo leks!? fat is thät!?".

"Fuck you! and shut up! and eat shit! ...again".

"Paina naamasi takaisin lantaan, äläkä siinä ihmettele!!" kuulunee bossin kehotus!. Jälleen kerran ; paljolti kuten suomen Eduskunta / Hallitus / Valde / ...blääblääblää

Myöskin ; siinä kohdassa missä Mäkki ja se  kovaääninen partanaama-hölöttäjä pakenivat sieltä slaavilais-terroristi-rotanmulkkujen "meikshift" sellistä, ...en tiedä millä vitun Jedi-maindtrikbulshit-tempulla se onnistui, mutta Mäkkihän vain heilautti nähdäkseni vähän kättään, siis lattialla maaten ...kahleissa!, -ja se äijä joka oli ovensuussa ja ainakin parin metrin päässä! lakos kuin vilja rankkasateella!!. Mäkki kai tainnutti sen jollain Jedi-magialla tai jotain, sillä mitään oikeaa fyysistä kontaktia siinä ei kyllä ollut.

Ja tuskin sen tason militia, sähläri, terroristi, puskajusseilla olisi mitään niin hienoja laitteita kuin se "sähkölattia". Sellaista ei ole edes nykyajan Suomessa!! saati sitten, että sellainen olisi jossian ysärin SloboVoboVabaBabanidissa.
Lantaa ne syö ja tappaa ihmisiä, kuten Ryssätkin !. Ei ne mitään sähkölattia kaakeleita operoi. Ne operoi lähinnä votkapulloa ja AK-47:skaa.


Elokuvan tehosteetkaan ei ollut ihan Pacific Rim tasoa, mutta kyllä sen nyt kesti. Ja eikä ne nyt niiin pahoja lopunkaiken olleet, vaikka se on aina vähän tyhmää ja turhaakin -kun filmiä on selvästi kelattu. Siis pikakelattu eteenpäin jotta saadaan joku mateleva takaa-ajo näyttämään hurjan vauhdikkaalta, mutta se on vähän epäuskon-joustamista vähentävää jos taustalla joku vanhus liikkuu yhtä sutjakasti kuin joku Turbo-Maserati ja joku ohi kiitää joku rullatuolimummo ja pysähtyy vielä katselemaan ja jatkaa matkaansa ja menee tästä takaa-ajosta vieläpä ohi !!. Ai mii, kamaan män.


MäkGaiver ja Jeepin moottori

Hyvä leffa siltikin, seuraavaa odotan suurella mielenkiinnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti