maanantai 2. joulukuuta 2013

Finglannista

Sitten rähjään modernista Suomenkielestä !! jota häkellyttävän moni ei enää osaa lähes lainkaan!!. Ja jos muutoin osaakin niin sitten heittelevät joka vitun väliin jotain tällaisia ihan idioottimaisia älyttömyyksiä kuten ; "bashaaminen" tai se helvetin "ingoorata" tai "frekvenssi" (...oikeesti!? rili !? [tuo ei nimittäin ole mikään sana!]) ja tuon viimeisen sanojaksi löytyy lokos-sfäärin "Miltton Friidman" jonka blogia kävin vakoilemassa. Häpeä Miltton!!. hän yritti kuulostaa / vaikuttaa fiksulta ja oppineelta, mutta vaikutti lähinnä typerykseltä! "frekvenssi" ...eli tässä on yritetty Finglannintaa Englanninkielistä sanaa "frequency" jolle kieltämättä "ilmainen sanakirja" jota itse käytän jos sellaista tarvitsen, antaa suomennoksen "frekvenssi", muttei sekään tee siitä oikeaa sanaa, että joku spede väittää tuon olevan suomea!!. Se on joko taajuus kuten Sanakirja myös sanoo tai sitten Milttonin takaa-ajaman idean tapauksessa esiintymisen "tiheys". Eli kuinka usein jotain tapahtuu. Mikä on koiran ulostamis "frekvenssi" tai kuinka usein kissa pureskelee stereon johdot tai Baghdadin esikaupunki-alueella räjähtää autopommi yms. Periaatteessa hän lienee tarkoittanut pikemminkin sanaa "frequent".

"Frekvenssi" ...mai äss !.

Ihmiset ; lakatkaa yrittämästä kuulostaa oppineilta ja viisailta (jotka ovat muuten vastakohtia!) ja kirjoittakaa ihan vain tavallisella, platkulla tavalla! ei se ole keneltäkään pois!. Päinvastoin.
Älkääkä herran tähden käyttäkö mitään näitä uusia Suomlanninkielisiä ilmaisuja kuten "ignoorata" yms, muuten te alatte jo itsekkin uskoa tuohon paskaa, siihen että nämä "sanat" todellakin ovat sekä suomea, että ihan oikeita sanoja !. Ja alatte unohtaa ne suomenkieliset aidot vastineet !.

Suomea ei ole :

- "kuul"
- "ignooraus"
- "freesi"
- "steissi"
- "stalkkeri"
- "skeitata"
- "bäshätä / bashata"
- Venäjä !
- "Frekvenssi"
- "freesata" (mitä vittua sitten "tarkoittaakin" !)
- "video / filmi"
- "devalvaatio / inflaatio"  (de-valuation ja inflation : rahan-arvon-aleneminen ja hintojen nousu / rahan-arvon-lässähdys)

Ja lukuisia lukuisia muita !!. Ja muistakaa, että ihmisten sanojen ymmärrys vaikuttaa heidän maailmankuvaansa ja käsityksiinsä, eikä vieraat hevonpaska-sanat luo järkevää ja luontevaa ja intiimiä suhdetta maailmaan ja sen sisältöön.


Kiitos ja haistakaa vittu!
Thanks´n´fuck you !.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti