lauantai 21. joulukuuta 2013

MäkGaiver 2:sen arvostelu

MäkGaiver kakkosen arvostelu.

Hyvä leffa sekin!. Parempi kuin leijonan osa moderneista, sliipatuista, sieluttomista, mitättömistä juutalais-mauttomuuksista ja tyhjäpäisistä robottikohkauksista.

Mäkillähän oli taas, tapansa mukaan, sika hienot pyörät! (wheels) eli siis siisti auto. Jostain syystä myös tämä leffa  sijoittui hilpeään vanhaan Englantiin ja hienojen Herraskartanoiden maille.

Taas oli toki monta kliseetäkin saatu ympättyä mukaan, kuten viimehetkillä paljastuva petos / "tuplapetos". Outoa kyllä, tälläkertaa ei tainut linkkari edes vilahtaa, mutta hommat hoitui kuitenkin jokatapauksessa, silkalla näppäryydellä. Ehkä ne lämpösuoja polvarit ja kyynärit yms, oli vähän naurettavahkoja, mutta toisaalta tiedä häntä. En ole joutunut itse (vielä) pakenemaan hullua KGB:n agenttiakkaa joka yrittää ampua minut, -ryömimällä lämpöhormin / kuuman....tuubin päällä.

Pallopäinen Petekin puuttui leffasta kokonaan, ja taisi muuten puuttua siitä edellisestäkin. Se saattaa olla niin, että se näyttelijä oli siihen mennessä jo kuollut. Joten ainakin osittain, siitä samaisesta syystä, ei ollut sitten saatavilla.

Mäkkihän kolusi siinä viemärit ja rännitkin ja ryömi pilottitakki liejussa, siellä katu-ojassa ja viemärissä -kusen ja paskan tahrimana, pää huurussa -kuin suomalais-juoppokin ...päivittäin. (Mieleeni [ei imuri] juolahtikin Nykänen, siinä kohtauksessa)

Aika totaalinen klisee oli kyllä se lopun "ydinräjähdys peloite" tai vaara, jonka sankari sitten onnistui  ratkaisemaan juuri viimehetkellä (taisi olla ajastimessa jäljellä se klassinen 2-sekuntia).

Mutta lopunkaiken tämä oli ihan, ilman sarvia saati hampaita, hyvä leffa !. Tällaista kaipaisin myös nykyaikana, mutta toki vähän päivitetysti. Ja tulikin mieleeni (jo riittää tuo imuri-juttu!), että miksi ihmeessä Rizharddia ei ole käytetty useammin elokuvan liidingmäninä ?! johto-tähtenä. Tai mikseivät ole tehneet enempää Mäkki-elokuvia. Tai miksei sen hiuksia voitu vieläkää leikata? edes vähän trimmata.

Nykyversiossa se olisi luultavasti kalju, mutta omaisi ihan hervottoman parran !. Ns "Muslimiparran" ja "häkkäisi" eli hakkeroisi koko ajan ...jotakin, naisten alushousuja tai jotain.
Niin ja siis tietenkinhän Hän olisi myös Mustalainen(eli neekeri) !.
Ja tunnaribiisi menisi jotenkuten näin...

"Ay! ya´ll whazzuupp?! whazzuupp mah man!?. Iz me McGyver mofokeeeeer!!" jne

Ja pääpahiksena lienisi Halla-Aho tai Tony Halmeen kummitus !. Ehkäpä Halla-Ahon esiinloihtimana.
Tontsan kummitus parka! ...vain niin paskoja rooleja tarjollla ....*huoh*.

No, summa summarum. En olisi nuoruudessani uskonut, että jonain päivänä katselisin tällaista lefaa ja äimistelisin ; "kuinka valkoista kaikki on!?".
Se oli hämmentävän vaaleaa .....olikohan siinä itseasiassa yhtäkään mustalaista...

P.s Se oli perseestä, se pieni kuvaruutu. En tiedä sitten, ..millä perunalla se oli kuvattu, mutta näinhän oli myös sen ensimmäisenkin rainan kanssa. Kuva oli samaa kokoa kuin PC:n näyttö circa 1994.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti