lauantai 30. heinäkuuta 2016

Zeison Bo´rn ja Muumio

Ei, kyse ei ole mistään minun omasta elokuvaideastani, vaikka kieltämättä tuo vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta kuvalta kyllä, totta puhut. Jason Bourne ja Muumio !
Ei paha.

Mutta tämä on itse asiassa ARVOSTELU !! Nääs. Kahdesta leffasta !
Ymmärrätsä ? Hei ?.... käsitäksä ? Nää on siis ninkun tässä SAMASSA, nää kaks leffaa  !!

Melko kliffaa ? nou ? diggaatzä ?


Asia on nimittäin niin, että tuo vanha kunnon Muumio tuli juuri joku aika sitten töllöstä, ja tuon Bournen minä ihan OMISTAN(!!!) ja katsoin sen piruuttani ja kun tuli mieleeni, kun on se uusikin ja kaikkea. Ajattelin tsiigata miten se on pitänyt aikaa.- Muumio.

Vaikka muistinkin tuon olevan hyvä leffa, niin jumalauta; se oli HYVÄ! LEFFA!! Tsiisus vitun perkele miten hyvin se on oikein kestänyt aikaa !?!?! Ihan siis ninqun tasan tosi; en saattanut saatana uskoa miten huippu hyvä leffa se oli EDELLEEN !!
Ja se on jo kai jotain 40-50 vuotta vanha !! Oliko vuodelta 1999 tai jotain. Eli V A N H A.

Se oli räikeän paljon PAREMPI kuin moni moni nykyinen räpellys ja "seikkailuelokuva". Jopa ne sen tehosteet ällistyttivät minua, miten hyvin jopa NE oli kestäneet aikaa. Herran tähden ?...mitä noituutta TÄMÄ on ?

Sehän oli saatana edelleenkin ihan yhtä hyvä ja viihdyttävä kuin aina ennenkin ja alunperkin. Näyttelijät ja kaikki, kaikki oli hyvää ja kohdillaan.
Siinä oli ja ON, sitä sellaista oikeanlaista ELOKUVAN tunnelmaa ja menoa ja kohkausta ja maisemia ja sitä sellaista "elokuvamaisuutta" ...filmaattisuutta tai jotain, mitä monesti ei enää ole.
Siinä oli sitä hienoa vanhan maailman tyyliä ja miljöitä ja tuntua ja muuta, se toimi.

Siinä oli jopa hauskuuttakin seassa. Ei toki mikään kylkiäratkovan hauska pätkä ole kyseessä, mutta oikein, oikein viihdyttävä. Ja kun kyse on muinais-egyptistä niin khuulihan se on, khuuli kuin mikä. Ei siitä mihinkään kyllä pääse.

Siinä oli taasen; kaikkea. Kaikkea oikeissa mittasuhteissa, hieno vitun leffa !

Ja siitä tehdään käsittääkseni parhaillaan(?) uutta versiota kera Tom Cruisen yms. En tiä, mutta voi se hyväkin olla. Katsotaan nyt jos sen sitten katsoisi.

Mainittakoon, että tuossa oli myös ihanan ihanan, ihastuttavan, VÄHÄN neekereitä !
Eli ei juuri lainkaan. Mikä onkin se sopiva ja oikea määrä.

Toivotaan uusioversiolta sitä samaa, ja kaikkea tuota muutakin samaa laatua ja oikeanlaista kepeää ja hauskaa ja mitä lie, meininkiä.

Gud Fakin Muuvi !


- The Bourne Identity.

Ihan ihka ensimmäinen Bourne !

Muistatteko vielä sitä aikaa ? Herran tähden... silloin oli vielä valkoisia pitkin eurooppaa ja joskus, kuten tuossa, myös elokuvissa. Ja ihan PÄÄOSISSA !!
Silloin kännykät oli yhtä uusia ja harvinaisehkoja kuin suuriakin. Jotkut saattoivat kuulemma painaa parikin tonnia.
Silloin käytiin lähinnä teatteri-esityksissä, "revyissä", katselemassa jotain jäkättävää mänttiä joka lauloi pyykkilaudoista ja käytti sitä sellaista Amerikan 1920-luvun hellehattua tai mikä vittu lie, mikä kaikilla silloin "Art Deco" aikaan oli. Ilmeisesti. (Ja ase povarissa).

Silloin Amerikka oli mielestäni vielä hyvin tiiviisti ja tiukasti ja selkeästi, osa Britti-Imperiumia.

Silloin oli vielä elossa MONI, joka on nyt kuollut. (Kunnes Jeesus sitten käy herätteleen ne myöhemmin, sitten sielä lopussa.)

Silloin oli vielä markat ja sentnerit ja oravan-nahat käytössä, päällekkäin.
Ja mikä parasta; silloin oli vielä TALVI !!
Ihan siis oikea TALVI, eikä tämä tämmöinen moderni vitun... ..mikä vitun vittu onkaan, jatko-kesä. Tjns.

Mutta niin siis, itse elokuvaan? Vai ? ....mikäs kiire tässä ny on? hei ? houwouwouwou wou wou wou ...älä nyt hätäile, helvetti !
Otetaan nyt vain ihan iisisti ja rauhallisesti. Kato ?.......
...Ei tässä missään jänixen selässä olla.

No joo no, mutta... kuitenkin...

En ollut uskoa silmiäni; miten Bourne ykkönen on VANHETTUNUT !
Herran jumala se OLI. VITTU. VA-NA-HA !

Jumalauta ! Se oli kuin ihan tikkusuoraan kahdeksankymmentäluvulta ! Tai maksimissaan ysärin ALUSTA. EI lopusta !
Siis se näytti NIIIIIIIIIIIIIN vitun VANHALTA, että siinä pyramiiditkin nuortui ! Se on niin vitun kuluneen näköistä että "puumanainen" näyttää vauvalta verrattuna (siihen).

Sen "trikkikuvat" oli samaa tasoa, ja tämä on TARKKA kuvaus, kuin Iistwuudin länkkäreissä tai vanhoissa Bondeissa ! Siis vittu; ne oli VANHENTUNEET !
Herran tähen.

En saata sanoin kuvailla, iroonista kyllä, miten värittömän ja muinaisen näköistä kaikki siinä oli. KAIKKI oli niiiiiiin kulunutta, niin vanhaa, niin väritöntä, niin alkukantaista että se näytti kuin se olisi kuvattu neekerien Afrikassa, vuonna 450 AD. Siis mustavalkoiselle "kaitafilmille" tiätty !
Ei kai ny vittu tohon aikaan ollu mitään helvetin digidigidigi "hommeleita" ja Iimax-vehkeitä yms kamaa ? Nou ?


Se on niin vanha, että Pariisikin siinä tuntui joltain, lähes joltain, "ei terroristien kohde ja treenausleiri" tyyppiseltä Nevadalta. Ja Pariisissa näytti olevan myös joitain originaaleja paikallisia, joitain valkeita Fransmanneja.

Mät Deimon tai "Matt Damon", näytti 12-vuotiaalta pojalta !
Tosin; sehän taisi siihen aikaan OLLAKIN jotain tuon suuntaista, iältään siis.

Elokuvan kuuluisa ohjaus oli mitä oudointa ja vaivaannuttavinta sillisalaattikaaosta ja heilumista. Kuin jollekkin känniselle Vasuri"Avant-Kaardistille" olisi annettu kamera messiin ja sanottu, että "käy vähän, hei, hoippumassa ja huojumassa tua kaupungissa ? ok ?" ja työnnetty sitten ovesta pihalle.
Kuten tulisi tehdä "Politiikalle" ja "Poliitikoille" ja kytille ja "Laeille".

Ohjauksesta näkee hyvin selkeästi, iroonista kyllä(taas), että se on yrittänyt löytää silloin jotakin uutta ja omintakeista ja erikoista, siinä on kaikki sen merkit. Kaikki on "kokeellista" ja outoa, ja taustalla honottaa oudompi musiikki kuin "Suomi-Räppi". Ja leikkely tai "editointi" on melko kaoottista puuroa, kuin "Maailman Politiikkakin". Tai ainakin sen "tekijöiden" pään sisältö.


Mutta esim elokuvan päähahmot ja heidän romanssinsa, eli Mät ja Franka, Potente, toimii edelleen ja on yksi "meidän aikamme" kiinnostavimmista ja parhaista elokuva-romansseista, joista ehkä PARAS on "Nälkäpelin" vastine. Jossa MINÄ olen miltei yksi osapuoli tätä nykyä ! (Hei ? ottakaa mut messiin ?...hei !? kuu KUULETTEKO EES ?!? pääsenkö mukaan..?..hei ? haloo ...?)

"Marie" ei ehkä ollut iiiihan yhtä nätti kuin muistin, mutta ihan nätti kuitenkin. Josko sitten vähän maskuliininen, mutta hei; se on vain yksi Saksalainen fenotyyppi. Ei siitä kannata riemastua.

Musiikki oli ja on, oudon vaivaannuttavaa ja vanhaa, melko kurjaa kamaa nykykorvin. Mutta tykkään SUURESTI Euroopan miljööstä ja sen katukuvista ja valkoisista päänäyttelijöistä siellä seassa, ja kaikesta tuosta "spai shitistä". Kukapa ei ? Rait ?
Tykkään Bourne jutusta sinänsä.

Ja siksi tykkäsin edelleen tästäkin. Vaikka vanhentunut, HYVÄ se on edelleen. Piristävän omanlainen juttu. Ihan jo siksi ettei sijoitu Ämyriikkaan vaan valkeiden OMALLE maalle, eli Eurooppaan.
Tai mikä OLI ainakin ennen valkoisten oma, nythän se on osa Lähi-Itää ja Afrikkaa ja Taka-Mongoliaa, kuten on aina tiedettykin sen olevan..


Ainoa selkeä moitittava piirre KAIKISSA Bourn-leffoissa on toki SE, että Zeison Bournea pidetään niiiin vitun Super Vaarallisena, että sen edessä lankeaa polvilleen kaikki CIA:sta aina Amerikan Armeijaan. Hän on kuin yhden miehen pysäyttämätön armeija, luonnon voima, yhtä vaarallinen ja tuhovoimainen kuin jokin vitun komeetta tai jotain.
SE menee vähän överiksi, mutta muutoin nämä on viihdyttäviä vakoojahömppäleffoja.

Siinä lopussa missä se läski Irlantilaisplösö istuu siellä kongressin kuultavana, se TAUSTA on saatana TEHOSTE / trikkikuvaa !! Vittu TUOLIT !
Tuolit on tehty tietsikalla ! Ja muutenkin muutama kohtaus, täysin tarpeetta. Esim ihan tavallinen toimiston kahvila. Miksi SE on tehty tietsikalla ? Kuin jossain Mankelin sketsissä tai Jopet-Shoussa tai jossain.
Sen kun vittu istutte .....johonkin KAFETEERIAAN !


Koomisen vanha ja muinainen, mutta siltikin edelleen hyvä, leffa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti