torstai 28. heinäkuuta 2016

Koko "Nälkäpeli" Saagan Arvostelu

HUOM !!! SAATTAA SISÄLTÄÄ JOITAKIN "spoilereita" !!! Vaikka pyrinkin välttämään niitä.

                                                                                 HUOM!!! HUOM!!! HUOM!!!

Tosin; minä ILMOITAN erikseen, jos ja kun, lähestymme "spoileri"aluetta.

Ensinnäkin; katsokaa tuota ^^ valkeutta / valkoisuutta !!!!  Wuuuuuuuuuuhuuuuuuuuu / Jiiiiiihaaaaaaaaa !!

No niin.

Olen nyt katsonut koko "roskan" alusta loppuun noin 2 kertaa. Ensimmäiset 2-osaa olen jo nähnyt ainakin 3 kertaa. (Päivitys; tällä hetkellä olen nähnyt ensimmäiset kaksi osaa noin 4 kertaa, tai viisi, ja ne loput 2 noin 3-4 kertaa.)

Joten olen sisäistänyt koko homman melko vitun hyvin, ja lyhyt arvosteluni koko teoksesta on; .....aivan mahtavaa. Häkellyttävää !! Moderni Mestariteos !!
Tämä on jo eräänlainen Moderni Blade Runner, vaikka siihen toki tuleekin oma oikea jatko-osansa.

Mutta tätä minä diggaan ja kehun totaalisesti ja ihan oikeasti In Bona Fide.

Minä rakastuin tähän aivan kertakaikkisesti !! Totaalisesti !! Tästä tuli heti yksi uusi lempiJUTTUNI sinänsä, ja leffa erityisesti. Koko juttuhan on periaatteessa vain 1 toooodella pitkä leffa, jaettuna neljään osaan.
Joista JOKAINEN on yhtä vitun huippu, ja luotettavan viihdyttävä. Mutta mikä kaikkein ällistyttävintä; myös jokseenkin oikeasti ERILAINEN ja yllättävä, nähden suurimpaan osaan muuta TV / elokuva "viihdettä" tai "sisältöä".
Tässä on lyhyestisanottuna; sielua.

Kuten tekijätkin itse ymmärtävät, tämä on näitä POIKKEUStapauksia Haliwuudissa, tai missään päin elokuvamaailmaa ylipäätään. Nämä on näitä projekteja mitä joskus vain tulee tai tapahtuu, kuin sallimuksesta tai kohtalon sanelemana ja sallimana tjns.
Tämä on eritoten Hollywoodista kantautuneeksi teokseksi, todella TODELLA, poikkeavan hyvä.

Ja minä kun luulin sitä ensin ihan täyspaskaksi moderniksi roskaksi !! Ja välttelin TÄHÄN asti !!

-

Yleensä elokuvissa voi nykyään ennustaa ihan KAIKEN jo pelkän tiiser-trailerin perusteella, saati sitten kokopitkän trailerin tai katsellessaan ensimmäisen puolituntisen itse elokuvaa, mutta tässä!! TÄSSÄ en edes MINÄ, ja uskokaa pois; olen nähnyt oman osani elokuvista !! En edes minä osannut nähdä ennalta juuri MITÄÄN !!
Olettelin ain välillä, että....ahaa....nyt SAAAAATAN arvata mitä tuleman pitää, ja bäng! ei ! Ei lähimainkaan !
Tämä oli tässä ehkä se paras tai toiseksi paras anti, ylipäätään. Tämä on nykyaikaiseksi jutuksi todella, hämmästyttävän, vaikeasti ennakoitava ja epä-ennustettava. Tämä siis EI OLE kaavamainen tai sen Peruskaavan mukainen, mitä suurin osa elokuvista ON. Koska; tämä EI OLE tusinaviihdettä.
Ja SE taasen johtunee ensi-sijassa siitä ettei tämä ole ALKUPERÄLTÄÄN mikään elokuva / elokuvaprojekti / Hollywoodista kotoisin, vaan kirjasarja. SE kai selittää tämän poikkeuksellisuuden ja syvyyden yms.

Ja kuten tekijätkin sanoivat, on tämä kirjoille TODELLA uskollinen "sovitus" ...josta MINÄ tosin en tiedä MITÄÄN, kun en ole lukenut yhtä ainoaa kirjaa Nälkäpelistä. Mutta aloin kyllä vakavissani harkita näiden jälkeen !
Tätä on vain saatava lisää, tämä on sitä sellaista harvinaislaatuista matskua.

Olen katsellut myös Juutuubista luultavasti, kirjaimellisesti, KAIKKI, saatavillaolevat, mahdolliset, asiaanliittyvät haastattelut ja lisämatskut ja mitä niitä on, ja jossain niistä joku näyttelijöistä sanoi, ja taisi siteerata Donald Sutherlandia ...eli SE sen kai sitten sanoi, sanoi siis että "...hän (ohjaaja) teki elokuvan josta puuttuu sentimentaalisuus". Hahaa.....minä ajattelin, että "tuohan on hämmästyttävän hyvin sanottu". Tässä on vain jotain PAREMPAA kuin suurimmassa osassa muita leffoja. Paitsi saundträkki, joka on ihan par faking excellance, ja Nyyttn-Hau´rdin paras(!), näyttelijöiden sekä roolit sinänsä, että niiden suoritus ..jne. Ainoa rooli jota pidän ehkä mikroskooppisen huonona roolivalinnan kannalta on itse Primrosen rooli. Jota näyttelee se jokin linnunnäköinen Italiaanotyttö. Mutta kyyyllä...sekin nyt menee, se vain häiritsee siinä että sen näkee niin päivänselvästi "jonkinlaiseksi italiaanoksi" jo kaukaa. Kun taas Kätnissi ei voisi selvempi Anglo-valkea olla !
Ja JOS pitää narista kuin Vasuri, vain siksi että niin VOI tehdä, niin narisisin myös Siimour-Hoffmanista ja Julianne Mooresta. NE on AINOAT milläänlailla "väärät" roolivalinnat, muttei nekään ole varsinaisesti vääriä. MINÄ vain en olisi ikipäivänä valinnut juuri heitä.
Plus tietysti; onhan tässä ihan liikaa neekereitä !! Mutta sekin on YMMÄRRETTÄVÄÄ sillä kyseinen "Panem" on tulevaisuuden Amerikka, ja mitä Amerikassa on?
Thät´s rait! Neekereitä !


Mutta muutoin tämä on ihan ällistyttävän VALKOINEN JUTU sinänsä, kokonaisuudessaan. Joka onkin sen yksi parhaita puolia. Tämä on tätä Matskua Josta Valkoiset Tykkäävät. Ja perustaltaan TÄYSIN valkeiden maailmaan ja historiaan ja kulttuuriin, perustuvaa. Musiikkia myöden, jota täytyy taas kehua, ihan jo siitäkin ettei tässä ole, saatatteko edes uskoa tai käsittää(!?!?), YHTÄKÄÄN räppi tai hiphoppi tai aar-n-bii biisiä !!!? Tai muutakaan vitun tunkkaisen typerää hoi polloin supermuulien neekerien hölinää ja mölinää. Ei Y H T Ä K Ä Ä N "räp"biisiä !!
Siis YHTÄKÄÄN.   .....en saata käsittää että jotain tällaista VOI olla, olemassa, mutta niin ON. Ja se on kaunista kuulkaa, se.

Musiikissa vivahtaa jopa suomalaisuuteenkin taipuvia säveliä ja jos en väärin kuullut niin haitari !! Tai jokin sellainen "keskiaikainen haitari"n versio, jonka ääni on yllättävän miellyttävä.
Elokuvassa ainakin siinä kohdassa, ykkösleffaa siis, kun Katniss nousee haavoittuneena puuhun, pakoon niitä itseäänmetsästäviä muita tyyppejä. Siinä soi jonkinlainen haitarimainen instrumentti, pienen ohikiitävän hetken, mutta miten se toimiikaan !! Herran tähden. SE kai on sitä elokuvasäveltäjän TAITOA, tehdä jotain noin kvarkinkokoista ja pientä joka SILTI tuntuu ja sopii ja näyttää ja korostaa ja kuullostaa ja mitä lie.
Mahtavaa.

Kaikki neljä leffaa / koko yksi suuri leffa, toimiikin musiikin osalta aivan moitteetta ja juuri tuolla samalla, häkellyttävän pätevällä ja sielullisella tavalla.
YLEENSÄ minä en todellakaan KEHU, elokuvien ääniraitoja ja musiikkia ja niiden tekijöiden pyrkimystä SAAVUTTAA sillä "äänisuunnittelullaan" jotakin. Korostaa jotain tai luoda tunnetta tai tunnelmaa, mutta tässä se toimii poikkeavan täydellisesti ja hyvin ja tehokkaasti, ja ON, aidosti haikeaa ja kaunista. Kaikkea sitä mitä sen PITÄISIKIN olla.

Katsokaa tai KUUNNELKAA esim tämä: https://www.youtube.com/watch?v=7SXSvt9i0XI  ja sanokaa että on olemassa jokin parempi elokuvasävellys !! Tai edes moderni SÄVELLYS an sich !
Ai vittu että tuo on täyttä asiaa. Kuuntele tuo ainakin ensimmäisen viiden minuutin kohdalle, tai jopa loppuun kuten minä, aina jos sen aloitan. Siellä lopussa soi myös se sellainen lumoavan hieno Fanfaarimainen tekele, mikä on kai "Nälkäpelin" tunnari siinä maailmassa tai jokin Capitolin Virallinen Fanfaari. En tiä, mutta tykkään totisesti. Se jää myös päähän, mutta toisin kuin kaikki muu mikä jämähtää päähän, tuo ei haittaa !!
Soikoot perkele ! Ävek plesiir !

Ai vittu että tuo on kokonaisuudessaan loistavaa musiikkia !! Hämmästyttävän hyvää nykyaikaiseksi sävellykseksi.
Kuunnelkaa se, ja katselkaa kuinka kuvajaiset alkavat pyöriä sielunne (jos se teillä on) silmissä..... historiaa hidastettuna, kaapuunverhottuja, huppupäisiä hahmoja pylväiden ja mahtailevien temppelien lomassa, palvomassa jotakin näkymätöntä, tulta! lisää marmoripylväitä....nyt...keskiaikaista Anglosfäärin maisemaa ja Peter Pan, Robin Hood, Legend Of Zelda -maista seikkailua ja tunnelmaa ja kuvastoa, vaatteita ja esineitä! "Historian Elävöittämistä" sieltä parhaasta päästä. Katniss emotionaalisesti riekaleina, sekä Ruen kohtalosta että koko sodasta, Katnissin ihastuttava naama, taistelu epätoivoa ja apatiaa vastaan, ......korkealentoista...jotakin ! Vihreää eurooppalaista metsää, prinsessoja, rauniota jotka eivät aina olleet raunioita! Komeita linnoja ja tapahtumia joista ei kukaan enää muista mitään....... intiimiä tunnelmaa, kuten elämä aina on (paitsi Vasurien, Jutkujen, Kyttien ja Poliitikkojen söhläyksen takia ja lomassa ja jälkeen)
.... nuoruuden voimaa ja kaipuuta, toivoa ja epätoivoa ..........tunteita laidasta laitaan...... ..  ...pimeyttä ja valoa.... K A I K K E A !!!

Siinä on KAIKKEA !!

-

Donald Sutherland on seonnut !

Kun kuuntelee niitä sen haastatteluja elokuvan tiimoilta, ei voi välttyä ajattelemasta "vitun vanha hippi saatana!...perkele mikä äijä jumalauta!"
Se haluaisi "aktivoida nuorison "Poliittisesti" eli = Marxisti.

Enkä ole edes yksin havaintoni kanssa, vaan yhden elokuva-arvostelu sivuston, joka on muuten mainittakoonkin tässä samalla - yksi parhaita muinaisia löytöjäni netistä, ihan huippu ja HAUSKA sivusto, niin nin siellä oli arvostelijat noteeranneet, Viralliset Arvostelijat siis(!!) ihan saman jutun ja sanoivat että Sutherland on tullut seinähulluksi.
En tiä, ehkä se on vain "seniiliyttä" sillä onhan äijä jo jotain kuutisensataa vuotta vanha, ja kuten itsekin toteaa joka vitun haastattelussa, sen kaiken tahdostariippumattoman korinan ja epämääräisten murahdusten ja äänten ja röyhtäysten takaa ja lomassa, että hän on "elämänsä lopussa".

Niistä hänen älähtävistä purkauksistaan saa sen käsityksen että hän on odottanut tämän elokuvasarjan olevan jonkinlainen käänteentekevä "momentti" - kuin Hitlerin puhe ja Nyyrembergin kokoontumiset yms, tai jotain.
Ja välillä hän huitoi ilmaa kuin Karateka tai Ninja, tehostaessaan sanomaansa että "jos NYT ei jotain tapahdu, olemme KAIKKI! KUOLLEITA!". Sitä en tiedä MIHIN tarkalleenottaen hän viittasi, mutta mainittiinhan siinä nämä Perus Jutut eli ilmasto ja blääblääblää.

-

Jennifer Lawrence taasen on lumonnut minut TÄYSIN !!
Minä ihastuin siihen samantien ja heti, ja vaikka olen jo toennut, aloitin tämän kirjoituksen ja kuukausi sitten ainakin, kai, olen edelleen häneen jokseenkin "lääpällään".
En tiennyt ennen tätä ZeiLousta mitään, muuta kuin nimen ja alastonkuvaskandaalin ja näin joskus sen naaman aina jossakin, mutta NYT tiedän hänestä jo paljonkin. Ja sellainen lapsellinen höynähän se ON, mutta sehän on riemastuttava poikkeus Haliwuudin paskantärkeiden humpuukikauppiaiden ja käärmeenlumoajien ja muiden vitun huijareiden joukossa. Jennifer on ihastuttava koska on "aito". Jonkinlainen Kentuckylainen maalaisjunttityttöhän se on, ja se ON sen mukainen useissa haastatteluissa. Katsokaa itse ja ihastukaa. Tytöksi / naiseksi se on oikein hauska ja vähän jopa hoksaavainenkin hahmo.
Ja ihastuttavan näköinen, joskaan ei oikein muotoinen.

Ja ZeiLou on myös Kätnissinä yksi parhaista elokuvien päähahmoista KOSKAAN !! Ja se on vittu TYTTÖ !! Moderni Tyttö !
Ai miin...  ?...  wtf ?
MINÄ INHOAN "nais-sankareita" !!! Ai heit thm !


En tiedä mistä alkaisin, mutta. ... ...tietänette, että sillä on kaikki maailman merkitys missä mielentilassa ja tunnetilassa ja myös ylimalkaisessa elämäntilanteessa sitä näkee jonkin elokuvan tai kuulee jotakin musiikkia yms. Ja ainakin minulle tämä vain sattui kertakaikkiaan kuin Kohtalon tai Jumalan tai jonkin, asettaman ja sallimana, suoraan nenän alle. Tämä osui täydellisesti minuun ja tämän hetkiseen olemiseeni.

Tässä vain on kaikki mahdollinen ....loistavaa. Loistavia näyttelijöitä ja elämänsä ylivoimaisesti parhaissa rooleissa, hahmot on kiehtovia ja oikeasti hyviä ja hauskoja ja sieluullisia ja viihdyttäviä, ympäristö ja elokuvan oma "maailma" on ainakin minulle aivan vitun i-hastuttavaa. Aivan vitun maagisen loistavaa, se toimii kuin junan vessa. Minä voisin miltei ASUA siellä Panemissa !
SE on MINUN Mäd Mäxini, mutta toisin kuin moni muu, minä en välttämättä pidä "Post Apocalyptista" maailmaa PAHANA asiana. Se riippuu.
(Itse "apokalypsi"han tarkoittaa hunnun poistamista tai ylösnostamista, eli siis; näkemistä, pitkän sokeuden jälkeen.)

Minä halusin lähteä mukaan sinne maailmaan, jopa ehkä itse Peleihin !! HAhaHaa, eikö SE jo sano että tämä on melko "mukaansatempaava" teos ?


En tiedä MITEN sen sanoittaisi, mutta tässä on myös jotain magneettista SIKSI, että olen nyt ITSE jo snadisti vanhempi henkilö, enkä kuulu enää "Nuorisoon", kun taas elokuva koostuu vallan, nuorisoa edustavista nykynäyttelijöistä. Ehkä SE jotenkin ihastuttaa minua, ja minä pystyn ja osaan "samaistua" heihin jollain ennenkokemattomalla tavalla, en tiä. Outoa ja mahtavaa.
Ja ne on kaikki joka tapauksessa niiiin vitun hyvin roolijaettuja rooleja, että ehkä ne vain ON hyviä, äs satsh. An sich.

Tässä on myös kissa !

Ja MINULLE eritoten Jennifer Lawrence on mieleen siksikin, että se näyttää ihan eräältä sangen läheiseltä sukulaiseltani! Enkä nyt puhu simpanssista vitun viisastelija !
Siinä on minulle sellaista tuttua, fenotypaalista samankaltaisuutta / samanlaisuutta, joka miellyttää aina ja kaikkia, kun siihen törmää.
Kissatkin tunnistavat toiset kissat kissoiksi, ja koirat yms ymmärtävät toisiaan. Samanlainen tunnistaa nopeasti samanlaisen.

J-Law kuuluu siis minunlaisteni valkoisten ylimalkaiseen "pooliin".


Ja on käynyt melko selväksi myös se että Jennifer on yksi niitä uusia Super Tason Näyttelijöitä, niitä loistavia ja parhaita. Kuten oli Hiit Ledzerkin yms. Myös Donald vanhus, sikäli kun Kommunistisilta palopuheiltaan tokenee ja kerkee, kutsuu Jenniferiä "neroksi". "Hän on nero, se tyttö... nero".

Siinä on söötti "nero" jos missä !

Vaikka totta puhuakseni se myös näyttää joissakin kohtauksissa lihavalta, ehkäpä sonnalla istuvalta, valtavalta lehmältä. Mutta siinä on silti sitä jotain ....ihanan jokapäiväistä ja tuttua ja haavoittuvaista yms. Ei siitä olla tykkäämättä.


Ja jos teillä on edes SILMÄT päässänne, näette itsekin että Jennifer kantaa KOKO vitun SAAGAN aivan loistavasti, melko moitteetta ja täydellisesti. Harvinaisen hyvä "näyttelijäsuoritus".
Hän on jousensa kanssa ihastuttava naaraspuolinen "Link".


Ja myös ne hänen "miehensä" / poikansa on mieleeni. Vaikka jos äärimmäisen kriittinen haluaa olla, niin se "Gale" eli Hemsworthin Liam, ON kieltämättä kyllä, toki, sangen ...jos ei nyt "puisevahko" niin sellainen snadisti jäykähkö ..häiskä. Mutta se lienee sen hahmon OLEMUS ffs !
Eli sen KUULUUkin kai olla sellainen.

Ja jos tässä nyt tällaista pintapuolista analyysia alkaa jankata niin Catnissin ja Galen kemia toimii, joskin se itse asiassa muistuttaa vähän jonkinlaista "isosiskoa" ja "isoveljeä" ehkä enemmän kuin pariskuntaa, mutta what the heck; jos se toimii niin se toimii. Ja se toimii.
I´ll take it.


Ja niin oudon ja litteän ja oudon, näköinen, kuin se Peeta-poika onkaan niin minä itse asiassa olen tykästynyt siihenkin suuresti. Kyllä se perkele sittenkin toimii ja on Se Oikea siihen !
Siis oudon näköinen heppuhan se ON, mutta on se omalla oudolla tavallaan myös ihan hyvänkin näköinen. Joten ....yees.


Jaaa... Kätnissin äiti toimii. Se on se huora "luupi kant" eli "sekopäinen vittu" siitä "Dead Woodista" ja sopii tähän oikein hyvin. Ja näin jälkikäteen ajateltuna; se puhuu hyvin vähän itse asiassa.

Itse Presidentti Snow eli Donald-hourijan hahmo, on ihan hyvä sellainen Perus Imperiaalinen -ei Hitler- Pahis. Josta ei voi oikein sanoa mitään pahaakaan, se on hyvä !!
Ja se on myös itse asiassa "hyvä". Kuten Donald itsekin haastatteluissa sanoo, siis se hahmo. Vaikka se on "paha" - se on hyvä. Tavallaan. Kuten Darth Vaderkin käsittääkseni.

Sillä on myös hienoja lausahduksia / vuorosanoja, siteerattavia kuten se hänen vastauksensa Kätnissin uteluun siitä "mitä minun tulisi kuvitella?" - "sinun tulisi kuvitella tuhansia ja tuhansia omiasi kuolleena..."
Loistavaa !


Ja kuka voisikaan olla rakastumatta tai jotain, siihen inhottavan ihanaan ja omituiseen ja häkellyttävään räikeään kaheliin eli Cesar Flickermaniin ?!?! Hah ?
Ai miin, jos SE ei ole Stanley Tucchin elämän rooli nin MIKÄ on !?!?
Aivan vitun mahtava hahmo ! Loistava. Räikeä. Ja inhottava, ja inhottavan mahdollinen / todellinen. Eritoten elokuvan kuvaamassa maailmassa. Oikeastaan lähes vääjäämätön.

Ja myös ne KAIKKI, ajatelkaa(!!), jumalauta ne vittu KAIKKI, sivuhahmotkin, on melko vitun LOISTAVASTI "roolijaettu" eli suomlanniksi "kästätty tai kastattu".

Komeita ja kauniita, pääkaupungin ihmisiä. Eikä mitään vitun muhkuraisen perunamöykyn näköisiä surkeita paakkuja kuten Landepaukut.

Ja eikä Capitoolissa verhota itseään mihinkään vitun säkkikankaaseen tai edes perunasäkkiin !! Nou söör-rii !

Ja se joku vitun Saksalainen Super-Arjalainen Superviikinki, jonka nimen unohdin, on niin komea että tekee miltei homoksi. Ja minulla on lähes "man crush" tai jokin vitun "bromänssi" siihen Finnick Odairiin / sen kanssa. Ja sehän on käytännössäkatsoen Suomalainen !!
Suomalainen Viikinki, vaikka tuo onkin kaksi vastakohtaa yhteenliitettynä, mutta silti !
Nimeään myöten.

Tai ainakin Viikinki nimi tuo ON, en tiä sitten suomalaisuudesta, mutta Finn....ick. On jo aika perkeleen suomalaisehko.


Mutta en nyt viitsisi kahlata KOKO helvetin hahmogallerian läpi joten en jankuta sen pidempään näistä yksittäisistä hahmoista, mutta hyviä ovat, summa summarum.


*

Jotkut / kaikki, netissä, ovat näemmä aukoneet pientä päätään, kun eivät muutakaan keksi tai muuhun ei ole "Lupaa" - siitä että "tämä on nyt vaan Battle Rojaalen kopio! nii!...läl läl lää!" mutta ei ..ei se o.
MINÄ nimittäin, OLEN, nähnyt BR:n ja ehkä jopa sen kakkosen, ja vaikka siinä toki on SE samaa että siinäkin lajitelma lapsia tappaa toisiaan, muistaakseni saarella, EI eritysellä "Areenalla", ei siinä juuri muuta samaa olekaan.
Se on vain kurja ja tylsän sieluton ja melko väkivaltainen ja TUNTEETON Japanilainen kahjo rymistys, alusta loppuun. Siitä puuttuu nähkää joka tapauksessa se SIELU ja sen sellainen, tunnelma ja tunne yms, mitä tässä ON.

Ja nämä leffat KESKITTYVÄT ihan eri asioihin, tämä "käsittelee" sodan VAIKUTUSTA ihmisiin yms, kun taas BR oli VAIN kuvaus jostain mielipuolisesta höynästä missä Japanilaisteinit koulittiin parempikäytöksisiksi sen tappelun avulla. JA siinä ei ollut MITÄÄN hyvää musiikkia, eikä YHTÄKÄÄN mieleenpainuvaa kasvoa. Jos ei tietysti Takeshi Kitanoa lasketa, joka siinäkin kävi itsensä ...ei nolaamasa, mutta lilluttamassa. Mutta Takeshi on aina Takeshi, ei se huono ole. Se on vaan se mikä se on.

Eli vähintääkin; Battle Royale vittuun / helvettiin, ja siitä viis !!
Ei se ketään KIINNOSTA herran tähden, vitun näsäviisaat kakarat.
Haistakaa vittu !


No niin no, eniwei...

*

Minä diggaa niin TOTAALISESTI ja TÄYSILLÄ siitä itse taisteluareenasta tässä, ja sen silkasta IDEASTA !! SEhän on miltei... itse asiassa, aivan NEROKAS !!
Loistava. Ja Kätnissin yllättävän uskottava ja hyvä "näyttelijänsuoritus" kun hän TÄRISEE pelosta yms ennen ensimmäistä areenakeikkaansa, aivan loistavaa. SIITÄ juuri elokuvissa tulisi olla kysekin ylipäätään.
Ja Vihan Liekeissä kun hän nousee sinne areenalle, hiiienosti, ja kuva vaihtuu VALTAVAKSI I-MAX kuvaksi, on SE juuri elokuvaa parhaimmillaan.


Ja se koko vitun leffa, se kakkonen "Vihan Liekit" se on ihan vitun MAHTAVA. Herran tähden se on hyvä. Jumalauta se on yksi parhaita leffoja ehkäpä KOSKAAN !!
Minä rakastuin siihen aivan täysin ja totaalisesti !! Ja kuten saatoin jo sanoa, minä tykkään siitä Puerto Ricolaisesta tai ainakin sen näköisestä, neekeriäijästä siitä ...Fiilix Laiter-tyypistä mikä se nyt on..joku Jeffrey ...jotakin ?..Wright ? Se.
Se on oikein hyvä siinä. Ja ne muut. Vaikka se vitun ämmä, se sen Beeteen eli Jeffreyn hahmon, naispuolinen partneri tai jokin, on snadisti ärsyttävä. Koska on siis vähän kahjo. Mutta sen sietää kyllä.

Tykkään siitä areenasta, niistä puvuista, niistä aseista ...kaikesta. Annan anteeksi jopa ne digitaali-apinat, toimiihan ne...  kyllä.... niinikään. Miksei ?

Ja en nyt pilaa tai "spoilaa" sitä, mutta elokuvan loppu on aivan vitun häkellyttävän pätevä ja hyvä ! Poikkeavan kaunista. Eräänlainen, minun silmissäni, Taivaaseen Astuminen, jossa Kätniss on kuin Jeesus tai vähintään Neo Matrixissa tai jotain.
Se on kuin luolan vanki allegoria, tai jotain. Hienoa ja hienosti toteutettu.

-

Ja nuo Finaaliosat, Matkijanärhi osat 1 ja 2 - ovat paitsi hyvin erilaisia kuin 2 edeltävää osaa, niin myöskin mitä parhaita elokuvina sinänsä, itsessään.

Jokuhan ei toki diggaa siitä kuinka asiat ja tunnelma yms niissä muuttuu, mutta niillä on ihan liikaa TYHMIÄ odotuksia ja huono maku.
Jotka molemmat ovat sangen yleisiä ja laajalle levinneitä ongelmia.
Paljolti kuten neekerit ja muslimit.

Jos tätä todella joku ylipäätään LUKEE, saati sitten joku joka EI OLE nähnyt Nälkäpeliä, ehkä yhtäkään osaa, niin varon kuvailemasta mitään. Mutta tyydyn sanomaan, että kahden viimeisen osan olemus on enemmänkin sellaista sotaelokuvamaista "tässä on tavoite" ja "tässä sen toteutus" tyylistä menoa. Melko verkkaista, mutta minulle se käy mainiosti, sillä; jos jostain TYKKÄÄ, niin eikö sitä silloin halua mahdollisimman PALJON ?!? Ja kauan ?!
Sitä haluaa lisää ja lisää ja lisää ! Ja silti jotkut valittavat näiden kestosta ?!... mitä vittua ?!

Minä ainakin viihdyn siellä elokuvan MAAILMASSA, mutta ehkä te ette kykene uppoutumaan siihen niin kuin minä. Minä olen sellaisessa aina ollut melko poikkeavan hyvä, minä uppoudun HELPOSTI ja SYVÄLLE mihin vain. Miellyttävään !


-

Kaikki ne laitteet ja varusteet ja vaatteet ja miljöö, ja sen sellaiset asiat, on aivan vitun mahtavia, loisteliaita Matkijanärhissä. Minä tykkään siitä Capitoolissa haahuilemisesta niin ettei muusta väliä. Vittu se on sikasiistiä modernia sotakuvaa ! Khuulia ja kaikkea.
Todella todella hienoa.


Se kaikki myös oikeasti, koko ajan, ETENEE hyvin päämäärätietoisesti vaikka sitten ehkä vähän hitaankinlaisesti joidenkin makuun. Mutta katso yllä ja edellä mainittu. ^^

Hahmojen toiminta ja suhteet .....par-faking-excellance.


Ja koko jutun loppu on niin vitun kaunis ja hieno ettei o saatana tosika !! Tänä päivänä, ja nykyleffassa.
Lopun kaikki eri osat, kaikki toimivat ja muutamat niistä on aidosti omaleimaisia ja yllättäviä. Mutta poikkeavan tyydyttäviä kuitenkin, joka tapauksessa.

Mikäänhän ei ole niin INHOTTAVAA kuin kesken tai huonosti loppuva elokuva.
Paitsi Poliisi-Sika ja "Poliitikko" ja HEIDÄN "Lakinsa" yms Lusiferin paska.


Tämä on yksi niitä leffoja joiden ei haluaisi päättyvän lainkaan, ja joiden hahmojen mukaan sitä haluaisi lähteä ja joiden kanssa haluaisi elää ja olla. Siellä Paremmassa Maailmassa.
Joka ei toki ehkä ole sinänsä parempi tässä tapauksessa.


* - * - *

Tämä kaiketi jakaa ihmisiä kuten Blade Runner aikoinaan; sitä joko "tajuaa" asian tai sitten ei. Ja minä tajusin HETI ! Ja minä rakastuin HETI.
Tämä oli rakkautta ensi-silmäyksellä.

MINÄ hyvin HYVIN harvoin TUNNEN mitään minkään elokuvan takia, tai enää elämässä muutenkaan, mutta hyvä vitun luoja ja jumala, että tämä TUNTUI !! Jostain syystä TÄMÄ kaivautui TÄYSIN ihon alle.
Kun kaikki vain "natsaa" niin se natsaa, ja pala taivasta lankeaa maan päälle. Tässä on käynyt näin.

-

Jos vielä vähän analyseeraan teknisiä asioita ja vien ...tämän... "Arvioni" eli arvosteluni, loppuun niin....
Ykkönen on nyt jälkikäteen nähtynä, paljon yksinkertaisempi ja "amatöörimäisempi" kuin loput osat, jotka on jo ihan puhdasta ja pätevää Haliwuudia. Mutta se myös antaa ykköselle eli varsinaiselle "Nälkäpelille" sellaisen omintakeisen ja rakeisen, minun nähdäkseni tavallaan "Brittiläisen" olemuksen ja tunnelman. Tai ainakin siellä areenalla ollessa, ja Tribuuttikeskuksessa. Niissä on jotain perin Brittiläiselokuvan ....oloista.

Ja se yksinkertainen pieni HETKI, kun Katniss ja Peeta istuvat siinä jommankumman huoneen ikkunalla ja keskustelevat, katsellen ulos  /  alas Capitoliin, kuin siihen NYKYISEEN Blade Runnerin Megacityyn .....ei sitä voi kuin ihastella.
Se on "kuin" 2 lasta puhumassa tulevasta elämästä ja siitä etteivät halua joutua Kontrolliin, vaan pysyä omana Itsenään ja Vapaana. Ai miin; what moor du ju want ?

Se on kaunista.
Ja se on niin hyvin ja uskottavasti näyteltyä kuin se vain VOIsikaan olla.
Ai lavit.

Ja tykkään tässä koko jutussa myös juurikin tuosta "aspektista" ja piirteestä, että se myös kertoo siitä, minkä soisi suomalaistenkin jo oppivan, kuinka elämä tai muut apinat lähinnä, taivuttaa ja vaivuttaa sinutkin ennenpitkää typerään uneen / painajaiseen, horrokseen josta suurin osa teistä ei koskaan enää toivu / herää. Ei ainakaan ennenkuin on jo liian myöhä. Ehkä vanhainkodissa tuijottaen haikeana ikkunasta ulos, mennyttä(!) elämää.
Olisi hyvä nähkää muulini; PYSYÄ hereillä, ainiaan, eikä KOSKAAN nukahtaa.

Aina valppaana ! En garde !


Tässä on kokonaisuudessaan sitä "lupausta" mitä lapsuudessa / nuoruudessa on. Ja joka on tottavie kuolemasa pois, par´aikaa, ympäriltä ja sisältä. Eritoten kiitos erään Rauhallisen Uskonnon™ ja niiden VITUN "Poliitikon" ja "kytän" loisten, jotka PITÄISI lähettää erämaahan "pitkälle kävelylle", eikä ANTAA heidän LOISIA toisten olentojen riippakivenä ja kiusana ja kuolemana ja taakkana, sukupolvesta toiseen, halki mittaamattomien aikojen. Vain siksi että "niin nyt vaan on".
No niin vitun tolvana ON!!! Koska niin on PÄÄSSYT ja PÄÄSTETTY, toistaiseksi, KÄYMÄÄN !! Ffs !

* - * - *

Ja sanottakoon, että se pieni murjaanityttö joka esittää "Rue" hahmoa, on neekeriksi tai murjaaniksi hyvinkin söötti. Se on nätti neekeri !

Ykkösessä on MAHTAVA se kohtaus missä, ehkä tämä on jokin minimaalinen SPOILERI!? ..missä Katnissi on sen vainopistiäisen myrkyn aiheuttamassa kuumehoureisessa tilassa. SE on sika-khuulia elokuvaamista. Ja hieno nimikin tuo "vainopistiäinen" muuten. Tässä on montakin hienoa keksittyä nimeä kuten tuo, ja "sysimarja" ja mitä niitä nyt oli.


Tykkään suuresti myös paitsi Matkijanärhi nimestä, ideasta käyttää lintuja viestiminä ja niistä yksinkertaisista Zeldamaisista musiikinpätkistä ja nuoteista mitä tämä koko juttu sisältää. Kuten sen kuuluisan neljän nuotin vihellyksen. Joka on koko jutun "tunnari"kin tavallaan.

*

Mutta vaikka voisin jatkaa vaikka kuinka kauan, en halua jankuttaa tätä sen enempää, jottei tästä tule liian pitkä ja kattava. Eihän tätä edes kukaan lue, enkä saa tästä rahaa tai kunniaa joten miksi tehdä tästä LIIAN HYVÄÄ ?!

Rait.


Arvosana:  Totaalisen Mahtavaa.   Mestarillista ja poikkeavaa.
Uusi OSA minua.Tämä on niitä syitä katsoa ja tukea elokuvia ja käydä "elokuvissa".

Tämä on mahtavaa.

Tämä jää elokuvahistoriaan !!

I fucking LOVE THIS !! In Bona Fide, i love it !! "it´s so great, it´s  so fantastic, i LOVE IT !"                                                           May The Odds Be Ever In Your Favour.                                                                                           Hanging Tree.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti