perjantai 20. maaliskuuta 2015

Big Game -elokuva arvostelu

Kävin tarkastamassa tuonkin "filkan" tuossa.

Iiiiiiiiiiiiiiiiiihan paska!!...iiiiiiiiiiiiiiiiiiihan paska !....no ei. Ei vaan, hyvä se on. Hieno kuva sinänsä, ei mikään mullistava suuntaan eikä toiseen... paitis tietysti sikäli, että se on ikään kuin "suomen oma Haliwuudleffa" ja hienosti tehty / toteutettu jne.
Jotkin asiat on jopa paremmin tehty kuin oikeassa haliwuudleffassa. Esim kohtaukset joissa näytetään lentsikkaa ilmassa ja Pentagonia (kuten näissä leffoissa AINA näytetään tai seeiiaan Länglin päämajaa tai jotain) siis ulkopuolelta. Ne on todella vitun hyvin tehtyjä ! Todella.
Kaunista katsella. Ja pieksee täysin jenkkien omat puolivillaiset hutiloinnit.

Myös elokuvan pääkonnat on komeita ja hyvinpuettuja miehiä ja maisemat aika vitun upeita eikä tämä ole mitään LIIAN "jeee tsiigatkaa ! Suaamiii!!" tyyppistä hölmöilyä. Vaan keskittyy tarpeeksi skarpisti "omaan juttuunsa".

Pari kohtaa kyllä tökki vähän, mm se miten Amerikan Ykkösneekeriä kohdeltiin sen Suomi-Pojan toimesta siinä suht alussa, se oli vähän junttimaisehkon ja tarpeettomalta tuntuneen oloista.
Mutta muutoin kyseinen Onni Tommila suoriutui aika helvetin hyvin moisesta keikasta. Oudonnnäköinen häiskähän se on, ei siitä mihinkään pääse, mutta sopii kyllä ihan hyvin tuohon.Näyttää melko aasialaiselta / eskimolta tai joltain... Finuiitiltä!!

Leffa eteni hyvin nopeasti eikä sisällä käytännössäkatsoen MITÄÄN, yhtään-vittu-mitään, ylimääräistä. Ehkä jos poistaisi vielä pari lausetta keskustelunpätkiä, olisi tämän tempo kai täydellinen. Mutta se on myös siksi vähän liiiiiiian nopea. Ja etenee vähän kuin ravihevonen, laput silmillään kohkaten, kohti päämääräänsä. Pysähtymättä nautiskelemaan mistään ! Eli: hyvin suomalainen leffa on kyseessä, toden totta.

Se mistä MINÄ tosin EN tykännyt tai tykkää, on / oli se miten Suomi esitetään siinä jonain vitun metsästyksen ja muun itsestäänselvän Matshoheteron-Mieskulttuurin pääpaikkana, jota ON syytä "Perrrkele!!" kunnioittaa ja ihmetellä !! (Suomalaislla tulee kestämään näemmä KAUAN, toipua tuosta vitun tyhmästä mielentilastaan. Tuosta "Uniikkiuden Uskontaan".)

Ja se yksi lausahdus Amerikasta oli aika vitun lapsellinen ja myötähävettävä ! Eli: äläpäs sitten pistäkkään enään sellaisia typeryyksiä elokuviisi "Jalmari" !!

Suht ammattimainen tekele siis, mutta kärsii vielä siitä suomalaisille tyypillisestä keskenkasvuisuudesta sekä kulttuurin, että itse ELOKUVAN (ja TV:n) teon karkeudesssa ja töksähtävästä amatöörimäisyydestä.

Ei ihan joka paikassa ja kohdassa tarvi olla "masentunut" ja "liiankin miehekäs" ja sanoa "perrrkele!".

Täytyy myös sanoa, että : teki vähän jo pahaa se  -tämä on EHKÄ jonkinlainen "spoileri" !-  ohjus "millä voi ampua alas matkustaja lentokoneen".
Se ei ollut hirveän hienotunteista tänä maailmanaikana. Mutta toisaalta.. paskaakos siitä.
Ei Ryssien Ihmiskunnanvastaiset Pahuuden Teot ja Rikokset, saa määritellä sitä mitä sanomme tai teemme tai katsomme elokuvissa jne.

Yksi asia jota olen myös alkanut yhä enenevissä määrin inhota ja vihata (vanhetessani) on totisesti mistä kaikki oikeasti vanhat on aina vonkuneet, eli "äänet on liian kovalla" !! Perrrkele !!
Ei niitä nyt vittu TARVI ihan NOIN lujalla huudattaa saatana ! Ne jotkin räjähdykset oli, lievästi ilmaistuna: räikeän yliampuvan äänekkäitä !! Ei edes Kuolontähti päästänyt pamahtaessaan NOIN kovaa ääntä vaikka olisit kuullut sen siitä ihan vierestä. Eli vähän jotain rotia ja järkeä ?! Ja suomalaiset; vähän kärsivällisyyttä ja taiteellista viipyileväisyyttä !?

Mutta kuitenkin, summa summaarum, itse elokuvana ei mikään pöllömpi tekele. Kyllä sen katsoo siinä missä muutoin istuisi, pää perseessään, kotona ...ehkäpä tietokoneen äärellä ? ja selaisi pornoa tjns..

P.s Se loppu teki jotenkin vähän pahaa... -spoleri!- ei suomalaisia saatana voi kohdella kuin jotain huumeneekeriä jostain vitun Kolumbian viidakosta ja tuosta vain, käskeä "polvilleen!" koska Amerikka SANOO niin !!

Ei sellaista !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti