keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Nippu Elokuva Arvosteluita

Katselin seuraavat kuvat ; Riddick - Rule the dark eli riddik 3. Captain (jee!) Phillips eli Kapteeni Filips. Edge of tomorrow eli huomisen reuna ja tuo Bling Ring.


Riddik : Hyvä leffa sinänsä. Sisältää KAIKKI tai miltein kaikki, olemassaolevat Sci-Fi klisheet ja aivan pöllämystyttävän määrän testosteroonihuuruista machismoa ja pullistelua, muttei kuitenkaan yhtäkään, yhtä ainoaa!! kullia. Se onkin elokuvan ainoa suuri miinus, elikkä on suuria maskuliinisia ...muita ruumiin osia ja likaisia raspikurkkuisia äijiä, mutta ei yhtä ainoaan sykkivää, suonikasta pippeliä !!
Tekopyhää !! sanon minä.

No eniwei, leffa sisältää valitettavasti niitä tietsikka-animaatio hirviöitä / keksittyjä toissamaailmallisia elukoita mitä jossain halvoissakin SciFi leffoissa aina on. Jonkinlainen shakaali tai koira tyyppinen olio enimmäkseen. Siitä en yleensä tykkää, mutta kyllä se tässä meni, kaiken muun hölmöyden muassa.
Tässä oli mielestäni myös Wes Studi inkkari, jota kuitenkaan ei mainita lopputeksteissä !!?!? Käsittämätöntä !! Mutta viis siitä, elokuva sisältää myös Taisteluplaneetta Galactikasta tutun avaruusgiltsin eli Katee......offin. Sen blondin töröhuulisen halujemme ja himojemme manifestoituma / panopuu puputytön. Jota tässä uhataankin panaa "palleja myöden".
Ja pari tutunnäköistä murjaania mistä ei kuitenkaan muista mistä ne on niin tutunnäköisiä.
Ja pari jotain pallinaamaista yhdentekevää öyhöä.

On menoa ja lentoa ja ammuskelua ja hirviöitä yms. Tarkoitettu kai lähinnä, kuten kaikki muukin nykyään, teinipojille.
Mutta kyllä tämä ihan siedettävää katseltavaa oli ja parempi kuin odotin.
Vaikkakin Riddikin maailman disainia minä inhoan ja niitä naurettavia pyöreitä rillejä... ne vain ei oikein toimi.

Arvosana: ihan jees.

* * * * *

Kapteeni Filips : En täysin ymmärrä edelleenkään, miksi tuostakin tapauksesta on pitänyt tehdä elokuva. Onhan s.e.... ihan... kyllähän se siis on, eihän siinä mitään... ihan ....ihan jotain.... ihan aikamoinen tapaus. Leffassa siis, kuten kaikki jo tietääkin, Tom Hänx seikkailee laivalla, Somppupiraatit kannoillaan.
Ilmeisesti ja ymmärtääkseni elokuva perustuu tositapaukseen ja itse Kapteenihan kävi näyttäytymässä jopa Oskargaalassa silloin......... silloin kun se nyt viimeksi oli. Eli kyllä se äijä ainakin on todellinen.

Elokuva on kyllä ihan hyvä, mutten nyt ihan käsitä sitä kohkausta ja "hypeä" mikä tästäkin on pitänyt kohkata. Jos elokuva olisi täysin fiktiivinen, siitä saisi oikein hyvän ja tiivistunnelmaisen jännärin kasari-ysäri tyyliin, ehkä Stiiven Siigalin "kaappaus merellä" tyyliin.
Elokuva on kyllä hienosti ohjattu ja tehty, sinänsä, ja koska kyseessä on "Meduusa" leffankin vai kaksikin(?) ohjannut tyyppi, näkyy se sama tyyli tässäkin aika paljon ja saatoinkin kuvitella hetkenä-minä-hyvänsä Jason Bournen pelmahtavan ruudulle niputtamaan pahiksia.

Kaikkea modernia ja khuulia ja kaikenlaista... hyvä leffa kyllä, muttei mikään Blade Runner tai Citizen Kane (jota en ole nähnyt sittemmin 90-luvun).

Arvosana: hyvä leffa.

* * * * *

Edge of Tomorrow: Oooulraitt !! Wahahahaauuuu go Tomppa !! Mikäs Cruiselle on nyt sattunut kun äijä tuottaa peräjälkeen toinen toistaan parempia moderneja SkiFileffoja !? Jos Oblivion oli ihan  vitun hyvä ja odotettua parempi niin, niin on tämäkin. Tätä olikin kehuttu ja tämä oli saanut hyvät arvostelut ja huomaan nyt miksi... koska se on yksinkertaisesti ihan helvetin hyvä leffa. Ja huomattavan paljon parempi kuin voisi luulla tällaisen olevan. Missä Tom kruise, periaatteessa näyttelee sitä kasvottomahkoa Sankaria mitä me olemme kaikki jo satoja kertoja ohjastaneet pc ja konsoli peleissä. Tämä on yhdistelmä pelejä ja matriksia ja oblivionia ja inceptionia ja kaikkea mahdollista ja se yllättävää kyllä todella toimii. Kaikki jotka on pelanneet mm Crysis kakkosen..vai oliko kolmosen, läpi... no sen enempää nyt "spoilaamatta" sanon, että tämä vaikuttaa hämmästyttävän tutulta. Alfoineen ja Omegoineen ja muine juttuineen.

Tämä oli Tompan versio myös elokuvasta Päiväni Murmelina. Jossa Bill-fakin-Möri, joutuu elämään yhtä ja samaa päivää toistamiseen, aina vaan ja uudestaan. Joka on toki kiehtova ja realistinenkin, analogia tosielämään ja sen toistuvuuteen ja rutiininomaisuuteen yms. Ja siihen, mitä ja miten kaikkea voisi muuttaa vai voiko.

Leffan avaruus-olennot oli juuri sitä tyyppiä mitä eniten inhoan eli niitä sellaisia vitun kusiaisia elukoita, sellaisia piirteettömiä ja mielettömiä hyönteismäisiä tylsimyksiä, mutta kyllä nekin toimivat ja ajavat asiansa. Onhan ne toki ihan khuulejakin, mutta kuten niin moni nyky asia, ne on yhtä aikaa khuuleja ja ihan vitun tylsiä.

Vaikka tämä vaikuttaa sellaiselta aivottomalta skifi-toiminta-hötöltä ja toki onkin myös sitäkin, tämä oli vähän sellainen vanhan ajan Oikean Elokuvan tyyppinen juttu, jossa on ihan oikeasti ihan oikea juonikin ja edes pari minuuttia mitä ei ehkä osannut ennakoida ihan täysin. Ja jokatapauksessa; kaikki on vain tehty niin viimeisen päälle hyvähkösti, että se vain ...on hyvä!! ja toimii ja sitä on ilo katsella.
Eikä kaheli-Tom ole muuttunut juuri miksikään. Miltei vain nuoremmaksi.

Arvosana: oikein hyvä.

* * * * *

Bling Ring: Vittu mitä idiootteja ! A...öö... sry. Eli siis...juuuuoo... aika jees leffa sinänsä. Kyllä tuon tsiigaa, mutta ei se mikän Lost in translation ole. Ei lähimainkaan, ja jo siksi, että se sisältää paljon vastenmielisempää porukkaa ja miljöötä (eli Äl Aata, jonka haluaisin vain katoavan).
Uskomatonta, että tuo on todellakin tapahtunut !! Siinä niitä vitun aivottomia kakaroita nyt sitten on !! Ja kunnolla. Minä olen aina inhonnut tuon tyyppisiä "ihmisiä" ja inhoan yhä edelleen ja tulen aina inhoamaan. Eli noita tuollaisia vitun "bilehileitä" ja imbesillejä, joiden on vain mentävä ja tehtävä koko ajan ...jotakin. Vain siksi, että.... tekisi jotain ! Tyhjemmäksi ja tyhjäpäisemmäksi ei paljoa voi tulla. Ja näköjään nykyversiot niistä on myös sitä mieltä, että muiden tavarat on heidänkin tavaroita eli ihan Perus Kommunisteja. Tai Valtion "työntekijöitä".

(Mielenkiintoista triviaa: yksi kohtaus oli kuvattu samassa talossa kuin mikä esiintyy sarjassa Californication !! Stun ja Marsun talona.)

Aika vastenmielistä kaikenkaikkiaan, josko sitten myös opettavaista. Vain vahvisti mielipidettäni, että L.A olisi pikimmiten ydinpommitettava. Ja äkkiä sittenkin !

Arvosana: ....tjaah..ihan jees.


Fin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti