lauantai 15. marraskuuta 2014

Nuija & Tosinuija Kaks - Arvostelu / Dumb & Dumber To - Review

No niin. Nähty on.

Jeff Daniels on huomattavasti harmaantunut ja pienentynyt tässä osassa. Jeff Daniels is a lot greyer and smaller nowadays.


Nuija & Tosinuija Kaks .....on nyt sitten siis nähty. Ja tuomio on ; ....ihan jees.

Aloitan heti sanomalla, että kuten pelättiin ja arvata saattoi, ei tämä yllä ykkösen tasolle. Tietenkään, ja kuinka se voisikaan ? Sillä jos ei muuta niin aika ajaa aina tietyistä jutuista ohi eikä "samaan virtaan voi kahdesti astua". Yleensä, joskus on kyllä poikkeustapauksia, muttei oikein nyt.

Tämä ei ole myöskään missään nimessä yhtä huono kuin pelkäsin, että se saattaisi olla ja ei myöskään niitä sellaisia ihan uskomattoman huonoja B tai jopa C elokuvia joita katsoessa olo on hyvin vaivaantunut ja sen haluaa vain lopettaa, sen katselun. Ei tämä mikään "Adam Sandlerin huono ole".

Leffa sisältää jonkin verran sekalaista roinaa ykkösestä kuten esim pari biisiä tai niiden pätkää ja kuten jo tiedättekin, sen "lammaskoira" auton (joka ei muuten ole ikääntynyt yhtään!!).
Yksi asia joka tässä ei toimi kyllä kertakaikkiaan yhtään on se mikä oli yksi ykkösen kohokohtia tavallaan eli "saundträkki". Tässä sen on väsännyt / koonnut tjn, Austraalialais pändi "Empire Of The Sun" eli "Auringon Imperiumi" .... jaaa.... vaikka pari biisiä onkin sinänsä, kuulostaa sinänsä, ihan hyviltä niin ne ei sovi tähän. Paitsi yhdessä kohtauksessa, joka on toisinto Lloydin "taistelulaji unijaksosta" ykkösestä, siinä alussa ainakin, soi jokin hyvähkö biisi joka sopi hienosti Jimin kledjuihin ja kaikkeen. Se oli sellainen pieni ja toimiva hetki.

Ja se sellainen renkuttava kappale mikä pyöri jo trailerissakin, se pyörii pariin otteeseen myös leffassa, mutta ainakin minä ihan inhosin sitä!! se-ei-ole-hyvä-eikä N&TNaan sopiva biisi.

Eli ; ääniraita ei toimi !! Tai ei ainakaan ole hyvä eikä neljäsosaakaan!! niin hyvä kuin ykkösen jo lähes legendaarinen träkki. Koko ykkösen, koko leffan, tunnistaa ja muistaa jo yhdestä ainoasta kappaleesta jonka kyseinen filkka teki myös sangen kaikkiallaläsnäolevan kuuluisaksi ja unohtumattomaksi eli The Primitives nimisen poppoon kappale "Crash". Hahahaa se naurattaa jo miltei se pelkkä biisikin nykyään! niin vahva assosiaatio sillä on Nuijaan ja Tosinuijaan. Kuten netissä on sanottukkin ; on se tuon leffan tosiasiallinen Teema biisi / tunnari.
Ja totisesti näin ON !!

Crash - The Primitives  : https://www.youtube.com/watch?v=31abJDvQhuU

Itselläni on tuo jopa kännykässäkin !! Repikää siitä. Sitä on hienoa kuunnella liikkuessaan suht kovaa. Koettakaapa ! Assosiaatio on pakenematon ja mahtava. Nostalgia.... vääjäämätöntä !

Valitettavasti tässä Kakkosessa ei ole yhtäkään, ei yhtä ainutta vastaavaa biisiä eikä mitään mikä yltäisi lähellekkään tuollaista... jotain. Sopivuutta ja voimaa ja täydellisyyttä tai jotain.
Saundträkki on hyvin hyvin pliisu ja mitäänsanomaton ja suorastaan jopa outo.

* * * * * *

Ja elokuvaus / kuvaus sinänsä... ontuu parissa kohtaa vähän sekin ja tuo vähän sellaisen "B" fiiliksen. Lähinnä ne kohtaukset joissa nämä törpöt kiitää maantiellä, ne on jotenkin puolivillaisen hutiloidun omaisia. Muutoin........ ei tälläisessä kuvassa juurikaan keskity tuijottamaan sinematografiaa eli "elokuvausta" (joka on hieno nimi "kuvaukselle" eli "kameran käytölle" yms) ja muutoin kaikki toimiikin ihan kuten aina ja kaikkialla. Ei mitään ihmeellistä suuntaan eikä toiseen.

(Toki alussa soi pätkä erästä hyvin tuttua biisiä, mainittakoon vielä tuosta Träkistä, joka on kyllä hyvä edelleen, mutta se on vain pieni pätkä ja tuulahdus menneisyydestä. Se toimisi kyllä edelleenkin !)

Ja kuten on ympäri nettiä, esim Rotten Tomatoessissa arvostelijat sanoneet, on elokuvan parasta antia oikeastaan juurikin Jim ja Jeff, jotka on edelleenkin yllättävän hyvässä kuosissa ja sopivia rooleihinsa. Tosin....muutoin...

Auts !!  Ouch !


..ei Rottenissa hyvältä näytä !

Jim esim näyttää lähes täsmälleen samalta kuin ennenkin, kunhan ei liian läheltä kuvaa ja katso, mutta Jeffin leuka alkaa jo roikkua ja naama muutenkin, uhkaavanlaisesti. Kohta se onkin jo lattiassa kuten bassetin.

Bassetti !

Se yksi uusi, ja merkittävässä roolissa oleva mies, se jokin Rob Riggle? tai jokin ...siitä en tykkää yhtään !! Inhosin sitä ja sen lärvää jo heti ensikerrasta kun näin trailerin ! Täysin väärin "kastattu" eli "roolitettu" ...täysin. En tykännyt. Ei sovi tuohon maailmaan. Oudonnäköinen hyyppä, eikä millään mielyttävällä tavalla.

Muutenkin olen vähän eri mieltä kuin elokuvan varsinaiset tekijät tuosta koko roolijakelusta, se on mielestäni aika pielessä kauttaaltaan paitsi tietysti päähenkilömme ja se "Harryn tytär". Siitä tykkäsin kyllä, se on söötti hahmo ...joka totisesti "tekisi mieli työntää pusikkoon!". (Tuo ei ole eufemismi millekkään btw !).
Ja heheiii!! yksi asia tässä on muuten tehty itseasiassa sekä aivan oikein, että aivan vitun totaalisen ja yllättävän ja hyvin nykymaailmalle epä-tyypillisen loistavasti ja odottamattomasti ja hyvin ; nimittäin muistaakseni tämä elokuva ei sisällä yhtä ainoaa neekeriä !! ei siis yhtäkään !! Kuulitteko kaikki ? antakaa kun toistan: tämä on täysin neekeritön luomus tämä elokuva !! Vailla nekrua, ei neekereitä, vailla murjaania !!
Voiko mitään niin hyvää edes olla ?.... ainakin tämä on !

Toki siellä KEN-konferenssissa, elokuvan loppupuolella, on kaikki mahdolliset kansalaisuudet ja ...eikun perkele!! onhan siinä se 1 jonkinlainen mulatti / neekeri / intialainen -sekoitus muija, mutta SEN lisäksi..ei muistaakseni yhtäkään neekeriä. Mutta siis niin, siellä konferenssissa on toki vaikka mitä väkeä, mutta muutoin itse päärainassa ei ole kuin vitivalkoisia ja epäilemättä pari ovelaa jutkuakin piilossa jossain? ehkä? entiä.

* * * * * *

Jotkin arvostelijat on todenneet, että vaikka elokuvan kesto on noin 1.T  50.Min tuntuu se "kolmelta päivältä" kun taas toiset (jotka ovat oikeassa) sanovat, että elokuva suhahtaa ohi ällistyttävän nopeasti. Ja näin se onkin, ja eritoten jos olet kova Nuija & Tosinuija fani kuten minä kai sitten olen, tuntuu tämä olevan ohi lähes samantien. Tämä oli takuulla!! takuulla! nopeimmat tunti-viiskyt mitä olen eläissäni kokenut !

Mitä tulee hauskuuteen?... no joooooooo...noo.. onhan se ihan hauska, mutta lähinnä vain "ihan hauska" joka on tietysti pahinta mitä komedialle voi käydä ! Saati sitten jatko-osalle legendaarisesta N&TN:sta.

Kuitenkaan tämä ei ole ihan yhtä mauton ja räävitön kuin pelkäsin sen trailerin perusteella ja nykyajan muoti-hauskuuden tai Haliwuudin "Jude Apatow"in typerän pelleilyn "trendikkyyden" takia, mutta ei tämä mikään mestariteoskaan kyllä ole !!

Koko leffa ei ole ihan tätä...

Ruotsi -  Sweden

...muttei toki hirveän paljon ylevämpääkään.


Ja mitä tulee syytöksiin, että "bywäwäwäwäää Lloyd on nyt niiiin ilkee ja RrRRrraAaSszzSissisistiiii !!" yms typerää ja nynnyä  paskaa mitä angloamerikkalaiset nai..anteeksi miehet! arvostelijat siis, on sanoneet ?
Naurettavaa !! ja pikkumaista herkkähipiäisyyttä eli mitä moderneinta meininkiä !
Toki Lloyd pilkkaa paria kinkkiä ja lainaa tuota kuuluisaa "mii lav juu loong taim" lausahdusta, mutta..... mitä sitten ? hauskaahan se on ja tähän elokuvaan ja näihin tyyppeihin aivan täydellistä!! Ja jos siitä jotenkin vääntää Lloydin "Rasistiksi" niin ....vittu että on tyhmä ja sekaisin !
Koettakaa nyt vitun reppanat saatana  kyetä edes erottamaan "rasismi" ja "etnisyyteen viittaava huumori" tai se, että jonkun rotu mainitaan tai jotenkin esiintuodaan tai huomataan valkoisen toimesta tai että ...käääk! ..siitä jopa väännetään pilaa !!

Ääääääääk !!

Mutta eniwei.... huumori on toki ihan sellaista hymyilyttävää ja parissa kohdassa jopa ihan hyvää, teatterissamme kaikui jopa useita röhönauruja useaankin otteeseen, mutta... on olemassa "ihmisiä" jotka nauravat käytännössäkatsoen lähes mille vain ! ja selkeästi ulospäin. Ne hohottavat luultavasti jopa tavallisille mainoksillekkin. Joita muuten elokuvan alussa tuli aika vitunmoinen liuta!! ja saatana ihan tavallisia, samoja kuin jokapäivä telkassa, mainoksia !! Niitä tuli varmaan toiset tuntiviiskyt. Ja Far Cry 4 mainos. Joka oli ihan khuuli uutuus minulle, pelimainoksia teatterissa ! Wau ! nyt ollaan jo saavuttu tällepuolen Tulevaisuutta ! Nais.

Elokuvan ja huumorinsa ongelma on kuten todettua, se että se on noin 20 vuotta myöhässä. Ja sikäli, myös Harri ja Loid ovat liian vitun vanhoja ! Joskin toimivat vielä yllättävän hvin kuten sanoin, muttei se silti ole sama kuin "täydellisesti" ja "ihan kuten ennenkin". Ja koska me olemme yleisönä ja kasvaneet ja muuttuneet ja maailma ja maku niinikään, ei tämä ole samanlaista enää toista kertaa. Se on SE suuri ongelma.

Ja jos joku amerikannynny on sanonut, että Lloyd erityisesti ja Harrykin vähän, on muuttuneet "lähes kiusaajiksi" eli ilkeiksi eritoten elokuvan alussa... niin entiä sitten.. ovatko he menneet vahingossa väärään leffaan ? ja änkyttävät nyt tuomioitaan "Ouija" leffasta tai jostain ? Lloyd ei ole muuttunut juuri miksikään eikä tunnu mitenkään sen ilkeämmältä kuin ikinä ennenkään ja Harry on lähes laimea ja älykkäämmähkön oloinen kuin ennen.

Mutta kyllähän se silti niin on, että ainakin alussa elokuva ja huumori tuntuu juuri siltä mitä se on eli epätoivoisehkolta uudelleenlämmittelyltä. Siinä ikäänkuin ollaan niinq et "kattokaa!! nyt mä oonniinq Loid taas !!? hei!! eix ookkin jännää ja hauskaaa!? heheii!!" ja se on aika väsynyttä lopunkaiken ja lähinnä hymyilyttää ja enimmäkseen ehkä nostalgisista syistä.

Asuntonsa ei ole muuttunut juuri miksikään Harryn uutta kämppäkaveria ja kissaa lukuunottamatta, eikä koko talokaan uutta pintaa lukuunottamatta.
Äijillä on vieläkin samat vaatteetkin perkele, kuin silloin muinoin 1994 !!  kun Estoonia upposi !

1 9 9 4 !!

Siinä on jo aika vanhat kledjut.

Se on mielestäni, mainittakoon, tyhmää ja väärin laskelmoitu vitsi. Se ei toimi vaan on turhaa ja tarpeetonta ja vääränlaista tyhmää ja niin ees päin.

* * * * * *

Kertaakaan en itse nauranut ääneen, mutta hymyilin kyllä useaan otteeseen ja vähän tuhahdin pari kertaa, mutta myönnettävä se on : paska tämä on ykköseen nähden.
En itseasiassa myöskään tykkää / tykännyt tämän leffan tuosta Modernista Luukista, tuosta lelumaisesta ja värikkäästä, sarjakuvanomaisesta olemuksesta. Se ei oikein sovi tähän !! Uskokaa tai elkää. Se ykkösen "luuk" oli vielä sellainen khuul ja uusi ja kiinnostava ja realistinen ja aikuinen -yhtäaikaa. Mutta tämä on johdonmukaisen värikylläisen huumepillerimäinen väriläntti ! joka ei miellytä eikä sovi tähän vaan jopa halventaa koko moskaa.
Se näyttää kuin lapsille suunnatulta ja tehdyltä siinä missä originelli taas näytti ihan oikealta elokuvalta.

Maisemat tässä on kyllä ihan oikein oivallettu sinänsä, suurimmaksi osaksi, tykkäsin suuuuresti niistä ykkösen valtavista ameriikan preerioista tai mitä ne loppumattomat maalaismaisemat sitten onkin ja se kuuluu mielestäni N&TN:jaan kuin silmät ja nenä ja suu -päähän, se sellainen maisemaisto ja miljööt yms.

Ja mitä tulee Kathleen Turnerin saamiin kehuihin yhtäne leffan kantavista voimista tai parhaista paloista..... täysin käsittämätöntä sontaa !! Toki se on ihan hyvä, perus rooli, muttei mikään vitun Hiitin Jokeri tai mitään niin mullistavaa !! Mitä siinä taas keuhkoatte saatana ? What´s the big deal !?

Totisesti; tämä kaikki tuntui vähän tarpeettomalta näin jälkikäteen ajatellen. Miksi tämäkin piti todentotta, tehdä ?
Ja vielä näin huonosti ? ja myöhään.

Elokuva ei oikein missänvaiheessa löydä sitä todellista kipinää ja juttuaan ja sitä jotain vaan rullaa vaan maaliin kuin vanhus rollaattorilla alamäkeen, muttei kuitenkaan saavuta erityisesti mitään.
Tämä kaikki oli vähän kuin katselisi jotain omaa ukkiaan tai jotain lievästi kännistä sukulais-setää esittämässä väljähtänyttä Joulupukkinumeroaan kaikille, olohuoneessa. Ja kun kaikki nauravat (enimmäkseen naiset) vaivaantuneesti ja kohteliaisuudesta, mutta varmaan pukki itsekkin käsittää olevansa auttamattoman turha paska. Joka ei oikeasti naurata juuri pätkääkään. Vain ne nauraa jotka oikein todella, todella sitä haluavat. Elokuva on "viihdyttävä" mutta ei "hauska".

Totta on, kuten tuolla on jotkut arvostelijat sanoneet tuolla Tomaateissa, että "tämä lähinnä näyttää kuinka hauska / hyvä tämä olisi voinut olla" tai "sen olisi pitänyt olla" ja että... "jos tämä olisi live komediaa, lähtisi koomikko lavalta kyynelissä".
: /
En voi väittää vastaankaan, mutta kuten totesin -ei tämä ihan toivoton ole. Ja jos ei muuta, niin : se on kuitenkin ihan ihka oikea ja aito ja todellinen jatko-osa Nuijalle ja Tosinuijalle !! Se on sentään jo jotain.

Tämä on niitä sellaisia komedioita jotka ei vain kertakaikkiaan naurata !! "Ei paljo naurata!".
Sellaisia joista kyllä näkee selvästi ja kauas mitkä kohdat on tarkoitettu hauskaksi, mutta..... kukaan ei erityisesti "repeä" niille. Paitsi ne takarivin röhönaurajat jotka on tulleet kuviin vain saadakseen jonkinlaiset "pohjat" illan & yön humaltuneelle rellestelylleen. Ja ovat jo siksi, valmiiksi, vähän "huppelissa" ja positiivisina.

Ja... tämä ei ole varsinaisesti mikään "spoileri" mutta lukekaa ..."omalla vastuullanne"... se trailerissa jo näkynyt vitsi, että Lloyd on koko 20 vuotta vain filmannut koko paskaa... se on kuten joku arvostelijakin totesi, vähän suurempi juttu ja ihan sinänsä hauskakin. Käsittääkseni, jos nyt oikein ymmärsin ja seurasin, se "juttu" kokonaisuudessaan kestään elokuvan loppumetreille asti ja on täten koko-kuvan-kattavan-pitkä. Muttei silti mikään ällistyttävä komedian mestariteos.
Ja monet vitist ja pilat sunmuut, näkee jo kaukaa, joitain taas ei näe kirjaimellisesti! lainkaan. Tämä on yksi niitä leffoja joista saa kunnon käsityksen vasta usean katselukerran jälkeen, jolloin mielestäni elokuvat tulisikin oikeasti vasta arvostella ylipäänsä !!! (Case in point... :) ..well ...Blade Runner of course !)

Todettava on myös, että kuten on arvosteluissa sanottu kerta toisensa jälkeen, Farellyt (ei tosin yhtä suorasukaisesti kuin mitä minä nyt sanon!) ei ole olleet paskankaan väärtejä sittemmin juuri ykkösen. Ja sen Sekaisin Marista, josta minä en niin hirveästi ole ikinä digannut.

Tai no itseasiassa, venakkaas! se oli aika hyvä kyllä, se Me 2 ja Irene ! Se oli ihan hyvää katseltavaa, mutta SEN jälkeen !! Niistä ei ole irronnut enää mitään katsomisen väärtiä. Tosin minä menin ja katsoin senkin saatanan roinan sen Hall Pass:sin ja tykkäsinkin siitä muistaakseni jonkin verran (en siis sentään teatterissa!! taisin vain vuokrata sen joskus esihistorian alkuhämärissä [en ole varma, mutta.. Neuvostoliitto taisi vielä silloin olla pystyssä ?]). Ei se ihan täyspaska ollut, mutta miltein.

Varellyt on vaan menettäneet otteensa ! Se on niin yksinkertaista.
Ja tämä saattaa hyvinkin olla se sellainen pelätty ja halveksittu "money grab" eli rahan kouriminen mielessä tehty epätoivoinen hätäpaska. Jota on tosin pyngätty viimeiset 20 vuotta !!
Mutta nyt kun se sieltä viimein on ulos puristettu...niin... kakkaahan se on !! heheii !! totisesti. Muttei ihan täysin sellaista... sinapin ja kurryn ja tavallisen paskan sekoitteen väristä ripulia mitä sen olisi voinut pelätä olevan.
Se olikin oikeastaan aika yllättävää, ettei tässä missäänvaiheessa tule sellaista b-elokuvan tunnetta vaan kaikki säilyy kuitenkin hyvin tasokkaana huolimatta mistään.... mistään.

Ja anteeksi jos olen väärässä, mutta ....en nähnyt tässä missään sitä Cam Neelyä sitä "Seabass"sia !! Missä vitussa se oikein oli ?! Jäikö se vain huomaamatta vai ...eikö sitä sittenkään ollutkaan tässä ?
Senhän piti olla !!

* * * * * *

Ja on myös totta, etä elokuva alkaa vähän lässähtää "kolmannessa näytöksessään" eli "siellä loppupäässä" kun juoni monimutkaistuu lähes Inceptioinin tasolle ja shittiä tapahtuu.

Ja sekin voi joitakuita häiritä, että kuten sanottua niinikään -tämän elokuvan juoni ja tapahtumien kulku sinänsä, ovat lähes yksi-yhteen ykkösen kanssa. Kaikki on lähes identtistä, vain henkilöt ja jotkin paikat ja yksityiskohdat on erilaisia, mutta ylimalkainen olemus identtinen. Ja siksi myös vähän tylsän ja puuduttavan oloinen.

*Tämä on ehkä pienehkö spoileri*

Elokuvassa muuten selviää jotain näistä pojista/miehistä mitä en jostain syystä ikinä ymmärtänyt edes epäillä, mikä kuitenkin on sekä hyvin järkeenkäyvää, että näin jälkiviisaana ihan itsestäänselvää !! Liittyy ....seksuaalisuuteen yms. Mutta selviää vasta ihan loppumetreillä ja ei ole sitä mitä luultavasti luulette. Ja selittääkin itseasiassa hyvin paljon heidän olemustaan ja käytöstään ja maailmankuvaansa yms. Aika khuulia !

*Vaara Ohi*

Todentotta ; tämä on vähän kuin katselisi sitä miten Jim Carrey ja Jeff Daniels yrittävät parhaansa mukaan esittää itsejään esittämässä näitä Nuijia. Mutta minua se ei ainakaan niin hirveästi kirpaissut kertaakaan ! Ei tehnyt lainkaan pahaa, älkää pelätkö !

Paukkukarkkien syöntiä maasta, lintu pään päällä, höyheniä pierevä kissa, typerykset älykköjen konferenssissa, menneiden setvimistä... yms, tämän olisi pitänyt olla parempi !!
Mutta kyllä tämän nyt katsomassa käy! helposti. Ei se ole hukkaanheitettyä rahaa. Ja jos käytte, jääkää myös katsomaan lopputekstien jälkeinen, kuulemma hyvä / jopa loistava, lisäkohtaus jota en itse kehdannut jäädä katsomaan, koska olisin saanut olla yksin tyhjässä teatterissa ja sitä pelkää jäävänsä sinne jumiin tai jotain. Eli se jäi nyt ! mutta katsokaa te urheampina !
(Älkää aina lähtekö niin helvetin nopeasti perkele !! sieltä teatterista!! tai ainakin näiden leffojen tapauksessa - joissa on jotain ylläreitä vielä teksteinkin takana !)
(Mutta lähtekää mieluusti vielä nopeammin kaikista "normaaleista" leffoista !! Älkääkä siinä kuhniko ja löhötkö ja könykö jne).


Väsyneehkä, teennäisehköä, muovisehkoa, pinnallisehkoa, platkuhkoa, oudohkoakin ..... kaikkea tätä ainakin.

Tällähetkellä antaisin pisteiksi........ 0,5 pistettä kymmenestä.

0,5 / 10 !!!

Ja hei!! unohtui melkein! Tärkein vielä loppuun !!
- Eli, suomennosten taso !! TAAAAAAAASS !!!!! Niin käsittämättömän totaalista skeidaa, että teki mieli repiä valkokangasta suikaleiksi. Siinä taas 1 syy lisää poistaa Ruotsi suomesta !! siis se kieli ainakin. Se tulee tielle kun textitystä ei voi yhtään (ilmeisesti) laventaa sen takia, että siinä on oltava 2 riviä, suomi ja ruotsi. Ja se tekee teksteistä hyvin kapeita ja mitättömiä ja paljon oli taas jätetty pois mikä kuitenkin selventäisi sitä mitä ruudulla sanotaan niille jotka ei ole yhtä hyviä kuin ..sanotaanko nyt vaikka ...esim.. minä? -enkussa.
Yleisö onneksi oli selvästikkin hyvin englanninkielentaitoista toisin kuin suomentajat itse, ja nauroivat silloinkin kun tekstitys ei edes maininnut joitain sanoja tai jopa lauseita, mutta kun vitsi kuitenkin niistä riippui. Huonoa suomennosta ! todella. Todella huonoa ! Mitä vittua te oikein teette siellä saatanan homekorvat !??! Mistä teille oikein maksetaan !?
JUMALAUTA SAATANA SENTÄÄN !! PERKELEEN vitun vätykset. Ottakaa edes jostain asioista ensin vähän selvää ja yrittäkää käsittää vaikka se, että mikä on englannikielinen "sanonta" älkääkä vain suomentako sitä mitä luulette kyseisen lauseen tarkoittavan vaan se mitä se sanonta ajaa takaa !!
Itseasiassa elokuvan huonointa antia olikin juuri suomennokset !

HÄVETKÄÄ !!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaannnd IN ENGLISH !!

Pretty good and pretty fucking baaad to !! (see what i did there? !...<=== )

The best thing is Jim & Jeff who look only .... "pretty fucking old" but not like "Jeeeeesus fucking Christ !! how fucking old they look" old. They also fit right back in, like it was yesterday and not 650 A.D when the first one arrived.

And contrary to what most idiots everywhere are saying, it´s actually Jim NOT Jeff!! FFS!! who still looks relatively good / the same, in fact ...he looks the fucking same. But Jeff is starting to melt! his face is like that of a basset ...

A Basset hound

The soundtrack just doesn´t fucking work!! like...at all !! It´s really, really plain and boring and just plain wrong ! It´s weird and absolutely nothing like the now legendary original.

The movie is not a catastrophe but it´s no masterpiece either. It´s relatively mediocre, but cos it´s D&D it´s still waaayyy above that. Above actual mediocrity.

Weirdly though, it never quite feels like one of them fucking god-awful "B" movies, that are also a real pain to even watch ! You just want to stop and throw the TV or Pc or phone or whatever -out the window. Or if you is in a theatre...well then you is fukked !
Then... i guess you´ll just have to scream at the screen and maybe try to tear it or ..something.

But this flick is surprisingly ....kinda..."classy"? ... or ...you know, all the way through. And probly requires many more viewings before you can really, truly estimate / review it properly. The same with everything. Every movie. And mah case in point was of course Blade Runner ! :)

One absolutely BEAUTIFUL !! juuuust beautiful and totally Correct feature of this shit is that : it has ZERO niggers !! Well.. one somekind of a ...mixed mulatto? maybe, type, but beside THAT....nothing !! The Farrellys clearly get the point : this is S.W.P.L !! Stuff White People Like, it´s whiteys joint all the way and no need for a single nigger.

In this day and age... that is just above and beyond what one might expect, but thus all the more heavenly when you actually, finally!! get it. It´s still possible to see a movie without dem nee-grows !!

Ty Farrellys !! Thank You.

Too bad this is still actually shit, especially compared to the first. This comes about as close to that as ...the moon is to the sun.

So...not too close, eh?

It´s still absolutely sufferable, and a must for D&D fans like me....myself...and maybe Irene ... And not as bad as you probably think, but it´s no "Top Secret" or "Planes, Trains & Automobiles" either !

The casting, i think, is shit !! That Rob ..giggles? or whatever the fuck his name is, is just...soooo wrong for this ! I hated his fucking mug from the first moment i first saw the first trailer ! That guy couldn´t be wronger / more wrong for this Universe. He is NOT D&D universe compatible !! Not one little bit.

The "Harrys gurl" however, i liked !! She is just soo plitty and soo ...well pliti, that u just have to like her. Otherwise... i think the casting is some of the worst in recent years ! Although pleasantly white, but still... shitt´ish.

But as i already said in my own secret and weird and special and holier than thou -language (Finnish!) "this is not Adam Sandler bad" !! That bad this is soooo TOTALLY NOT !! In fact, this might be it´s opposite pole !
(That fucking dumb Jew oughta be burned for what he has done to "humanity" !! God that guy fucking sucks !!)

But anyway, back to the main event.
The main problem here is of course very simple (like a dog!) : this is just too fucking late!! about 20 years too late. And time has long since passed everything here, the main actors, the idea, the hole ...thing. Everything.
Some stuff works, most does not.

But still !! remember : this never, ever feels like a B-movie !! It always retains a certain "level". And doesn´t sink below that. That would be where Cthulhu and Adam Sandler reside !
The unholy and stinky, smelly depths or ..hell or something.

And even though some ridiculous pussies and wome... men have said in their pussified anglo-americunt reviews that "Lloyd is soooo horrible and ´Racist´and...like a bully here!" and all that... that is just idiotic, sissy and wrong. Lloyd is exactly the same as he has always been ...well a bit older and thus a bit different but you know.. you get the point. (And what is this fabled "Racism" anyway?..) Jeesus ppl!! learn to fucking differentiate "racial comedy" or "ethnic comedy" and white ppl noticing and mentioning some ones race and shit !! and making fun of it and having fun and comedy and all this !! and the the Trademarked "Race-ism" whateverthefuckitevenis !
You are all ridiculous !! laughable pussies !! 

Fuck all you Anglo mortherfukers !! and DROWN in your Niggers you fucking cunts !!

Anyway.... where was i.... oh yeah : yeees.. so.. this movie, it´s not THAT bad, it´s just not THAT GOOD either !
Farrellys : you fucked up !! As simple as that.
You are too old and have lost your touch.
You haven´t been worth shit since ... Me, Myself and Irene. That was the last ...even "good" comedy from ya´ll.

But still !! i actually now wish for a 3rd one. Cos now that you did this, you maybe learned something? right...?.... or n...well whatever.
And nobody likes movies that come in twos !! It´s just unnatural ! Make this a trilogy then. While ya are at it.

( I BTW have a fucking great idea for a D&D movie !! which i´m not going to give away for free and for thee !! But it is genuinely good !!)


Anyway, Summa Summarum : ....pletty good. Mii like it a little.  Much better than feared and much worse than hoped for. But you´ll watch it at least once, gladly, NP.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ja vielä loppukaneetti suomeksi !!

Kuten tuossa, tuolla hienommalla ja ylimysten kielellä sanoin, toivoisin itseasiassa vielä kolmatta leffaa !! Koska ehkä tämän tehtyään he saivat taas juonesta vähän kiinni, saivat vähän otetta taas, pitkästä aikaa ? Ja kukaan ei tykkää (ainakaan minä) elokuvista joita on vain 2 ! Se on epäluonnollista. Tästä on nyt tehtävä trilogia. Ei maha mitään.

Ja mainitaan nyt vielä sekin, suomeksikin, että kyllä!! minulla on itselläni aivan vitun huippu-hyvä idea Nuija & Tosinuija elokuvan ylimalkaiseksi juoneksi !! mutten tietenkään sitä anna, täällä, kenellekkään !! Voisihan siitä toki tehdä jonkun muunkin kuin N&TN:jan, vaikka jonkin kotimaisenkin paskan, mutta se kuitenkin on oma visioni Nuija kolmosesta ja se on ihan oikeasti hyvä !! (Olen paljon kekseliäämpi kuin luulette / tiedätte ja annan tällä blogilla ymmärtää).

All is not what it seems.

Fuck You All !!

Ty.

Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti