lauantai 8. marraskuuta 2014

Mortonin varvas / ihmisen Atavismia

( Tässä on tämä. Lupailemani kirjoitus joka selventää ainakin vähän "Vasurien käytöksen syitä" yms. Ja toivottavasti edes vähän, Modernien Neandertaalien yms piirteitä.)
( Vihreät tekstit ovat omaa kommentaariani ja lähinnä suluissa. Mutta myös alkuperäisteksti sisältää useita suluissaolevia katkelmia.)

                                    * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vasenkätisyys, Kaljuus, Mortonin varvas, Neanderthaalin DNA ja ihmisen kognitiivinen moninaisuus.


Mortonin varvas on yleisnimitys lyhentyneelle jalkapöydänluulle, verrattuna sekundaariseen jalkapöydänluuhun...

Kreikkalaispatsaissa se oli ihanteellistettu muoto / piirre, ja tämä pysyikin esteettisenä stadardina halki Roomalais-ajan ja Renesassin ja senkin jälkeen (Vapaudenpatsaassakin on tämänlainen mittasuhde jaloissa). Piirre liittyy myös Kelttiläisiin ihmisryhmiin. Ranskalaiset kutsuvat sitä yleensä pied greciksi (kuten Italialaiset piede grecoksi) mutta joskus sitä kutsutaan myös pied ancestraliksi tai pied Neanderthaliksi.

- Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Morton's_toe

Lombroso tutki tuhasia rikollisia, elävinä ja kuolleina, ja pisti merkille ylenpalttisen määrän anatoomisia poikkeamia heidän muassaan. Näiden poikkeamien luonnollisen luonteen valossa ja sen, että ne esiintyivät niin usein rikollisilla, hän päätteli / ehdotti, että rikollisuuden / rikollisen taipumuksen voi päätellä luontaisesti (siis bioloogisesti / fyysisesti), rikollisten luokassa (ainakin!!) jota hän nimitti "Luontaissyntyisiksi Rikollisiksi".

Lombrosoon teki oikein vaikutuksen nämä rikollisten parista tavatut luonnolliset (...ja "luonnolliset" !) puutteet / viat ja niiden tiuha esiintymistahti. Näihin vikoihin / poikkeamiin / puutteisiin lukeutuvat mm:
- vetäytyvä otsa (lättäotta ! hahahaaa)
- liioitellut / karikatyyrimaiset "kulmakaaret" (http://en.wikipedia.org/wiki/Frontal_sinus#mediaviewer/File:Nnh_front.svg) ja http://en.wikipedia.org/wiki/Supraorbital_ridge (suomennosta ei löytynyt, mutta molemmat viittaavat silmän ja silmäkuopan poikkeamiin. Liioiteltuihin ja "luolamiesmäisiin" piirteisiin)
- Oxycephalia eli "kenopäisyys" tai "tornipäisyys" tai "pökkelöpäisyys" (eli pitkulainen tai korkea kallo..... tähän tyyliin [hahahaahaha 1!!!]..

Olli  -pölkkypää-  Saarela  (rikollinen Elokuvaohjaaja!!!)


..)
- avoin, nenän sisärakenne (ilmeisesti puuttuva "väliseinä" nenän onteloiden / sierainten välissä)
- hampaiden poikkeamat
- kasvojen epäsymmetriat
- kannattajanikaman yhteensulautuneisuus (takaraivoluun kanssa?) http://fi.wikipedia.org/wiki/Kannattajanikama, ja takaraivoluun poikkeamat http://fi.wikipedia.org/wiki/Takaraivoluu (eli ilmeisesti se aukko jossa selkäranka ja pääkallo yhtyvät, sen poikkeamat). (Lombroso 1911).

Hän piti moisia poikkeamia johtuvina sikiön kallon kehityshäiriöistä tai tautien aikaansaannoksina, jotka ovat hitaasti saaneet kehittyä hermokeskuksissa. Hän löysi poikkeamia myös aivojen poimuuntumisessa, enemmän (kuin oikeilla ihmisillä!) poikkeamia jaloissa, ja liian aikaisin ilmeneviä ryppyjä, kaljuuden puuttuminen, matala ja kapea otsa, suuret leuat, karvoituksen tai hiusten eriskummallisuudet ja erikoisuuksia myös iiriksessä, korvissa, nenässä, hampaissa, sydämmessä (fyysisessä siis !! hahaha) sukupuolielimissä, vatsassa ja usein esiintyvä vasenkätisyys tai monikätisyys ovat myös näiden poikkeamien joukossa.
* * * * * * * * * *

Kraniofaciaaliset eli kalloon ja kasvoihin liittyvät epäsymmetriat ja syntymäviat korreloivat "CNV"n kanssa ja kuten olen huomauttanut aiemmin, ainakin 1 variantti (muuttuja) androgeenireseptorigeenissä(ar) joka aiheuttaa miehille ns pälvikaljua ( http://www.stevens-trichology.com/male-pattern-baldness.htm ) tulee Neandertaaleilta. Näyttäisi siltä, että Stan Goochilla oli tästä sanansa sanottavana (ja kuten yleensä, vuosia ennen kuin geneettinen todistusaineisto ehti mukaan): Sattuu vain olemaan niin, että jokainen Neandertaalin fossiili jalka mikä tähän mennessä on löytynyt, on sellainen jossa isovarvas on lyhyempi kuin seuraava (eli "pikkuvarpaista" suurin). Jokaisella Cro-Magnon fossiilijalalla ja jalanjäljellä taasen on tämä moderni -pitkä / iso!! isovarvas. No..mutta mutta...

On myös niin, että jotkut meistä on vasenkätisiä ja toiset oikeakätisiä. Monet miehet kaljuuntuvat tai heillä on vetäytyvä hiusraja. Toisilla taas ei ole jälkeäkään kaljuudesta tai vetäytyvästä hiusrajasta, ei sitten ollenkaan. (Ja arvatkaapa mitä!? kyllä, se on todistettu statistinen fakta, että vasenkätiset miehet eivät juuri koskaan kaljuunnu kun taas oikeakätiset kaljuuntuvat hyvin usein [joten ainakin tässä mielessä vasenkätisyys on "feminiinistä"]). Joillain meistä on se sellainen pitkä / korkea ja leveäharteinen "atleettinen" rakenne ja toiset taas ovat fysiikaltaan lyhyitä, tynnyrikroppaisia menninkäisiä jne.

Onko todisteita, että esimerkiksi ...vasenkätiset yksilöt olisivat, keskiverroin, lyhyempiä kuin oikeakätiset ? Hyvinkin selkeästi, on. Walessin vasenkätisyys on tuplasti suurempi kuin muun Englannin ja Waleslaiset ovat keskiverroin lyhyempiäkin kuin Engelsmannit. Eikö tee vaikutusta ? ...no, tulisi tehdä ! Koska, Kiinalaiset ovat myös merkittävästi lyhyempiä kuin Eurooppalaiset ja Kiinassa vasenkätisyyttä on Eurooppaan nähden / verrattuna tuplasti enemmän.

Jotkut meistä ovat likinäköisiä, jotkut kaukonäköisiä. Joten onko pituus (korkea, merkittävä pituus siis) yhteydessä kaukonäköisyyteen ja lyhyys taas linkittynyt likinäköisyyteen ?  Vaikuttaisi siltä, että näin on. Kiinalaisista useampi, kuin Eurooppalaisista, on likinäköinen ja keskiverroin Kiinalaiset ovat siis lyhyempiä kuin Eurooppalaiset. Euroopassa asuvat / elävät juutalaiset, kaikissa Euroopan maissa, on viimeaikoina todettu olevan likinäköisempää sakkia kuin oikeat Eurooppalaiset itse. Ja juutalaiset ovat, keskiverroin, lyhyempiä kuin Eurooppalaiset.


----------


Lyhyt sivuhuomautus:

Opiskelijoista saatu näyte osoitti, että myopia (likinäköisyys) liittyy korkeampiin (kuin keskiverto) matematiikan ja yhteenlaskettuihin -SAT  tuloksiin, ja miehillä nämä molemmat tulokset / pisteet olivat korkeampia kuin naisilla.

(SAT = järkeilykoe jolla mitataan kelpoisuutta Yliopistoon pääsyyn [siis Amerikassa...ainakin])

Tämä yhteneväisyys SAT-tulosten ja matematiikan tulosten ja myopian välillä oli merkittävä vain miesten parissa, ja sukupuolierot SAT ja matematiikka tulosten suhteen olivat merkittäviä ainoastaan allergisten / allergiaa sairastavien tapauksissa. Ja oli myös merkittäviä yhtymiä "etnisyyden" (luullakseni siis Rodun) ja sekä myopia, että SAT-tulosten välillä. Mutta regressioanalyysit paljastivat, että sekä rotu / etnisyys, sukupuoli ja myopia kaikki -tekivät merkittäviä kontribuutioita (eli siis selkokielellä - ne kaikki vaikutti ihan sikana)  matematiikan SAT tuloksiin. Nämä löydökset tarjoavat tukea Storferin teorialle myopiasta ja aivojen kasvusta. (Kuka vittu on "Storfer" ?!? ....en ole ikinä kuullutkaan !! Who in the crickey fuck is "Storfer" ?!?)


 ----------Takaisin Goochiin:

(Ehkä tulisi mainita taas se, että punapäisyys / hiuksisuus ei ole epätavallista / harvinaista juutalaisten parissa, joten on olemassa - Danny "The Red" Cohn-Bendit - joka ei ole nimeltään "the red" vain poliittisten ajatustensa takia vaan myös hiustensa. Muistakaa myös, että Muinaiset Egyptiläiset tuppasivat uhrailemaan punapäitä... joten heitä oli sielläkin "saatavilla". Ja suurinta osaa ihmisistä hämmästyttää saada tietää, että, kuten aiemmin sanottiin, punapäisyys on sangen yleistä Austraalian Aboriginaalien parissa.

Jokatapauksessa tässä on 2 asiaa joita tulisi korostaa. Ensinnäkin 1) tulisiko tällaisia (saati sitten vielä näin monia!) erilaisia piirteitä löytää yhdestä ainoasta lajista ? Ei. Ei tulisi /emmekä tietenkään löydäkkään kun tutkimme mitä tahansa eläinlajia [luonnollista siis!!]). Ja vielä tärkeämpi asia on 2) kuten jo tiedämme jotkin näistä erilaisista piirteistä löytyy yhdestä ja samasta yksilöstä (ihmisestä siis).

Se elintärkeä kysymys on kuitenkin tämä ; tuppaako kaikki nämä vaihtelevat ja ristiriitaiset piirteet yms, kasaantumaan yhteen ? Toisinsanoen, jos sinulla on 1 piirre listalta jota kutsumme A:ksi, onko sinulla myös toisia piirteitä tuolta listalta? ja sama B:n kanssa.

Jotenka, kysymme: onko vasenkätisillä useammin lyhyt isovarvas ? Emme tiedä. Onko vasenkätisillä useammin ns "simian line" "kädellisen juova" kämmenessään ? emme tiedä. (Minä en ole vasenkätinen, mainittakoon, mutta veljeni oli)

https://www.google.fi/search?q=simian+line&hl=fi&gbv=2&oq=&gs_l=

Minun oma väitteeni tietenkin on, että me puhumme nyt kahdesta eri piirre listasta, ja että ihmisellä jolla on 1 kyseinen piirre tuppaa (yleensä) omamaan myös toisia piirteitä tuolta listalta.


* * * * *


Lista / nippu (piirteitä) numero 1.  -on se jonka väitän olevan Neanderthaalin-lista. (Ja kuinka ollakkaan, me tiedämme jo, että Neandertaalit olivat pituudeltaan lyhyitä ja että heillä oli lyhyet isovarpaat). Olemme jo käsitelleet monia näistä aiheista tässä kirjassa, aiemmin ja muita, ei vielä mainittuja, tullaan käsittelemään myöhemmin.

Lista 1.

Lyhyys
lyhyt isovarvas
- vasenkätisyys
- "pycnik" pönäkkä ruumiintyyppi http://www.thefreedictionary.com/pycnic (Vankka, jykevä, lihava, tukeva jne.)
- esiintyöntyvät / huomattavat kulmakarvat
- ulostyöntyvät kulmakaaret
- miehillä vähemmän pälvikaljuisuutta
- "kädellisen viiva / juova" kämmenessä
- likinäköisyys
- korkeampi sukupuolivietti
- parempi hedelmällisyys ja enemmän lapsia
- pidempi unessa vietetty, uniennäkemis aika. (eli REM luullakseni)
- suuremmat pikkuaivot
- parempi hämärä / yö -näkö
- homoseksuaalisuuden yleisyys / tiheään esiintyvyys, ja myös lesbouden ja pedofiilian
- taipumusta enemmän taiteisiin kuin tieteisiin
- enemmän punapäisyyttä
- alttiimpi hypnotisoinnille
(Joten, tässä on teille opiskelijoille tutkimista !)


Pysähdymme tähän hetkeksi. Minä mainitsen nyt, ihan vain ohimennen, hyvin merkittävän jutun koskien näitä asioita. Minun ehdotukseni tällä saralla, nostaa esiin hyvin paljon, fanaattista vastustusta (niinkuin työni ylimalkaan muutenkin). Ajatus, että nämä piirteet joita me henkilökohtaisesti ja yksilöinä, yhteiskunnassa vihaamme ja jotka me tuomitsemme ovatkin ihan yhtä tärkeitä ja oikeutettuja ja puolustettavia kuin ne joita me tuemme henkilökohtaisesti, on suurimmalle osalle ihmisistä ...tuohduttavaa. Kuten on sekin ajatus, että me olemmekin jokainen, kaksi eri ihmistä yhdessä ruumiissa. (2 sielua yhdessä rinnassa [?] kuten Faust asian ilmaisi)


Joten, esimerkiksi... johtava konsultti Lontoon Royal Free Hospital-sairaalasta suostui tutkaisemaan potilaitaan, nähdäkseen josko vasenkätisyys ja lyhyt isovarvas todentotta kuuluivat yhteen. Sairaalan Auktoriteetit (paikalliset Ylimykset siis!) käskivät häntä lopettamaan. Gail Vines, joka oli New Scientist lehden biologian osaston kirjoittaja, suostui suorittamaan tutkimuksen lehden lukijoista. Lehden päättäjät Vetosivat tämän projektin. Eräs toinen journalisti erosi työstään johtavassa lehdessä (en tässä voi paljastaa yksityiskohtia) kun he kieltäytyivät julkaisemasta haastattelua jonka hän oli minun kanssani tehnyt, minun näkemyksistäni. (Osa tätä haastattelua on appendix [lisäosat] yhdessä [1]). Opiskelija Catholic College For further Education:sta jossa hän piti luennon, ja hän itse on vasenkätinen, suostui vapaaehtoisesti tekemään tutkimuksen kanssaopiskelijoistaan, joista  hän oli mm varma, että miespuolisissa oli merkittävästi vasenkätisiä, -käskettiin lopettaa tutkimuksensa tai hänet erotettaisiin. Boris Johnson (The Spectator lehden bossi) tilasi minulta artikkelin koskien meidän (?) poliittista näkymäämme. Johon tullaan piakkoin. Hän itse ilahtui artikkelista, mutta hänen (keskinkertaiset ja typerät muulinsa!) neuvonantajansa ja kollegansa sanoivat, ettei artikkelia tulisi julkaista joten ..hän ei julkaissut sitä.
( Joten, mitä tämä kertoo meille näistä johtajista, Royal Free Hospitalissa, Catholic College For Further Educationissa ja New Scientistissä ?.. sitä, että heistä kaikista tulisi päästä eroon!! [antaa siis kenkää])


Katsomme pian, erityisen biologisia asioita, mutta ennen sitä, tutkikaamme vielä yhtä merkittävää "kaksois (käytöstä)".

Halki koko maailman, meillä on kaksi diametrisesti (suoraan vastakkaista) vastakkaista puoluetta. Vasemmisto -Kommunistit, Työväki, Demokraatit- ja Oikeisto -Fasistit, Konservatiivit, Republikaanit (eli "Tasavaltalaiset")- jne. Näillä on toisiinsa nähden vastakkaiset näkemykset.

Täten "Labour" (eli Työväenpuolue) on ´homojen puolella´(Britanniassa) ja yksinhuoltajaäitien, avioliittoa vastaan, rikosten suhteen pehmeä, ja koulutuksen niinikään, Feminismin puolella ja työväen jne jne.

Konservatiivit taas on avioliiton puolella ja homoja vastaan, rikosten suhteen ankaria ja koulutuksen, Feminismiä vastaan ja YH-äitejä, Elitismin puolella ja Monarkian / Aristokratian yms. 

Kaikki nämä attribuutit (eli suomeksi yksinkertaisesti : piirteet !) ja asenteet ovat hyvin tunnettuja ja hyväksytty. Joskin, olen ne tässä ilmaissut sangen karkeasti. Ja myös ; naisia on enemmän Työväenpuolueen riveissä kuin Konservatiivien. Ja parlamentissa enemmän naisia jäseninä ja vaaliehdokkaina kuin Konservatiiveillä. Ja näin edespäin.

Joka tapauksessa, minun oma kysymykseni on tietenkin: onko vasenkätisiä enemmän Työväenpuolueessa kuin Konservatiiveissa ?!? Minän sanon, että vastaus on : kyllä. Joskaan, kunnon tilastoa ei ole saatavilla. Sillä kuten tiedämme, vasenkätisyyttä on Walessissa tuplasti verrattuna Englantiin. Ja arvatkaapa mitä? Kaikki Walessilaiset Britti Parlamentin jäsenet ovat Työväenpuoluetta. Ei ole yhtäkään Konservatiivia Waleslaista ketaletta. Ja Walessin paikallinen (Eduskunta :) on itsekkin Labourin dominoima.


Myöskin, kuten tiedämme, on vasenkätisyyden yleisyys Kiinassa kaksinkertainen Eurooppaan nähden. Ja Kiina vain sattuu olemaan Kommunistinen valtio ! No no no.

Luulen myös, että suurin osa ihmisistä, jos heiltä siis kysyttäisiin asiasta, olisivat sitä mieltä, että sekalaiset taiteilijat (esim näyttelijät) -äänestäisivät todennäköisemmin Labouria (eli Työväenpuoluetta) kuin Konservatiiveja. Ja arvatkaa mitä? vasenkätisyyden esiintyvyys taiteista valmistuneiden keskuudessa sattuu olemaan 15%, kun taas tieteistävalmistuneiden keskuudessa se on vain 4%.

Joten väitteeni johtopäätös on selvä. Mutta tietenkin, tarvitsemme tilastotietoa vasenkätisten äänestystaipumuksista.

Ja vielä toinen väitteeni, ilmiselvästi, on että kaikki ylläolevan 1.listan piirteet (Neanderthaali listan) olisi yleisempiä Labourin / Työväenpuolueen kuin Konservatiivipuolueen parissa. (Alleviivaan tässä, että minä käsittelen tässä erityisesti niitä [aitoja ja oikeita tapauksia] varsinaisia jäseniä, enkä välitä ailahtelevista äänestäjistä).

Lyhyys esimerkiksi ? No... olen aika varma, että Britanniassa, työväenluokkaiset ovat keskiveroin lyhempiä kuin ylä-luokat ja aristokraatit. Ja näiden ryhmien ylimalkainen äänestyskäyttäytyminen on tietenkin, sangen selvää.

Mutta palataan takaisin pääasiaan tuolta ylempää, eli että meillä on nämä 2 vastakkaista poliittista puoliskoa, maailmanlaajuisesti.

Miksi ihmeessä näin olisi ? / on ?.


Jos, sanotaanko vaikka Leijonat, olisivat kehittyneet korkealle tasolle älyltään ja tietoisuudeltaan, tokihan niillä olisi vain 1 puolue, Leijonain-puolue. Kaikki leijonat olisivat yhtä ja samaa mieltä Yhteiskuntansa perussäännöistä yms. Jos hevoset olisi täten kehittyneet, olisi niillä Hevosten-puolue, jos norsut, norsujen-puolue. Eikö ? Miksi elefanttien parissa olisi, 2 toisilleen vastakkaista puoluetta / puolta / näkemystä ?!?


Nyt on aika sanoa, että sekä ortodoksinen (perinteinen) biologia, että eläinten jalostus / kasvatus -molemmat tukevat dramaattisesti minun ylimalkaista / suurta näkemystäni / asemaani.


On täysin todistettu ja hyväksytty, että kun (laboratoriossa tai maatiloilla tjms) yhdistetään, risteytetään, kaksi selkeän / räikeän erillistä / erilaista elukkaa, niiden jälkeläisillä on vastakkaiset parit vaistonvaraisia pyrkimyksiä / vaistoja, joiden väliltä eläimen itsensä, on hyvin vaikea valita. (Tätä juuri yritin muutama kirjoitus sitten sanoa, että ihmisissä ns "Mulatit" ja muut ristisiitokset / sekasikiöt, ei itsekkään nauti olemassaolostaan, koska... eivät suoraansanottuna tiedä mitä ovat ja mitä pitäisi tehdä !!)


Ja niillä on myös uusia piirteitä yms, joita ei ole kummallakaan vanhemmista.

Ruusukaijasella (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruusukaijanen) pesää rakentaessaan, repii irti (puusta) kaarnaa / tuohta (tjn vastaavaa) ja lehtiä tätä varten. Se sulloo ne sitten pyrstösulkiensa sekaan ennekuin lennähtää pesänrakennuspaikalle.

Viktoriankaijanen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Viktoriankaijanen)  taasen, pesää rakentaessaan, pitää tätä takennusmateriaaliaan suussaan / nokassaan lentäessään rakennuspaikalle / pesälle.


Mutta näiden kahden Kaijasen hybridi (eli ristisiitos) laji, on huomattu, omaa molemmat näistä vanhempiensa vaistonvaraisista piirteistä.  Joten tämä (epäonnekas [elukka parka! :)]) jälkeläinen, kun valmistautuu pesänrakennukseen, repii lehtiä tai kaarnaa. Ja sen Ruusukaijas-perimä tai vaistot käskevät sitä sullomaan ne pyrstösulkiensa sekaan, minkä se tekeekin. Sitten se valmistautuu lennähtämään pois. Mutta tässävaiheessa sen Viktoriankaijasvaistot / perimä, sanoo sille, että "hetkinen!! odotappas.. sinullahan tulisi olla tämä pesämateriaalli nokassasi!" Joten tämä lintu vetäiseekin nyt rakennustarpeensa pois pyrstösulistaan, pitää sitä / niitä nokassaan ja valmistautuu lennähtämään pois. Pesäpaikalle. Mutta nyt sen Ruusukaijasperimä puuttuu peliin ; "hei, ei tuota pitäisi nokassa pitää vaan pyrstösulissa!". Joten nyt, taas kerran, lintu tunkee rakennustarpeensa pyrstöönsä (hahaha). Mutta taas kerran sen Viktoriankaijasen puolisko / vaistot sanoo vastalauseen. "Ei ! vaan suuhun typerys!". Ja taas kerran, lintu nyppää materiaalinsa pois pyrstösulkiensa seasta.


Ja tämä prosessi sen kun vaan jatkuu ja jatkuu. Lintu parka, joka nyt osoittaa jo selkeitä merkkejä hämmennyksestä ja avuttomuudesta, on pysyvästi jumissa tässä päättämättömyyden tilassa. (Muistuttaa takuulla jotakuta tuntemaanne ihmistä !! ahahahahahaahahaa. Minä ihan lupaan!).

Muistuttaako tämä sinua kenestäkään / jostakusta ? Muistuttaako ? (en vitsaile).

Näistä kaksois tai ristiriitaisista -käytöksistä (double behaviour) on runsaasti esimerkkejä. Näistä ei-selkeää-valintaa tilanteista, ristisiitos / hybridi eläinten parissa.

Näitä ristiriitaisia käytösmalleja omaavat hybridieläimet, kasvattajat / jalostajat heittää itseasiassa sivuun. Se on suuri sääli. Jos sallisimme näiden hämmentyneiden hybridien (yhdistelmien) mennä ja lisääntyä, voisimme oppia jotain hyödyllistä omasta asemastamme. Sillä, on absoluuttisen selvää, että me -hybridi / ristisiitokset Cro Magnonin ja Neanderthaalin välillä, omaamme täsmälleen kyseisiä ristiriitaisia, toisiaanvastustavia vaistoja.

Ja tämä on se syy ( muiden todisteiden lisäksi  ) miksi meillä on aiheesta niin monta metaforaa (vertauskuvaa): kaksi sielua yhdessä rinnassa(? [vai "ruumiissa?] ?), jakaantunut Minä / Itse, pää haluaa yhtä ja sydän toista, puolet tuota ja toiset tuota, olla jokaista mieltä (pelata varmanpäälle) olla "puun ja kuoren välissä",  kaksinaamaisuus, pelata molempia puolia, kahdessakin mielessä.., sanoa yhtä ja tehdä toista, saada kummatkin.. jnejnejne.

(Jätin pois pari vaikeasti suomennettavaa vertauskuvaa. Mutta noita oli enemmänkin).
     
- Stan Gooch, The Neanderthal Legacy.


Tämä on oma suomennokseni ("Kapteeni") tästä tekstistä / sivusta : http://autismandhumanatavism.tumblr.com/post/20011834552/left-handedness-baldness-mortons-toe-neanderthal

Kuten huomasittekin kai, sisältää teksti vain "listan" numero 1. Mutta..... minkäs teet, näin nyt vaan on ! En ole tutkinut tuota sivustoa juurikaan joten en osaa sanoa löytyykö sieltä lisää tuohon liittyvää materiaalia. Mutta jos kiinnostaa, lukekaa mm noista linkeistä lisää.
Tämä on vain tällainen, lyhyehkö ja kiehtova maistiainen näistä asioista ja siis linkki jonka varastin Texas Arcanelta.


Jos siis olet tanakka ja oudot varpaat omaava, punapäinen hintti joka näkee hämmentävän hyvin pimeässä, muttei niin kovin hyvin kauas tarkasti ja -helpostihypnotisoitava pälvikaljuinen friikki.... olet todennäköisesti aika suurelta osin "Thaali". Neander - thaali !

Mutta kuten itse Texinkin mulkku on sanonut, geenit ei ole eikä sekoitu kuten maalit. Kuten suurin osa ihmisistä varmasti luulee. Minäkin aikanani ajattelin niin.
Lyhyesti ; Sapiens-thaal yhdistelmästä... tietyt geenit yksinkertaisesti aktivoituvat, toiset eivät, ja tietyt geenit jyräävät ns, toisten yli ja ottavat sen päällimmäisen ykkös sijan. Eli tietyt taipumukset vahvistuvat ja toiset heikkenevät vaikka niitä molempia olisi. Eli jopa omilla valinnoillaan voi, jokseenkin taivutella sitä mitkä aktiiviset geenit pysyvät "primäärisinä".  Mutta ne jokatapauksessa määräävät myös itse sitä mitä sinä teet !! AHahahaaaaaaa.

Jos käytetään tuota maali analogiaa / vertausta, menee asia käsitykseni mukaan suurinpiirtein näin ; musta & valkoinen = ei harmaa. Vaan mustavalkoinen seos jossa mm harmaita pilkkuja / länttejä ja ehkä muitakin, yllättäviä värejä! ja suuria ja pieniä täpliä.
Sillä on siis, Summa Summaarum, väliä mitkä geenit ovat voimakkaammat ja päälimmäisimmät ja aktiivisimmat. Vaikka niitä olisi miten paljon ja miten vian erilaisilta esi-isiltä.

Kuten tiedetään, ottavat neekerin / negroidin piirteet yleensä sen kuuluisan "niskalenkin" ei markkinavoimista, mutta valkoisista geeneistä -Mulateissa.
Mutta .....mulattihan ei ole, per se, mustavalkoinen eikä harmaa !!

Se on ihan eri elukka se. Mikä se on, sitä en tiedä sanoa, muttei se ole sen enempää varsinainen nekru kuin minkäänvaltakunnan valkoinenkaan.

Neanderthaalius on siis, lyhyestisanottuna, nykyään - eräänlaista atavismia. Eli menneiden piirteiden, kuten häntä (ei siis tässä tapauksessa), uudelleen esiintulemista, työntymistä, puhkeamista jne. Jos jotain muinaista ja kauan sitten kadonnutta tulee uudelleen esiin ja pintaan, jos joku taantuu fyysisesti apinaksi (Ron Perlman) kyseessä on "atavismi". Jotkut omaavat jopa hännän !! Mutta se ei liity Neanderthaaliin, se on vain häntä. Se liittyy apinoihin ! Ehkä berbeereihin, ehkä makakeihin... huu nous.

Vasurit siis riehuu, koska ne ei tiedä sen paremmin. Koska geenit on liian sekalaiset, ne vetää jokasuuntaan yhtä aikaa ja siitä seuraa vain vihaista hämmennystä ja yleistä kaaosta. Eli "ihmiskunta" pähkinänkuorissa.


~ Fin ~


Adios Matafakaaz.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti