perjantai 7. kesäkuuta 2013

Suomalainen Ständap


Olen tässä tullut katselleeksi juutuubista mm, Suomen yhtä ainoaa, lähes hyvää, ständap-koomikkoa Ilari johanssonia. Ja olen tehnyt mm, seuraavanlaisia huomioita. Suurin osa esityksistään koostuu erilaisista täytesanoista ja lauseista kuten ; siis, siis oikeesti, ei mut hei, ei mut hei siis oikeesti, niin se vaan on, siis oikeesti hei, ai vittu, jumalauta, perkele, jne jne.

Se mitä niiden takaa oikeasti paljastuu on ; "mitä vittua sanoisin seuraavaksi? miksi edes olen täällä / tässä ?, siis naurakaa nyt joku pliis näille jutuille vaikkeivät olekkaan hauskoja". Se on sellaista takaisinkytkentää "komikkoon" itseensä jolla se yrittää parannella oloaan ja saada itseluottamusta yms. Se on suoraan Angloilta yms. "Suurenmaailman" koomikoilta, erityisesti Stand Up -koomikoilta vara...siis lainatt..no omittu piirre, niinkuin on tietenkin koko helvetin Ständap !.

Yksi ilen juttu on kyllä Suomen oloissa poikkeavasti, ihan oikeasti hauska ja toimii lähes joka kerta, kun sitä näkyy käyttävän miltei joka keikalla (no kahdella ainakin, jotka itse tiigasin[Tuubista]) ja se on tuo juttu konduktööreistä, jotka "..on Pieksamäelle asti vielä normaaleja, mutta sitten..." :). Itse en ole ikinä! i-k-i-n-ä ! matkannut kyseistä reittiä enkä käynyt kyseisessä junttilassa, enkä juuri junailekkaan, muutenkaan, mutta uskon kyllä, että tuo on hauskan lisäksi ihan tasan täyttä totta ja asiaa !.
Mutta eniwei, Suomalainen Ständap...Suomalainen Ständap...mmmm.. ....

...no...joo. Suomalaisen Ständapin vika piilee (ainakin!) siinä, että sitä tekee Suomalaiset !. Ja Suomalaisiahan ei totisesti tunneta kulttuuristaan ja sivistyskansana, saati sitten hauskuudestaan !. Ensinnäkin Suomi on liian tympäännyttävän ja tukahduttavan tylsä ja junttimaisen ahdasmielinen yms, toisekseen liian synkkä ja totinen ja rutiköyhä ja ei niin tapahtuma rikas milläänlailla. Toisekseen, liian byrokraattinen ja vakavamielinen ja pikkusieluinen ja virallinen ja virallisen vakava ja virallisen kuiva, kuten Politiikotkin "asiallisen kuivia" kuten Hankamäki jotakuta heistä kutsui, en nyt muista ketä, mutta jotakuta niistä pölyisistä stagnaattisista jäykistä ja sieluttomista zombieista.

Kolmannekseen, Suomessa ei ensinnäkään ole minkäänvaltakunnan (ei edes sen kolmannen) kokemusta ja sikäli jouhevaa ja sulavasti luistavaa perinnettä "Ständapille" ja Suomlantilaiset miehet ovat suurimmaksi osaksi joutuneet käymään Ämyreijjan ja ovat jo siksi kuin jotain sieluttomia, tunnevammaisia, sosiopaattisia puu-jumalia, seisten kuin tikku sonnassa koko elonsa, jäyhinä ja eleettöminä ja ilmeettöminä, jottei heistä vain vahingossakaan paistaisi läpi minkäänlainen inhimillisyys tai tunne tai muu vastaava heikkous. Vähän kuin Arskan terminaattoreita koko sakki, tosin ei niin hyvännäköisiä tai niin kovassa iskussa tai puheliaita jne. Eikä niin Itavaltalaisia.

Olen myös huomannut, että sekä Suomalaiset, että ulkolaiset koomikot, siis Stand Up koomikot, toistavat kaikki noita "mantrojaan" ja talsivat neuroottisesti ympäri lavaa kuin joku hätääntynyt koe-hiiri labyrintissa. Mikä siinä on, ettette vain voi olla paikallaan ?!. Toki Ilari esim pyörii ja hyörii ihan jo siksi, että esiintyy koko kropallaan ja läpikäy kaikkia näitä "fyysisen komiikan" muotoja.
Ainakin Suomalaisten "koomikkojen" ja mikkiinpuhisevien läskien tapauksessa kyse on kai yleisestä taitamattomuudesta ja amatöörimäisyydestä ja siitä, ettei olla tarpeeksi hyvin valmistauduttu eikä oteta "hommaa liian vakavasti" ...totisesti !. Kuka hullu nyt Työhönsä sen vaatimalla vakavuudella / asiallisuudella / laadulla -suhtautuisi !?!. Hah!

Suomalaisten suurimmat ongelmat huumorissa ovat ; Suomen tylsyys ja sikäli hyvin niukka ja jo loppuunkulutettu tynnyrillinen ylläreitä / ei mitään kommentoitavaa !. Ja se, että Härmäläiset ovat liian kilttejä ja kykenemättömiä puhumaan totta (mikä usein riittää, jos haluat olla hauska. Puhu vain totta!) ja aiheuttamaan "kasvojenmenetyksiä" yms. Suomlannissa / Suomaliassa / Härmässä / Suomessa / Suotsissa jne. ...vallitsee liiaksi tämä suht minisieluinen Aasialainen kulttuuri, minkä mukaan "ei saa menettää lärväänsä tai aiheuttaa sen menemistä muille" !. Ja tottahan vitussa saa ja pitää !. Se on yksi syy miksi Anglot johtaa maailmaa ja Suomilaiset ei, Suomalaiset on jumissaan tällä lapsellisella ja pikkumaisella ja tylsällä Vuu Duu -neekeri tasollaan kulttuurisesti, jossa on tätä Vasurien pelkäämää "Sanamagiaa" kaikkialla ja taivas lankeaa (Skyfall) niskaan jos puhuu pojista pahaa !. Hui !. Paetkaa, ken voi.

Ei saa mainita Krokotiilia tai se tulee ja tappaa Heimosi ja langettaa ilkeän kirouksen munillesi !. Siinä puhveli missä mainitaan! jos puhuu Puhvelista pahaa, paha Puhveli pelmahtaa tyhjyydestä paikalle ja pamauttaa päällään palleille tai porhaltaa päin persettä.
Jos puhut kiellettyjä Vuu Duu sanoja, täytyy kasvosi viillellä partakoneenterällä ja täytyy sinun kirmata nakki paljaana Leijonien perään ja purra koiranpentua kaulasuoneen ja valuttaa sen veret alttarille ja nussia pyhää pahkasikaa. (Ei liity Soiniin)

Summa Summarum, Suomalaisilla on vain liian pieni pää tähän(kin) juttuun. Minkäs teet !?

"Ethän sit kuse !!? "

(Kuva on kaappaamani, jostain Redtuben videosta, siitä sarjasta "The art of blowjob" )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti