lauantai 29. kesäkuuta 2013

Bätmän - Helsingin kiertue

                                                                    http://www.iltalehti.fi/leffat/2013062817205346_le.shtml

Empä tiedä, ...mitä tähän nyt sanoa. Onhan se kai ihan yees, että joku jotain yrittää, mutta onhan tämä naurettavuudessaan miltei Matti Nykäsen  "musiikki"uraa  vastaavaa. Eli ilmeisesti "Bättis", seikkailee, sikailee ja siekailee pitkin HellSinKiä ?!. Möyryten mm. pitkin asematunnelin lattiaa...ja ilmestyen siellä täällä esiin jostain pimeästä loukosta, saarnaamaan ihmisoikeushumanismista ?. Onhan Helsinki kyllä, myönnettäköön, täynnä kaikenlaisia luolia ja tunneleita yms. Lepakkomiähelle sopivaa lymyily plääniä, mutta onko se nyt sitten niin supi Suomalaista, tämä Bätmän homma.

Veikkaan, että aika ankea olisi Suomalainen Bätmän, niin ankea, että Burttonin Timikin viiltäisi kurkkunsa sitä katsellessaan ja moni muu pakenisi teatterista kauhuissaan, pimeään vaaralliseen luolaan, kokeakseen taas jotain valoa ja eloa ja vapautta.
Suomalainen Lepakko varmaankin lähinnä söisi esim hyvää pullaa ja kahvittelisi jossain ABC:llä, josta sitten lähtisi kiireessä tutkimaan vähän jotain Siwan tai jalokiviliikkeen -ryöstöä. Ehkä kaadellen vähän teininulkkien kaljoja maahan, jii.vitun-huu.

"Annappa tänne ne kaljat !!" örisee Lepakko hirvittävällä äänellään, "O.K" myöntyy nuori Yrjänä. Tarkistaisi se ehkä rekisterikilven josko parikin, matkallaan masentumaan, kosteaan, usvaiseen luolaansa. Tai kartanoonsa. Vähän niinkuin Hjalliskin kai. Tosin se ei niinkään tarkistele rekkareita, kuin myy Jokerit tai parit, mutta junou.

Suomalaisessa Bätmänissä tunnelma olisi varmaankin kuin rakkaan lapsen hautajaisissa, ja vielä erityisen synkkänä, mustana ja masentavana päivänä (tai iltana). Eli ihan perus-suomalainen tunnelma.
Tosin paljon vielä puisevampi ja jäykempi, kuten olisivat näyttejijät ja sikäli hahmotkin, mumistessaan naurettavilla äkshenteillään, jotain typerää paskaa. Minkä on käsikirjoittanut joku lahjaton ämmä, kuten sen "Iron Sky" paskankin. Vittu, että se oli muuten tylsä! ja haaskattu mahdollisuus !. Oli siinä tosin joku hyväkin kohta, mutta eniwei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti