sunnuntai 23. lokakuuta 2016

AL / suomalaiskirjailija: Goteborg sotatoimialuetta

http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/suomalaiskirjailija-kauhistelee-goteborgin-muodonmuutosta-melkein-kuin-asuisi-sotatoimialueella/


Kirjailija Asko Sahlberg muutti Göteborgiin parikymmentä vuotta sitten. Tuolloin kaupungista puhuttiin Ruotsin rennoimpana.
Nykyisin todellisuus on aivan toinen.

– Kaupungin kauniit kasvot ovat muuttuneet julmiksi ja väkivaltaisiksi, kirjailija toteaa.

Vuosituhannen taitteessa Sahlberg aloitteli uraansa kirjailijana ja hänellä oli tapana lähteä kävelemään kaupungille unettomina öinä. Nyt sellainen ei tulisi kuuloonkaan.

– Tuntuu, ettei mene päivääkään, etteikö jotain puukoteta tai jossain ammuskella. Jos tämä tästä pahenee, alkaa tuntua, että asuu sotatoimialueella.

Sahlberg ei tosin enää asu Göteborgissa, vaan 20 minuutin bussimatkan päässä Kungälvissä.

Miten kotiseudun ilmapiiri on vaikuttanut kirjailijan työhön?

– Minusta on aina puhuttu synkkyyden kuvaajana. Nykyään kun elän entistä syvemmän synkkyyden keskellä, tunnun välttelevän sitä kirjoissani. Ehkä pakenen todellisuutta historiallisiin romaaneihin.

Muutenkin Ruotsin kiristynyt poliittinen ilmapiiri ahdistaa kirjailijaa.

– Väkivalta lisääntyy suurkaupungeissa, ja se on huolestuttavaa siinä mielessä, että se liittyy pakolaispolitiikkaan.

– Samanaikaisesti kansankoti on romahtamassa. On kammottavaa, miten etäällä Ruotsi on siitä hyvinvoinnin edelläkävijämaasta, jollaisen se tunnettiin. Saamme lukea jatkuvasti uutisista, että vanhukset näkevät nälkää vanhainkodeissa.

Paperilla Ruotsilla näyttää menevän hyvin, ainakin verrattuna Suomeen.

– Se onkin paradoksi. Julkisuudessa Löfvenin hallitus jaksaa muistuttaa, miten hyvin Ruotsilla menee. Silti ihmisille ei ole asuntoja eikä työtä, syöpäpotilaat jonottavat päästäkseen hoitoon ja osa koululaisista ei enää hallitse edes ruotsin kieltä.

Siinähän sitä tuli, tunnustusta tilanteesta. Joskin hyvin kierrellen ja kaarrellen vieläkin.
Sitä on vaikea sanoa KUUUUUUIIIINKA paljon täytyisi tapahtua jotta nämä vitun kovanaama-muinaisheterot, pystyisivät vitun iljettävät idiootit, myöntämään edes YHDEN vitun tyhmyyden ja virheen elämässään.
Y H D E N !!!

Se kävisi esim näin: "oli SUUUUUUUURI virhe ja aivan ällistyttävää, autistista sanelua ja omahyväisyyttä, alkaa projekti jossa otetaan päättymätön määrä murjaaneita ja neekereitä ja muita vitun Morlokkeja tänne paikallisten valkeiden sekaan asumaan ja elämään ja olemaan ja vetelehtimään ja niin edespäin, ja yrittää PAKOTTAA kaikki paikalliset kyykkyyn ja olemaan hiljaa. HYVIN SUURI virhe ! Mietimme vain miten tämän korvata."

NOIN puhuisi joku joka on OIKEASTI omiensa puolella ja edes jokseenkin kunnollinen ja tunnollinen ja mitä muuta lie.
Vittu Japsi olisi jo tehnyt seppukun tässä vaiheessa,eikä koettanut vitun limanuljaska, ryömiä vain alati kauemmaksi karman ja tilinteon ulottumattomiin.


Mutta nauttikaa nyt edes tuosta sitten. Jööttepori on "sotatoimialuetta". Kiitos MURJAANIEN ja NEEKERTEN ja islamin paholais-simpanssien. Ei MINKÄÄN muun / minkään mysteerisen ja hämärän.Kiitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti