keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Arkkitehdeille vielä vähän lisää...

Näin tuossa iltalehden sivulla jossain jutussa kuvituskuvan joka näytti erehdyttävästi Porvoolta.
Minä lähdin heti lähes leijumaan eräänlaisesta haikeasta ja nostalgisesta fiiliksestä.

Siinä yhdessä kuvassa, oli se TODELLINEN "Tradition" Voima.
Jos olet niin onnekas että sinulla on se joku, Se Oikea, niin ei tarvitse kuin kuvitella itsensä vain kävelemään ympäriinsä sellaiseen miljööseen kuin Porvoon nuo Wanhat Puutalot tai se niiden ympäristö siis, on, ja ........huuoooh....wau. Mitä muuta sitä voikaan tarvita ?

Miten ihastuttavan AITOA ja välitöntä, levollista ja ajatonta, tuttua ja turvallista, kodikasta ja kotoisaa ja sen sellaista. Ja ihan oikeasti ja aidosti kaunistakin.
Ei häpeä millekkään koko planeetalla, eritoten HYVINTEHTYNÄ ja siistinä ja huollettuna, vaikka sitten vähän patinoituneena ja TYYLIKKÄÄSTI sääistyneenä.

Sitä enemmän tekee TODELLA inhottavaa ja pahaa, kun mieleen tuleekin yht´äkkiä sekalaiset VITUN neekerit ja somput ja muut limanuljaskat tungettelijat. Hyi hevon vittu että ne pilaavatkin tuon tunnelman HETI !
Kuin veitsellä leikaten.

Kuin kyttä ilmestyessään johonkin, mihin vain, milloin vain. "Aaääääässh..tuo vitun väkivaltadorka vittupää ilmestyi... äkkiä ! Olkaa mahdollisimman Virallis-Formaalin Kunnollisia kaikin kuviteltavissaolevin tavoin ! Ja vielä useimminkin tavoin".

Mutta eniwei; sen sijaan että Perisuomalaiseen Tapaan tyytyisitte vain huoltamaan mukulakivikatuja ja ylläpitämään jotain VITUN Alvar Aallon homehtunutta sokerinpalaa ja märehtimään jonkun jotain mennyttä suuruutta ja taitoa ja loistoa ja elävöittämään historiaa maalailemalla jotain yhtä ja samaa vitun puutaloa aina vaan uudestaan, koko ajan, niin nin rakentakaa kenties LISÄÄ !!!!!??

Lisää Porvoon kaltaisia TYYLIKKÄITÄ "mestoja". Paikkoja jossa on jokin vitun sielu ja tyyli ! Nou ?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti