sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Valtava kuva !

"Kapteeni" on jo jokin aikaa sitten hommannut suuren TV:n tai mahdollisesti filmitykin ...en kerro kumman, mutta raportoin tässä sen odottamattomia sivuvaikutuksia !
Eli ; satuin tuossa eilen katselemaan tai yritin lähinnä -katosa, Nuijaa & Tosinuijaa ja yht´äkkiä tajusin, että "ei helvetti!! ei tätä jaksa enää tsiigata...täähän on periaatteessa ihan paska!!" vaikka onhan se joskus välillä hyväkin, mutta eniwei huomasin mm siellä taustalla kaikkea uutta ja sitä huomaa joka ohjelmassa ja elokuvassa kun on niiiiinn vitullisen suuri ruutu!! Ja suurempi kuva muuttaa myös koko homman tunnelmaa / ambienssia, ja kaikki ruudulla onkin yht´äkkiä paljon "todellisempaa" ja vaikuttavampaa, on kuin ne tyypit olisivat tuossa edessäsi, keskellä olohuonetta ! Enkä kyllä halua edes itse Zim Khäriä keskelle olkkariani, en ikinä ! Toki elokuvat yms on ihan suunnattoman kuulia ja vaikuttavaa nyt, suuremmalla ruudulla ja niistä hoksaa uusia yksityiskohtia, mutta se on myös jo niin läkähdyttävää, että on kuin olisi elokuvissa katselemassa ...mitä sitten katsookin, vaikka säätä. Samalla se saattaa demystifioida leffoja, kun niistä näkee "liikaa" ja kun kuva on "liian selkeä". Mutta toisaalta, onhan tuo valtava kuva kyllä niin lumoavan ihastuttava, ettei sitä taaksepäinkään enää menisi ja tuijottaisi mitään A4:sen kokoista tuubia.

Mutta entiä... jokin Nuijassa ja Tosinuijassa on nyt muuttunut, erilaista -kun on suuri ja mahtava kuva. Nyt onkin jotenkin realistisemmin arvioitavissa ja ...se ei kai sitten enää toimi yhtä hyvin kuin nuorempana. Ja kieltämättä ; onhan se nimensämukaisesti todella todella tyhmä ! Mutta odotan siltikin sitä uutta, kuin kuuta nousevaa ja lienenkin näköjään ainoa joka sitä venaa, Suuri Maailma on ampunut sen alas jo ennenkuin sitä on edes periaatteessa alettu tehdä !

Katsoin myös tooooodella pitkästä aikaa elokuvan "The Fifth Element" ja joudun yllätyksekseni toteamaan, että se on kestänyt aikaa -huomattavan paljon odotettua paremmin !! Sehän oli pitkästä aikaa ihan oikeasti aika katsottava ja suurena kuvana ..vaikuttava, joskin ne erikoistehosteet näyttää jo samalta kuin Star Trek The Next Generationin.
Milla Jovovich LeeLoona oli edelleen ihan jees, tai jopa välillä ihastuttavakin ..entiä ...ehkä jopa seksikäs!! ja en käsittämätöntä kyllä vihannut edes sitä Juutalaispaskaa eli Bruus Wilisiäkään. Se oli myös hauskempi näin vanhemmilla öögilla tsiigattuna.

Ajattelin myös testikatsoa pätkän "Frantic"ia, mutta ei sitä katsota pätkää ja lakata! eli päädyin sitten tsiigaan koko vitun leffan ! Ja sehän on edelleen yksi kaikkein parhaista koskaan tehdyistä leffoista, oikea "ikivihreä". Kuvottavan kasaria ja upeaa -yhtä aikaa ! Kerrassaan loistava leffa, ja sellaista ei kukaan nykyään enää osaa tehdä ! Se jäi suht uniikiksi. Oli myös aika kiehtovaa ja äklön realistista katsoa 80-luvun Pariisia niin valtavana edessään!! sehän aukeni minulle kuin jos olisin ollut paikan päällä ! yäk ! ja toisaalta ...wau.

Kyllä se näköjään summa summarum, kannattaa -siirtyä suureen kuvaan. Astua suurempaan maailmaan.

Tai käydä jossain vaikka ihan paikan päällä... huu nous.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti