torstai 4. heinäkuuta 2013

Stadiinmuuttelu

                                               http://jukkahankamaki.blogspot.fi/2013/07/pitaisiko-helsinkiin-muuttaminen-kieltaa.html

Kiitos Hankamäelle tästä(kin) kirjoituksesta, taasen sangen valaisevaa tai opettavaista. Olen itse suht usein ajatellut muuttoa Stadiin, erinnäisistä syistä, mutta tämä taas kerran mitätöi muuttohaluani ja ehkä jopa selkeyttää suunnitelmiani. Onhan tuo kaikki nimittäin ihan taivahan tottakin, mutta on myös syitä pyrkiä pois "böndeltä" -syitä jotka eivät kai juurikaan ikinä muutu. Landella on mm vaikeampi olla oma itsensä jos on vähänkään poikkeava tai vaikka muita älykkäämpi, sillä Turven´nuijalassa vallitsee totisesti "Jante-laki", eikä täällä Susirajan yläpuolella ole niin mainittavan paljoa, ainakaan valmiiksi järjestettyä, tekemistä. Tuntuu totisesti siltä kuin "elämä olisi Toisaalla".

Uskoisin sen olevan yksi pää syy Helsinkiin muuttoon, sillä ihmiset viihtyvät mieluummin ihmisten kuin pelkän metsän, -parissa. Lukuunottamatta Linkolaa ja kaltaisiaan, jotka viihtyvät vaikka missä, primordiäälisessä ryteikössä kuin Siat paskassa.

Helsingin huonoja puolia taas on esim, mutiaisten suunnaton määrä ja sikäli muidenkin hämäräHemmojen ja rikosten yms sekalaisen pahuuden määrä. Ja tietenkin asuntojen umpisurkea, rääpälemäinen koko ja silti sikamainen hinta ja se, että kaikki Stadin rakennukset (suurinpiirtein) on kotoisin, uusimmillaankin, jostain 1700-luvun lopulta, ei kiitos !. Ja sama ongelma kuin kai kaikissa maailman suur / -pääkaupungeissa ; eli ihmiset kulkee nirppanokka pystyssä ja on olevinaan parempia vain siksi, että ovat sattuneet syntymään oikein "Stadiin" ja ovat muutenkin sangen töykeitä ja itsekkäitä ja sen sellaisia. Ja se, että Helsinki ei muistuta kovinpaljoa Suomea vaan on oma erillinen yksikkönsä, mutta myönnettäköön, että se lienee myös siitä syystä, että Helsinkin on myös Pääkaupunki "HufvudStad".

Kuten Leonardo Da Vinci sanoi ; "jos hylkäät maaseudun hiljaisen ja pohdiskelevan elämän ja muutat kaupunkiin, joudut alttiiksi ihmisten loputtomalle pahuudelle". Bene Leo, bene !.Tein teille Mainosjulisteenkin Hjellsinki !. Vars så guud !.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti