perjantai 12. heinäkuuta 2013

Selviytyminen / The Impossible

http://www.filmtown.fi/elokuvat/draama/2012/selviytyminen

Katselin tuonkin leffan ja arvostelen tässä lyhyesti.

Hyvä oli. Periaatteessa aika koskettava yms, joskin itseäni on jo alkanut vähän kyrpiin tuo, tällaisissa elokuvissa hyvin tyypillinen vitsaus, tuo jatkuva hidastusten ja haikean pianomusiikin käyttö, ja vastaavat "eteeriset" tunnelmat tai niiden tavoittelu-yritykset. Toki onnistuvat kyllä tässä leffassa, ...kaiken muun lisäksi. Jopa elokuvan lapsinäyttelijät olivat hämmästyttävän hyviä, siis ihan oikeasti jo hyviä !. Yleensähän lapset on kuin naureskelevia pieniä psykopaatteja tai lähinnä väsyneen näköisiä, mutta nyt toimii.

"Mitä? ...vai, että olen enää pelkkä ylä-ruumis.... No, passaiskos herralle vaikka kahvi ?"

(Tuo ei liity kyseiseen filkkaan. HUOM! ^^).

Tämän kuvan myötä sain jopa vähän laajentuneemman käsityksen Tsunami-katastroofin yksityiskohtaisesta olemuksesta ja kaikesta sen mukana tulevasta ..paskasta( kuten Sirkesalon ruumiista.[ no...blääh, jouuu onhan tuo kamalaa ja väärin ja syntistä, mutta oli pakko sanoa, pahoittelen aki]).
hekohekohee

Itse tarina on jo aika helkkarin uskomaton, en nyt spoilaa toivottavasti mitään, mutta kaikki tapahtumat on kyllä niin ällistyttäviä lopunkaiken, että vaikka selittäisin koko leffan tai "up-loadaisin" tänne koko plarin (käsikirjoituksen), olisi se silti näkemisen arvoinen. Joillain käy kyllä aivan käsittämätön mäihä siinä missä joku muu saa moukantuurillaan lähinnä kuolemaa ja kärsimystä omakseen. Uskomatonta, että ylipäänsä kukaan on selvinnyt koko paskasta kun tarkemmin aattelee, liekö se puhdasta onnea vai kohtalo, sekalaisia oikeita päätöksiä vai jokin sallimus.

Ja kuten leffan takakannessa luvataan / sanotaan, on erikoisefektit kokolähellä täydellisyyttä, itse hyökyaalto (tuskin spoilaa mitään, jos sanon elokuvan sisältävän kyseisen aallon :) on periaatteessa sama kuin uutiskuvissa ja kaikki muukin on kohallaan. Tässä näkyy muuten tuon naisen tissikin !. Kiitos, että vilautitte Naomi Wattsin tissiä !. McGregorin Ewankin on loistava ja sopii oikeastaa kuin ..."Hiitti" Jokeriksi ja kaikki muutkin näyttelijät on ihan "top form"issa, huippu vedossa.

Gregorin hahmo näyttää aika samalta muuten kuin minä yksi kerta ollessani pahassa flunssassa !. En tajunnut lainkaan flunssaani noin vakavaksi, mutta hei ! elossa ollaan !. (Minä en kuitenkaan laahustellut ympäriinsä shortseissa, mutta se silmä, se silmä).


                                                                                            Pisteeet ****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti