perjantai 12. heinäkuuta 2013

Armand ventures....

Tuossa on pyörinyt, tuossa TV:ssä tuollainen mainos Armand Alizadin uudesta "seikkailusta", jota en tosin ole vielä nähnyt niin, että olisin myös kuullut mainoksen äänen joten en osaa sanoa mitä siinä sanotaan. Mutta kuitenkin, Armand ilmeisesti siis on käynyt pyörimässä jossain neljännen-maailman helvetinreikä-perslävissä ja "joutunut" kaikenlaisiin ikäviin(kin) tilanteisiin. Se mitä tästä ihan ensimmäiseksi, päällimmäiseksi, nousee väistämättä mieleen, on että tässä yritetään nyt ehtiä vielä siihen junaan jonka Madventures lähetti matkaan ja kapitalisoida sen menekki, ja muiden vastaavien.

Ensiksikin, Armand ei ole esim ...Suomalainen, joten se on ihan sama periaatteessa vaikka kuolisi johonkin viidakkoon tai katoaisi erämaahan, päästäisiihän siitäkin !. Tai jos jotkut paikalliset apinamiehet keppitäisivät sen kuoliaaksi, joka tulikin toiveen muodossa mieleeni heti kun mainoksen näin, "kumpa nuo murjaanit pieksisivät sen kepeillä hengiltä, niin päästäisiin siitäkin" ajattelin. Tässä myös haisee sellainen epätoivoinen moderni väkisin vängätyn katastroofi/vaaratilanne -hengenvaaran kosiskelu. Eli ihan samaa kuin Mädventuressissakin, mennään pitkin pimeitä kujia ja likaisia viemäreitä (kuten Intia esim) ja sitten hämmästellään paikallisten tyhmyyttä ja pahuutta ja ylimalkaista villieläimenkaltaisuutta.

Armandi itse sopii täydellisesti kaikkiin niihin kolmannen ja neljännen -maailman hikisiin persläpiin (sanaleikki tahallinen!) ja kohkatessaan kuin viitapiru siellä kaiken flooran ja jopa faunan seassa on kuin nenä päässä, nyrkki silmässä, hanska kädessä. Sieltähän se limainen ja tahmainen, lipevä kaljupää on kotoisinkin.
Siellä ne kaikki ruskeat taas kerran hölmöilevät keskenään.

Se sopii luontelvasti kaikille noille rusehtaville, kaikki tuommoinen sekalainen sekaisuus ja kaaos ja yleinen päättymätön hätätila, se näyttää aina yhtä luontevalta kun suojavärilliset säntäävät jossain kujalla juoksuun kun jossain lähellä pamahtaa (ehkäpä jokun mutiaisämmän paksu läskiperse) tai Poliisi ilmestyy samaan kortteliin. Samaan nippuun kuuluu myös tämä "meidän oma Ali". Siellä sekin on kuin kotonaan, kaiken lian ja saastan ja roskien ja narkkareiden ja huorien ja vaarallisten kilipäiden joilla kepit, seassa. Silmät pällellään, tuijottaen sitä kaikkea loputonta ja dystooppista sotkua mitä nämä kaikki neekerit yms aikaan saa, ja hyvin saakin muuten, täytyy myöntää.


Toivotaan totisesti, että tämä olisi nimensä mukainen eli Armandin viimeinen ristiretki. Joka on muuten suht ironinen nimi ägyptin-ählämille ! tai mille tahansa ählämille !. Saisi "räätäli pysyä...lestissään!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti