sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Star Trek Into Darkness -leffan Arvostelu

Katsoin myös tuonkin, nyt vihdoin ja viimein.

Ei sekään ihan niin surkea kyllä ollut kuin luulin ja oletin ja miltei toivoin, mutta ei se täydellinenkään ollut.

Aloitan lopusta ! Elokuva loppui jopa vähän äkkinäisesti, sillä olen tottunut siihen, että nykyajan elokuvat ei lopu siihen mihin olisi ehkä järkevää ja luontevaa ne lopettaa ja kun yleisö luulee vaan ne vain jatkuu ja jatkuu kuin jokin vitun tympäännyttävä painajainen. Joulun illanvietto tylsässä seurassa esim tai jotain (itse vältyin tältä, mutta noi VOI käydä).

Mutta toisaalta ...hyvähän tuon pitäisi olla. Ja onkin kyllä, itseasiassa, tarkemmin ajateltuna.
Visuaalisesti tietenkin modernia takuuvarman tyylikästä jälkeä, mutta itse inhoan sitä, että tämä Moderni Staar Trek on sen 60-lukulaisen naurettavuuden haapea näennäisversio. Miksei ne vain joko tehneet jotain uutta ? tai käyttäneet jotain vähän uudempaa lähde / ryöstöviljely materiaalia ?
Vituttaa tuollainen naurettavaa "Uhura" ja "Sulu" ja ahura ja pahura ja Kirk ja kark ja kurk ja körk..ja vitut ! Vitut mistään vitun typerästä kuuskytluvun "kastista". Fak ´em.

Ja yksi ongelma tässä on / oli nimenomaa tuo "kasti" eli roolijako eli näyttelijät. Vaikkakin ne toimi tässä jonkinverran paremmin kuin siinä varovaisen kokeilevassa ja hapuilevassa ja epävarmahkossa ykkösessä, on ne silti samanlaisia lopunkaiken eikä mitään omia suosikkejani. Tuohon "Kirk" mulkkuun olen näemmä jo alkanut tottuun, se ei enää tympinyt yhtä paljon, mutta tuo Juutalainen "Spock"... se on edelleen vähän jotenkin....jotain. Puiseva kai tai jotain. Ja nynny ja vähän sellainen ...turhake. Tosin saihan se (SPOILERI!!) sentään ihan oikeasti itkettyäkin tässä !! joten ei se ainakaan ihan umpisurkea voi näyttelijänä olla se jutku.

Ja sitten !!.....ja sitten...(voi voi)..

Urbaani Kaarle, eli Karl Urban ....joka siis esittää ....no, tiedättehän te nyt sen ?!! ...s...e...esittää ..siis...siis, esittää esittää...no, sitä jotain pallinaamaa nyt kuitenkin. Junou !?!?

Liian leveä naama ja huono näyttelijä

En tykkää yhtään Urbaanin Kaarlen liian leveästä naamasta / päästä ja muutenkin se on ihan vain täysin väärä ja sopimaton rooliinsa ja tuohon koko skifi touhuun. Mä inhoan tuon äijän päätä ja naamaakin jonkinverran ja sen ilmeitä jotka on tässä asiayhteydessä ainakin ....aika koomisia tai lähes karikatyyrin / parodian -omaisia. Samaten kuin itse ...Penedikt Kumberpätzinkin joka siis on oikeasti (SPOILERII !!!) kuten jo Saturnuksessakin tiedetään joku "khaaaaaaaan" !! En tiedä tarkalleen kuka tai mikä vittu SE on, mutta ilmeisesti joku suurikin pamppu S.T universumissa.

Benedictus on sekä ihan hyvännäköinen ja sopivahko tuollaiseen maailmaan, myös ihan näyttelijänäkin hyvä. Jopa tuo koko hahmo on aika khuuli, parhaimpia Staar Trek ..."roistoja" ? mitä olen kai ikinä nähnyt. Ei mikään tyhmä kuminaamainen typerys vaan ihan ....kai oikea ihminen ja tavallisehkot vaatteet ja kaikkea.

Mutta eniwei tuon Kaarlen pää !! Se on ihan liian suuri ! Se vien lähes koko "kankaan" tai TV:n tai jopa seinän ! ollessaan ruudussa. Katsokaa nyt saatana !.....Kaarlen pää oikeassa mittasuhteessa, verrattuna U.S.S Enterpriseen. (Noin 800 metriä pitkä.)

Tuo on ihan liian iso pää. Se näytti sellaiselta nyökkypää hahmolta tai joltain modernilta maskotilta, niiltä mitä laitetaan pöydälle, Apple iimäkin eteen ja viereen.

Penediktin pää sensijaan oli ihan ihmis-mittasuhteissa.


Mutta !! myös koomikko Simon Pegg on kuin väärässä paikassa väärään aikaan. Tai väärässä leffassa. Vaikka toimii vielä joten kuten, mutta välillä ilmaissa oli sellaista ....pientä b-luokkaisehkoa tuntua. Ja sekin äijä on jo liian vanha ja ryppyinen.

Se neekerityttö...kai se se "Uhura" oli tai joku, se.....en tiä.. kai se vielä menee, mutten ole mikään fani. Se on liian kireä ja laiha. Sillä ei ole lainkaan lihas tai rasvakudosta kasvoissaan. Se on pelkkä kallo ja kireä neekerinnahka ! Siksi sen ilmeetkin on kai sitten niin Skifiä, niin Skifiä että !!


Koko leffa oli myös todella todella Teknokraattinen visio. Mutta niinhän Star Trek tuppaa olemaan ja Sci-Fi yleisestiottaen muutenkin. Siihenhän se kai perustuukin herran tähden !

Ja koko touhu on kuten nykyään jo kaikki, pelit ja elokuvat erityisesti ja Poliitikkojen typeryys ja muut vastaavat -aivan liian tosikomaista ja paskantärkeää. Ikäänkuin koko vitun Universumin olemassaolo ja asioiden tapahtuminen riippuisivat siitä mitä Haliwuud "tänä kautena" sanoo ja millä äänenpainolla tai minkälaisia poliittisia päätöksiä tehdään nykyajan suomessa. Antakaa kun vakuutan ; maailmaa sinänsä, ei kiinnosta vittuakaan teidän tekemisenne tai tekemättä jättämisenne. Ainakin luulen vahvasti näin. Mutta eihän sitä kyllä todistaakkaan voi ! kieltämättä.

Elokuvassa khuuleinta ja parasta oli se uusi, ja oikeasti ihan "vitun khuuli" Enterprisen poimunopeuteenkiihdytys tehoste / "efekti" ! Se oli kyllä kaunista ja vitun prameaa jälkeä. Se oli oikeasti khuuli !! .....vitun ! khuuli.

Ja... kuinkas muutenkaan, kuten jokaisen Staartreksarjan jokaisessa jaksossa..ikinä!! uhkaa poimuydin taaaaaaaaaas kerran vittu räjähtää, saatana. Naurettavaa !! (Eikö ne perkele mitään uutta, mitään muuta keksi !! vittu kohta 60 vuotta on kuunnelta ja katseltu ja jännitetty sitä perkeleen, vitun poimuydintä !! Oppikaa nyt jo jotain !! Tsiiiisus vittu !! [tosin MINÄ en ole kuuttakymmentävuotta katsellut mitään!! en ole sentään ihan niin vanha!]).

Vittu ..revetkööön saatana !! sanon minä. Tai hommatkaa jokin uusi moottori niin ei tarvitse aina jankuttaa siitä sen saatanan repeämisestä ja halkeamisesta ja räjähdyksen uhasta tms.  ( Vaikka toki, kai, teknisestihän, koska nämä uudet leffat on alkuunpalautettu eli "ribuutattu" ...alkaa niissä kaikki tuo touhu siis ikäänkuin ...niinq alusta tiätsä ?! eli siis... sillä jengill ei olisi vielä ollut ninq mahquja oppia mitään niiiiin paljoa siitä ytimestä, mutta silti... silti). Kyllä se ydin nyt jo alkais riittää. Vaikka toisaalta, onhan se hyvä idea sinänsä ja "jos se ei  ole rikki, älä korjaa" pätee kai tähänkin.)

Leffassa oli myös aika ...moista, eläkeläis kaartia roolijaossaan. Siinä oli sekä itse originaali Ropokoppi, että se joku Bruus.. Maddox tai mikä sen nimi sitten onkin. Tsissus, saatoin miltein haistaa niiden hengityksen ihan ruudun läpi ! ja se EI ollut miellyttävä ja leuto ja rentouttava keväinen, parfyymimäinen tuoksu !! Ei tosiaankaan.
 Ja kolmonenhan on jo tulossa, sen ohjaajaksi valittiin juuri joku Lin.... Justin Lin ? tai jotain ...ja kuvan on määrä tulla "ulos" 2016 heinäkuussa.

Siihen mennessä minä heivaisin Pegin Simonin ja tuon Suuripäisen Urbaanin ja sen vitun näennäisryssän klopin, niska-perse-otteella ulos ja kauas !! Mieluiten ampuisin ulos ilmalukosta ja vitun lujaa !...ehkäpä kohti jonkin khuulin, mustan aluksen kylkeä... ?...

Itseasiassa ..hei !!! Tarvitteko näyttelijöitä !??... miksei Samuli Eedelman !!!?? Jooooooo, sehän voisi olla vaikka joku avaruushäjy tai jokin... karvanaamainen ja lihavahko..... miedon mystinen paska. Vähän niiinkuin siinä "Vain Elämää" sarjassakin. Käsittääkseni.... no, eniwei.

Saa nähdä nyt sitten, mikä suunnaton uhka sieltä on seuraavaksi tulossa, tuhoamaan Maapallo ja kaikki tuntemamme. Ehkäpä valtava talouden jumittuminen ja taantuma ? tai repeämä suomen itsenäisyyden jatkumossa ? tai jokin klisheinen ja typerästi mumiseva avaruus karvanaama, kosto mielessään.

Tuskin mitään kovin persoonallista. Jos tämä oli sellaisen puisevan jutkun näkemys (Jutku-Jutku Aabrams) niin millainen sieluullinen ja taipuisan venyvä taideteos onkaan aasialaisen, bissnessmiehen näköisen "persoonallisuuden" ..."näkemys" ?!?!

Kas, sen näemme sitten.
Katotaan nyt.

Arvosana : kyllä tää ihan hyvä on. Ei mitään varsinaista moitittavaa. Ei edes liikaa linssiheijastuksia. Aika hyväkin kai, loppupeleissä. Mielestäni sitä ykköstä parempi !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti