maanantai 8. joulukuuta 2014

Bruus Orek linkki

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014120718903788_uu.shtml

Tuo kannattaa kyllä noteerata. Erityisesti tuo, että täällä on aina kaikki kaupat sulki.
Mutta tässäkin asiassa on eräs "mutta". Kuten useimmissa muissakin, ja vaatisi pitkän, oman kirjoituksen kokonaisuudessaan, mutta mainitsen sen nyt tässä vain ohimennen. Eli ; Suomi ei ole (ainakaan vielä) pääelinkeinoltaan "kauppiaiden maa" tai markkinatalous tai miksikä sitä elämäntapaa ja muotoa nyt sitten kuvaakin. Tätä monetkaan ei näy muuten lainkaan ymmärtävän tai muistavan, ikinä.

Sitä siis, ettei Suomi ole elinkeinoltaan kuten Amerikka ja muukin anglosfääri, -kaupallisuuteen perustuva ja kaupankäyntiin. Suomi ei ole kauppiaiden maa. Vaan lähinnä kalastajien, metsästäjien ja maanviljelijöiden ja sekalaisten muiden. Esim "keräilijöiden" ja ....niiden joiden "ammatti" on vain olla rikas. Ja usein myös kuuluisa, ja jotain "Hyvää Sukua" yms.

Tämä lienee SE syy siihen miksi suomalaisilla on niin huono Business osaaminen. Se vain ei kuulu tänne !! Sen enempää kuin yksikään neekerikään tai ....mikään muukaan aavikon ja viidakon... juttu tai asia tai olento.

Ja ...tavallaan uskomatonta, että "sanon" tämän, mutta... menköön! -tämän asian kanssa kannattaa olla siltikin varovainen eikä vain kohkata päätä-pahkaa uuteen ja vieraaseen elinkeinoelämän rakenteeseen. Sillä se muuttaa vääjäämättä myös koko kulttuurin ja pelkäänpä, että myös Kansan sekä luonteen, että ...."koostumuksen" tai rakenteen.
Ja nuo em  -ne muuttavat ihan kaiken.

Se on suuri muutos. Kuin toisi Zulun tai Tutsin, ensikertaa viidakosta ulos. Se on aika pommi, se.

Mutta kyllä kaupat saisi olla aukikin. Olisi jotain elämää.
Mut älkää unohtako juurianne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti