perjantai 25. kesäkuuta 2021

Stargate Atlantis

Sain mieleeni jostain syystä melko yht´äkkisesti arvostella tämä uudestaan, vuosien jälkeen. Alkuperäinen arvosteluni lienee Suttuvihon puolella, tai sitten se on täällä jossakin. Jossain se ON.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tähtiportti Atlantis, sattumalta mahtava, oudon nerokas ja umpityperä. Aloin katsella sitä taas tässä joku aika sitten tuolta Deilimoussonista kun siellä jaksoja on ihan marginaalisen siedettävällä kuvanlaadulla ja siitä voi nyppiä ne jaksot mitä haluaa nähdä.

Tässä on tuo itse sivu: https://www.dailymotion.com/search/stargate%20atlantis/videos?duration=mins_30_60


Sarja on yhtäaikaa aivan mahtava, aivan vitun täydellinen, ja suunnattoman turhauttava. Siihen tulisi, kuten kaikkeen nykyään, lisätä se minkä vihollinen on JO lisännyt Piruuttaan itse ("meitä" vastaan) eli eräänlainen "faktantarkistus". Eli kun esim lempijaksoihini kuuluvassa, liki täydellisessä, "Grace Under Pressure" eli Tyyneys Paineen Alla (jopa nimenä ja käsitteenä hieno), niin nin kun siinä sanotaan sanatarkasti että "tuolla pinnalla on todella älykkäitä, todella motivoituneita ihmisiä, joiden ainoa päämäärä on pelastaa sinut..." vilahtaa kuvassa mm sellainen ruma jopa neekeriksi, käkkäräpäinen neekeriämmä joka on kuin suoraan jostain Nigerian rutikuivalta köyhältä hiekkatasangolta poimittu puoliapina. Siinä kohtaa tekisi mieltä ilmestyä (ruutuun) paljolti kuten sarjan ehkä lempi hahmoni ja minua jokseenkin siinä edustava Alfa Tiedemies eli "Rodni Mäkkei" - sormi pystyssä ja HUOMAUTTAA!! kaikille että OIKEASTI totuus on että tuo neekeri on vain...neekeri, se EI OLE älykäs saati motivoitunut, korkeintaan varastamaan fillarisi se voi olla motivoitunut tai polttamaan jonkun Niken liikeen jahka on ensin varastanut rumat tossut itselleen ja suvulleen, eli kaiken liikkeestä. Sillä onhan apinalla SUUUUREN SUURI suku, KAIKKI apinat.

Mutta se on lähes ainoa kauneusvirhe kyseisessä jaksossa. Jos sen NEKRUN saisi siitä jynssättyä ja hinkattua pois, ja ne KAIKKI koko vitun oudosta ja huipusta ja naurettavasta sarjasta niin olisi melko mainiota.

"Sheppard" jaksossa "Whispers"

Atlantis sortuu myös toiseen "helmasyntiin" mitä lähes jokainen sarja on sittemmin... en tiä 60-luvunko(?) tehnyt, eli paitsi NEEKERIN pedestalisoimiseen ja kommunistien propagandaan että neekeri olisi jotenkin "vain yksi meistä" ja "tavallinen ihminen siinä missä muutkin", mutta että siihen typerään ja puuduttavaan ja triviaaliin ja arkisen mundaaniin ja mitättömään ja mielikuvituksettoman hengettömään ja jopa naurettavaankin "trooppiin" että joku merkittävä naishahmo tulee ylläripylläri ...mm..raskaaksi. Voi vittu.

Eikö se Tavallinen Elämä, se nuhjuisen tylsä arki kuten sitä kutsutte (minä inhoan koko sanaa ja käsitettäkin), eikö SE jo riitä ?!?! Pitääkö sitä änkeä jopa Sci-Fiin ?!?!?!?

Ja mikä pahinta: raskaaksi tulee totta-vitun-kai se saatanan mulkosilmäinen murjaaniämmä !! Joka tässä tapauksessa tosin on oikein sinänsä hyvännäköinen ja seksikäskin sillä primitiivisen apinan tavalla, mutta minussa ei herää minkäänlaista halua esim suojella kyseistä skidiä tai mitä ikinä sellaisella tavoitellaankin, jännitystä(?), minun tekee vain mieli heittää se roskiin. Tai alas sieltä päätornin katolta.

"Yäk ! Juu ei, vittuun toi täältä!" ja ..hhiiIII-OP !

Samoin rasittavaa on se vitun hölskytissinen väsyneen bulldogin näköinen / naamainen tylsä ämmä siitä apinanpaskasta minkä MäkGaiver pilasi eli se edeltävä sarja eli "SG1" josta en erityisesti tykkää. Tykkäsin nuorempana mutta samalla jotenkin EN. Se on tyhmä ja tunkkainen ja mjääh.

"Elizabeth Weir" taasen on ihan oikein hyvä naishahmo, sekä hyvännäköinen paikoitellen, että hyvän muotoinenkin ja hyvin sopiva kaikin tavoin. Kuten olenkin kai jo sanonut, tämä sarja on yksi kaikkien aikojen heittämällä parhaiten "kästättyjä" tekeleitä, eli "roolijako" on osunut melko likelle täydellisesti nappiin. Sarjaa ei voi enää paljoa tuota täydellisemmin roolittaa.

Mutta se huokaileva lörtsymuija oli ylimääräinen, se oli tyhmä jo siinä aiemmassa sarjassa ja tähän täysin ulkoapäin väkisin ympätty. Ja nyt on huhuja uudesta Tähtiportista ja juuri SE kyseinen vitun ämmä on se AINOA joka on jo lähes varmasti(!!) ainakin jotenkin mukana. Juu... EI. Kiitos ei.

Se Universen juutalais, ilmeisesti, ämmä, se lääkintämiehetär "Johansen" (hieno nimikin, taas), SEKIN on räikeästi paremman näköinen ja sopisi hyvin. En tiedä käykö se Atlantikseen siinä missä Universeen, mutta se on parhaimman näköisiä akkoja koko TP-saagassa. Fotogeeninen ja juuri oikealla tavalla.

*

Atlantiksen yksi virhe niinikää, on ne mitä kutsutaan hyvästä syystä "täytejaksoiksi". Niitä on esim ne paskat missä on se ruma Kanadanjunttimies kuten "irresistible" jne, minä sitten INNNHOAN niitä vitun jaksoja ja sitä näyttelijää, joka tosin on itse Tähtiportissa, itse alkuperäisessä elokuvassa. Joka kuuluu lempileffojeni joukkoon ja on oudon hyvä. Sitähän se olikin aikanaan, odottamaton menestys kuten Blade Runner  (BR siis vasta nyt myöhemmin, aikaa tähän suuntaan) ja ihan yhtä omituisen toimiva ja aikaa kestävä. Vahingossa nerokas kuten ensimmäinen Karibian Piraattileffa.

Atlantiksen olisi pitänyt(!) olla paljon harkitumpi ja virtaviivaisempi kuten sitä seurannut liki täydellinen "Universe" oli, tosin SEKIN(!!) sortui näihin iiiihan samoihin idiootteihin trooppeihin ja virheisiin, mutta oli jo niin khuul ettei sen veroista ole TV:ssä ollut ennen eikä jälkeen. Ja kumpikin piti keskeyttää liian aikaisin ja täysin kesken, mutta Universe sentään lopetettiin aivan t ä y d e l l i s e s t i ja hyvin harkitun älykkäästi ja sitä voi jatkaa vaikka sadan vuoden päästä jos kyseiset näyttelijät on vielä tässä inkarnaatiossaan saatavilla. Mutta Atlantiksen miehistö on jo Wanhaa ja harmaata kuin Metallican äijät. Kaulat roikkuen ja karvaisina, kamalia. Yäk.

Sarjassa intoillaan väääähän liikaa taas jonkun vitun yhdentekevän primitiivin "minun kansastani", se alkaa käydä ärsyttäväksi jo muutaman hassun jakson jälkeen. Hei murjaani, nekru hoi !   ei me vaaleammatkaan puhuta "Minun Kansastani" eikä ketään kiinnostaisi siitä kuullakaan. "Minun kissani" olisi paljon parempi ja ymmärrettävämpi, realistisempi, ja samaistuttavampi. "Minun kissani tarvitsee niitä kuivaraksuja...NYT!!" - on jotain minkä voin kokea ja ymmärtää, mutten minkään helvetin Muukalaisplaneetan Nekruttaren haapeastimäärittynyttä ja alati muuntuvaa "Kansaa". Vittu kuolkoon ! Nääntyköön nälkään jollain kurjalla planeetalla tai tulkoon jonkin muukalaisplaneetan MEGAkasvin syömäksi tjns. Se olisi ainakin kiinnostavaa ja mielenkiintoista ja visuaalisestkin jotain.... sisältöä.

Ja melkein yhtä ikävystyttävää on se jatkuva vitun vaivautunut veivaaminen ja huokailu niiden VITUN byrokraattien tollojen täällä Maassa, kanssa. Voi Kristus vitun helvetti sentään.... ai miin ?...!... mi... tsshhh... jaa. Niin kai.

Minulla on kaikenlaisia omia (ihan aidosti jumalauta loistavia) ideoita uudeksi TP Atlantikseksi ja yksi minun ideoihini kuuluva juonen muunnos tai uusi ...kokonainen versiohan se olisi koko jutusta, on jotain niin itsestäänselvää (minulle) että voi vain ihmetellä miten sitä EI ole vielä tehty, eli se on yksinkertaisesti se että Atlantiksella olisi lähes kaikki maailman järki ja tilaisuus vain julistautua kuten Amerikka aikanaan, itsenäiseksi. Ja silti...vielä mitä, ne riippuu ja roikkuu joka vitun hönössä rutikuivassa tylsimyksessä "poliitikossa" nörtissä ja byrokraatin puvussa ja kuuntelee mitä niillä mulkvistien kiteytymillä on sanottavanaan....junou... TOISEN GALAKSIN asioista, Maasta käsin.

Ai miin... ehkä... jos ... painuisivat vittuun tjn ?! Yksin "Rodney" on jo niin älykäs ja pystyvä ja kyvykäs että kun sille antaisi vain tilaa ja aikaa ja resursseja (ja ravintoa) ei sitä paljoa muuta huoltoa ja ylläpitoa tarvitse. Ja kuten kaikki tiedättekin jo kai, sisällänne jossakin, jos vain "byrokraatteja" EI OLE niin asiat SUJUVAT luonnostaan nimenomaan juuri S I K S I.

Ja sarjan ensimmäisten.. kahden ja puolenko kauden, ajan, ne uniformut on melko dorkia josko oudon toimivia siihen juttuun. Ja ne MEGArumat vaelluskengät ....ou-mai-KAAD !! Hyi vittu sentään. Ja siis ne vaatteet on kuin jotain suomalaisten ulkoilu-urheilu junttien niitä kamalia haaleita mitättömyyksiä. Niitä persoonattomien perusvaatteita, tiedätte kyllä. Haaleita ja mauttomia ja hengettömän persoonattoman mitättömiä. Mutta myöhemmin, neloskaudesta loppuun sti, sarja löysi oman "luukkinsa" kaikintavoin oikein hyvin. Esim allaolevassa kuvassa...


...."Jennifer" (tuo likka) näyttää oikein fiksulta ja asiallisen khuulilta ja tyylikkäältä. Kokolailla täydellinen luuk. Ja samoin sarjan yksi pahimmista virheistä on korjattu, eli se maailman ehkä yksi rumimmista aseista "P90"-konari, on siivottu VIIIHDOIN pois siitä rätisemästä rasittavasti ja rumasti ja korvattu yhdellä parhaimmista ja kauneimmista ja virheettömimmistä aseista mitä ihmisapinat on koskaan luoneet, ja joka on minun yksi lempiaseistani ja jooookaikisessä pelissä kuten PubGeellä tai BattleFieldillä tai muissa, se on aina valintani, eli "G36c" joka on kuvassa ^ Robert Picardon käsissä. Siinä on ytyä ja munaa jo äänessäkin, ja on kaunis katsella, visuaalisesti kauneimpia konareita ikinä.

Mutta kuitenkin, totuus on että Atlantis löysi itsensä niinsanotusti, vasta siinä neljännen kauden mittaan, ja sitten laitettiinkin jo Atlantis pussiin ja heitetiin mereen.

Mutta saivat sentään loppuaan kohden hienommat vaatteet.

MINÄ taasen tekisin senkin suhteen jotain mikä sulattaisi jopa niiden silmät joilta visuaalisuuden ja kauneudentaju eli Jumalankaltaisuus puuttuu eli esim byrokraateilta rikollisilta kytiltä ja kaikilta versioilta "vasemmistolaisista".

Minä en voisi enää paljon SELVEMMIN NÄHDÄ mitä tuo sarja tarvitsisi !! Ai jukolauta että voin ihan maistaa(!) turhautumiseni !!! Minä olen ideoiden geysir, mutten voi puuttua tuohon(kaan) asiaan ja se ..se vituttaa jonkun verran. Täytyy vain kuluttaa ja kahlata puhki noita yksiä ja samoja jaksoja ja voimatta itse tehdä uusia tai niille mitään. Mutta uskokaa pois, siihen olisi kykyä ja ytyä ja visiota ym ! Vain MINÄ voisin ylentää tuon sarjan, tämän minä voin luvata ja vannoa. Se näyttäisi lähes LIIAN kauniilta jos saisin puuttua asiaan. Mutta kun ei nin ei.

*


Eniwei. Atlantis olisi pitänyt kuten sanoin, ajatella ihan etukäteen ainakin vääähän, eikä vain kusta juosten ja ajatella ja ideoida ja keksiä sitä siinä mennessä, B-sarjana emosarjan rinnalla ja kengännauhamäärärahoilla. Mutta siihen nähden on tuo lopputulos ällistyttävänkin hyvä ja pätevä ja eheä ja miellyttävä. Siinä on valtion rahankäytön vastanapa !! Siinä on saatu sangen vähällä sangen paljon ja khuulia  aikaan.

Voihan olla toki että sarjaa kun oli varmasti aiottu tehdä huomattavasti enemmän kauemmin ja pidemmälle kuin mitä sille kävi, oli ehkä vain jotain alkukankeutta sekalaiset kaikki höynäydet mitä se sisältää ja niitä ei vain ehditty jalostaa. Mutta siinä kuten koko TP jutussa, on liian monta rautaa tulessa ja niitä ei muuta kuin veeeeenytellään ja "iteroidaan" halki ajan ja avaruuden lähes ad infinitum, mutta se olisi paaaaljon kiinnostavempaa, mielenkiintoisempaa ja viihdyttävämpää ja palkitsevampaa nähdä joskus jonkun tulevan valmiiksi ja loppuunsaatetuksi. Ja tässä on sarjan yksi absoluuttisimmista virheistä, eli se ainakin Anglojen teeveelle ja elokuville tyypillinen lapsellinen nynny typeryys kun yksikään merkittävä hahmo ei ikinä kuole ! Tässäkin, en nyt paljasta juonta jos joku haluaa nähdä koko jutun eikä ole vielä nähnyt, mutta finaalijaksossa esim kuolee eräs heppu...vain tullakseeni HETI herätetyksi takaisin henkiin !! Ja mitä vielä !? HETI sen jälkeen se murhaajansa sanoo niiin niiin uhkaavasti että "..ja NYT...sinä vastaat kysymyksiini!!"....ei jumalauta... *läppäisy otsaan*.. MtääääÄÄH ?!  Miten ette osaa tehdä UHKAAVAA vihollista ?!?! SE on muuten yksi Atlantiksen perusvirheistä, ne vitun Norjalaisen BlackMetallistin näköiset vitun yhdentekevät tuhnut "Aaveet", ne primääriviholliset. Woehan vittu notton tylsiä tyyppejä !! Tyylikkäitä takkeja kylläkin, mutta tyyyyylsiä, haaleita ja mitäänsanomattomia. Lähes idioottimainen vihollinen. Tyylikäs toki kuten sanoin muttei mitenkään UHKAAVA ja tosissaanotettava ja vaarallinen.

HUOMATTAVASTI parempi ja koko Tähtiportti-sarjan / sarjojen paras vihollisrotu tulee ohikiitäen ja menee pois samantien, yhdessä Atlantiksen parhaista jaksoista, ja omista lempijaksoistani, eli "The Daedalus Variations" eli "Daedaluksen Variaatiot / Muunnelmat". Siinä ne kaljut hopeiset tyypit, NIISSÄ on jo vähän sellaista Muukalaisuutta ja uhkaa ja ytyä ja tyyliä. Ja se että niistä ei tiedä MITÄÄN, eikä ne SANO MITÄÄN, ne pysyy ...tuntemattomana, JA uhkana. SE toimii.

"Aaveet" on kuin jotain "setiä" jotka on kutsuttu sukulaisten toimesta vähän pelottelemaan lapsia johonkin vitun sukujuhliin tai häiden jatkoille tjns. Ai miiin.... melko valjua.

Mutta kuten alta näette, on ne jotkut niistä, ihan kauniita ja tyylikkäitä katsella...

"Aave Todd" jaksossa "The First Contact".

...kuten tuo tuossa ^. Komea rotsi kyllä. Ja hieno tuo Daedaluksen ohjaamo ja koko aluskin itse asiassa. Yllättävän komeita paikkoja tuossa sarjassa on, etenkin nelos ja vitoskaudella.

En suoraansanottuna ymmärrä miksi elokuviin ja TV-sarjoihin on niin ilmeisen vaikea kehittää oikeasti vaarallisia ja hyviä vihollisia, eli jotain mikä on uhkaava ja toimiva. Toki täytyy näin aikuisena mainita että sitä on itse huomattavasti pelottomampi aikuisena kuin lapsena mitä vain olentoa vastaan ja senkin takia aikuisen lienee vaikeampi ottaa mitään fiktiivistä hirviötä niin tosissaan, eli yksi syy voi olla tämä "malka omassa silmässä". Kyttä toki on aika hirvittävä tosielämän paholainen, muttei niin khuul eikä kiinnostava. Mutta sitäkin uhkaavampi.

En tiä...ehkä sitten jos viholliset olisi jopa Sci-Fissä vain tyyliin kyttiä ja ulosottomulkkuja ym loisivia kontrollinjanoisia absoluuttisia Paholaisen paskiaisia ?! "Poliitikoita" ym ? En tiä, ehkä. Ehkä se voisi toimia. Mutta luulen ettei. 

Ja mitä tulee Tähtiportti Atlantiksen ulkonäköön ja visuaalisuuteen ym, ymmärrän toki siis että kyse on rinnakkais ja B-sarjasta ja että se on tehty ihan kaikkinaisilla rääppeillä ja niillä kolikoilla mitä SG-yhdeltä on tippunut, mutta kuitenkin, en voi olla valittamatta siitä että itse ATLANTIS on niinkin karu ja surkean kurja mitättömyys kuin se on. Kuten sanoin jo alkuperäisessä arvostelussani, luin jostain ...ehkä Tähtiportin omalta Siltä Sivulta eli porttimaailmasta (GateWorld), kuinka joku arvostelija on sanonut että TP Atlantis näyttää siltä kuin .."..olisi jumissa 90-luvulla.."... ja en voisi enempää olla samaa mieltä ja sitä ei voisi paljoa paremmin kuvailla sarjan visuaalista olemusta !! On muuten hyvin, helvetin hyvin, sanottu. Oikein tarkkanäköinen kuvaus. Mutta se on myös yksi sen parhaita ja viehättävimpiä piirteitä samalla, ysärin "luukissa" kun oli paljon kaikkea hyvää ja kaunistakin, sieluullista ja tunnelmallista. Mutta silti tuo itse Atlantis olisi pitänyt tehdä paremmin ja kauniimmin. Löysin aikanaan mm DeviantArtista hienon version siitä miltä se olisi voinut näyttää, tai se oli kai vain jonkun näkemys "Atlantiksesta" ylipäätään, ja se oli räikeästi tuon sarjan kalseaa ja virastomaista olemusta parempi ja komeampi ja asiaankuuluvaisempi.

Jaa ei, kyllä se oli hänen visionsa Atlantiksesta, tässä sarjassa, minulla onkin kyseinen taideteos tallessa ja tässä se on...
Ilmeisesti "TekWiz" on tekijän nimi ja DevianArt on kuvan alkuperä ja lähde. Mutta että tuollainen ^^. Oli hänen visionsa "porttihuoneesta", ja tuo näyttää jo vähän "Atlantislaiselta" eikä miltään vitun puolisporttiselta kalsealta odotushuoneelta tjns.

Vaikkakin täytyy kyllä se mainita että onhan se räikeästi SG-1:stä parempi !! Jumalauta että minä olen sitten täys sitä saatanan visuaalisuutta, sitä muistoakin siitä helvetin pölyisästä varastohuoneesta mikä esiintyi jo alkuperäisessä leffassa, ysärin puolivälissä ! Kyllä se jo riittää kiitos. Enemmän kuin.

*

Toinen mankumisen aihe visuaalisuuden rinnalla tuotannossa, on musiikki. Joka oli sitä tylsää haapeaa mitätöntä perus orkestraalista kauraa mitä entisaikana kaikki elokuvat ym oli alusta loppuun täynnänsä. Sillekin voi toki paikkansa olla jne, mutta se on vain hemmetin platkua, ja Atlantiksen alkutekstijakson musiikki, vaikkakin oli ehdolla silloin juuri kyseisen kategorian ykköspalkinnosta(!), on mitätön haalea tylsä platku ..mjääh. Kun taasen Universen saundträk on yksi tunnetun elokuva & TV historian khuuleimmista ja parhaista. Eritoten jos omaat kunnolliset kuulokkeet niin jumalauta ja vittu !! KO-ME-AAAAAA !!

Joitain kohtia on tuossakin kyllä, missä musiikki on toimivaa ja kaunista, sellaista Zeldamaista mm, se on TÄYDELLINEN yhdistelmä Sci-Fiin, sitä ei voisi oikein möhliä edes yksikätinen simpanssi, se on Taivaassasovittu liitto se.

Muutoin musiikki ei ole mitenkään mieleenpainuvaa, mutta jotain sitä siellä taustalla taitaa olla. Mutta kun on Universen kuullut ja nähnyt, on tuo aika "vanha hattu", on Atlantis melko tyhmän oloinen kuuloinen ja näköinenkin. Mutta täysin eri asioitahan ne toki on, Atlantis contra Universe.

*

Sarjan ja koko tuon Tähtiportti jutun yksi suurimmista typeryyksistä on myös ns "Deus Ex Machina" - eli yht´äkkiä juonen niin vaatiessa, osaakin esim joku hahmo kuten esim..mm...Sheppard, lähes kaiken tarvittavan "muinaisten" teknologiasta (jaksossa "Travellers" esim) kun taas minä muuna päivänä tahansa on hän asian suhteen suu auki hölmistyneenä huohottava sormi takapuolessa hönöilevä totaalinen pölvästi ja toivoton pöllö. Aivan täysin hyödytön idioottimainen liikaa kyselevä lapsimainen tollo. Mutta sitten yht´äkkisesti Sheppard kanavoi Rodneyn "expertiisiä".

Ja sarjassa tapahtuu enemmän kuin LIIAN usein se elokuvien ja sarjojen Typerien Trooppien äiti ja klisheiden klishee, eli se kun joku Hyvis™  ollaan juuri ampumassa johonkin nurkkaan kuin kapinen piski, ampuukin joku toinen Hyvis™ "yllättäen ja odottamatta" Pahista™ selkään. Vittu sentään ! Eikö se nyt jo perkele riitä sekin ?!?!? Absoluuttista hölmöilyä.

Eikö joskus todella voisi antaa sen pahan ampua se hyvä ?! Eikö joskus voisi TODELLA tapahtua jotakin !??! Jotain repäisevää ja oikeasti jo vähän odottamatonta ja yllättävää !??! Tosin sarjan absoluuttinen pohjanoteeraushan seurasi yritystä tehdä todeksi kyllä juurikin tuo, myönnettäköön. Eli kun paikalliset, Kanadalaiset, "fanit" ja muut tollot idiootit hönöt nörttidorkat suuttui kun se klisheinen Skottihahmo kuoletettiin ja vaati sitä "hetipaikalla takaisin!" ja niitä sitten kuunneltiin. Olisitte vain pitäneet omasta visiostanne kiinni ettekä tyhmistä katsojista. Sama kaava toistuu tällähetkellä kaikkialla läntisessä maailmassa paljon vakavemmassa muodossa.. 

(Ehkä jos vain lakkaatte kuuntelemasta niitä ja välittämästä !!?!?!)Tuo ^ on muuten hemmetin hyvännköinen ja fotogeeninen heppu tuo ! "Sheppard" eli Joe. Kuten sanoin, on roolijako loistava, ja kauniita ihmisiä tarpeeksi paljon. SE kuuluu muuten Sci-Fiin ja mihin vain "arkea" ylempään oleellisesti !! Ymmärtäkää ettei ketään kiinnosta katsella mitään arkisen kohnoja rumia tolloja, mitään kamalia masentavia Finnuiitinnäköisiä vitun pallinaamoja. On oltava ylentävää kauneutta ja Joe mm on sitä, ja jopa se mulattimuija "Teyla" ja ..aika helvetin moni muu. Ei siellä kauhean montaa rumilusta ole onneksi.

Se on yksi asia joka minua kai viehättää TP Atlantiksessa ylipäätään, se on siellä kaiken alla sellainen näky ja visio siitä mitä olisi Ehdoton Valkoisuus. Valkoisen Ylivertaisuuden OMA henk.kohtainen maailma, mistä on pois kaikki ei niin valkoinen ja ei niin kaunis, se on kuin "Arjalainen Taivas" tavallaan. Tosin siis sisältäen kappaleita kauheinta rumuutta, neekeristä mulattiin ja mihin lie vitun vinosilmäiseen kilpikonnannaamaiseen orientaaliin kammotukseen.

Saattaa olla että tämänkin jo silloin vuosia sitten sanoin, mutta sarjan yksi outo ja harvinaislaatuinen vahvuus on sen se mitä tärkein Sci-Fi sarjalle erityisesti, piirre, eli se niinsanottu "sielläolemisen tunne". SE on saavutettu tuossa aivan vitun par excellance - oudonkin hyvin. Siellä on ihanan kaukana. Kaukana poissa.

Tyhmyyttä taas on sinänsä ideana ehkä hyvä ja realistinen tapa nimetä planeetat kuin tiedemuulit eli numeroilla ja kirjaimilla. Tylsää ja naurettavaa josko sitten "arkirealistista".

Hyvää taasen on mm huumori, jota sarjassa on yllättävän paljon ja se on jopa yllättävän toimivaa ja hauskaa. Ei mitään väkisin vängättyä paskaa niinkuin se useimmiten on. Se on ehdoton etu sarjalle ja plussaa.

Joitakin äänitehosteita muuten, olisi pitänyt mainita jo tuossa musiikin yhteydessä ja kylkiäisenä, en diggaa. Ne on outoja ja tyhmiä ja huonoja ja mauttomia. Mm "Aaveiden" "tikka" alukset, niiden sähkökitara(?) käyntiääni ja sekalaista muuta taulaa.

Suurimmat ongelmat sarjasssa on kai lähinnä kotoisin sen statuksesta rinnakkaissarjana ja vähäisestä rahamäärästä yms ja siitä että se katkaistiin kesken, kuin kanan lento. HAhahaaa. Mutta woehan wittu että siinä olisi ollut ja ON edelleen potentiaalia !!!! Jos vain ymmärtäisivät sen nähdä ja valjastaa ja toteuttaa. Välittämättä yhdenkään sabotöörikommarikusipään päänaukomisista ja minkään nynnyjen parven mulkkuilusta ja mistään.

*

Mainittakoon muuten että sarjasta ponnahti maailmantähteyteen Jason Momoakin. Sen näitte Atlantiksella ensin ! Ja olihan Hewletin David siinä yhdessä modernissa Apinain Planeetassa sivuroolissa. 

Jaa ja yksi aihe jota aina manaan, minkä Universe osin sai korjattua, on kuvauspaikkojen puute ja monotonia. Joko kaikki on studiossa kuvattua, tietokonetehosteita, tai sitten jossain päin Kanadan pusikoita filmattua. Universe poikkesi sentään jossakin Namibian aavikolla tjns. Oi jos se olisi ollut niin myös Atlantiksessa niin ENEMMÄN kuin "a-vot" ! Muttei.

En tiedä... mitä tässä nyt muuta sanoa, jostain syystä innostuin tämän kirjoittamaan. Kai se johtuu siitä että minä kertakaikkiaan rakastan tuota omituista sarjaa, se on yksi minun Jutuistani tässä elämässä ! Ehdoitta ja TÄYSIN. Se on yksi Kaikkien Aikojen Parhaita Sarjoja, ihan heittämällä. Kuten Ritari Ässä ja MacGyver aikanaan, joita molempia diggasin niinikään kuin kissa kissanminttua. Mainittakoon muuten että olen 80-luvulla istunut Ritari Ässän siinä autossa ! Sitä ette voikaan nykyskidit sanoa samaa ! HAhaaaaaa.

Mutta eniwei, laitan tähän loppuun sarjan Parhaat Jaksot, sikäli kun muistan ja olen nyt nähnyt viimeaikoina, eritoten. En missään tietyssä järjestyksessä mutta tähän listaan voit luottaa. Joten jos ET jostain täydellisen käsittämättömästä syystä ole nähnyt / katsonut tätä yhtä parhaista ikinä tehdyistä sarjoista niin NYT on sen aika ja paikka ja Mittumaariksi / Juhannukseksi tekemistä. Mutta siis tässä 100-varma ja luotettava lista aivan huipuista jaksoista.


1. kausi

- The Storm & The Eye

2 osainen loistava ja tunnelmallinen jakso, jossa myös wanha tuttu arpinaamainen näyttelijä-ÄIJÄ.2. kausi

- Aurora (upea nimikin taas!)

Loistava jakso, virtuaalitodellisuudessa uinuvista ym.

- The Lost Boys

Muistaakseni oikein hyvä jakso tämäkin, erkaantunut poppoo hybridisällejä yms.

- Epiphany

Yksi sarjan parhaita paloja. Loistava jakso ja taisi olla Joe Flaniganin itse käsikirjoittama, mutta siinä yksi hemmetin lähelle täydellistä oleva jakso. Jakso saanut käsittämättömän mitättömän arvosanan vaikka on aivan loistava.

- Grace Under Pressure

Ja sitten itse ehkä lempijaksoni, ainakin ihan sieltä huipun tuntumasta. Rodni jumissa sukkulassa meressä / veden alla. YKSINKERTAISTA ja loisteliasta.


3. kausi

-Sateda

Yksi "virallisestikin" sarjan parhaita jaksoja. Onhan se....  Siinä on jo jos mitä tehostetta ym, ja mielestäni suomalainen keksintö, se sauhunäyttö.

- Progeny

Hyvä jakso tämäkin.

- McKay and Mrs. Miller

Ällistyttävän hyvä jakso, yksinkertainen ja hemmetin viihyttävä. Kaunista ja mitä lie. Ei totisesti pöllömpi.

- The Return - osat 1 ja 2

Taas melko loistava 2 osainen jakso jossa itse MäkGaiverikin seikkailee seassa.

- Tao Of Rodney

Todella hyvä näppärä pikku jakso. Ja komea nimi, ja idea.

- Submersion

Loistava jakso, joka muistuttaa vähän sekä ehkä Alienia että elokuvaa "The Abyss" joka oli helvetin hyvä leffa muuten sekin ! En muistanut tämän jakson näin huippu olevan ennenkuin sitä verestelin tuossa joku aika sitten. Oikein hyvä, oikein hyvä. Ja tyyyyyylikästä ja tunnelmaa. Ristus sentään.

- Vengeance

Yksinkertainen ja HYVÄ "täytejakso".

- First Strike

Muistaakseni oikein kelpo jakso. Ja tuotantokauden päättävä / finaalijakso.


4. kausi


- Adrift

- Lifeline

- Döppelgänger (doppelganger)

- Travellers

- Tabula Rasa

- This mortal coil

- Be All My Sins Remember´d

- Quarantine

Mielenkiintoisen ajankohtainen juur nyt...

- Trio

Sarjan ilmeisesti vaikein jakso tehdä & kuvata vaikka ehkä yksinkertaisin. Hieno jakso kaikinpuolin paitsi ne skidit, ne on ärsyttävä ja ylimääräinen paise muutoin kauniissa naamassa.

- Midway

Virallisesti sarjan parhaita, ja onhan se hyvä kyllä.

- The Last Man

Enemmän minun juttuani kuin ^ . Hiiieno ja tunnelmallinen ja idealtaan sinänsä khuul aikamatkaamisjakso.


5 kausi

Finaalikausi siis.


KOKO KAUSI joten ULOSLUEN vain huonot jaksot, ja ne on ..

- Outsiders, Inquisition, Brain Storm, Vegas. No thänx !


Ehkä tämä oli tältä erää tässä ?


Kiitos. Ja olkaa hyvät.

LISÄYKSENÄ loppuun: https://www.youtube.com/watch?v=lxRaKyl5WLc&ab_channel=No.1

Tuosta loistavasta musiikkikokoelmasta esim tuo 01:12:35 MenaK - Awakening The Danger käy noiden kuvien ^^  kanssa loistavaksi taustamusiikiksi, loppuaan kohden eritoten.The End - Fini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti