sunnuntai 10. elokuuta 2014

Änthoni...Burmassa

Katselin tuossa äskettäin tuota uutta ohjelmaa "Anthony Bourdain.....jotain, jotain, jotain" jossa hän pyöri siellä Myanmar-Burmassa.
Paikalliset kuvailivat siinä niitä juntan luomia olosuhteita ja kaikenlaista Orwellilaista kyttäystä ja rajoitteita ja sensuuria yms, ...tuli ihan koto-Suomi mieleen. Änhtoni sanoi, että "on hienoa päästä puhumaan niiden kanssa, jotka on olleet niin pitkään kontrollissa / vaiennettuina" ajattelin, että ; taisi sitten tykätä olla suomessakin.

Sielläkin, kuten kaikkialla missä ei ole valkoisia (Japani ulosluettuna) oli kadut täynnä rottia ja oikeita rottia ja roskia ja likaa ja saastaa joka lähtöön ja valkoisten rakentamat talot rappeutuivat ja lahoilivat ja hajosivat alkuaineiksi, kuin Detroitissa ikään. Ikään kuin se ruskea ihonväri tekisi todella jotain konkreettista kaikille valkoisen rakentamalle tai ylipäätään kaikelle mikä ei ole "luonto-äidin" tekemää. Se on kuin katastroofin resepti.

Ja taas, siinä pyydettiin periaatteessa meitä myötätuntemaan ja säälimään näitäkin murjaaneja ....johtuen....siitä, että ??... kuten aina ; siitä mitä ne ovat itse itselleen tehneet ja aiheuttaneet.

Änthoni kun on joku ruoka...hemmo, meni pitkin kojuja syömässä kaikkea sitä sekalaista silsaa mitä ne ruuaksi kutsuu, ja kaikkialla oli ihan yhtä paskaista. Kuin tilaisi ruokaa suoraan Beelsubuubin perseestä, mutalätäkön kautta kierrätettynä, ja tietenkin vielä lisäsyljellä, kiitos! tarjoilija! *muisk, muisk* (siellä kutsutaan tarjoilija maiskuttelemalla huuliaan, pussailemalla periaatteessa).

Kaikki ruuanlaittovälneet ja kipot ja kupit oli luultavasti "alkuperäistä" 1970-lukulaista saastaa, ja läpi ruostuneita ja puhkikuluneita kuten paikallisten purukalustokin. Kaikkien näiden primitiivi-"ihmisten" "hampaidenhoitohan" on tunnetusti samaa tasoa kuin bonobolaumassa tai jossain Kalkutan viemäreissä, missä Intian YLimystökin asuu ja elää, ja on ihan vitun viisas! Paljon valkoista viisaampi !

Ja kaljuja, kaljut miehet on aina viisaita!! Vielä jos on oranssia päällä, nin a vot!! instant Nirvana !

Junallakin tuossa ohjelmassa matkustettiin, tai ainakin sellaisen 70-lukulaisella raadolla. Vittu etten ole ikinä nähnyt vielä noin loppuunpalanutta pommia!! ja olen sentään nähnyt dokkarin josko toisenkin esim ryssältä. Mutta tuo rotisko taisi viedä voiton!! se hädin-tuskin pysyi edes kasassa!! saati sitten "raiteilla". Lähinnä viidakon pohjalla siinä kai kuljettiin ja joidenkin muinaisten ratapöllien päällä.

Vittu mikä persläpi !!

Vaikkakin myös ihan khuulia viidakkomaisemaahan se, mutta kaikki se vanha paska mitä siellä on "ihmisen rakentamaa". Se pilaa sen maiseman.
Ja kaikki länkkäri-turistit on siellä sit niinq niin khuulina ja niinq et "whoooaaaa määän! khuuuuyyll!!" vaikka oikeasti varmaan aika pettyneitä, tutkiessaan niitä paskaisia pagodeita, toinen toisensa kopio ja täynnä tyhjää ja pölyä ja rumia Buddha-patsaita ja roskaa (kuten joka kolkka Egyptissäkin!! koska ne paikalliset pyhimykset... ne osaa arvostaa näitä muinaismonumentteja!!...) ja kuten kaikissa kakkalävissä, ympärille kerääntyy se vääjäämätön lössi jotain skidejä kaupustelemaan rihkamaa ja roskaa ja kukkia ja jotain mitä kukaan ei osta muuta kuin ollakseen mieliksi.
Menisivät vittu töihin!! tai jotain. Kännäisivät edes kotonaan tai jotain! mutta kun pitää turisteja rassata.

Mutta itse ohjelma vaikutti ihan hyvältä, khuulisti kuvattua ja tehtyä. Täytyy katsoa kai toinenkin jakso.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti