maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kim ja Baama

                                                                       COMING       SOON

"...nyt napsahtaa Juhaa ottaan ". 


Tämä tilanne ^ on jo miltei kuin huonossa Hollywood-elokuvassa, juonineen ja hahmoineen, hahmonkehitystä unohtamatta. Vastakkain ovat..

- Protagonistina(?) itse Pyhä Rullahuuli, toivon ja kaiken kauniin tuoja, Obam..Barry Soetoro siis, mutta toki alias -Obama-. Joka on narkkarimaisen laiha, määrittelemätön, ilmeisesti homppeli, kommunistinen marxilainen mohammettilainen ja Amerikan vihaaja. Tietenkin hän vihaa myös meitä valkoisia sinänsä, mutta se on liian itsestään selvää tullakseen mainituksikaan..

- Antagonistina meillä häärii sitten alun toistasataa kiloinen pullopäinen, pallinaamainen valtavalta vauvalta näyttävä diktaattorin raakile. Jonka julkinen esiintyminen ja ylimalkainen käytös rakentuu lähinnä heiluttelusta. Kim heiluttaa paljon, se on kai Korealainen tapa, tuo tauoton heiluttelu. Amerikka olisi jo kanveesissa jos vilkuttelu kävisi sotatoimista. Muutoin tästä sangen elusiivisestä lihiksestä ei tiedetä paljoakaan. Ainakin hänen onnistui vetää länkkäreitä höplästä käymällä Sveitsissä opiskelemassa ja luultavasti myös laskettelemassa. Jostain syystä hän tykkää ilmeisesti Dennis Rodmanista ja koripallosta, ehkä siksi, että Pohjois-Koreassa ei ole kumpaakaan, neekereitä tai koripalloja.

Tämän draaman juoni on ailahtelevainen joskin monotooninen, paljolti niin kuin Pohjois-Korea ja nokkamiehensäkkin. Välillä uhotaan, ja välillä uhotaan lisää. Joskus myös uhkutaan mitä puhtainta vaaraa ja sitten taas kadotaan kartalta, lymyämään ja odottamaan seuraavaa  tilaisuutta pullistua. Huidotaan toisia poikia (maiden johtajia) mannertenvälisillä-ohjuksilla kuin kullilla ja hihitetään. Mutta mitään todellista ei ikinä tapahdu tai saada aikaiseksi. Mutta eniwei, kupletin juoni on siis seuraavanlainen ;

´siellä jossain on paha paha-maa jota hallinnoi & kurittaa paha paha pullukka. Tämä jampan-pömppänä sitten aina uhkailee koko "vapaata maailmaa" ja heiluttaa iloisesti, mutta toisaalta vaarallisesti. Itse Ämyriikan tai Kwan residentti soittelee sinne (kai) aina välillä ja valittaa. Luultavasti anelee kuin nälkiintynyt koira, ettei tämä puhiseva lörssi tuhoaisi maailmaa. Mitään varsinaista ei tapahdu ja tilanne vain seisoo paikallaan, niin kuin Timo "Jutku" Jutila kun pitäisi liikkua, koska on niin läski. Samalla tuo kamalan, kaukaisen maan keulakuva kyykyttää omia joukkojaan ja teloitteleekin heitä satunnaisesti, määrää jopa tukkamuodin paikan !. Joka on muuten takennettuna 50-luvun kommunistinen tukkamuoti. Hän tiuskii ja pomottaa, valehtelee suut. silmät täyteen ja on ylimalkaan vähän vaikea henkilö. Mutta kuitenkin diggaa itse, muilta kieltämistään piirteistä "vapaasta maailmasta" kuten erikois-neekeristä ja neekerien suosimasta lajista, koripallosta. Tuolta Sarumanin mailta myös kiikaroidaan ahkerasti ympäröivää todellisuutta, kuin Mangustien pesänsuulta ikään. Tilanne on ikään kuin vuosikymmeniksi venyvä "Mexican Stand -off " patti-tilanne.´

Tuo kuullostaa jo lähes aidolta Stiiven Siigal-leffalta. Joka tässätapauksessa esittäisi tietenkin, Kim Jonggia. Molemmathan ovat "mysteerisiä, itämaisia, määrittelemättömiä, ylivertaisia, übermenchssejä". Ja vieläpä tummia & lihavia. Molemmilla on myös killi-silmät, joten sanokaa onko vai onko tämä ehkä kaikkein aikain paras näyttelijä / hahmo "match", yhteensopivuus !?.

Mielenkiintoista on miten voi tämä paha-pamppu olla niin tukeva, maassa jossa sukulaisetkin täytyy pistää lihoiksi jos haluaa syödäkseen. Pers-Korealaisethan joutuvat viljelemään vuosia vanhoja purkki-papuja koiran skeidassa, myymään sisä-elimiään (epäilemättä Israelilaisille) ja pureskelemaan ei vain valheita, mutta myös sähköjohtoja saadakseen ravinteita / energiaa. Siellä viljellään epätoivoissaan jopa pelkkää hiekkaa radanvarsilla, kun kaikki syötäväksi kelpaava on  jo mennyt niihin "parempiin suihin". Ne on "otettu parempiin suihin".
On suoranainen ihme, ettei Rodmaniakin yksinkertaisesti syöty vierailullaan. Ei tullut edes meidän oman luikkari-plikan pyllyyn  hampaanjälkiä !. Mutta pian sen pitäisi selvitä miten tämä kuva suttaantuu, tulossa pian teattereihin lähellesi. Kim ja Baama - vuosisadan rakkaustarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti