maanantai 1. kesäkuuta 2015

The Office (US)

Olin joka tapauksessa aikeissa kirjoittaa tästä sarjasta, ja nyt näin mainoksen siitä suomen TV:ssä (siitä esitetään "uusi tuotantokausi" eli muistaakseni nyt alkaa suomessa kausi 3) joten kirjoitankin tämän nyt, samantien, loppuun.

Eli kuten otsikosta saattaisi päätellä, on kyseessä Konttori sarjan Jenkkiversio, The Office (US).

Ja tässä on teksti jonka aloitin tuossa....ehkäpä viimeviikolla. Asia on nimittäin niin, että minä olen katsonut KOOOOKO saatanan sarjan, toisen tuotantokauden lopusta ihan loppuun asti, tuossa parin menneen viikon aikana. Ja huomasin sekalaisia asioita joista tämä kirjoitus syntyi / syntyy. (Ja nythän tämä on mitä ajankohtaisinkin).

Eli ....


Olen tässä katsellut tuota komediasarjaa "Konttori" (The Office), amerikkalais versiota. Sen pääidiootti "Michael Scott" muistuttaa minua (paitsi välillä myös itsestäni ja muista tutuista..) pelottavan paljon, nyky Vasemmistolaisista.

Ehkä se onkin, ovelasti naamioitu versio juurikin siitä !! Ja itseasiassa... onhan se ! joka tapauksessa.
Se on juuuuuurikin niitä ihmisiä (hädin tuskin) jotka eivät koskaan kuuntele ketään muuta ja jotka luulevat olevansa sekä maailman hauskimpia ja kyvykkäimpiä ja älykkäimpiä ja hurmaavimpia niin myös viisaimpia ja kaikkitietävimpiä ja hoksaavimpia ja nokkelimpia ja ihan vain Maailman Napa.

Ja näin ollen, aiheuttaa hän aina summa pahan, hyvällä tai pahalla. Mutta kuitenkin; hän ei vain osaa olla aiheuttamatta katastroofia toisen perään, samalla virnuillen kuin se vitun I D I O O T T I mikä hän onkin. JA !! syyttäen kaikesta omasta tyhmyydestään ja pahuudestaan kaikkia muita.
Jos hän saa päähänsä, että "hei! eikö olisikin hieno idea sytyttää sinut tuleen!?? mitäs sanot heheeiii!" niin todennäköisesti hän tekee sen, täyttä ymmärrystä vailla, ja sitten häkeltyy täysin, kun se ei toteudukkaan kuten odotettua. SIINÄ on vasemmistolais-liberaali-anarkolarppaajien olemus, melko hyvässä pähkinänkuoressa.

Maikhl tosin eroaa vasemmistolaisesta suuresti mm sikäli, että minun ymmärtääkseni hän tekee kaiken mitä tekee, ihan aidosti ja oikeasti in bona fidee eli hyvillä aikeilla, hyvin aikein, hyvät mielessä, ei millään pahalla jne.
Hän vain ei yksinkertaisesti ole kovinkaan hoksaavainen tai "kartalla". Voisi miltei väittää, ettei hänellä OLE koko kyseistä Atlasta alunalkaenkaan.

Mutta siinä mitä hän suurimmaksi osaksi saa aikaan, hän eroaakin sitten jo paljon vähemmän ns Vasurista. Yleensä se tarkoittaa yhden tai toisen -laista katastrooffia tai muutoin vain ihan helvetin, vitun vaikeaa sosiaalisesti kiusallista tilannetta. Michael on periaatteessa jumiutunut lähes lopullisesti ja yllättävän kokonaisvaltaisesti johonkin ala ja ylä -asteen välille, sekä henkisesti ja tunteiltaan, että maailmankuvansa yms osilta.

Maailma ja muut ihmiset ja ihmis-apinat, ei juuri koskaan reagoi tai käyttäydy siten kun hän luulee ja olettaa ja odottaa ja tämä "valjetessa" hänelle.... hänelle ei oikeastaan valkene siltikään yhtään niin..mitään..
Ei.

Usein hän syyttää sitä joka hänelle yrittää, vaikka kuinka hienovaraisesti, selittää, että hän on väärässä tai että hän on idiootti. Mutta se vain suhahtaa hänen päänsä yli kertakaikkiaan totaalisesti. Se että hän olisi MITÄÄN, yhtään vähempää kuin mitä lomassa päässään on, ei yksinkertaisesti tulisi hänelle edes pieneen mieleensä !! Ei ikinä.

Loppuosa tästä kirjoituksesta SISÄLTÄÄ sekalaisia "SPOILEREITA" !!!   H U O M !!! Mutta yritän silti pitää matalaa profiilia jos on joku muukin kuin minä, joka tutustuu tähän näin myöhään jälkikäteen. Vaikka näin toki, ehkä jopa koko paskan, silloin aikanaan, olin unohtanut tämän lähes täysin ja muistin vain jotain sekalaisia pätkiä sieltä täältä. Enkä ole ehkä ennen nähnyt tätä ihan Finaaliin asti, mutta nyt näin !!
Ja sanon heti malttamattomana, että: se on hieno ja kunnollinen Finaali. Tykkäsin. Tykkäsin niin paljon, että pistän tähän yhden linkin kohta, jossa Ed Helmsin näyttelemä hahmo "Andy" jättää ikäänkuin hyvästit sarjalle ja koko muulle näyttelijäkaartille ja yleisölleen, ja -tämä lienee minispoileri- ne on oikeasti hyvät ja taitavat ja jopa kauniit, jäähyväiset. Tällaista oikeasti hyvä komedia ja draama yms ON, se ei ole VAIN sitä yhtä ja samaa kuten ei todellinen elämäkään, ja joskus..."sokeakin kana löytää jyvän" !

Itseasiassa pistetään se nyt heti tähän. Mutta VARO jos haluat nähdä tämän vasta sitten ...joskus, etkä vielä etukäteen. Tämä on Ändin jäähyväisosio joten älä katso jollet ole jo nähnyt tai jos haluat ensin katsoa kaikki muut jaksot järjestyksessä. Tämä oli muistaakseni sarjan toisiksi viimeisessä jaksossa.


https://www.youtube.com/watch?v=ltdmNfXMljY   I will remember you... by "Andy Bernard".


En tiedä mikä biisi tuo on, mutta hyvä se on. Ja se teki juuri oikeanlaisen vaikutuksen kun näiden hahmojen kanssa oli elänyt niin pitkään ja niin tiiviisti kuin esim minä. Katsoin useita jaksoja per päivä... joten nämä tyypit tuli aika tutuksi. Ja osaisin itse jo tässävaiheessa luultavasti käsikirjoittaa aika aidon ja hyvän jakson tuota.
Mieleeni juolahtikin muutama hyvä idea, mutta ....se on vähintäänkin myöhäistä nyt.
Ja sitten on tietenkin se, että minä en ole Anglosfäärissä / Haliwuudissa tai Nyy Jookissa asuva kuuluisa käsikirjoittaja !!..... *huoh*... HAHahaa aha...a whatever..

Mutta eniwei, tämä oli paaaaaljon parempi sarja kuin muistin, ja minä muistan myös alunperin vihanneeni tätä versiota, koska olin silloin paitsi tyhmempi ja huonompi makuinen, niin nähnyt juuri sen alkuperäisen Brittiversion jossa olin vielä niin kiinni, etten osannut antaa tälle edes mahdollisuutta, mutta NYT ....nyt en voi sietää edes ajatusta siitä vitun ankeasta ja tyhjäpäiväisestä ja melko ponnettomasta ja sieluttomasta ja tunnelmattomasta, britti-paska-versiosta. Tämä on se ainoa ja oikea Konttori !!

Sanon äkkiä, että tokihan Michael ja David eroaa toisistaan melkolailla vaikka edustavatkin sinänsä sitä samaa arkkityyppistä typerystä. Ja näyttelijänä tykkään enemmän Stiiv Cärelistä kuin Riki Gzöveissistä. Vaikka Riki on epäilemättä koomikkona hauskempi, mutta se on vähän sellaisen oloinen tyyppi jota ei kauhean kauaa jaksaisi ehkä sietää silmissään tahi korvissaan.
Kun taas Stiiv on oikein siedettävä.


* * * * *


Ja voitte uskoa, että nyt kun tämäkin sarja palasi taas minunkin tietoisuuteeni, alkaa täälläkin näkyä paljon enemmä eli edes jokin 1 kohde ! kaikkea The Office roinaa ja ehkä sitaatti tai pari.
Esim tätä kuvaa tulen luultavasti käyttämään melko paljon...


" Tyhmyyden suhteen minulla on hyvin vähän kärsivällisyyttä "


Mahtava sarja kertakaikkiaan !! hahaa. Sekalaiset kohdat naurattavat jo muistellessanikin, kuten se -spoileri- kun tuo älykkö tuossa ylempänä, söi täysin tietoisesti sen myrkytetyn "kuppikakun" koska... olihan se sentään kuppikakku !!
Tuo tyyppi ei totisesti paljoa typeryyttä siedä tai katsele !! (mutta uhkuu sitä sitäkin enemmän.... iroonista..)

Suosittelen kaikille tätä todella lämpimästi jollette jo ole tutustuneet, ja myös näihin ihan mahtaviin "pilallemenneisiin otoksiin" joita olen alkanut nyt tuijottamaan Tuubista. Aivan loistavaa, ei tosin kaikki, mutta tarpeeksi suuri prosenttiosuus.

https://www.youtube.com/watch?v=_tFlE5rBylA  (tämä on piiitkä video. Nämä on lyhyempinä ja parempinakin pätkinä.)

"I am ..NOT a Bad Guy !.. ..i´m a guy ..whooo...runs over women with his car !..." HAHAahaaaa.

" Makushla ! he´s watchin ´Million Dollar Baby´...he is going to try to kill me .." lol. Tuolle repesin melkolailla silloin kun se tuli aluksi, ihan yöstä. Loistavaa.

Ja tässä on ihan HD:nä toinen annos.

https://www.youtube.com/watch?v=FG3exfatShE

Ja tässä vielä yksi, ja näistä ehkä paras. Katsokaa myös osa. 2

https://www.youtube.com/watch?v=63d9RO_GJNs


Etsikää itse lisää, niin te löydätte !!

Ja voitte muuten uskoa pois vain, että tätä kuvaa..


Kapteeni Michael.


...tullaan käyttämään, kyllästymiseen saakka !

* * * * *

Miksei suomessa ole ikinä MITÄÄN tällaista ?!? Vai pitäisikö SEKIN tehdä perkele itse !!? ....tai no...enköhän minä tiedä itsekkin vastauksen tuohon...*huoh*...
Suomen TV-Sarjat jää aika helvetin kauas taakse kun vertaa vaikka tähänkin. Eikä niissä ole tietääkseni yhdessäkään mitään tuollaista kuin tuo Ändin jäähyväis biisi. Ei sitten sinnepäinkään!!
Suomessa ei olla samanlailla tunteiden ja sen sellaisen "hömpän" kanssa vastaavalla tasolla kuin Sfäärissä.

Verratkaa muuten miten rutikuivaa ja totaalisen köyhää oli se "Koomikot" skeida tähän nähden !! Herran tähden sentään !!
Hävetkää !!
Perkeleen Kommunistit.

Suomi on hauska kuten Pohjoisempi Korea on hauska. Ja täällä ei seurata ja tehdä niinkään tv-sarjoja ja muuta viihdettä vaan kuten P-Koreassakin: Politiikkaa ja Valtiota ja Hallitusta ja Poliisia ja muita, ihan helvetin viihdyttäviä ja tunteet pintaan nostavia ja ihania, instansseja.
Eiku..?..

(Äskettäin tuli muuten, mainittakoon, juuri telkasta tuo "Poliisit".)

P.s On mainittava, en voi itselleni mitään, että tuo sarjan "Pam" ja myös "Jim" -toivat minulle HETI mieleen "aha ! Neanderthaaleja!" Katsokaa nyt tuotakin akkaa !! .....

Nätti ku sika pienenä !!

Ja tuollainen.....uskaltaisinko sanoa .."neoteeninen" ? tai joka tapauksessa nyt kaunis kumminkin ja hyvännäköinen ja sievä ja söötti ja mitä näitä nyt on. Samaten kuin se kylmä noita-akka eli "Anglela". Ja sillä on luullakseni myös aika hyvä perse !! Ja se vaikutta myös suht lyhyeltä ! Ei paha, naiseksi.

Tuo itse näyttelijäär (Jenna Fischer) on kotoisin vähän kaikkialta, sieltä-täältä. Luin sen tiedot wiikipediasta tai jostain.

Ja tuo "Jim" taas eli John Krasinski... tarvitseeko tuon nimen ja naaman yhdistelmä selityksiä ?! Se lienee Puolan-Juutalainen. Joka teki minun neanderthaalihavaintoni vielä mielenkiintoisemmaksi. Usein kun näen Jutkun, on ensireaktioni juurikin tuo "aha!! neanderthaali!"

Kun taas Jenna ei voisi vähempää jutkulta näyttää, ja enemmän yleismaailmalliselta Valkoiselta. Ja hemmetin hyvältä.
No... pistetään perkele !! ei tätä voi olla pistämättäkkään... ja tämä ON spoileri, tämä on viimeisestä jaksosta, jossa on pienimuotoinen -spoleri- tanssinumero. Katsokaa tuota kohtaa missä tämä nainen tanssahtelee..... aivan lumoavaa !!

https://www.youtube.com/watch?v=HjoEN6Ocfgs  Noin kohdasta 0:08 eteenpäin, pieni pätkä. Kaunista ! Siis tuo pätkä kun hän tanssii jotain diskoa tuossa Jimin edessä.


P.s 2 Ja tämäkin ON spoileri !! sarjan loppupuolella vierailee ällistyttävä määrä ällistyttävän merkittäviä / kuuluisia vieraita !!! Jumalauta, jopa Zim Käri !! Wahahahauuu. (Vaikka olenkin melko täynnä kyseistä "kuminaamaa").

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti