maanantai 8. kesäkuuta 2015

AWATT ArvosteluKatsoin tämänkin leffan.
Ensinnäkin; siinä on supisuomalainen Laura Birn !! eli "Suomi mainittu" !! ....tavallaan. Ja -mini spoileri- siinä näkyy Lauran rinnat !! Osittain ainakin, mutta kuitenkin.

Ja sitten itse asiaan. Tämä on ...ei ehkä niin tajunnanräjäyttävä kokemus kuin odotin, koska tätä on kehuttu vuolaasti ympäri nettiä ja mitä kaikkea, mutta ehdottomasti tämä on kyllä oikein hyvä leffa ja oman lajityyppinsä eräänlainen täydellistymä. Joskin siksi myös hyvin kliseinen. Mutta mikä tämän lopunkaiken erottaa suuresta läjästä muita vastaavia yksinäinen ja rujo kostaja vs muu maailma tyyppisistä leffoista, on ehkä se että tämä on hyvin suoraviivainen ja jouhevasti etenevä. Tässä ei turhia hienostella ja venailla ja herutella tunteita yms, tässä vain mennään ja tehdään. Mutta ei tämä mikään Määdmäks Fjyuriroud ole.

Yksi asia mikä tästä käy kirjaimellisesti, silmille, on ällistyttävän hyvä kuvanlaatu !!! Siis Bluureinä. Periaatteessa se on ns "referenssitasoa" eli kelpaa teknologiademoksi Blu-Rayn kuvanlaadusta. Todella, todella kaunista jälkeä, ja se lisää tietenkin elokuvan kuin elokuvan karismaa, paitsi ehkä Lost In Translationin joka toimii  varmaankin paremmin ollessaan sellainen sumea ja suttuinen, vähän VHS...mäinen?

Liam Niison toimii kuten yleensä näissä leffoissa aina. Ja pahikset on ihan peruskauraa ja vastenmielisiä merkittäväänkin extenttin, mutta myös vähän yhdentekeviä. Kukaan ei nykyään enää ole niiiiiiin kiinnostunut edes Valkoisen Naisen turvallisuudesta yms potaskasta, että jaksaisi kauheasti välittää. Mutta siitä ei sen enempää.

Elokuva valitettavasti sortuu sisältämään sen nykyään kai pakollisen, kiintiöneekerin tai "pyhä neekeri" hahmon. Joka tässä on nuori hunsvotti jostain sillan alta, kirjaimellisesti. Joka on muka lahjakas taiteilija (piirtäjä). Vaikka tiedän, että ne piirrokset mitä se on muka tehnyt, on tehnyt itseasiassa hyvin suurella todennäköisyydellä joku valkoinen, aikuinen...mmmies ?

Tuskin erehdyn kovin paljoa.

Mutta summa summarum: kyllä tämän kerran, pari, katsoo. Ei siinä mitään. Kuvanlaadusta erityiskehu minulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti