sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

Bond

..James Bond.


Kirjoitan tämän nyt tähän vaikka tällaiset kuuluisi ehdottomasti enemmän Suttuvihon puolelle.

Eli lyhyesti: Nelonen on ottautunut näyttämään nyt kai sitten kaikki Bondit, ja minä katselin tuon uusimman ja toiseksiuusimman. Nelonen oli myös niin ihanan järjellinen ja ovela että näyttää ne nurinkurisessa järjestyksessä, mistä erityinen kiitos.... jotta voidaan ensin nähdä Bondin loppu ja sitten taas ..en tiä.. maaginen uusi "alku" tai jatko.

Mutta se oli yllättävän hyvä se uusin tällä haavaa eli tuo "No Time To Die". Mutta myös niin kulahtaneen tyhmä että sai minut inspiroitua kommentoimaan tätä koko hölmöilyä nimeltä Bond.

En tiedä mitä mieltä Anglot itse oikeasti on koko Bondista mutta jo "Huominen Ei Koskaan Kuole" elokuvaa tehtäessä se yksi ohjaaja itsekin ihmetteli miten nämä "hölmöt elokuvat" on voineet jatkua näin pitkälle ja kauan ! Ja SIITÄ on jo yhtäkkiä jumalauta KAUAN !


NYT niillä ei olisi enää mitään virkaa, se on kirjoitukseni ydin ja pointti. Bond on kuollut ja antakaa sen herran tähden jo pysyä kuolleena. Se on menneen maailman ja ajan ja maailmanajan luomus ja olento ja tekele ja kuvitelma eikä sillä ole oikeaa loogista ja luontaisen orgaanista sijaintia ja sijaa enää nykymaailmassa. Ja minä olen aina tykännyt Bondista, en sano tätä mitenkään töksähtäen koko ilmiötä vastaan, mutta aika aikaa kutakin sanoi Bond kun saartaan pommitettiin.


* * * * *


Ensinnäkin koko ajatus ja käsite sinänsä on naurettava ja tyhmä ja lapsellinen, se on eräänlaisen alemman tason tietoisuuden -menneisyydestä- tuotos, se on sellainen muinaisen heteromiehen tyhmän lapsellinen ja naurettava kuvitelma jossa sitä ollaan niin khuulia että hitto, kun ajellaan tietyllä autolla ja poltellaan tiettyä sikaaria ja juodaan tiettyä viinaa ja pukeudutaan tiettyihin vaatteisiin ja huidotaan homoja pitkin nenää ja ammutaan myös, ja kaikkea vähänkin "epäilyttävää" ja erilaista. Se on nykyään ihmiskunnan ja planeetan itsensä ilmeisesti, tietoisuuden laajennuttua ja noustua ylemmäs, ajastaanjääneen naurettava ja tunkkainen juttu. Ideana on törkeillä ja töksähdellä ja tiuskia ärtyneiden ja estyneiden hetzkumiesten kesken; "katsokaa kuinka ilkeitä ja julmia ja törkeitä olemme toisillemme !! tosta vaan ! ei MITÄÄN homoa!!" näyttää olevan lähes se sanoma.

Naurettavaa, lapsellista ja jotenkin outoa ja ehkä epävarmaakin. Niin selkeän heteroa kuin se kaikki onkin.

Samoin naurettavaa on, eritoten minulle ainakin, kaikki tuo typerä kuolemanpelko ja kuolemalla pelottelu ja uhkailu jne ja "et tiedä mihin HE pystyvät!" tyylinen pelleily, joka on aaaaina vain joka elokuvassa tarkoitus olla überimpi ja synkempi ja käsittämättömämpi vaikka sen puhti loppui jo viimeistään ysärin Bondeihin. Ja mihin "he" pystyvät ?!? Mitä ovat nämä Maagiset Taidot ? Korttitemppuja ? He osaavat pierrä tuubaan ja soittaa pasuunaa...epä - vireisesti !? He osaavat kävellä katossa kuin lepakot ? siirrellä vuoria ajatuksillaan tai kenties ymmärtä kissoja ?  Kommunikoida kissain kanssa pierren ? Typerää !! Hei ..ne on ihmisiä !! Ne ei osaa MITÄÄN mitä jokainen yleisön jäsen ei osaisi.

Yleensä "niillä" on vain enemmän rahaa kuin yleisön persaukisilla velkaisilla junteilla ja muulla perunasäkkikansalla. Ja ehkä nätimmät autot, mutta kai nekin joutuu maksamaan valtion kiristämää "autoveroa" ? Ounastelisin näin. Valtio, tuo iänikuinen vitun kiusa ja loinen. Mutta siitä ei sen enempää nyt.

Bondissa naurettavinta on kaikki tuo ^ ja joko ymmärrät sen tai et. Naurettavaa se ON. Eritoten tuossa uusimmassa se oli jo itseparodian puolella paikoitellen. Ja Däniel itse oli jo melko ruma typerä lörppähuulinen kuminaamainen wanha kurppa, suorastaan groteskin näköinen, joka ei oikein sovi Bondiin hahmona. Samoin naurettavaa ja vähän sellaista ..mmm.. pakotettua, oli ne kaikki neekerimuija hahmot - se on jo yksi pyhäinhäväistys tehdä Moneypennystä nekru ! Mutta kuinkas muuten.

Jos noita hölmöilyjä vielä kauan jatketaan niin manipeni on jokin ihmisnorsu humanoidi jolla räikeän väristä silmämeikkiä ja kultaisia koruja pitkin isoja korviaan jne, ja "M" lienee jokin Marssilainen kääpiö jolla joko 1 silmä tai useita. Jos "rajoja on pakko venyttää / rikkoa" jne niin tuollaiseen se yleensä aina päätyy. En tiedä mitä sanaa siitä edes käyttää.. kai eräänlaista "kitchiä"kin on, mutta tyhmää ennen muuta. 

Samoin tyhmähköä oli se itseironia mitä tuossa viljeltiin, ikäänkuin sitä ei tiedettäisi ottaako itsensä aivan kuolemanvakavasti kuten nämä D.Craig Bondit on olleet, vai nauraako ja ottaa vähän höllemmin. Minua myös jotenkin.. en tiä... "tökkii" ? se Fiilix Laiter sii-ai-ei, se on vähän sellainen naurettava tyhmä yksinkertainen "Perjantaimainen" neekeri-apurihahmo ja se ei mielestäni juurikaan sovi Bondin maailmaan sinänsä. Se näyttelijä kävi vielä Nälkäpeliin muttei tuohon. Bond-tyttö tälläkertaa ...mmm..no jaa no se nyt vielä ihan toimi, samoin se pikkulikka jne. Se "pahis" taas oli melko naurettava ja liiallinen, ja oikea klishee.

Veitsen viillon arpi yli silmän jne... ai miin mitä muutakaan sitä VOI tehdä ??!

Se on samoin hyvin kulahtanut asia nykyihmiselle että Bondeissa loikitaan pitkin maailman "eksoottisista lokaatioista" toiseen.. "uu nyt ollaan Marokossa!..nyt Pariisissa! ..nyt piipahdetaan..Kuubassa!..oi ?! Olemmeko yhtäkkiä Alpeilla ?" jne.. huoh voi luoja, antakaa ny vittu jo olla saatana !! Ei sillä ole VÄLIÄ enää nykyään, voin itse katsoa 10K kuvanlaadulla tuosta vain MIHIN TAHANSA tällä planeetalla ja sanoa jollekin paikalliselle vaikkapa "pari valittua sanaa" tjns ja katsella live!-kameroita ympäri planeetan, lentäminen on saatavillaolevampaa ja halvempaa kuin kai IKINÄ ennen jne.. joten se ei ole ihan niiiiiiiiiiiiiiiiIIIIIIN eksoottista kuin se eittämättä oli vielä jurakaudella eli 1960-70 luvuilla. Jolloin ihminen ja neekeri kävelivät rinta rinnan.

(Jos oikein muistan)...


Sekin on ajastaan TODELLA jäänyttä ja varmaan muuten yksi suurimpia syitä miksei tuo enää ollenkaan toimi, että Bondeisssa ym valtio esitetään ikäänkuin jonain "ihmisolemassaolon etuvartiona Pahaa™ vastaan" ja joka ei suinkaan ITSE ole SE PAHA ja joka on lähes erehtymätön ja Jumalan ainakin kaltainen moraaliltaan jollei sen tilalla, eli "poliitikot" ym suonikkaat juomuiset viemärin sontarotat ja madot on ikäänkuin Kansan™ kanssa itsestäänselvästi yhtä ja samaa ja samalla puolella ja hyvääkin pataa. Kun taas tosielämässä on länsi ja suomlantikin repeytymässä riekaleiksi ja ihmiset ja toistensa kurkulla ja onneksi vihdoin myös valtion. Ensikertaa sitten Amerikan synnyn.

Amerikassa jo kyti ja oli alkaakin - vallankumous !!

Me EMME totisesti ole hyvää ja samaa pataa. Joten kognitiivinen dissonanssi vaivaa pinnan alla Bondia joka tapauksessa, ja riivaa kuten erinnäiset Voo Doo nekruttaret samoin kuin meitä murjaanit tosielämässä...

Ja ihan vain jo silkka kokoaikainen ammuskelu, ikäänkuin aseet olisi edelleen se khuuleinta mitä kuvitella saattaa.... en tiä...se alkaa jo maistua vähän puulta. Onhan niitä hienoja aseita toki jne mutta en tiä... ehkä olen vain jo liian wanha.


* * * * *


Samoin on autot jo ajastaanjääneitä, vähän. Jonkinlainen Avaruusajan juttu voisi toimia, ehkä. Mutta koko tuo asetelma on juuri sieltä mistä se on ! Eli...suoraan 1950-luvulta (ei perseestä kuten oletitte ehkä minun sanovan...mutta on se toisaalta sieltäkin).

Samoin koko heteromies perheenisänä suojelee naistaan ja lastaan...huuuoooh.. ai miin voisiko muinaisempaa ja dunkkiksempaa enää juuri olla ? Vittu suojelisi mieluummin vaikka edes kissaansa tai uutta pelitietsikkaansa tjns niin olisi oikeasti ja aidommin "relevantti".

´Tum mäntit saatana.

Eniwei. Sekin äijä alkoi jo melkolailla riittää se bloufeldin mulkku, ei se nyt ihan niiiiiin ihmeellinen ollut koskaan sekään. Ihan ok vihulainen muttei mikään Hiitin Jokeri tjns.

Ja sekin on naurettava ajatus että joku niin äimistyttävä ja ihmeellinen, et tiedä mihin he pystyvät, globaali illuminati/spectre organisaatio olisi NOIN vitun naurettavan hyperfokusoitunut yhteen pallinaamaiseen rasvamaksaiseen Brittiläiseen perunanenäiseen naiskentelevaan "salaiseen agenttiin" - joka ei siis ole kovin salainen ensinkään. Ja "he" eivät näytä pystyvän oikeasti yhtään mihinkään ! Vitun tumpelot kun eivät saa edes tuota yhtä kurjaa vitun Brittirottaa hengiltä !! Noin..60 vuodessa ? Avutonta.

Bondista on muotoutunut eräänlainen Teräsmies - ihan yhtä mielikuvitukseton tyhmä ja tylsä platku wanhan ajan (sähköttömän ajan) tuollainen mauton lähes kaikkivoipainen hahmo. Vailla tarkoitusta ja päämäärää, paitsi köyriä ja ajaa hienoilla autoilla ja juoda "hienoja" viinoja (KAIKKI ne on pelkkää ja täyttä kamalaa paskaa), ja poltella "hienoja" sikaareita (KAIKKI ne on <====) ja mitä ?.. pitää jotain kallista nättiä pukua ja välillä vähän ammuskella jollain itselleen mieluisella tietyllä aseella. Nämä ovat hyvin yksinkertaisia asioita kaikki, mieltymyksiä kuin koirilla ja kissoillakin, koiralla voi olla esim lempi tennispallo ja kissalla joku yksinkertainen tikku mikä viihdyttää sitä yksinkertaista tolloa olentoa to no end - aivan loputtomiin.

Lähinnä tuo koko touhu käy nykyihmiselle menneen ajan parodiana, ei enää minään toimivana.

Ja kun itse on vanhempi nyt ja katuviisaampi ja realistisempi tämän maailman / ulottuvuuden rajojen ja karkeuden ja kurjuuden ja alhaisuuden suhteen, elokuvissa olevat troopit ja klisheet käyvät entistä naurettavimmiksi. Ja ne toistavat AINA sitä samaa, kuinka helvetin monta kertaa pitää yksi ja sama asia toistaa ja filmata ?

Sekin että Bond vain sanooo sille, muodikkaasti homolle(!) Qulleen että "tarvin ison lentsikan !...ja ÄKKIÄ!!" ja bäng: siinä on, iso lentsikka ! Ai miin millä ja miten se tietsikkanörttihomppeli sen siihen järkkää ihan tarkalleenottaen ja mistä siinä onkin niin nätisti sille sopiva sijainti ja kiitorata, eikö kukaan paikallinen kysele mitään tai käy vaikeaksi ? Eikö byro-rotat hidasta tapahtumia jne ?

Samoin se alku musiikkivideo osuus on jo aika tunkkainen ja naurettava. KAIKKI Bondissa on tunkkaista ja naurettavaa. Ja tuohan päättyi neekerimusiikkibiisiinkin muuten, yöäk.


Samoin hei: jo riittää ne vitun venevajat ja muut !! Sukellusvene osiot milloin mistäkin tukikohdasta, niissä ei ole enää MITÄÄN eksoottista eikä kovin kiinnostavaakaan, koko MAAILMA on JO muuttunut lopullisesti, ja me olemme kaikki ja naapurimme ja serkkumme ja naapurin kissain serkut, pelanneet pc tai pleikka tjn peleissä noita kyseisiä miljöitä tuhat ja 1 kertaa, ne on niiiiiiiiiiiin nähty niin nähty. Kaikenlaiset ennen niin harvinaiset lokaatiot on sangen puhkikuluneen nähty.


EHKÄ jos siirrätte tuon sauruksen avaruteen niin sitten ? En tiedä, johan sekin tehtiin silloin muinoin.


Mutta että buli dunkkis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti