lauantai 16. toukokuuta 2015

Mad Max - Fury Road - leffa arvostelu

Dirty, brutal but LOVELY day !Tuo kuva käy jo arvosanasta ^ .

Kävin tsiigaamassa tuonkin pois siitä killumasta sitten, ja hyvähän se oli. Todella, TODELLA hyvä !!!

Tuo on sanomattoman paljon parempi kuin mitä sitä oli syytä pelätä ja vielä nähtyäni sen taideteoksesta käyneen ensimmäisen trailerinkin, olin edelleenkin jokseenkin, että "mjäääh...?.."
Mutta ihan syyttä suotta.

Usko pois vain; tuo sinun on nähtävä. Ja nimenomaan Suurelta kankaalta, ei mistään vitun kännykästä tai TV:n kokoisesta vitsistä.

Yleensä minä totaalisesti VIHAAN 3D:tä mutta se oli kyllä saatu tässä toimimaan ällistyttävän hyvin ja se jopa auttoi paria kohtaa kohoamaan joksikin vähän "spessuksi" junou ?

Ensinnäkin: elokuva on kaunis kuin mikä. Kertakaikkiaan mahtavaa silmäkarkkia silmän kantamattomiin ja virheettömällä maulla tehtyä, brutaalia, likaista kauneutta. Enkä tainnut kertaakaan ajatella, että "hah! erikoistehoste!"   -kaikki tässä todella toimii. Ihan tasan oikeasti.

Ei tämä turhaan ole saanut pelkkiä kehuja ja ylisanoja, lukekaa vaikka tuolta :
http://www.rottentomatoes.com/m/mad_max_fury_road/
Ja tuo oli vielä jokin aikaa sitten täysi 100%. Nyt se on laskenut dramaattisesti 98%tiin. Järkkyä !

En ymmärrä mitä erityistä moitittavaa tuossa on, se on kuten Road Warrioirkin ja johonkin ekstenttiin myös Die Hard (1) eli periaatteessa moitteeton ja oman luokkansa ehdoton kingi ja tien-näyttäjä.
Ja tämä on kuten sanoin, aivan vitun upeaa jälkeä, kaikkineen päivineen. Ja musiikkikin toimii ihan tasan just eikä melkein, ja on melko vitun jykevää ja brutaalia ja ajoittain lempeämpääkin. Mutta siinä on tämän jutun juju ylipäänsä; jos luulit Dark Knight Risesia tai Prometheusta ym kovaäänisiksi ja rymiseviksi ja silmille ja korville käyviksi niin väärin luulit. TÄMÄ !! käy korville ja silmille. Se on niin vitun raadollista rellestystä, että korvissani soi miltei edelleen.
Se - oli - hyvin- turboahdettua tykitystä !! Totaalisesti. Yksi brutaaleimmista ja üübermaskuliinisimmista leffoista ....ninq... ikinä !!

Korutonta kauneutta joka miellyttänee ainakin miehiä.

Kaukana niistä kaikista vitun 20-kiloisista, silotelluista Haliwuud-tekno-neideistä mistä nyky toimintaleffat tuppaa rakentumaan. Tämä saa Arskan Terminaattorinkin näyttämään vinkuvalta ämmältä ! (ja tarkoitan tuota, sillä voin hyvin verrata niitä, koska kyseisen naurettavuuden traileri tuli tuossa ensin).

VITTU MITÄ MENOA !! SAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATANA !!! AAaaaaaaaaaaaaaaarrghh.

Lähdin lähes snadissa ekstaasissa teatterista, olen nyt jo toipunut, ei huolta, mutta tuo jää kyllä pyörimään ja pörisemään mieleen, pitkäksikin aikaa luultavasti.

Ja kuten muutamat "Viralliset" Arvostelijat on sanoneet, on koko leffa periaatteessa yksi suuri takaa-ajo kohtaus ja täysin heltymätön ja melko tauotta. Niinhän se tottavie oli. Pari suvantokohtaakin siinä on, mutta ne ei ole millänlailla tai tavalla tylsiä yms mitä ne yleensä ON. Johtuen ehkä siitä, että kaiken takana häärivä "visionääri tai nero" on jo itse sangen vanha mies ja kokenut elokuvailija joten hän osaa kyllä pistää sen millä on väliä, hyvään pakettiin. Mitään ylimääräistä tässä ei kertakaikkiaan ole. Rasvaprosentti on pyöreä nolla !!
Niin kuin jokainen muu autoja sisältävä leffakin, tähän nähden. Hävetkööt ne ! ja paljon.
Mainitsinko jo, että: tämä on TODELLA kova ?! siis ääniltään ja muutenkin.

Ja kuten yksi arvostelija tuolla Tomaateissa sanoi "tätä varten sinema (elokuvat) on olemassa". En voi olla eri mieltäkään. Ajattelinkin heti alussa miltei noin.
Melkolailla alussa on kohtaus jossa Charlize Theronin hahmon kuljettama ajoneuvo ajaa kohti erästä paikkaa, ja se pelkkä yksinkertainen kuvakulma ja kaunis kaunis näkymä, sai minut ajattelemaan juurikin noi, "tämän takia elokuvissa käydään" !!
Yksinkertaista, täysin suoraviivaista ja täysin kaunista.

Toimii !! (kuin junan vessa)

Ja jopa se perkeleen kikkailu sillä 3D:llä toimi täysin moitteetta. Ja yhden upean räjähdyskohtauksen ne nosti melko outoon ja lopunkaiken aika-vitun-ultrakhuuliinkin ulottuvuuteen (se on hieno siirtymä, se kohtaus. Tässä leffassa on paljon hyviä siirtymiä, kohtausten välillä.)

Ja vaikka pelkäsin Tom Hardyn olevan yksi tyhmimpiä roolivalintoja sitten... jonkin todella tyhmän, kävi Tomppa yllättävän hyvin uudesta Mäksistä, paitsi mielestäni tasan yhdessä ja ainoassa pienessä hetkessä, joka oli käsittääkseni koko elokuvan emotionaalisin, herkin, hetki. Sen Tom mielestäni näytteli vähän väärin tai kyvyttömästi. Päättele itse "jos" (kun) käyt katsomassa tämän räimeen.
Tarkoitan (tämä voi olla jonkinlainen miniatyyrinen "spoilerikin" ehkä...en tiedä? ) kohtausta melko lopussa, missä Mäks sanoo Tsharliisen hahmolle nimensä. Se hetki oli snadisti huonoa Tomilta, mutta muuten ei juuri valittamista.
Vaisu, mutta tehokas äijä tuo Max.

Pääpahis Immortan Joe on aika vitun khuuli ja yhtä kuvottavakin äijä, samaan aikaan. Paras pahis pitkään aikaan ja siistin kuuloinenkin örisijä, kuten on itseasiassa Maxkin. Enkä saattanut olla ajattelmatta "Bane"a. Tämä oli VÄHÄN kuin Bane erämaassa. Mutta ei mitenkään häiritsevästi.

Räleitä autoja yms, khuuleja tarvikkeita ja hienoja paikkoja ja upeita maisemia ja yllättävän tunteellisia hetkiä...ehkä pari, mutta mitään sellaista EI OLLUT missään aiemmassa. Vakuutan, että tässä on ainakin yksi tai jopa 2 ihan oikeasti tunteellista hetkeä, jotka voisivat teoriassa saada herkimmät jopa vetistymään snadisti. Niin kauniisti ja virheettä ja teeskentelemättä se vain on perkele tehty !!

Vittu mikä kyyti ! perkele.


* * * * *


Todella paljon odotettua ja pelättyä parempi !! Tämä on ihan oikea Mad Max leffa !! No fucking doubt about it !

Ja on pakko möläyttää (ja tämä on ON miniatyyrinen, mutta yhdentekeväkin "spoileri" ), että : tapa jolla elokuva loppuu on lähes identtinen Dark Knight Risesin kanssa. Mutta vielä parempi ja jopa melko tunteellinen ja ihan vitun cool. Vittu se musiikki !! aaaaah. Mitä jyräävää jumputusta .... niiiice.

Tykkäsin lopusta NIIIIN. Se oli kaunista, hieno, koruton, sopiva, viipyilemätön ja oikeanlainen.

Ja myös sellainen josta voi ihan täysin odottaa jatko-osaa. Sitä siinä ehkä  pedattiinkin, sillä luin Tom Hardyn allekirjoittaneen sopimuksen VIELÄ 3:meen Mädmäksleffaan. KOLMEEN !!

Kuulitteko !?!?  k o l m e e n !!

Summa Summaarum; en tiedä muistinko tässä nyt tohkeissani kaiken sanoa mitä piti, mutta : todella, helvellisen hyvä elokuva ! Eikä pilaa kyllä pätkääkään Mad Max tuotesarjan mainetta vaan päinvastoin; ylittää ne muut räpellykset reeeiilusti. Ne tuntunee melko platkuilta, kulahtaneilta vetelyksiltä tämän yrmeän rainan jälkeen. Paljolti kuten kotimatkakin ehkä ?

Mene katsomaan tämä !!.....NYT !!... helvettiäkö siinä kuhnaat ? mene nyt jo !!....

....mitä vielä teet siinä ?!

Vai luetko tätä jollain vitun kännykällä, teatterin jonossa ?!... vitun spede !
Mutta olet ainakin oikeassa osoitteessa.Fuuuuuck Yeah !!  See ya´ll in Valhalla  Aqua Cola drinking bitches ! HAhahahaaaaaaaa.( Good fucking movie !! G O O D !! see it, now !  )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti