keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Boardwalk Empire 5-tuotantokausi (arvostelu)

Katselin tuossa Boardwalk Empiren loppuun koko paskan. Tässä lyhyt arvostelu finaalikaudesta.

Melko samanlainen kuin koko sarja oli muutoinkin, mutta koostuu lähes täysin sekä Nakia koskevista takaumista, että siitä kun lähes jokaikinen tärkeä hahmo tapetaan, tavalla tai toisella.

Tämä on ehkä juonipaljastus tai ehkä ei, mutta: lähes KAIKKI kuolevat !! Jumalauta ...kaikki !
En nyt paljasta kuoleeko sentään itse Naki vai ei, mutta sanonpahan vain, että sarjan loppu on itseasiassa aika hyvä ja tunteellinen tai "emotionaalinen" ja toimiva sinänsä, mutta myös vähän töksähtävän äkkinäinen. Vaikka siinä oli koko viides kausi aikaa kääriä koko homma lopulliseen pakettiin ja punoa yhteen kaikkien hahmojen kaikki juonet ja niiden käänteet tai ainakin ylimalkainen tarinakaari, mutta se on ehkä snadisti keskeneräiseksijäänyttä kuitenkin.

Toiseksiviimeisessä jaksossa Nuckylle käy kuitenkin jotain mikä vähän ärsytti minua. En tykännyt siitä lainkaan. Mutta minkäs teet.

Sarja alkoi jo tympiä suoraansanottuna, nyt kun palasin siihen katsottuani uudestaan koko Deadwoodin. Boodwookki tuntui liiankin viipyilevältä ja ihan vain tylsältä. Ja se ajankuva on jo liiankin kanssa realistinen ja siksi vähän ahdistavan tunkkainen ja muinainen. Mutta kun tuon nyt on aikanaan aloittanutkin niin kyllä sen loppuunkin katsoi.
Nyt se on nähty sitten koko paska.

Ympä siinä mentiin ja yhteen tultiin ja juttuja tehtiin ja luotiin ja tuhottiin. Mitä jää käteen.... ei juuri mitään. Lähinnä se, etä on katsonut tuon sarjan alusta loppuun.

Minä jäin mm inhoamaan sitä, että tietyt hahmot joiden ei luullut olevan paljoakaan, "voittovat" ja sellaiset joiden luulisi selviävän ja voittavan... eivät ehkä selviä niinkään. Saati sitten voita.

Koko kausi on siis lähinnä pelkkiä Nakin menneisyyden ja nykyisyyden yhdistäviä tarinoita, ja Nakia on löydetty esittämään juuri se oikea, se ainoa toinen sellainen olento mikä ikinä Steve Buscemi sitten onkaan. Se ainoa toinen olento jolla on yhtä oudot ja ...kierot ? hampaat ja mulkosilmät pusseineen. Toki sen hampaat on vähemmän vinot, mutta yhtä dominoivat kuitenkin, ja voivat olla vaikka proteesi tai teko -hampaat. Mutta se sai kyseisen näyttelijän näyttämään enemmän verettömältä ja vertaimemättömältä Draculalta kuin Nuckyltä.

Lisäksi finaalikaudella selviää sekalaisia taustoja ja taustatarinoita hahmoista joita en ainakaan itse tiennyt aiemmin, jotka kai selvittää koko paskaa jokseenkin ja muuttaa ehkä jotakin. Ihan kiehtovia sinänsä.

Muutoin kuten sanoin; kaikki on aikalailla kuten siihenkin asti.
Vähän erilaisia ohjauskikkoja ja musiikkiakin, mutta hyvin samanlaista ...raakuutta, aikalaismusiikkia (ad faking nauseam!) ja kaikkea muuta.

Kausi eroaa kai lähinnä juuri siten, että se koostuu lähinnä ratkaisuista ! eikä loputtomista uusista kuvioista ja juonista. Ja SE on toki AINA hyvä ja tervetullutta.
Enkä jää kyllä tuota kaipaamaankaan. Olen jo, kiitos tuon sarjan, aika vitun täynnä tuota Anglosfäärin 1920-30 lukua !!

JA vielä lopuksi: kyllä !! kyllä, siinä näkyy edelleen niitä aika kiehtovia sen-ajan tanssityttöjä vähissä vaatteissa ja tissejäkin vähän, mutta nännit peitettynä. Mutta tsiigaahan sitä tuollaistakin.

Summa Summaarum: ei pöllömpää. Ihan kelpo loppu tuolle sarjalle. Eikä siinä jää mitään liikaa selvittämättä.
Jos mahdollista niin katso pois vain. Jos ei niin.... et jää mistään uraauurtavasta ja maatamyllertävästä paitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti