maanantai 14. lokakuuta 2013

Suomi-identiteetti / kieli

http://ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151617-suomalaisten-identiteetti-merkityksessa-finnefinsk

Mitäs tästä sanotte !?.
Perustuuko Suomalaisten identiteetti todellakin vain kieleen ?. Tässähän tuo äijä myös sanoo, että Juutalaiset ovat vain "uskonto" ....väärin!!. Taas, väärin!!. Juutalainen = Rotu!!! kyseessä ei.ole.uskonto.vaan.rotu. !!. Ne on ihan oma laji, rotu, jengi, maa, kansa, kansakunta, röykkiö jne yms... ei mikään uskonto !!.

Mutta takaisin asiaan, suomalaiset siis tämän hyypiön mukaan ovat suomalaisia vain ja ainoastaan kielensä perusteella. Itse sanon kuitenkin, että taitaapa pappa olla väärässä!!. Suomalaiset on minun ymmärrykseni mukaan niinsanottua "mishcling rotua" eli seka-rotua edustava kokoelma. Joten suomalaisuus on kuten kaikki muukin, biologinen / rodullinen / fyysinen, -juttu / kokonaisuus / ...mikälie... kohtalo !. Sanoisitteko, että esim Japanilaiset tai juutalaiset tai eskimot -ovat sitä mitä ovat, perustuen vain ja ainoastaan kieleen ??!!?. En usko, että sanoisitte. Eikä niin olekkaan.
Kyllä rotu on rotu ja bilsa bilsaa, eikä siinä millään kielillä niinkään keikaroida.

Tuollaiset ihmiset on mieleltään kovin rajoittuneita ja pieniä.

Ei kissakaan ole kissa siksi, että se naukuu vaan toisinpäin!! ===> se naukuu, koska on kissa!!. Eli siis summa summaarum ; ei olennon kieli luo sitä itse olentoa, vaan toisinpäin !. Tokihan kieli vaikuttaa mieleen ja sitäkautta kaikkeen muuhunkin, mutta ei se tee sitä ite oliota, ja Suomalaiset olisivat joku, jonkinlainen olento jokatapauksessa ilman kieltäkään! ylipäätään.

Tamperelaiset - tihrusilmäisiä / siansilmäisiä lanta-juntteja
Hämäläiset - hitaita
Helsinkiläiset - kovia ja menestyneitä ja rikkaita ja mulkkuja ja "kansainvälisiä" jne
Lappalaiset - pienimunaisia, kuplaottaisia, pieni kätisiä ja jalkaisia Jänkhiä jne
Savolaiset - ....junutteja? kovvoo sakhia ? ...e.o.s
Rannikon-Asukkaat - Ruotsalaisia! tai Ruotsiinhaikailevia
jne jne jne jne jne

Lopuksi, kansain identiteetit perustuvat nähdäkseni seuraaviin ; kyllä kieleen!!, jaettuun kulttuuriin ja historiaan, rodullisesti selkeisiin ja tunnistettaviin arkaaisiin piirteisiin, fyysiseen ympäristöön ja sen mukaiseen kohtalon-yhteyteen, verenperimän yhtäpitävyyteen, kulttuurin visuaaliseen puoleen ns"disainiin" (esim seinävaate, ryijy, persialais-matto*, neljäntuulen hattu, tuohikkaat, Muumi-astiat yms krääsä), musiikkiin ja runouteen ja nykyään myös moderniin audio-visuaaliseen kulttuuriin. Ajatuksiin ja käsitteisiin, tapoihin ja käytäntöihin, uskomuksiin ja ennenmuuta / yhtenä tärkeimmistä ; Traditioon !!. Traditio on enemmän tai vähemmän pyhää, jos et tiedä tätä vielä, se johtuu siitä, ettet ole vain oppinut / ymmärtänyt sitä vielä. Mutta kaikki Traditio ei toki ole säilömisen arvoista, esim ...ihmisten satunnainen polttelu noitina tai ympärileikkely tai muu vastaava kuohunta. Tai uskomus iilimatoihin ja elohopeaan, absoluuttisina parannuskeinoina !.
(Se ei ole kulttuuria tai tietämystä, se on vain Typeryyttä).

Kansallinen identiteetti perustuu myös fyysiseen sijaintiin, kuten esim Eskimoilla tai Japanilaisilla tai itseasiassa Juutalaisilla!! ja muilla Mustalaisilla / Vaeltelijoilla / Nomadeilla. Jotkut rodut ja jengit yms, ovat luutuneet osaksi maisemaa, jotkut on .."tuomittuja kulkemaan".

Jos joku omaa jotain kiehtovaa sanottavaa tästä, niin kommentoi ja valaise !.


*siis kyseinen matto vain esimerkkinä kulttuurin yhdestä "kuriositeetistä" eikä lainkaan siis Suomalaisesta!!.


P.s Ja Närpiöläiset - kurkunviljelijöitä !.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti