perjantai 26. toukokuuta 2023

Muovijäte

 https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eb7920af-261a-4b2b-8713-02239e53ee91


Enkä puhu nyt suomalaisista julkimoista tai tv ohjelmista vaan konkreettisesta muovijätteestä. SE ON ihan oikeasti hemmetinmoinen ongelma ja tässä olen hippikommarien kanssa samalla sivulla, se on oikeasti ongelma. Muovi. Ja eritoten ne myrkyt kuten se jokin "phisfenol" tjns mitkä on paitsi karsinogeenisia mutta lässäyttää länsimaista miehysten senkin vähän testosteronin mitä sitä enää jäljellä on. Ja luoja ties mitä mutaatioita se aiheuttaa. Siihen vielä päälle kyrvän vieressä pitkin oikeastaan kai koko viikkoa tai jatkuvasti oleva kännykkä säteilyineen ja bäng, kaikilla on kohta surkastuneet rusinat edes minimaalisten kivesten sijaan. Ja siis säteilevät rusinat ! Kuten ryssäläisillä kai. Marketeissaan eli jossain likaisissa halleissa ja kaduilla ja ojissa.

Eniwei. Minä sanon taas, taaaaas, saman kuin olen jauhanut koko Blogin ajan: Japanissa se yksi mies keksi tähän itse yksin henkilökohtaisesti lopullisen ratkaisun jo kai 20 vuotta sitten. Se vain poltti muovinsa omatekoisessa purkissaan ja täten sai täysin käyttökelpoista öljyä. Bäng ja asia ratkaistu. Mutta kun ei nin ei.

Toki on muovista ollut hyötyäkin ja se on antanut suurille massoille esineitä mitä heillä ei ehkä muutoin olisi, se täytyy muoville myöntää. Mutta voisi ehkä olla aika alkaa keksiä jotain ihan OIKEAA korvaajaa sille, eikä vain jotain hippikrääsää.

Mistä esim Pleisteisonin tulisi olla tehty ? En tiä mutta täytyy kulttia sen verran kehua kuten olen jo kehunut, että ainakin ne niiden AIO koneet on lasia ja alumiinia, se on helvetin hieno juttu se. Toisin kuin suurin osa rumista mauttomista lapsellisista pc:istä. Jotka on per-C:istä. Eli ainakin tuo yhdistelmä lienisi tuollaisiin  sovellutuksiin sopiva  ja hyvä. Ja jo sellaiseksi koettu.

Vaikeampaa on sekalaiset ruokapurkit ja muu yksittäispaketointi, se on jo vähän kai vaikeampaa, tai ehkä ei - en tiä.

Mutta tsiigatkaa tätä asiaa tiäkkärit (teidemiehet) ja keksikää jotain uutta.


Kiitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti