sunnuntai 25. elokuuta 2024

Daihaard

Joku elokuvalehti tjns kysyi nyt kun tuo tuli töllöstä joku dagen sitten, niin nin että onko se nyt oooiikeasti niin hyvä ja mitä lie, vai onko se vain jokin klishee lähes tjns.

Vastaus on että on se, se todella ON yksi kaikkien, tunnettujen, aikojen parhaita leffoja ! Se todella on lähestulkoon virheetön ja jotenkin vain omituisen täydellinen ja toimiva yhä vain edelleenkin ! Olen sitä katsellut niin kauan kuin se on ollut olemassa ja se oli hyvä silloin ja se ei ole edes juuri vanhentunut merkittävästi tähänkään mennessä joka jo yksin on melko harvinainen ja suuri saavutus.

Kyse on todellakin omituisen onnistuneesta ja kaiketi nerokkaasta leffasta ja se on myös toimintaleffojen eräänlainen Gränd Ould Män ja klassikko ja ei sitä ole vieläkään varsinaisesti ylitetty omassa sarjassaan.

*

Se mikä siinä nyt pisti silmään on se pakollinen, mutta Amerikkalaisille suotakoon tämä, valkea ja neekeri ystävystyvät ja "muovaavat rajat ylittävän siteen" ja kaikkea sitä. Se nekrukyttä mikä siellä plazan ulkopuolella on kauboin kontaktina. Ja jota siinä lopussa MäkLeinin nyt vain TÄYTYY itkua tihrustaen halailla ja paijailla ja syleillä. Hyvä etteivät ihan köyrineetkin. Jos tuo tehtäisiin nyt nykyään niin se tottakai etenisi siihen, MäkLein ja se nekru paitsi nussisivat mutta Zonilla olisi luultavasti sellainen nätti sininen letitetty pornotytön tukka ja ehkä jokin vaaleanpunainen, ihqu, sellainen jokin tyylii... pitsihame tjns. Ja ilmoittaisihan se toki radiossa ensi-sijassa että "terroristit kaapanneet Nakatom...siis mun pronominit on se ja he ja myöskin ne ja UFOzangZung niin nin ne terroristit on .."..

Mutta muutoin en voi oikein niin valittaa, paitsi toki elokuvateknisestihän se on kivikautta nykyiseen verrattuna mutta toisaalta kuten sanottua, se on kestänyt aivan häkellyttävänkin hyvin aikaa eikä suurimmaksi osaksi näytä lainkaan pöllömmältä edelleenkään. Joka todistaa taas että TYYLI on ikuista ja ajatonta siinä missä muodit tulee ja luojan kiitos myös menee, kauneus ja tyyli pysyy. Äänipuolella se jää toki nykyelokuvista räikeästi jälkeen muttei niin selkeästi visuaalisuudessa ja siinä on käytetty ihan fyysisiä tehosteita ja ne on aina abaut parhaita. Kysykää vaikka Jurassic Parkilta jollette usko minua.

Pääpahis lienee yksi elokuvahistorian ikimuistoisimpia ja parhaita ja muutenkin kaikki on kaikkiaan ällistyttävän skarpissa jiirissä. Ei voi kuin aina vain tykätä ja katsoa.

Harmi ettei mikään jatko-osansa yltänyt lähellekään originaalia.

Siinä on muuten yksi merkittävä juttu !! Ja onneksi se oli ihan rehellisesti tekstitetty suomeksikin - nimittäin kuten olen teille sanonut ja että tämä todentotta ON aikakapselissa todisteena elokuvassa Die Hard, niin nin siinä sanottiin se "Helsinki Syndrooma" !!! Mitä nykyään kaikki ja serkkujensa kaverit ja koiransa kutsuu VIRHEELLISESTI "Tukholma Syndroomaksi" mutta se ON HELSINKI sydrooma vitun idiootit papukaijat mulkut.

SAATANA !


No mutta eniwei, on se hyvä. Loistava elokuva ja jotain mitä olettaisi elokuvakoulussa käytävän läpi niin kauan kuin tuollaisia rainoja ylipäätään tehdään.


Aikalailla 5/5.



Kiitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti