sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

2 Elokuva-arvostelua

 Katsoin uudestaan ensimmäisen kerran sittemmin kun se oli teatterissa, tuon "uuden" Määdmäksin, eli "Mad Max - The Fury Road".

Laadin siitä lyhyen arvostelupäivityksen. Se oli lyhyestisanottuna...edelleen hyvä. Oikeastaan melko  täydelinen nykyelokuvaksi, mutta myös oudon tyhmä ja b-luokkainen joiltain osin. Ensinäkin  Tom Hardy EI OLE Mad Max  eikä oikein  sovi kuin ehkä kisälliksi originaalille tjn apuriksi tjn, ja se nainen taasen ei sovi senkään vertaa. Eli se roolijako ei kyllä ollut lainkaan niin hyvä, kun taas se primääripahis oli liki täydellinen, moderniksi poikkeavan khuul ja toimiva.


Huomasin myös ensikertaa, kai, koska olin liian tohkeissani kai teatterissa ja 3D:ssä tätä havaitakseni niin tarkasti, mutta että tiettyjä kohtia on "dubattu" ja se ääni ei edes vaikuta olevan Tom Hardyn oma, kun Max jotain sanoo ...se ääni vain junou .. ilmestyy siihen vaikkei Tomin suukaan liiku. Se laskee pisteitä vähän.

Samoin se että naiset on niin suuressa roolissa laskee pisteitä  ja on vähän sellainen maitoisan pliisu lässähdys ja feministinen juttu ja "trooppi", nyt se häiritsi enemmän kuin teatterissa. Ja vaikka valtaosa on valkoisia on mukaan ympätty sentään jooootain "väriäkin" muttei onneksi kuin yksi tai kaksi hahmoa. Se on hyvä ja nykyään harvinaista, kun Englannin historiakin likapyykätään ja kaikki mahdolliset hahmot onkin nyt "luonnollisesti" neekereitä tai jotain ..yhden jos toisenkin sortin murjaania.

Mad Max on toki äärimmäisen lineaarisen yksinkertainenkin mutta kai se toimii tuossa jutussa, se on sekä hyvä että paha. Mutta ne jotkin päähahmot tuntui nykyminästä vähän liian lapsellisilta ja omituisilta ja sellaisilta...en tiä... "moderneilta" tjn.. jotenkin lässähdyksenomaisilta. Ja olisi ollut hyvä saada joku parempi loppu, kuten siinä vesimaailma versiossa samasta jutusta, ne sentään löysi "kuivamaan". Toisaalta Fury Roadkin kyllä loppuu hienosti.

Lopunkaiken olen edelleen suht samaa mieltä kuin alunperin, eli melko loistava nykyaikaiseksi toimintakohellukseksi, ja jollaista harvoin enää näkee ja josta olisi kannattanut elokuvantekijäin ottaa opiksi. Nyt on jo melko myöhäistä, ainakin haliwuudille.


* * * * *


Katsoin tällaisenkin rainan....




En ollut aatellut kyllä katsoa mutta katsoin nyt sitten kun tilaisuus tuli.
Ei se niin pahakaan ollut, jos ei mikään Bleidrannerikaan. Itseasiassa ihan hyväkin mutta omituinen ja tyhmä loppu.

Mutta sentään jotain modernia Sci-Fiä ! Joka on oudon kuollut genre ...
Eniwei, Jennifer on ihan nätti kuten aina ja toisaalta maalaisen ruma, ja tuo mies ..aika sama itseasiassa. En tykkää erityisesti Kris Prätistä mutta kyllä sen nyt sieti mutta on se jumalauta juntin näköinen "könsikäs" kyllä.
Elokuva ja eritoten sen alus on lähes viimeisenpäälle tyylikästä nähtävää, UPEAA visuaalisesti josko ihan Sitä Samaa, kliinistä ja sielutonta mutta puhdasta ja hienoa. 
Koko juoni on vähän sellainen ..en tiä mikä sana siihen kuuluisi ?...ehkä "tyhmä" tai jotain. Jos et ole nähnyt kuvaa niin sen enempää paljastamatta, Prätti herää horroksesta, sekoilee aikansa ja herättää tuon likan siihen sekoilemaan kanssaan ja tästä liemi keittyy. Ihan ok liemi muttei äimistyttävä. Itse se juoni tai "pahis" oli ehkä jotain minkä arvasin heti alussa ja toisaalta en,  harhautus toimi jokseenkin, muttei aidosti yllättänyt.

Se yksi wanha harmaa neekeriäijäkin on ympätty tähän vallan Kapteeniksi. Kuinkas muuten. Eli kiintiönekrulta ei välty, ja jopa yksi kasari heppu on päässyt änkemään iiiihan loppuun mukaan, ihan pikkiriikkiseen näennäisrooliin, kuin se Matrixin musta kissa.

Tämä koko juttu on vain eräänlainen Tavallisen Kristityn(?) Perhe-Elämän vertauskuva, ei mitään sen ihmeempää.

Joka muuten ei ole lainkaan epätyypillistä Haliwuudille kaiken muun seassa.

Olisi voineet samalla tehdä ihan SCI-FI-elokuvan ? Mutta on tämä nyt parempi kuin jokin ..vielä typerämpi ja modernimpi.


Ihan jees / mjääh.

Jos ei muutakaan ole niin katso, ei sitä katua tarvi - ihan  hyvä  / ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti