perjantai 29. maaliskuuta 2013

Englannin kieli

...yltää kaikkialle. Jopa naapurustoni takapihoille. Olen pistänyt silmään / korvaan kuinka nykyään sekä nyky-nuoret, että jo vähän vanhemmatkin (yrittävät kai epätoivossaan takertua nuoruuteensa tällätavoin / olla nuorempia kuin ovat) sekoittavat Suomenkielen puheeseensa aimoannoksen Anglonia tai sitten puhuvat perkele kokonaan Englantia toisilleen!. Juuri tuossa männäpäivinä kuulin kuinka kasa nuoria Han-Suomalaisia sällejä puheskelivat keskenään Enkuksi, vaikka ilmiö vaikkuttaisi kuinka harmittomalta tahansa se on itseasiassa sangen fundamentaalinen ja uhkaava jutzka.

Englanninkieli nimittäin sattuu yksinkertaisuutensa ja siksi, että on aina ja kokoajan, kaikkialla läsnä olemaan kuin jokin virus, loinen, aivo-mato tai korva-mato mikä lie. Niin kuin jokin kappale musiikkia, joka ei vain lähde kulumallakaan pyörimästä päästä. Minä itse olen ns. "kielipää" ja Englanti on alkanut jo kauan sitten valtaamaan tajunnastani ansaitsematonta alaa, se on jo niin totaalisen juurtunut daij´juuni, että olen nähnyt suht pitkiä uniakin ihan puhtaasti Enkux !.

Ja koska kieli luo mielen, niin kuin mieli kielen on Englannin  tunkeutuminen joka soppeen sangen vaarallista. Tämä aihe vaatisi tosin oman ja hyvin pitkän ja syvällisen analyysinsa / saarnansa, eli miten kieli luo maailmankuvan, ja mistä kieli itse tulee. Enkä ole sitä jaksanut vaivautua vielä ihan loppuunasti edes funtsimaan, mutta koitan edes vähän selvittää asiaa. Ensinnäkin englanti on Suomea räikeästi abstraktimpi ja yksinkertaisempi kieli, joka luo toisaalta eräänlaisen epärealistisen Neanderthal-puupään ja toisaalta huumorintajuisen (koska kyseinen taju vaatii abstraktioden ymmärtämistä) supliikki haihattelijan, joka on kuitenkin ällistyttävän kykeneväinen lopunkaiken.

(Kaikkein hoksaavaisinta matskuani en tässä anna teille ilmaiseksi, koska epäilisin olevani sangen oikeilla ja jopa vähän sellaisilla "ground breaking" vahvuisilla jäljillä).

Mutta aikalailla 100-varmaksi voidaan sanoa, että vaikka mieli luo kielen ja kieli tietynlaisen mielen, luo Biologia tai henki tai mikä ikinä jokatapauksessa ensin itse tajunnan / mielen. Joten Summa Summaarum on kielikin osa bioloogista perintöä / rotua. Ei mikään täysin irrallinen lisäosa, joka nyt vain sattuu olemaan olemassa, kaiken muun (tärkeämmän) muassa. Yksi esimerkki josta muuten huomaa vastenmielisen hyvin Suomalaisten yksinkertaisuuden ja eräänsortin Valkoisen Neekeriyden, sen kuinka totisia torvensoittajia Suomalaiset ovat ja kuinka "suora" tai jäykkä -mielisiä, huumorintajuttomia, jatkuvasti kykyjensä äärireunalla ja muutenkin olemassaan hädin tuskin täyspäisen papereilla, on tietenkin "Roastaaminen". Eli se mitä aina joskus on näytetty Suomessakin Jimiltä, missä Jenkit ja ensisijassa Juutalaiset kokoontuvat haukkumaan jonkun yhdentekevän vanhan ja raihnaisen kehäraakin, eilispäivän julkun tai jonkun muutenvain mulkun. Siinä roiskitaan mitä rivoimpia, hirvittävimpiä ja loukkaavimpia ja tietenkin tosiasiallisempia "vitsejä" mitä vain ikinä aikaansaadaan, kyseisestä "kärsistetystä". Olen suht varma, että vaikka sitä on jo Suomessakin kokeiltu aika vähäpätöisissä olosuhteissa toki, verrattuna oikeaan MericaJuude-Roastiin, että jos joku joka siihen luonnostaan on hyvin kykenevä kuten, kuvitellaanko esimerkiksi ...minä  päästettäisiin kärvistämään Suomen "tähtitaivaan" ..""" kuumimmat nimet """ olisi enemmän kuin yksi otsa rutussa ja maha sekaisin. Suomalaiset eivät osaa ottaa kyseisenlaista huumoria vastaan, koska Suomenkieli luo helvetillisen jäykän ja insinöörimäisen mielen. Mieleeni mäjähtää väkisinkin se kuuluisa esimerkkin kun, joku Suomalaistietelijä jonka nimeä en sen enempää muista kuin saanut guuglattuakaan, pöllöili muistaakseni Ryssällä, Siberiassa jonkin Nenetsi-heimon tai vastaavan parissa ja yritti saada heimon heput lausahtamaan simppelin esimerkkilauseen  "tämä on minun jokeni". Mutta nämä typerät turven´nuij´jat (sic) heimomiehet / mies  eivät / ei suostuneet / suostunut sanomaan sitä, koska se ei ollut totta, joki ei kuulunut hänelle / heille, vaan sen omistaa Maa-äiti itse, se kuuluuu kaikille. Kyse on siis sangen littanasta mielestä joka ei pysty käsittelemään juuri minkäänlaisia abstraktioita, ei edes tuollaista simppeliä esimerkkilausetta, jonka tarkoituskin oli vain saada selville miten kyseinen lause lausuttaisiin heidän kielellään. He eivät siis osanneet erottaa sitä mitä sanottiin, siitä miksi se sanottiin ja missä asiayhteydessä ja minkä takia, eivät ymmärtäneet abstraktin ...kuvitteellisen esimerkin ja selkeän, jyrkän totisen julkilausuman eroa !.

Ja Suomalaisissa on peloittavan paljon tätä samaa totisuutta / auttamatonta yksinkertaisuutta. Jonka takia täältä ei ole tullut eikä tule ikinä tuleman mitään sellaista kuin, Gangs of New York, Liisa Ihmemaassa, Star Wars, Star Trek, Strargate, Batman, Turtles, RoboCop tai miljoonia muita vastaavia esimerkkejä. Ne kun kaikki vaativat abstraktia maailman ymmärrystä, symbooliuniversumia johon Suomlantilaiset eivät ole yltäneet ja muutoinkin ihan eri mieltä /  kieltä ja rotua. Myöskin hemmetin pitkää ja oikeaa uniikkia kulttuuriperimää, jota myöskin vaalitaan ja arvostetaan ja kuljetetaan tunnollisesti eteenpäin, vuosisadasta toiseen. Siihen vaaditaan niinsanotusi  isompi pää.

Mutta eniwei, uskon, että Suomalaiset ottaisivat syvällä sisimmässään suuresti nokkiinsa jos heitä "roastattaisiin" (eli käristettäisiin) varsinkin jos se tapahtuisi yhtä taidokkaasti ja raa´asti kuin originaali Jenkkiversiossa. Suomalaisilla on siis yksinkertaisesti hyvin heikosti kehittynyt abstraktion ja hypoteesin, mielikuvituksen yms. taju. Suomalaiset keskimäärin ovat totisesti eräänlaisia luonnollis-syntyisiä työjuhtia tai Orjia joille ei ole siksikään siunaantunut mitään tähdellistä kapasiteettia kuvitella ja uneksia. Saati sitten seurata unelmiaan, hulluahan sellainen olisi!!. Huu Haa ja Piu Pau !.

Toki tämän sanottuani, voihan Englanninkielen möyrimisen meidänkin mieleen nähdä jonkinlaisena epätoivoisena yrityksenä olla osa Anglo-Sfääriä ja kokea mitä he kokevat, josko siitä saisi sittenkin irti oman osuutensa  siitä heidän tähtipölystään. Siitä kiehtovan sieluullisesta elementistä mitä täältä junttien lakeuksilta ei vain kertakaikkiaan löydä !.

Kuitenkin kielet voivat pienessä päässä limittyessään, lomittuessaan, toistensa päälle leikatessaa sekoittaa pollan ja lakata senkin vähän säteilyn mitä siellä on ikinä ollut. Toisten kieli tuo sinuun oisten mielen ja näkökulman ja "tavan" tai tarkemmin metodin -katsoa muailmaa, joten se(kin) mitätöi ja vähentää Suomen omaa identiteettiä, kulttuuria ja kulttuurinperimää ja madaltaa kynnystä "liittyä osaksi muuta (suurempaa( maailmaa". Ja sitten yks´kaks hoplaa!! ei olekkaan enään Suomea, sillä Summa Summaarum ; yhteiskunta koostuu ihmisistä. Ei ihmistä ei yhteiskuntaa, ei kieltä - ei kulttuuria, ei kulttuuria - ei persoonallista sielua ...eikä juur mitään. Viimeinen asia mitä Suomalaisten kannattaa harjoittaa on toisten kielten puhuminen !!. Japanilaiset, Ranskalaiset, Saksalaiset ja itse Engelsmannit ovat tietenkin oikeassa kieltäytyessään muiden apinoiden tavasta käyttää äänijänteitään yms. asiaankuuluvaa biologiaa. Miksi helvetissä todentotta haluaisinkaan "..sanoa sanan tai kaksi, villien kielellä " !?. Sitäpaitsi se on myöskin ihan vaan, sikanoloa ja vitun tyhmää mongertaa Englantia, varsinkin jos puhutaan keskenämme !!.  YouTuubissahan se on sangen yleistä, että Suomalaiset eritoten nuoret piiskautuvat joukkopsykoosissaan älisemään Englanniksi, ikään kuin ( eli siis nimenomaan ==> ) nokittaakseen toinen toistaan, yhä parempaan ja parempaa suoritukseen. Kuin uskollinen " Anglo-rakki ". ( Termi jonka tähän nyt juuri keksin ).  He raukat luulevat, että se tekee jonkinlaisen positiivisen vaikutuksen Angloihin tai jotain ... voi luvata, että he ovat aivan liian käsittämättömän typeriä siitä vaikuttuakseen ja totaalisesti liian solipsistisia sitä arvostaakseen. Jos kyseisenlaista jengiä nuoleskelee tai pedestalisoi millääntavalla se vain katsoo sinut koirakseen ja nenänsä vartta pitkin alaspäin. Tämä on vain yksi monista esimerkeistä, miten Suomalaiset ruoskivat ja madaltavat itseään, ihan itse. Kun eivät osaa muutakaan, mutta älkää nyt herran tähden puhuko saatanan nuij´jat Englantia !!. Olen myös huomannut itsessäni, että kun täällä netissä selailee ja lueskelee, kuuntelee ja katselee kaikkea kokoajan Englanniksi, katoaa oman kielisiä sanoja ja sanontoja ja asioiden nimiä tajunnasta / muistista pelottavan tehokaasti. Ja aivot tyrkyttävät niiden sijaan jotain englanninkielen vastinetta. Ja koska pyrin olemaan tarvittaessa suht tahdikas, en nyt sano missä kaikissa asiayhteyksissä nousee englanninkieliset ilmaisut spontaanisti esiin, kun mieli ...´menee taustalle´  muutaman sekunnin ajaksi. Mutta onhan noita, huru mykket(sic).

Suomalaiset, todellisuus, elämä, olemassaolo jne. on TÄSSÄ ja NYT!!. Juurikin siinä missä olet ja sillä hetkellä. Ja se mitä olet, sanot, teet ja edes ajattelet on se mikä olet ja mitä edustat, ja jos puhut muiden kieltä ja pukeudut muiden vaatteisiin, verhoat itsesi muiden disainiin, niin ´mate´  sinä edustatkin silloin heitä, mutta vain kalpeana haamuna, säälittävänä kopion, kopion kopion kopiona.

Englannin Kieli on periaatteessa  tosielämän vastine  Star Trekin  Borg-kuutiolle tai kollektiiville. Se levittää itsensä ja omat meeminsä kaikkialle "..the ways of the English are the ways of the world.." niin kuin Anna sanoi elokuvassa Anna and the King / Anna ja kuningas. Se korvaa kaikkien muiden omat bioloogiset ja kultturellit ominaispiirteet omillaan ja liittää niistä sopivimmat ja maistuvimmat osat, osaksi itseään. Se sellainen ei ole tervettä meille, Ei - Borgeille.  P.s  saatan palata astialle myöhemmin, koska tämä aihe on jokseenkin läheinen.

Kapteenin Blogi tähtiaika 15:40 29.03.2013
...on vihdoin mahdollista, että kauan odotettu Jää-kauden ensimmäinen kevät olisi saapumassa. Suomalaiset puhuvat nykyään englantia ja pukeutuvat alaluokan Amerikkalais-Neekereiksi, joidenkin katujen varsilla haisee sonta. Ilmassa on paskaa, ja lupausta paremmasta.Lisäys. Klo 21:00

Tässä yksi hyvä esimerkki Roastista. http://www.youtube.com/watch?v=4FAta88V4D8
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti