perjantai 7. marraskuuta 2014

S.T TNG FinaaliFinaali

Juuri loppui TV:stä tuo "Staartrek TNG" finaali-finaali-jakso jossa oltiin kulisseissa. Siinä oli mm niitä "ferengejä" ja ajattelin, että "nuohan näyttää ihan perus Meksikaanilta / Latinoamerikkalaiselta".
Siinä on taustalla se sellainen vanha kunnon Anglosfäärin tapa yrittää leikkiä tyhmää ja piilottaa oma rodullinen maailmankuva ja ylivertaisuudentunne harmittomiin versioihin ja outoihin tulkintoihin ja humoristisiin "stereotyyppeihin".

Muttaa Meksikaani = meksikaani.

Ja loppu juonnossa meidän oma "Raikkerime" eli Jonathan Frakes, sanoi Roddenberryn huuhaa tulevaisuuden kommunisti-visiosta, että "...ei ole enää (2500-luvulla) " jotain (unohdin jo !!) ja sitten "...´rotueroja´" ....ensinnäkin ; bwhahahaaaa !! Ja toisekseen: uskoisin, että on käynyt seuraavaa
- suomentaja on kuullut tai kuullut tahallaan... sanan "greed" (jonka Raikker taisi oikeasti sanoa !! Eli "ei enää ahneutta") sanana "breed" jota käytetään lähinnä eläin roduista puhuttaessa, mutta jonka voi toki käsittää ihmisroduiksikin. Ja suomentanut täten "ahneuden"  "rotueroiksi".

Eli ...joku Monikultturisti on vetänyt ns "kotiinpäin".

Mutta eniwei .... kylläpä siinä aluksemme ja kaikki muu, näytti iän-kaiken-vanhalta !! Minäkin aina välillä !
Nykyään jo jokapäiväiset uuuuu, "kosketusnäytöt"...uuu! esiintyivät siinä vielä jonain kaukaisena, hämärän tulevaisuuden utopistisina ja outoina "ihmevempeleinä". Jotka voi toteutua tai olla toteutumatta.
Mutta.....no...jaa... tuossahan noita. Heti. Kaikkialla. Samantien.

Vittu miten muinaiselta kaikki 90-lukulainen jo näyttää. Saati sitten 80-lukulainen !! Hahhhaaaa.
Ja miten miehet ja vaatteet on näivettyneet !! Datankin hartiat oli siinä yhdessä vaiheessa ainakin parimetriä leveät kun taas nykyään niin leveitä ei ole kuin neekeämmien perseet ja poliitikkojen rahapussit. Ja tila-Mersut.


No eniwei. Olkaa tarkkoja, perkele, näiden suomennostenne kanssa. Saatana !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti