sunnuntai 16. marraskuuta 2014

N ja TN 2 Arvostelun ...jatko-osa !! : DD

Niin ...vielä lisäys tuohon Nuijan ja Tosinuija jatko-osan arvosteluun. Siis käsitin kyllä (lähinnä vasta nyt tänään...tai myöhään eilen), että siihenhän ON jo kolmaskin osa!! se epä-virallinen paskakasa, mutta kuten moni muukin ja moni virallinen Elokuva-Arvostelijakin, en yksinkertaisesti hyväksy sitä osaksi Nuijuuden kaanonia. Se EI ole aito N&TN leffa.
Joten sitä ei yksinkertaisesti lasketa.

* * * * *

English : i did realize, btw, that indeed, there IS a Dumb and Dumber "sequel / prequel"...whatever-quel number 3, already in existence. But like most people and many many legions of Actual and Official Movie-Reviewers i just straight-out don´t accept it!! as part of the canon of Dumbness. Not at all.
It´s non-existent to mii.

So i still say that : there should bii thrii !! 3 !! Actual and official Dumb-movies.

The 3rd will work better than this second 1. I´m sure. (Not sarcasm).

* * * * *

Ja... olen lukenut nyt hirvittävän määrän sekalaisia arvosteluja ympäri nettiä, tuosta leffasta, lähinnä RottenTomatoessista. Ja ..."tajusin" eli siis sain lukemalla tietää! että siinähän on saatana itse Bill-faking-Möri !! Bill Murraykin on siis Nuija ja Tosinuija Kakkosessa !! Saaaatana !! Miksei minulle tiedotettu tästä aiemmin ?!?!
Se on se Harrin uusi kämppäkaveri / asuinkumppani, mutta koska sillä on naamari päässään, happinaamari (koska se kokkaa sitä kristalli-meth/amfetamiinia) niin sitä ei tietenkään tunnista jollei tiedä. Mutta nyt, te tiedätte !!

Ja vielä lisää sekalaista arvostelua tuosta leffasta ; ensinnäkin, mielestäni on huonosti suomennettu sen kissan nimi "butthole" - "peräreiäksi". Se olisi ehkä snadisti toimivampi suomeksi nimellä "pyllynreikä" eikä yhtä töksähtävän törkeä. Tai toinen hyvä olisi "persläpi".

"Nimesin kissan Persläveksi" kuulostaa paremmalta kuin "Nimesin kissan Persreiäksi".

(Siinä olisi muuten hyvä ja oiva nimi jollekkin Poliittiselle Viralle !! mikä vain noista versioista siis ! läpi tai reikä jne... ihan sama)

Ja unohdin myös kehua sitä, että : kun siinä ensikertaa tulee esiin se idioottejamme seuraileva oudonnäköinen höynä (Spoileri Varoitus!) - oikeasti sen veli !!  on se ihan aidosti "täysin yöstä / puskista" tuleva esiintulo !! Tottatotisesti ! Sitä en nähnyt "tulevan". Siinä kai käytettiin hyväksi ihmisen psykologiaa, se mitä et näe, sitä et odottanutkaan näkeväsi. Aivot toimii niin, että jos johonkin ei keskity ja odota sitä, sitä ei todennäköisesti huomaa ennenkuin sitten on joko liian myöhäistä tai sitten kun asia on ihan itsestäänselvää, jotta jopa sokeakin sen huomaisi.
(Olen pitkästä aikaa näet, lueskellut omistamaani Derren Brownin kirjaa. Jossa puhuttiin mm juuri tästä ! Ja siinä se sitten kirjaimellisesti, iski silmille !! elokuvateatterissa! AHaha outoa synkronismiä taas. Kerrassaan).

Ja luettuani nyt, aika terveellisen annoksen noita muiden arvosteluita, muistuu mieleeni yhä enemmän ja enemmän. Ja voisin ehkä arvostella sen nyt vähän koherentimmin ja paremmin, mutta huomautan nyt vain vielä parista asiasta.

- se on kuin onkin kuvottavaa ja tyhmää ja täysin vääränlaista pilaa, se vanhan ämmän "mummorömpsän" räpläily, mikä jo trailerissakin näkyi. Se ei kuulu Harriin ja Loidiin, ei yhtään. Se olisi ollut outoa ykkösessä ja se on sitä myös tässä.

- ja sekin on totisinta totta, että tälläkertaa on Nuijiemme älykkyydessä paljon epäjohdonmukaisuutta. Yhtenä hetkenä he ovat täys-idiootteja ja seuraavassa he jo osaavatkin vaikkapa laskea yht´äkkiä päässä jotain, vähän liiankin hyvin ja niin ees päin. Typeryys / älykkyys on tässä "jaksossa" siis jäänyt vähän oudon ailahtelevaksi.

- ja itseasiassa, nyt tarkemmin ajateltuna, on tämän elokuvan vauhti ja kulku jotenkin outoa ja väärin. Mutta tokihan se on hyväkin ja eräänlainen kehu, että -kuten sanoin- elokuvaa kulkee hämmästyttävän nopeasti. Se on ohi jo ennenkuin arvaattekaan, mutta ongelmana on, että: se ei tosiaankaan oikein kulje jostain ==> johonkin. Se etenee, muttei oikeasti etene. Eikä siinä ole siellä taustalla mitään aitoa ja sen kummempaa, selkeää selkärankaa. Vaan tämä on totisesti, vähän sellainen ; lajitelma toisiinsa löyhähkösti nidottuja sketsin-pätkiä, joita yhdistää suhteellisen hatara juoni yms.

- ja myös se on munattu, että (ja tämä oli muuten todella hyvä huomio!) siinä missä aiemmin, ykkösessä, oli Harry ja Lloyd epätavallisia ihmisiä, tavallisessa ympäristössä (ja hauskuudesta suuri osa kumpusikin juuri siitä) niin tälläkertaa on koko maailma ja miljöö ja muutkin hahmot, ihan yhtä pöljiä ja kaheleita ja outoja. Joten se vähentää koko jutun ideaa ja näiden imbesillien tyhmyyden merkittävyyttä. Se on kuin kaksi sirkusfriikkiä...sirkuksessa ! ...jossa on muutenkin paljon friikkejä. Ei niin ihmeellistä.

- ja kaikki on tälläkertaa, tietenkin, jo vähän liian itsetietoista. Sekä pää-näyttelijät, että sivunäyttelijät, että kaikki elokuvantekijät. Kaikki on liiankin kanssa tietoisia siitä, että "heheeeii...jee, nyt tehdään todellakin, saatatteko uskoa! jatko-osaa Nuijalle ja Tosinuijalle !! hheeeeiii !?".

- ja se itsestäänselvyys, jota kuitenkaan ei ole kukaan muu kuin minä ja nyt! maininnut, että : koko maailma ja ajat ja zeitgeist, on muuttunut ja rajusti. Sitten 1994:n. Nyt eletään jo kaukana "post 9-11" maailmassa ja valkoiset on edelleen, syvällä sisällään, hieman.. sanotaanko "oudossa" mielentilassa ja tunnetilassa. Ja Amerikka on ihan oikeasti kuolemaisillaan vaikka sitä ei kai "tavalliset ihmiset" oikeasti vielä käsitä, mutta ällös huoli tahvoni!! sillä sen ymmärrys koittaa vielä sinullekkin !! -niin siis Amerikka ja johonkin extenttiin koko vitun Länsi, on kuolemassa ja lässähtämässä ja leviämässä käsiin yms, joten on mahdotonta enää olla yhtä naiivi ja viattoman hauskaapitävä ja sen sellaista, kun kulissit ympärillä romahtaa. Silloin ei voi enää keskittyä omaan "juttuunsa" kuten ennen. Vaan olo on kuin käsittääkseni sota-aikona eli on "pakko" keskittyä "yhteisiin" (kommunistisiin) asioihin !! "Me kaikki" eikä "minä ja minun juttuni" (niinkuin se kuuluisi olla).

Huolestuttavaa ! Ja hyvin hyvin suuri pettymys, minulle ja varmasti koko sukupolvelleni.

- ja tietenkin, kuten sanoin ja muut sanoi, on Jeff ja Jim liian vitun vanhoja. Ja sen takia heidän on vaikea uskottavasti näytellä enää ihan yhtä tyhmää kuin silloin ennen. Silloin sen saattoi vielä helposti hyväksyä ja uskoa, mutta nyt J & J on jo liian vanhoja ja "elämänviisaita" tai jotain. Se tuntuu kieltämättä vähän väärältä ja oudolta. Mutta ei kuitenkaan niin paljon ja niiiiiin häiritsevältä kuin voisi luulla ja pelätä.

- ja vaikka kaikki tai ainakin J ja J tekevät parhaansa, niin silti... kaikki tuntuu jotenkin niin väsyneeltä. Niin hyvin hyvin väsyneeltä. Ja jokseenkin pakotetulta. Kaikesta huokuu sellainen "okei, yritetään! tehdään nyt näin" tyyppinen "kouzaaminen". Kuin joku "jalkapalloisä" puhuisi innottomalle lapselleen kentänlaidalla, yrittäen äkisin kohkata tunnetta jota ei vain ole saatavissa.
Eli siis ellainen tekopirteä "tartutaan toimeen" tyyppinen "fiilis" (joka on kai sitten nykyään jo suomea. "Fiilis").

- ja vaihka ympäri nettiä on kehuttu, jopa elokuvan yhdeksi parhaista piirteistä sinänsä!, en itse pitänyt Jimin "hod Dogin" syöntitapaa / kohtausta niiiin ihmeellisenä. Tokihan se ei ole mikään ihan perus ...tyyli? syödä Koiraa, muttei se mikään pysäyttävä ja hoksaava humoristinen neronleimauskaan kyllä ole. Hyvä, muttei mikään Supernova.

- enkä myöskään tykännyt tavasta jolla tässä elokuvassa taas törmätään siihen Lammaskoira-autoon ja kohdellaan sitä ! Se oli itseasiassa ärsyttävän typerää ja liian hutiloidun nopea "hoidetaan tämä(kin) nyt vaan pois alta sitten!" tyyppinen ratkaisu.

- ja - Spoileri Varoitus ! - en myöskään saattanut käsittää, että elokuvaan oli päästetty jotain niin vitun typerää ja epäluonnollista / orgaanista ja sellaista selkeästi hylättyjen ja huonojen ideoiden romukopasta ylösnostettua ideantynkää kuin se, että pojat hohtavat vittu vihreinä !! kuin Herra Burns Simpsonien "Kauhujaksossa" mukamas "muukalaisena". Se oli täysin väärin ! kaikilla tavoin. Se oli kuin jotain Sauth Parkin kaltaisesta mauttomasta juutalaispaskasta kiskaistua skeidaa. Ja liian erikoistehostekeskeistä sielutonta mönjää. Ei toiminut, ei toiminut yhtään, sanon minä.
Eikä se itse kohtauskaan, jossa heillä on "zamboni" eli "jääauto" käytössään, ollut kovin välkky. Siis...mitä..vittua?...jääauto?..wft!? onko tuo muka niiin vitun hauskaa!?!? "hei! heh heh heheheh heee..niillon nyt jääauto!! ähähähähäää..khuulia mään!" ?
Ei.

- ja suurimmaksi osaksi kaikkien tyyppien ja hahmojen ja muiden, kemiat ......ne ei vain kertakaikkiaan toimi. Tai ole ainakaan yhtä hyviä kuin edellisessä, siis ykkösessä. Siis siinä aidossa ja oikeassa ja alkuperäisessä.

- en myöskään tykkää siitä, että "Fraida Feltcher"iksi on valittu se saatanan ,mieheltä nykyään näyttävä ja kuullostava, Kathleen Turner. Se EI ole eikä voi olla! Fraida. Se on täysin erilainen kuin mielikuvani Fraidasta. Joskin minulla on ollut vain hyvin, hyvin, haapea kuva hänestä ikinä. Mutta tuo se ei ainakaan ollut.
( Tässä kohtaa on hyvä valistaa teitä, hyvä höynät, että yksi vitsi on jo tuo tuon akan nimi! "Feltcher" nimittäin tarkoittaa jotain käsittämättömän kuvottavaa ja rajua ja on silti saatana Angloille nimi!! oikea vitun, nimi!! hahahaa. Kas tässä sen suomennos ....



...el.h..haha...ohohohoh....elikk...aaah...ou boi.. siis, elikkä ...jonkinlainen "nuoleskelija"ko tuosta suomeksi tulisi vääntää sitten ? Tiedä häntä. Mutta nimeksi hyvin outo ja roisi.
Perseennuolija kai olisi se oikea ratkaisu.

- pidin myös aika tarpeettoman ja tyhmänä joskin omalla tavallaan kiehtovana sitä, että 4C:n Billy lintuineen piti tuoda takaisin tähänkin osaa. Rumempana ja aikuisena itsenään.
Olisi ollut kiinnostavampaa ja järkevämpääkin tuoda takaisin esim jotain niitä ykkösen "pahiksia" ja rakentaa jokin räikeästi parempi juoni sitäkautta, mutta...ei !! Ei . Tällaista outoa ja yltiömodernia sontaa piti meille suoltaa ja heittää silmille. Kiitti vaan vitusti.
(Tosin se yksi äijä, se "Andre"a esittänyt, pääpahista siis, sehän teki jo kauan sitten itsemurhan ...siis tosielämässä, joten sitä ei voisi palauttaa. Mutten kyllä juuri sitä haluaisikaan takaisin.)

- ja kuten on jo sanottu ja todettu varmaankin satoja kertoja, puuttuu tästä se mikä teki ykkösestä niinkin hyvän ja jonkinlaisen komedia-klassikon / legendan. Ja 1 noista piirteistä oli suurehko sydän. Kaiken tyhmän ja kahelin takana oli kuitenkin inhimillisyyttä yms -eikä myöskään minkäänlaista tuomiomielisyyttä (joka voi tappaa komedian suht helposti... kuten suomen Roustista hyvin näette! AHahahaha). Kuten Jeff Daniels sanoikin yhdessä haastattelussa, ei ykkösessä pilkattu mitään tiettyä ihmisryhmää tms vaan se oli vain ja ainoastaan suoraviivaisen, puhtaan, yksinkertaista tyhmää-hauskuutta.
Eikä mitään lisukkeita.

- ja yksi elokuvan suurimpia virheitä lienee se, että se on liian lapsiystävällisen oloinen eikä siksi(kään) mene tarpeeksi pitkälle tai ole ....oikeanlainen. Ja kaikki on liian nykyaikaisen platkua ja kaavamaista ja liian kontemporääristä eli tämänhetkistä.
Tämä ei ole ajatonta kuten ykkönen. Ehkä jotkin osat, muttei kuitenkaan ykkösen tasolla.

- ja pettynyt olin / olen myös siihen, ettei siitä saatu juuri mitään irti (!!!) että nämä 2 idioottiakin vielä tyhmempää mänttiä menevät älyköille ja tiede-nörteille tarkoitettuun konferenssiin !! Siitä jos mistä pitäisi saada jo irti ja paljon. Jos ei saa, ...ei saa. On menettänyt kai vaan otteensa ja ei ole yhtä hauska kun pitäisi.
No...oli siinä 1 tai 2 jotain ihan hauskaakin juttua, muttei lähellekkään mitään sitä mitä pitäisi !


Elikkä. Tässä oli nyt vielä vähän jotain sekalaista lisää, arvosteluuni.

Siinä kaikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti