lauantai 1. joulukuuta 2012

The Dark Knight Rises - Yön ritarin Paluu

Katselin juuri toistamiseen (alunperin elokuvissa, nyt himbessä) TDKR:n ja ajattelin laatia, pienimuotoisen arvostelun. Tokenin joku aika takaperin, vuosien Hypnoosista, lumosta, Haliwuudin Juuta..´vasemmiston´ VuuDuu huuhaasta ja näen elokuvat(kin)nyt selkeämmin kuin ikinä. Voisi sanoa, että Elokuvien aikakausi on minun osaltani suurimmaksi-osaksi ohi. Näin uusin, terävimmin, paremmin, realistisemmin silmin, näen nyt myös Bätmänin selkeämmin kuin alunperin ja täytyy todeta, että ; lopunkaiken, ylimalkaan "Yön Ritarin Paluu" on oikeastaan ihan täyttä paskaa ja yllättävän surkea pläjähdys "itse"Kris Nolanilta. Melkein olisi sanottava, että TDKR on täysin kyvytön, sieluton, sisällötön ja ällistyttävää kyllä, tokalla katselukerralla aika tylsäkin. Mutta audio-visuaalisestihan se on toki upeaa, aivan mahtavaa jälkeä ja onhan se täynnä khuuleja vaatteita, autoja, maisemia ja kaikenlaisia vehkeitä ja varusteita.
Mutta kuten joku kriitikko siitä sanoi, niin YRP:sta puuttuu, kahden aiemman osan "punainen lanka" eli kyseisessä rainassa ei näytä olevan mitään...järkeä. Siinä sinkoillaan vauhkosti sinne tänne, mennään ja lennetään. Paljon melua, miltei tyhjästä. Mutta silti diggaan ihan sutena, kuinka tuosta voisi olla tykäämättä ainakin vähän, syystä tai toisesta. Alunperin olin lähes ihastunut pääpahikseen "Baneen" ja miltei erityisesti Beinin ääneen / aksenttiin, mutta nyt alan jo olla koko jamppaa jokseenkin tupaten täynnä. Oikeastaan Bane on aika platku ja ei se äänikään lopunkaiken nyt vain yllä vaaditulle tasolle. Tosin tykkään edelleen Banen "luukista" ja ylimalkaan koko hahmosta, mutta ei se mikään "Hiitin" Jokeri ole.
Tuskin kukaan oikeasti uskoikaan, että joku Tom Hardyn kaltainen nuorisorikolinen vasemmistopaska pystyisi yltämään lähellekkään Jokeria, tai kukaan muukaan. Jokeri säilyy, ylimpänä. Koskemattomana. Ylä-hyllyllä.
Muutenkin Hardyn Tomppa ei itseasiassa sovi sittenkään (toisin kuin ensin aattelin) kovin hyvin Baneksi. Hän on ensinnäkin liian poikamainen tai ..jotenkin määrittelemättömällä tavalla, liian ´modernin miehen´oloinen, ei "oikean" miehen saati sitten moisen höyryjyrän, kuin Bane oloinen. Tomin liikkeetkin jotenkin paljastavat, että siinä nyt ollaan vain "pellepuvussa" ja kaikki lihasmassakin vaikuttaa jotenkin humpuukilta. Rooliin olisi sopinut paremmin joku paljon isompi, siis ihan luonnostaan oikeasti iso tyyppi, tyyliin Arska (ei tosin missään nimessä Arska), joku iso, mutta myös oikeasti hyvä näyttelijä. En tähänhätään kyllä keksi ketään, tuohon kuvaukseen sopivaa.
Myöskin elokuvan "Bätmän räjäytetään ydinpommilla" ...no ..se kun "bätmän räjäytetään ydinpommilla" on aika yliampuvaa mielestäni ja naurettavaakin. Vaikkakin se toimii kyllä oudon hyvin, ottaen huomioon sen naurettavuuden ja yliampuvuuden. Periaatteessa koko Bät-leffa on yliampuva. Sisältää myös räikeähkön virheen? juonessa, tai ilmeisesti enemmänkin. Mutta suurin puute tässä on se, että "siitä vain puuttuu jotakin", tai "se jokin". Tässä ei ole Beginssin eikä missään nimessä Dark Knightin, sielua tai jännitettä / tunnelmaa. Kyseessä on oikeastaan sangen kliinisen, siistin valju, tyhjänpäiväisehkö velli. Se ei tyydytä / täytä kuten aiemmat osat, mutta tätä kun vain nauttii enemmän, niin ajaahan se miltei saman asian.
Ja kuten hyvin, hyvin useat arvostelijat ovat todenneet, on tämä leffa lähes naurettavan vakava ja ottaa itsensä ihan liian tosissaan. Ikäänkuin tässä nyt oltaisiin rakennettu Iisakin Kirkkoa, eikä kuvattu vain elokuvaa "Lateksi Jyrsijästä".
Suhteellisen kyllästyttävää, naurettavaa ja miltei myötähävettävää on myös jatkuva vetistely!. Iiisot miähet vääntää porua, milloin mistäkin ja jos ei siitä niin edes jostakin. Pitääkö siitä nyt edelleenkin, jatkuvasti kuulla ja nähdä kun Alfreddi tihrustaa itkua, Bruussi paran takia!?. Voi voi, tziljardööri playboy parkaa, kun on pari hernettä patjan alla. No joo ehkä sillä nyt on vähän isompiakin murheenkryynejä, mutta kuitenkin olisi tässä saanut olla ehkä snadisti enemmän vaikka jotain toimintaa tai "sitä jotain". On uskomatonta, Bätmän-kuumeeni takia(meni ohi tämän leffan myötä), että päädyinkin haukkumaan enkä ylistämään TDKR:rää, mutta minkäs teet, olen omistautuneempi totuudelle, kuin esim, Chris Nolanille. Tavallaanhan tämä oli ehkä summa summaarum ; pettymys, tämä leffa. Joten eikö se tee tästä yhden, kaikkien aikojen suurimmista munauksista, katastroofeista, fiaskoista, lässähdyksistä, flopeista elokuvien maailmassa !?. Kuten joku sanoi Rotten Tomatoessissa ; "tämä on Chris Nolanin, suurin ja huonoin elokuva". Näin se hirvittävää kyllä, saattaa olla!.
Sitähän on niin kohkattu, että "Chris ei ole tehnyt vielä yhtäkään huonoa leffaa / floppia". No nyt sekin sitten tuli ja pahimalla mahdollisella tavalla, täsmälleen Herra Murffyn lakeja kunnioittaen. Kaikesta tässä (melkein kaikesta) näkee sen, ettei Chris olisi oikeasti halunnut filmata koko paskaa, kuten useasti on itsekkin todennut. Siis etukäteen sanonut, ettei halua enää palata Lepakon luo. Olisi kai pitänyt "lopettaa kun on voitolla". Tätä ei tehty kai tarpeeksi suurella sydämmellä tai sitten ...olen vain väärässä !. mene ja tiedä, mutta odotan oikeastaan mielenkiinnolla mitä Lepakon nyt käy. Kuka sen munaa ja miten. Vai osaako joku tehdä jotain oikeasti lahjakasta ja originaalia sen kanssa.
On paljon puhuvaa, että Bätmänin maailmasta eniten inhoamani / vihaamani tylsimys eli "Kissamuija" on elokuvan yksi parhaita paloja. Minä oksentelin jo silloin kun se ilmoitetiin, että kyseinen hevonpaska-hahmo tulee olemaan mukana tässä.
Sattuu sitä paremmillekkin !.

                 Lopunkaiken, siltikin hyvä leffa, mutta ei The Dark Knight !

Siinä Chris Nolan, murskaa Lepakon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti